Yüz Yüze Eğitim Başlıyor

Ben aylardır şunu söylüyorum, okullar kapalı evet.
Bence de kapalı olmalı ama kreşler açık hazirandan beri.

Bunu benim algım sadece tamamen ‘duygusal’ sebeplere bağlayabiliyor.
Ben gerçekten artık kalan sağlar bizimdir politikası izlendiğini düşünüyorum.
Bir yerde hepimizin canına tak edecek çünkü.
80 milyon izole olsak, 1 kişi pozitif olup kural tanımasa yine sonuç bu çünkü.

Bu sene fırsat eşitliği hiçbir durumda yok.
Açılsa da açılmasa da.
Açılmazsa daha da yok.

En azından can güvenliği bi tık daha var diyelim. Önce can.
fırsat eşitliğinin yolu var. Aşı aşı deniliyor sürekli. Kaldı ki hangi pandemi geçti? İspanyol gribi kaç yıl sürdü? 2..
uzaktan öğrencileri sıkmadan abartmadan, okuldan sogumayacak şekilde yoluna bakılıp aşının da sonuçlarına göre 3 4 5 her ne kadar ay sonra bir şeyler düşünülebilirdi.. çevremde konuştuğum öğretmenler de yazın da okula gitmeye razı bunun bir telafisi olcaksa.. ama insanlar her gün bir şey mi oldu korkusuyla yaşamak istemiyor.

Öğretmen razı da öğrenci değil ki, yazın öğrenci gitmez okula.
Öğrenci telefonu çalıyor gidiyor, kapıya bakıyor, su içmeye gidiyor, acil(!) dışarı çıkması gerekiyor.
Hadi bunlar önemsemiyor.
Başarılı olup da internete erişemeyenlere gerçekten çok yazık oluyor çünkü diğer tarafta derslere katılıp üstüne dersaneye giden kesim var.
Bu seneyi komple kapattık deseler- tabii ki mümkün değil- anca olur fırsat eşitligi.

Öyle. Her şey duygusal zaten :) ne duygusal bir ülkeyiz, aferin bize.
İlkokullara ve ortaokullara canlı ders sınırlaması getirildi, "pedagojik olarak uygun değil!" Dendi. Bir hafta sonra ne hikmetse uygun oldu kaldırıldı. Neden??
Hazirana kadar dışarı çıkmak zorunda kaldığım her an eve gelip " kesin bulaştı" diye gün sayan ben ( ki gittiğim market, okul. Okula gidiyorsam da kimsenin olmadığı saatleri seçiyordum) "eeyhhh napıyım yeaaah
" Kıvamına gelmeye başladım.
Hayırlısı.

Kastettiğim kısmen o aslında. Erken dönemde ortalık rahatlarsa hızlandırılmış bir telafi, rahatlamazda --kapaliyiz---

Gerçekten büyük bir risk.
Açılması da öyle kapalı kalması da.
Ben çocuklarımı kreşe yollamıyorum, yollamayacağım çünkü çalışmıyorum.
Ama çalışan ebeveyn olsaydım mecbur gideceklerdi.

Aynı şey ilköğretimde de geçerli, çalışan ebeveynler online eğitim ile müthiş zorluk çekiyor.
Keza öğretmenlere zaten zulüm bu uzaktan eğitim, ne verim alabiliyor öğretmen ne de çocuklarda o disiplini kurabiliyor.

İşte daima önce can derken, artık önce çarkların dönmesi dedik herhalde bu durumun bitmeyeceğini kabullenip.

Sizin nezdinizde tüm eğitim çalışanlara bol bol şifa, güç kuvvet diliyorum.
Hepinizin işi hele bu dönemde çok çok zor.

