Yuva yıkanın yuvası olmazmış.Bal gibi de oluyor.

Çok hanım hanım kadınların da başına gelebiliyor bu. Genelleme yapmamak lazım. Bir de boşanırken sevgilileri ortada olsa kadınlar en azından haklarını alırlar. Bir de boşanıp çocuğunu unutanlar var. Offff.
Canetti tam anlayamadım, aldatılan kadınlarla çok sık muhattap oluyorum gün içinde. Ama gerçekten hanım bir kadının bu yelloz yuvamı yıktı dediğini duymadım. Genellikle aldatılıyorum, dava açacağım eşime oluyor konuşma. İnan bana bu cümleyi kuran kimi tanıdıysam, bana mantıklı gelmeyen davranışları vardı.

Ayetlerden çok beni bağlayan vicdanımdır. Önce vicdanıma ve insani değerlerime göre düşünür davranırım.

Ve evet bana göre adeletsizlik. Erkek ya da kadın farketmez. Ama genelde erkekler bu tür olaylara sebep olduğu için

konuyu öyle açtım

Adaletsizlik var dediginiz icin oyle yazdim kesinlikle tasfip ettigimden ya da oyle bir durumun icinde oldugumdan degil. Adalet belki obur dunyaya kaliyor belki yasadigi olay tam da adaletin yerini bulmasi bunu bilemeyoruz maalesef.

Iki insan anlasamayabilir.
Evlilikler bitebilir. İnsanlar yeni biriyle olabilir.
Bu kadar abartmayin.

Belki adamin karısı, evliyken berbat bir eşti. Dirdirci çekilmez sıkıcıydı. Nasıl bir evlilik olduğunu bilemeyiz. Adam ondan ayrılıp mutlu olacağı kişiyi seçti diye neden mutsuz olsun yeni kadinla???

Mükemmel giden bir evliligi kimse yikamaz merak etmeyin zaten.

Bu bir sebep olamaz.Mutsuzsan ayrılırsın birini bulunca değil.

Mükemmel evliliğe gelince işini bilene denk gelince öyle güzel yıkarlarki anlayamazsınız.

Canetti tam anlayamadım, aldatılan kadınlarla çok sık muhattap oluyorum gün içinde. Ama gerçekten hanım bir kadının bu yelloz yuvamı yıktı dediğini duymadım. Genellikle aldatılıyorum, dava açacağım eşime oluyor konuşma. İnan bana bu cümleyi kuran kimi tanıdıysam, bana mantıklı gelmeyen davranışları vardı.
Şöyle düşünün elbette cadı tipler vardır kocasını bıktıran. Ama erkeklerin sevgili maceraları yıllar boyunca sürebiliyor. Bu arada evdeki kadın çok zor bir süreçten geçiyor çünkü Ada'm hep inkar ediyor. Kadın yakalayacağım diye uğraşıyor, takip ediyor, araştırıyor cafe de birlikte görüyor, Ada'm yine yeminler ediyor. Yani yalan, yalan, yalan. Çevre erkeğin elinin kiri diyor, baba evine dönme diyorlar. Kadın bizde gariban. Psikolojisi bozuluyor. Öteki ikinci kadın da gariban aslında. O da damgalanıyor çünkü toplumun ona dayattığı bir erkek şemsiyesi altına girmek için herşeyi yapıyor. Suçlu erkek benim gözümde. Yuvayı aldatan erkek yıkıyor. Böylelerinin yuvası olmasın. Kendi çamaşırlarını yıkasın, yatağı hiç yapılmasın, tuvaletini kendi temizlesin. Beğenmediği eşini mumla arasın amin. Dürüstler için demiyorum. Gönül bu kayar. Yeni kadına gidersin. Ama nafaka olarak bedelini ödeyerek.

Şöyle düşünün elbette cadı tipler vardır kocasını bıktıran. Ama erkeklerin sevgili maceraları yıllar boyunca sürebiliyor. Bu arada evdeki kadın çok zor bir süreçten geçiyor çünkü Ada'm hep inkar ediyor. Kadın yakalayacağım diye uğraşıyor, takip ediyor, araştırıyor cafe de birlikte görüyor, Ada'm yine yeminler ediyor. Yani yalan, yalan, yalan. Çevre erkeğin elinin kiri diyor, baba evine dönme diyorlar. Kadın bizde gariban. Psikolojisi bozuluyor. Öteki ikinci kadın da gariban aslında. O da damgalanıyor çünkü toplumun ona dayattığı bir erkek şemsiyesi altına girmek için herşeyi yapıyor. Suçlu erkek benim gözümde. Yuvayı aldatan erkek yıkıyor. Böylelerinin yuvası olmasın. Kendi çamaşırlarını yıkasın, yatağı hiç yapılmasın, tuvaletini kendi temizlesin. Beğenmediği eşini mumla arasın amin. Dürüstler için demiyorum. Gönül bu kayar. Yeni kadına gidersin. Ama nafaka olarak bedelini ödeyerek.
Evet şimdi anladım ne demek istediğini. Çok haklısın. Katılıyorum

Ayetlerden çok beni bağlayan vicdanımdır. Önce vicdanıma ve insani değerlerime göre düşünür davranırım.

