- 8 Mart 2015
- 25.155
- En iyi cevaplar
- 1
- 81.420
- 798
- Konu Sahibi Lalalala1234
-
Ben aylardır şunu söylüyorum, okullar kapalı evet.Her şey açıkken okulların açık olmaması komik değil, mantıklı. He tabiki her şeyin açık olmasına mantıklı demiyorum, aman..
Çocuklarını o şekilde oynatmak ailelerin tercihi. Okula da tercih hakkı tanıdılar ama fırsat eşitliği? Hoş, bu şekilde de yok ya neyse..
her şeyi kısıtlayıp sayılar makul seviyeye gelince açcaklardı ozaman okulları madem bukadar önemliydi eğitim. Filyasyon ekibinde olduğumdan kendi mahallemdeki izole sayılarını vs biliyorum. Veee error veriyorum. Aylardır yapamadılar bu sefer kesin kovid etcekler beni
Bu sene fırsat eşitliği hiçbir durumda yok.
Açılsa da açılmasa da.
Açılmazsa daha da yok.
Öğretmen razı da öğrenci değil ki, yazın öğrenci gitmez okula.En azından can güvenliği bi tık daha var diyelim. Önce can.
fırsat eşitliğinin yolu var. Aşı aşı deniliyor sürekli. Kaldı ki hangi pandemi geçti? İspanyol gribi kaç yıl sürdü? 2..
uzaktan öğrencileri sıkmadan abartmadan, okuldan sogumayacak şekilde yoluna bakılıp aşının da sonuçlarına göre 3 4 5 her ne kadar ay sonra bir şeyler düşünülebilirdi.. çevremde konuştuğum öğretmenler de yazın da okula gitmeye razı bunun bir telafisi olcaksa.. ama insanlar her gün bir şey mi oldu korkusuyla yaşamak istemiyor.
Öyle. Her şey duygusal zaten :) ne duygusal bir ülkeyiz, aferin bize.Ben aylardır şunu söylüyorum, okullar kapalı evet.
Bence de kapalı olmalı ama kreşler açık hazirandan beri.
Bunu benim algım sadece tamamen ‘duygusal’ sebeplere bağlayabiliyor.
Ben gerçekten artık kalan sağlar bizimdir politikası izlendiğini düşünüyorum.
Bir yerde hepimizin canına tak edecek çünkü.
80 milyon izole olsak, 1 kişi pozitif olup kural tanımasa yine sonuç bu çünkü.
Kastettiğim kısmen o aslında. Erken dönemde ortalık rahatlarsa hızlandırılmış bir telafi, rahatlamazda --kapaliyiz---Öğretmen razı da öğrenci değil ki, yazın öğrenci gitmez okula.
Öğrenci telefonu çalıyor gidiyor, kapıya bakıyor, su içmeye gidiyor, acil(!) dışarı çıkması gerekiyor.
Hadi bunlar önemsemiyor.
Başarılı olup da internete erişemeyenlere gerçekten çok yazık oluyor çünkü diğer tarafta derslere katılıp üstüne dersaneye giden kesim var.
Bu seneyi komple kapattık deseler- tabii ki mümkün değil- anca olur fırsat eşitligi.
Gerçekten büyük bir risk.Evet kesin oyledir ama çocuklar taşıyıcılık yönünden daha riskli yani. Bebekler zaten ailesiyle birlikte ama dışarıda oynayan cocuk vs dikkat etmezse taşıyıcılığı iki kat fazla artıyor belki. Bugüne kadar okulların açılmasının nedeni de bu. Umarım sağlıklı bir süreç atlatırız okullar açılınca.
Onune geçilemiyor çünkü , hayatta 7\24 karantina gecemez devam etmek zorundaKorona sadece 1 kisideyken okulları kapattılar 1.600 vaka var açılıyor bende mi bir anormallik var anlam veremiyorum niye evden çıkmadık sokağa çıkma yasakları noldu virüs mutasyona mi ugradida benim haberim mi yok. Kafamız o kadar karışık ki göndersek bir türlü göndermesek bir türlü. Ben hala marketten aldıklarımızı sabunluyorum çocuğu nasil göndercem okula
Diğerlerinden bir iki hafta sonra da o seçilir benceİlkokul 2 sınıfa giden kızım basliyacak, orta 5 giden kızım evde.. Neden ortaokullar başlamıyor çok merak etim.
