türk bakkalı yok sanırım.yakındaki bi camiye gidip onlara sormuştuk,helal market varmı diye,çok uzak filan dediler :sinifsinif:Slm Fatma, ben 10 yildir Almanya da yasiyorum, ilk geldigimde ben de panik olmustum, simdi tabi ki yine her aldigim seyin icerigine bakiyorum, ama katki maddelerinin %100 neden yapildigini bilmemiz mümkün degil, zira haribo adli sekerlemeler bile domuz ihtiva ediyor, birsey alirken iceriginde direkt domuz yazmiyorsa Allaha siginip aliyorum, bulundugun yerde Türk bakkallari varsa, daha rahat alisveris yapabilirsin, kolay gelsina.s.
bizde iyice bakıyoruz.hatta netten bu katkı maddelerini gösteren bi site buldumarastiriyorum ve aldigim urunun icindekilere bakiyorum domuz varsa almiyorum..
helal kesim urunler satiliyor ben rahatca bulabiliyorum..
Cok güzel bir konu olmus, tebrik ederim.
Artik bir cok seyde, HELAL yaziyor..
Mesela trolly sekerlerin üzerinde artik helal yaziyor,ve bir tavuk eti satan firmasi var,onlarin dondurulmus butlarin üstündede helal kesimdir diye yaziyor.
böyle bir cok ürün var,ama malesef her seye de dikkat edemeyiz. :sinifsinif:
canim ben de ilk yurtdisina ciktigimda bu E' lerle kafayi bozmustum. bir sitede hangi E lerde haram katkinin oldugu yaziordu. evdeki seylere bakinca bir cogunda oldugunu gordum attim tabiki. ozellikle hazir sandwich ekmegi gibi kucuk tadi cok guzel olan ekmeklerde kesin var. sonra trden cantama attigim Eti topkek im vardi. bir de ona bakayim dedim. ayni katkidan onda da vardi:sm_confused: sastim kaldim. sonraki zamanlarda ve hala alisveriste icerik kisminde gelatin (jelatin) varsa uzak duruyorum. ve cogu tatlida, pudingde ve ozellikle ucuz olanlarda domuz katkisi var, yagi, jelatini neyse artik... bir de burda turk marketi cok butun urunler turk mali. biraz pahali olsa da oralari tercih ediyorum. bol bol makarna yiyorum... bir sure sonra en guvenli olan seylere alisirsiniz ama gerisi Allah'a kalmis. niyetiniz salih, Rabbim affetsin bilerek bilmeden yaptigimiz hatalari...
bencde türkiyede katkı maddelerini bilmezdim hiç
neler yedik kimbilir akannehir
buarda bi markette çikolata gördük türkçe yazıyodu üstünde :1shok:
ispanyadan ithal edilmiş.üstündede o yağdan filan yoktur diye okuyunca
kaptık hemen..burda bazılarından helal kesim marketlerde var diye duyduk ama
inceledim göremedim ben.araştırmaya devam
çok tşkler.Allahım inş affeder.dikkat ediyoruz çok ama
umarım bilmeden kaçmıyordur.
birde bişi soracağım,mc donalds,burger kıng gibi yerlerden
yemek yiyormusunuz?
arkadaşlar yurtdışına yeni çıktım,1 hafta oluyor.
yiyecek büyük problem şuanda.
bişey alırken alkol varmı,malum hayvanın eti,yağı varmı diye kılıkırk yarıyoruz
fakat geçen kek aldık,onda e471 varmış.:1shok:.attık
netten araştırdım,müslüman olmayan ülkeler hayvansal katkı konulan yiyeceklere
malum hayvandan elde edilen şeyleri koyuyormuş.
çoğu şeyde var;ekmek,yoğurt,peynir,kek,....
etten zaten geçtik,yemeyeceğiz.diğer market ürünlerinde de var.
sizler bu sorunu nasıl çözdünüz?nelere dikkat ediyorsunuz?
E 471 supheli bir madde sekerim hayvansalda olabilir bitkiselde bitkisel oldugu vakit soyle yazar E471(soya) yazar canim ama bu madde herseyde var yedigimiz ekmekte bile cikolatada meyve sularinda herseyde var
google da su yaziyi buldum
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]E-471[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]E471 emülsifier amaçla bir çok gıdada kullanılan bir katkı maddesi bu katkı maddesinin kimyasal ismi mono ve digliseritler bu maddde bitkisel yağ içeren gıdalarda doğal olarak mevcut fakat sanayi de kullanlmak için elverişli değil çoğunlukla hayvansal yağların hidrolizasyonu sonucu elde ediliyor ve katkı maddesi olarak bu formu kullanılıyor. [/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Hayvansal yağlarýn kullanımı denilince domuz yağı akla gelmemelidir.Şayet mono digliseritlerin elde edilmesi sadece domuz yağından yapılıyor olsa ülkemizde domuz yetişticiliği sektörünün çok iyi olması gerekirdi. [/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Şu anki mevcut hayvancılık buna cevap veriyordur.Müslüman bir ülkedede bu tür art niyetli insanlar ender olsa gerek, bu sebepten dolayı E471 katkı maddesi var olan etiketli ürünün domuz yağı ihtiva etmesi olanaksızdır. Bu şartlarda tüketici olarak yapabileceğimiz tek şey güvenli ve denetimli markaları tüketmek aksi takdirde bir takım aşırı uç kesimler özellikle dinimizi kullanarak bir çok ürün için aynı şeyleri söylemektedirler.(bakýnýz:google---E471) [/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Emilsüfiyer özellik taşıyan bu mono ve digliseritler sadece gıda da değil kozmetik ve diğer sektörlerdede kullanýlmaktadır. [/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Kanserojen değildir. [/FONT]
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?