- 16 Ekim 2012
- 32.409
- 95.793
- 598
- Konu Sahibi obiviyante
-
o kadar var mısın? Ön yargılı olsam kız kurusu olduğunu düşünürdüm.
valla her şeye bir şey diyorsun. o zaman buna benzer bir konu açıldığı zaman seni çağıralım günün sözünü sen söyle konu sahibine.
o kadar var mısın? Ön yargılı olsam kız kurusu olduğunu düşünürdüm.
Aynen katılıyorum.
"Bana hiçkimse bu şekilde davranamaz arkadaş." diyip boşanan kadını takdir ederim.
Ama adama bakıp aynı dertten muzdarip bir hanımı aşağılarsa birileri orada samimiyet göremiyorum işte...
Bunu yazmanla dusunmedigini soylemen arasinda fark yok benim icin. Evlenince statu degistirdigimi dusunmedigim icin kiz kurusu oldugumu dusunmende sakinca yok. Sonucta senin dusuncelerin, senin bagnazligin...
E konuşuyoruz, münazara bir nevi...
Size birşey demiyim o zaman, aşkolsun.
Peki asıl altını çizdiğim noktaya da katılıyor musunuz ?
Aynı dertten muzdarip kadın , karşısındaki kadını aşağılamadan boşan der ama kendisi boşanmaz , boşanamaz ... Bu iki yüzlülük değildir .
ben senin dilini anlamıyorum. yarım yazıyorsun, yarısını düşünüp yarısını yazıyorsun belki ama diğer yarısını seni tanımadığım için tahmin edemiyorum.
aşkolcak ne varmış şimdi
Onu bilemeyiz ama.
Şimdi kimisinin gücü yoktur boşanamaz ama koşullar düzelirse gerekeni yapar, o samimidir.
Bir diğeri anca konuşur, bunu doğru bulmam işte...
Anladığım kadarı ile konu , gerçekten yanlış yorumlarla yıkılabilecek yuvaların var olabileceğine üzüntüden değil ,
açtığın konu ile takdir edilmiyorsan , laf yarıştır taktiği ile devam edecek ...
ne kadar enteresansın. burada sanaldan yazıyoruz farkında mısın? nereden bilebiliriz ki olayın perde arkasını, gücünü, güçsüzlüğü, şartları düzelince ne yapıp yapamayacağını. buna doğru orantılı olarak da samimiyet derecesini.. sen yazılanlara göre sarrafsın sanıırm da iyi ayırt ediyorsun samimi olanları....
[ı]bu konuya şöyle yaklaşmak istiyorum
bu acımasız yorumları yapanlar ya boşanmış tekrar evlenmiş tipler
ya da evliliği berbat giden,ya da bekarlar bence
bazı kendi bilmez densizler de varkiii
bdv de konu açtın ve acımasızca eleştirldikten sonra
başka konulara sen yorum yapamassın sen sus senin derdin var gibi kelimeler sarfedebiliyorlar
biraz allah korkusu biraz acıma duygusu olsa,
kadın olayın tazeliğinden zaten sinirli onu sakinleştireyim diye ugraşırlar[/ı]
bazı doğruların medeni durumla ilgisi nedir ki?
değişen dünya ile artık evlenmeyen bir sürü kadın var hepimizin çevresinde vardır. o halde onları hayat görüşü eksik kalıyor. illa insanın başından evlilik mi geçmesi lazım kitapların teorik olması için?[/QUOTE
EVET iilla bu konuların başından geçmesi lazım
Bazı konular vardır yaşamanız olası değildir tahminde bulunursunuz
ama bazı durumlar vardır ki başınıza gelmediyse konuşamazsınız
ha konuşursanız da anlamsız olur
Aldatılıp ıkı çocuğuyla boşanan hatta ikinci evliliğini yapan bir kadın olarak bunları yazıyorum ..Birisine boşan yoksa gurursuzsun demek kimsenin haddine değildir hatta adliyenin önünden değil daha nikah masasına oturmamış bir kişinin hiç değildir ..Kusura bakmayın hayat her zaman kitaplardan öğrenilmiyor ..Yaşayınca anlıyorsunuz nasıl anne olmadan anneliğin anlamını bilemezsin der anneleriniz bu da onun gibi ...
Sarraf ne demek biliyormusun?
Neden insanlar eşleriyle yaşadıkları en ufak problemlerde dahi hemen boşanmaya teşvik ediliyorlar?
Genelde "Senin kocandan adam olmaz., Bu evlilik bitmiş!, Geçmiş olsun..., Bu işin sonunu göremiyorum." tarzı yorumlar okuyorum.
Israrla bu tip acımasız yorumlar yapan arkadaşların yaşadığı olayları incelediğimde eşlerinin birçok tuhaf hareketlerini tolere ettiklerine şahit oluyorum.
Kadın yıllarca kocasına bakmış burada eşinin kendisine sesini yükseltmesinden yakınan bir hanımı bildiğiniz aşağılıyor.
Bu mantıkla yola çıkarsak anne, baba, kardeş yada yakın bir arkadaşımızıda herhangi bir yanlışında hayatımızdan çıkartmamız gerekir öylemi?
Gerektiğinde boşanabilme cesaretini gösterebilmek elbette takdire şayan kanımca ama bunu bir maharet gibi göstermek, yuvası yıkılmasın diye bazı şeyleri tolere etmeye çalışan bir hanımı, bir anneyi bu durumdan yola çıkarak aşağılamaya çalışmak, hele hele buraya sıkıntısını paylaşmak için konu açan bir hemcinsimize acımasızca "Bu evlilik düzelmez!" tarzında şeyler söylemek ne kadar doğru?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?