Zannetmempeki göndermek zorunlumiymus
Bence ya bir ay yada tam gaz devamBuraya yazıyorum en fazla iki ay sürecek sonra kapanacak yine
Ne güzel cezai işlem uygulaniyormus ...bulunduğum ilçede hiç duymadım cezai işlem uygulanan çoğu maskesizOrası öyle de bu çocuklar nerede?
Restoran, park, bahçe, oyun alanları, komşu, akraba gezmesindeler.
Çok çok küçük bir azınlık izole şekilde yaşıyor.
Bizim sitenin çocuklarına sürekli jandarma gelip cezai işlem uyguluyor mesela maskesiz gezdikleri için.
Her şey olağan akışta iken okulların kapalı olması başlı başına komik iken, yine her şeyin yavaş yavaş açılacağı dönemde ilk olarak kreşlerin açılması da bayağı düşündürücü.
bu kadar abartmayın benim kızım bu ay başladı okula (özel bir anaokulunun 5 yaş grubu) okul zaten temmuzdan beri açık ve sıkıntılı bşr durum olmadı hiç. olacağı varsa zaten risk her yerde ki çocuklar zaten herşeyin farkındalar okul ve aile iş birliği içinde gerekli hijyen tedbirlerini aldıktan sonra bir sıkıntı olacağını sanmıyorum. Online eğitimde yaşanan aksaklıkları ya da imkansızlıklardan dolayı öğrencilerin yaşadığı sııntıları herkes biliyor zaten yüzyüze eğitim gibisi yok. muhtemelen 5 tam gün gitmezler zaten diye düşünüyorum. İçinizi ferah tutun.Yüz yüze eğitim başlayacak! Nasıl olacak? Kv nin annelerin baktigi cocuklar okuldan çıkıp nasil onların evine girecek? Okulun kapalı olması da çok zor açılması da... Allah'ım yardim et bir an önce eski yaşantımıza dönelim.
Mesajınızı o kadar sevdim ki. Cidden kendi adima üst düzeyde önlem alıyorum. Çocuklarla evde paket durumundayız resmen. Ihtiyaç dişi hiç dışarıya çıkmıyoruz. Fakat herkes dışarıda. Kendimi ruh hastası gibi hissetmeye başladımTabi ki önce saglik ama her yer acikken, herkes disarda geziyorken ogrencilerin okullarindan mahrum kalmasi ne kadar dogru? Bu cocuklar o kadar cok sey kaybetti ki bu süreçte. Ben en fazla 4-5 ogrenciyle canli ders yapiyorum. Geri kalan 25 cocuk ne olacak peki?
En ust duzeyde onlem alinarak bu cocuklarin tekrar okula kazandirilmasi gerekiyor. Artik bu onlemler nasil olacak bilmiyorum. Mumkun olan en az saatle en yogun egitim verilerek, hijyen kurallarina dikkat edilerek, seyreltilmis siniflar oluşturularak egitime baslamamiz gerekiyor. Cocugunu okula gondermek istemeyenlere saygi duyuyorum, ancak bu virusun bitmesini beklemek sanirim biraz hayalcilik artik. Asi ciksa, ne kadar guvenebiliriz? Ondan da emin degiliz. En dogrusu bununla yasamaya alismak ve kendimizi korumayi ogrenmek. Bizler okullarda cocuklarin temasini minimuma indirmek icin elimizden geleni yapmaliyiz. Aileler de bizimle isbirligi halinde olarak buna destek olmali. Okullar kapali kaldikca telafisi cok zor bir surecle karsi karsiya kalacağız.