Ben Hollanda'da yasiyorum ve burda okullar mayis ayindan beri acik. Yaz tatili sonrasi yine aciklar. Tr'de yine maske zorunlulugu var burda o da yok. Yavas yavas maske takilmaya baslandi. Sinif icinde degilde kantin ve koridorlarda zorunlu takilacakmis gecen hafta acikkandi. Sinifta camlar hep acik ve burasi artik iyice sogudu gunduz 13 derece. Cocuklar nasil dayanacak soguga bilmiyorum. Ve burda vakalar cok yukseldi, mart ayina geri dönmüs gibiyiz. Ama bildigim heryerde acildi okullar. Burda iste haftada iki gun online egitim var. Belkide korkulan olmaz, yani umarim...

Kızım 1.sınıfa başladı ve haftada 5 gün okula gidiyor.
Oğlum 2.sınıf ve online eğitim alıyor.

Küçücük kız sabah okula giderken oğlumun evde oluşu benim içimi acıtıyordu.
Okulların açılacağını duyduğum an; oğlumun eğitim aldığı masası, kalemliği bir de mum koymuş güzel olsun diye.. Ağlamaktan bir hal oldum. Öte yandan kızımla sınıfları Yanyana olduğu için de çok mutluyum birbirlerine sahip çıkarlar diye.
İki tezat duyguyu aynı anda yaşamak nasıl bir ruh halidir?
O masayı oradan kaldırmam lazım. Boş görmeye dayanamam.
Okullar açılmamalıydı, psikolojim iyi değil.

Onune geçilemiyor çünkü , hayatta 7\24 karantina gecemez devam etmek zorunda

Ne güzel cezai işlem uygulaniyormus ...bulunduğum ilçede hiç duymadım cezai işlem uygulanan çoğu maskesiz

Veliler istedi okullar açıldı hiç eğitim uzaktan olmuyor verimli değil hikayelerine inanmıyorum özellikle ilkokuldaki çocuklar anneleri bezdirdi bakanın paylaşımlarının altında 450 mesaj varsa 400ü okulları açılsındı, geçen hafta öğretmen de öğrenci de korona olursa okula devam edecek diye yazı da geldi okulların açıldıktan sonra kapanacağına inanmıyorum bundan sonra ölen ölür kalan sağlar bizimdir. Sürü bağışıklığını deniyorlar bir de. Bakalım hakkımızda hayırlısı olsun diyorum acele verilmiş yeterince önlem alınmamış bir karar. Ayrıca şimdi herkeste okullar eskisi gibi açılacak beklentisi de var ama öyle birşey yok yarı zamanlı okul uzaktan eğitime devam 500 000 tablet boşuna dağıtılmıyor

bu kadar abartmayın benim kızım bu ay başladı okula (özel bir anaokulunun 5 yaş grubu) okul zaten temmuzdan beri açık ve sıkıntılı bşr durum olmadı hiç. olacağı varsa zaten risk her yerde ki çocuklar zaten herşeyin farkındalar okul ve aile iş birliği içinde gerekli hijyen tedbirlerini aldıktan sonra bir sıkıntı olacağını sanmıyorum. Online eğitimde yaşanan aksaklıkları ya da imkansızlıklardan dolayı öğrencilerin yaşadığı sııntıları herkes biliyor zaten yüzyüze eğitim gibisi yok. muhtemelen 5 tam gün gitmezler zaten diye düşünüyorum. İçinizi ferah tutun.