Ve evet bana göre adeletsizlik. Erkek ya da kadın farketmez. Ama genelde erkekler bu tür olaylara sebep olduğu için

konuyu öyle açtım

Erkekler sebeb oluyor da o erkekler birlikte olan cogunlugu evli olduğunu bilen kadınlar.
Erkekler yine başka bir kadınla aldatıyor.
Kadını yıne başka kadın eziyor yani.
Ama erkek evliliğinde mutsuzsa diğer kadın bosanmak için sadece bahane oluyor.
Bu arada ben cevremde aldatan erkekten çok aldatan kadın görüyorum.
Aldatmanın kadını erkeği yok

Benim hanemin içinde yaşanan olayı sirdasim olan ablama bile söylemem siz nerden biliyorsunuz çok mutlu olduklarını ? Ayrıca canım hiç belli olmaz o işler bugün mutlu olur yarin perişan.. Allahın adaleti sadece şans için bekler ama asla gecikmez :)

Evli old bile bile ( Evliliği kötü gitse, kadın hatalı bile olsa ) ilişkiye devam edip yuvasının yıkılmasına göz yumuyorsa merak etmeyin er yada geç hak yerini bulacaktır. Bir söz var bilirsin yarına kalsa da yanına kalmaz diye...

Kötü giden evlilikleri de olabilir, adam huzuru başka kadında bulmuşta olabilir ne olursa olsun evli insanla birlikte olup yuvasının yıkılmasına göz yuman kişi en büyük günahkardır.

Bu dünyada olmaz diğer dünyada olur ama mutlaka olur.

Erkekler sebeb oluyor da o erkekler birlikte olan cogunlugu evli olduğunu bilen kadınlar.
Erkekler yine başka bir kadınla aldatıyor.
Kadını yıne başka kadın eziyor yani.
Ama erkek evliliğinde mutsuzsa diğer kadın bosanmak için sadece bahane oluyor.
Bu arada ben cevremde aldatan erkekten çok aldatan kadın görüyorum.
Aldatmanın kadını erkeği yok

Katılıyorum. Benim erkeklerden kastım genelde etkeklerinki ortaya dökülüyor. Kadını pek kimse bilmiyor zaten.

Saman altından su yürütüyor kadınlar ve çok iyi kamufle ediyor. Yoksa tabi aynı şey kadınlar içinde geçerli.

kadınların da aldatma oranları ciddi boyutlarda. Ama biri ortaya dökülüyorsa 10 undan kimsenin haberi yok.

ben şunu görüyorum bu yuva yıkan ikinci eşler etrafa karşı çok mutluyuz imajı vermeye kendilerini adıyorlar
ne olsa içlerine atıyorlar
örneğin bir komşumuz vardı her gün içki içer karısıyla kavga ederdi bu sebep adam kadını aldattı aldattığı kadınla evlendi
adam yine içki içiyor yine karısını dövüyor ama ikinci eşin çıtı çıkmıyor

Son düzenleme:
+1. bilmiyorum sonuçta bu dünyada mutlu olabilirler ama bu işin bir de öteki tarafı var. genelde o tarz kadınlar fettan oluyor. bir şekilde yürütüyorlar demekki.

Olsun. Ister bal gibi ister pekmez gibi yuvasi olsun.

Yine de kimse kimsenin yuvasını yıkmaya kalkmasin.

Kadin kadina bunu yapmasin ya..

Anlasamiyorlardir-sevmiyorlardir, karsilarina baskalari cikar, herkes hakkini alarak helalleserek ayrilir, kimse mağdur olmaz, cocuklara maddi manevi sahip cikilir bu yuva yikma seklini anlarim saygi duyarim.

Ama biraz midesi olsun bazilarinin... Sizin icin evini terk eden, karisini sokaga atan, çocuğunu arayip sormayan, ac sokakta birakan adami mi isteyeceksiniz? Bu adam bana ne yapar diye dusunmeden üstelik... Kadinlik gururu falan yok tabi insanlik hic yok.

Buyrun alin hayrini gorun. Aldiginiz beddualar, o cocuklarin goz yaslari bu dunyada sizden çıkmıs cikmamis banane. Siz kendi icinizde bileceksiniz ya yaptiginiz hainligi, vicdansizligi hani kendinize bile soyleyemeyeceksiniz ya o bile yeter bana.

Kusura bakmayin bu konuda doluyum (en yakin arkadasim nedeniyle) biraz, konu sahibi uzerine alinma olur mu sana demedim bunlari yapanlara ses verdim :))

Olsun. Ister bal gibi ister pekmez gibi yuvasi olsun.

Yine de kimse kimsenin yuvasını yıkmaya kalkmasin.

Kadin kadina bunu yapmasin ya..

Anlasamiyorlardir-sevmiyorlardir, karsilarina baskalari cikar, herkes hakkini alarak helalleserek ayrilir, kimse mağdur olmaz, cocuklara maddi manevi sahip cikilir bu yuva yikma seklini anlarim saygi duyarim.

Ama biraz midesi olsun bazilarinin... Sizin icin evini terk eden, karisini sokaga atan, çocuğunu arayip sormayan, ac sokakta birakan adami mi isteyeceksiniz? Bu adam bana ne yapar diye dusunmeden üstelik... Kadinlik gururu falan yok tabi insanlik hic yok.

Buyrun alin hayrini gorun. Aldiginiz beddualar, o cocuklarin goz yaslari bu dunyada sizden çıkmıs cikmamis banane. Siz kendi icinizde bileceksiniz ya yaptiginiz hainligi, vicdansizligi hani kendinize bile soyleyemeyeceksiniz ya o bile yeter bana.

Kusura bakmayin bu konuda doluyum (en yakin arkadasim nedeniyle) biraz, konu sahibi uzerine alinma olur mu sana demedim bunlari yapanlara ses verdim :))

Alınmadım merak etme:)) Ben kimsenin yuvasını yıkmadım yıkamamda.Ne kadar ölüp bitsemde asla kabullenemem

benim yüzümden bir ailenin dağılmasını.

Allah göstermesin.

Back
X