O kadar verimli ki online dersler anlatamam size. 2 Çocuk annesi olarak yazıyorumVeliler istedi okullar açıldı hiç eğitim uzaktan olmuyor verimli değil hikayelerine inanmıyorum özellikle ilkokuldaki çocuklar anneleri bezdirdi bakanın paylaşımlarının altında 450 mesaj varsa 400ü okulları açılsındı, geçen hafta öğretmen de öğrenci de korona olursa okula devam edecek diye yazı da geldi okulların açıldıktan sonra kapanacağına inanmıyorum bundan sonra ölen ölür kalan sağlar bizimdir. Sürü bağışıklığını deniyorlar bir de. Bakalım hakkımızda hayırlısı olsun diyorum acele verilmiş yeterince önlem alınmamış bir karar. Ayrıca şimdi herkeste okullar eskisi gibi açılacak beklentisi de var ama öyle birşey yok yarı zamanlı okul uzaktan eğitime devam 500 000 tablet boşuna dağıtılmıyor
Malesef duyarsiz veli sayisi daha fazla. Gecen gun misafirlige gitmis, cocugunun kitaplarini da yanina almamis. Cocuk derse katildi ama sadece dinledi. Kitaptaki alıştırmaları yapamadi. Orgusunu, dantelini almayi unutmaz ama kitap aklina gelmiyor. En azindan cocugunun alip almadigini kontrol etmiyor.Mesajınızı o kadar sevdim ki. Cidden kendi adima üst düzeyde önlem alıyorum. Çocuklarla evde paket durumundayız resmen. Ihtiyaç dişi hiç dışarıya çıkmıyoruz. Fakat herkes dışarıda. Kendimi ruh hastası gibi hissetmeye başladımsanki aşırı pimpirikli gibi. Ben online ders yapıyorum, çocuklar okul ciddiyetinde kendi hocalarının derslerine katılıyorlar ama imkanı olmayanlardan bahsetmiyorum da, umursamaz anne babaları ne yapacağız bu süreçte. Tablet var imkan var ama anne baba çocuğunu derslere katmıyor. Takıp etmiyor. Çocuk online derse gelse bile online ders mesajlarından arkadaşlarına yazıyor :) ben kendi adima öğretmenlerin ellerinin öpülesi olduğunu ve 3 ay tam 3 ay tatili kesintisiz hak ettiklerini düşünüyordum zaten. Umarım diğer ailelerde işin zorlugunu anlamışlardır.
Dipnot: bu iç dökme gibi yorumu yazma nedenim o kadar çok ki. Geçenlerde öğretmenimiz toplan ti yaptı. Öğretmeni 2 3 sefer beğenmeyen eleştiren veli toplantı sonunda dediki hocam kitapları siz ödev olarak verir misiniz? Biz söyleyince okumuyor da. Cidden çok kızdım.
En dipnot: kendi çalışma alanım aileler :)) onun için bu konuda çok sıkı gözlem yapıyorum. (Harika ailelerde var. Onları asla yadsımıyorum).
Ayy ne çok yazdım:)
Umuyorum bende.Malesef duyarsiz veli sayisi daha fazla. Gecen gun misafirlige gitmis, cocugunun kitaplarini da yanina almamis. Cocuk derse katildi ama sadece dinledi. Kitaptaki alıştırmaları yapamadi. Orgusunu, dantelini almayi unutmaz ama kitap aklina gelmiyor. En azindan cocugunun alip almadigini kontrol etmiyor.
Her gun canli derslerin saatini hatirlatmamiz gerekiyor. Ebaya girip takip etmek zor geliyor. Whatsapp uzerinden mesaj bekliyorlar. Bir ogretmenimizle bu sebeple ters dustuk. Ben brans ogretmeni oldugum icin whatsapp gruplarina dahil degilim. Sinifindan iki haftadit kimse derse katilmiyor. Iki haftadir haber veriyorum. Programim surekli ayni, ortak grupta paylasip bildirdim. Bir gun onceden zaten harici ders oluşturuyorum. Hala bana onceden haber verseydiniz veliler hazirlik yapardi diyor. Sanirim tek tek telgraf cekmem gerekiyor. Zahmet edip ebaya bakmak zor geliyor.
Ben de bu konuda cok doluyum. Tum sorumlulugu öğretmene yikmanin adi ogrenci merkezli egitim olmus. Cocuklar ders takibi bile yapamayacak kadar kopuklar. Veli zaten basarisizligini surekli ogretmene yikma derdinde. Umarim en azindan kendi sagliklari icin biraz bilinclenirler bu kez.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?