Mesajınızı o kadar sevdim ki. Cidden kendi adima üst düzeyde önlem alıyorum. Çocuklarla evde paket durumundayız resmen. Ihtiyaç dişi hiç dışarıya çıkmıyoruz. Fakat herkes dışarıda. Kendimi ruh hastası gibi hissetmeye başladım sanki aşırı pimpirikli gibi. Ben online ders yapıyorum, çocuklar okul ciddiyetinde kendi hocalarının derslerine katılıyorlar ama imkanı olmayanlardan bahsetmiyorum da, umursamaz anne babaları ne yapacağız bu süreçte. Tablet var imkan var ama anne baba çocuğunu derslere katmıyor. Takıp etmiyor. Çocuk online derse gelse bile online ders mesajlarından arkadaşlarına yazıyor :) ben kendi adima öğretmenlerin ellerinin öpülesi olduğunu ve 3 ay tam 3 ay tatili kesintisiz hak ettiklerini düşünüyordum zaten. Umarım diğer ailelerde işin zorlugunu anlamışlardır.
Dipnot: bu iç dökme gibi yorumu yazma nedenim o kadar çok ki. Geçenlerde öğretmenimiz toplan ti yaptı. Öğretmeni 2 3 sefer beğenmeyen eleştiren veli toplantı sonunda dediki hocam kitapları siz ödev olarak verir misiniz? Biz söyleyince okumuyor da. Cidden çok kızdım.
En dipnot: kendi çalışma alanım aileler :)) onun için bu konuda çok sıkı gözlem yapıyorum. (Harika ailelerde var. Onları asla yadsımıyorum).
Ayy ne çok yazdım:)

O kadar verimli ki online dersler anlatamam size. 2 Çocuk annesi olarak yazıyorum
Birisi ilkokul birisi ortaokul öğrencisi.
Fakat normalleşme de biraz biraz lazim gibi . Virus geçmezse antisosyal bireyler yetiştireceğiz.
Dipnot: okulların açılmasını istemeyen ama gerekliliğini düşünen birisiyim.

Benim kızımda başladı birinci sınıfa. Online derste sıkıntı yok bence. Sınıf zaten on beş kişi. Ama tabiki yüz yüze gibi olmuyor. Mesela kitaptan okuyan çocuk, ekranda zorlanıyor. Haftada iki gün okula gidiyor oda uçarak gidiyor. Okuldan eve gelmek istemiyor. Arkadaş ile çok mutlu çocuklar. İnşallah iki gün 1. Ve 2. Sınıflar diğer iki gün 3. Ve 4. Sınıflar olur. En azından öğrenci sayısı azalir.

Gerekli tedbirler alınırsa bir sıkıntı yaşanmaz inşalah. Markete gidip hasta olanlar var. İzole olmak bile korumaya biliyor bazen. Vaka sayisi bizden çok daha fazla olan ülkeler bile açtı okulları.

Sadece gripler artinca ne olacak onu merak ediyorum. Önümüz kış, bu beni cok korkutuyor. Tüm herşey birbirine karisacak gibi hissediyorum.

Malesef duyarsiz veli sayisi daha fazla. Gecen gun misafirlige gitmis, cocugunun kitaplarini da yanina almamis. Cocuk derse katildi ama sadece dinledi. Kitaptaki alıştırmaları yapamadi. Orgusunu, dantelini almayi unutmaz ama kitap aklina gelmiyor. En azindan cocugunun alip almadigini kontrol etmiyor.
Her gun canli derslerin saatini hatirlatmamiz gerekiyor. Ebaya girip takip etmek zor geliyor. Whatsapp uzerinden mesaj bekliyorlar. Bir ogretmenimizle bu sebeple ters dustuk. Ben brans ogretmeni oldugum icin whatsapp gruplarina dahil degilim. Sinifindan iki haftadit kimse derse katilmiyor. Iki haftadir haber veriyorum. Programim surekli ayni, ortak grupta paylasip bildirdim. Bir gun onceden zaten harici ders oluşturuyorum. Hala bana onceden haber verseydiniz veliler hazirlik yapardi diyor. Sanirim tek tek telgraf cekmem gerekiyor. Zahmet edip ebaya bakmak zor geliyor.
Ben de bu konuda cok doluyum. Tum sorumlulugu öğretmene yikmanin adi ogrenci merkezli egitim olmus. Cocuklar ders takibi bile yapamayacak kadar kopuklar. Veli zaten basarisizligini surekli ogretmene yikma derdinde. Umarim en azindan kendi sagliklari icin biraz bilinclenirler bu kez.

Umuyorum bende.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…