- 28 Kasım 2010
- 42.568
- 141.413
- 798
- Konu Sahibi Lalalala1234
-
o sürede de kapan kapacak virüsü maalesefBuraya yazıyorum en fazla iki ay sürecek sonra kapanacak yine
Bir sekilde acilacakti. Acilmamasi cozum degildi cunku. Cocuklari koruyalim virusten derken daha buyuk sorunlar yasandi cunku. Okullarin hali eskiden de cok parlak degildi,temizlige hijyene dikkat etmeyen aileler ve onlarin cocuklari eskiden nasil yasiyorlardi merak ediyorum. Mesela okuldan gelen cocuk formasini onlugunu hemen cikarip dusa girer miydi? Hayir. Simdi bari temizlige biraz dikkat ederler de virusun yayilmasi azalir
Cocuklari da hazirlamiyorlar sanirim. Aylardir temizlik ,mesafe ogretilemeyen cocuklar icin evet endise etsinler bence de.ben anlamiyorum,
hic mi hazirlik yapmiyorsunuz,
okullar acilacak simdi ne olacak deyince,
hani sadece devleti elestirmek burada yetersiz,
goruyorum ki anneler babalar da hic hazirlik yapmiyorlar okullarin acilmasi icin,
kollektif olarak hazirlanilmali bu surece.
Ogretmen-aile is birligi yaparsa cocuklar gayet de dinliyor. Herkes elini cebine de atip aidat verirse temizlik elemani da tutulur. Burda “biz aidat vermiyok” diye ovunen veliler vardi. Telefonuna evine sınırsız internet alan,parmagindan sigarasi dusmeyen cocugunun temizligine para harcamak istemiyor. Sonra gelip buralarda ahlanip vahlaniyorlar neymis okulda temizlik yokmus. E yok 50 senedir yoktu,okullar hep boyleydi yeni olmadi. Ogretmenlerin de bilincli olanlarinin isi cok zor.gecen haberlerde vardi, bu sene cocuklarda normal grip orani dusmus,
cocuklar daha fazla el yikiyorlar falan diye diyordu.
benimkiler okula gidiyor biliyorsun, simdi her teneffus donusunde, yemek oncesi sonrasi zorunlu el yikiyorlar siraya gecip,
eskiden de ogretmen yikayin diyordu ama zorunlu tutmuyordu mesela.
yine siniflari duzenli olarak havalandiriyorlar, hatta bize ekstra hirka gonderin okulda kalsin dediler.
Cocuklari da hazirlamiyorlar sanirim. Aylardir temizlik ,mesafe ogretilemeyen cocuklar icin evet endise etsinler bence de.
Benim laftan anlamayan,yaramaz oglum bile el yikamayi,wc kullanmayi ve temizligini,arkadaslarina cok yaklasmamasi gerektigini anladiysa herkes anlar. Sorun biraz da ailelerde,neden ogretmiyorlar?
Birkac online derse denk geldim,ogretmen once temizlik kurallarindan basliyor. Herkes oyle yapsa,evde de desteklense gayet de anlasilabilir bir durum. Elden geleni yapmak lazim.
Size cok acayip bir ornek vereyim. Anasınıfında calisan bir arkadasim anlatti. Veli gelip çocuğum evde surekli el yikiyor diye sikayet etmis. Inanabiliyor musunuz? Durum buOgretmen-aile is birligi yaparsa cocuklar gayet de dinliyor. Herkes elini cebine de atip aidat verirse temizlik elemani da tutulur. Burda “biz aidat vermiyok” diye ovunen veliler vardi. Telefonuna evine sınırsız internet alan,parmagindan sigarasi dusmeyen cocugunun temizligine para harcamak istemiyor. Sonra gelip buralarda ahlanip vahlaniyorlar neymis okulda temizlik yokmus. E yok 50 senedir yoktu,okullar hep boyleydi yeni olmadi. Ogretmenlerin de bilincli olanlarinin isi cok zor.
Cunku yillardir pislik icinde yasiyorlardi.Size cok acayip bir ornek vereyim. Anasınıfında calisan bir arkadasim anlatti. Veli gelip çocuğum evde surekli el yikiyor diye sikayet etmis. Inanabiliyor musunuz? Durum bu
Malesef ki dogru. Bu sayede temizlikte biraz ilerleyebildik sanirim. Ha degismeyen yine degismez, o ayriCunku yillardir pislik icinde yasiyorlardi.
Hep soylerim bana deli gozuyle bakarlar. Umumi tuvaletlerde el cantasini yere koyan kadinlar var. Pazardan dukkandan aldigi kiyafeti hatta ic camasirini yikamadan giyenler var. Sebzeyi meyveyi suyun altina gostermelik tutup ovalamadan aha yikadim al ye diyenler var. Kagit parayi agziyla tutup tukurukle sayip verenler var. Marketten milyon kisinin mincikladigi urunu alip dolabina koyan var,daha yeni yeni temizlik ogreniyorlar. Tuvalet kullanmayi askerde ogrenen adamlar var. Koronaya kafa atar bunlar. Okullar aha boylelerinin evlerinden cooooook daha temiz.
cocuklar bazen bizden fazla kurallara uyuyorlar zaten,
ornegin ben unutuyorum, oglum hep beni uyariyor, oklari takip edicez anne, bu yol karsidan gelenler icin diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?