Yüz Yüze Eğitim Başlıyor

Hay yaşa. Tüm gün kapının önünde oynuyorlar ne maske ne mesafe. Kaldı ki istemeyen gitmeyebilir devlet o imkanı da tanıdı. Tatile gidip ay nasıl göndercem diye yazanı gördü bu gözler.

sana anlattım mı ben hiç

bir arkadaşım var 9 yıl Amerika da yaşadı eşi de bizim ortağımız

kadın bir gün telefon etti

bir araba plakası, "buna dava aççççççi yaya yeşilinde geçti" diye

ona dedik ki sen buraları unutmuşsun

sana da diyeyim sen buraları unutmuşsun

ana baba ne hazırlığı yapacak ki

devletin iki dudağının arasında

eşim bizim oğlana rahat etsin diye çocuk maskesi almış, sayılır mı

okulunda hazırlıklar da tamam, sensörlü musluktan sınıf mevcudunu azaltmaya, sıraları yere monteden dolapları genişletip mont ve çantalar için de yer yapmaya kadar

yeni sınıflar yeni öğretmenler demek hepsi alınmış, göreve başlamış

hatta ana binaya yeni sınıflar gireceği için ek bina dahi yaptılar laboratuvar ve atölyeler için

ama bizim okul açılmıyor

devlet okulunda ana baba ne yapabilir ki en fazla iki litre fazladan çamaşır suyu ile bir iki büyük paket tuvalet kağıdı

sınıfların mevcudunu azalt, yeni öğretmen ata diyemezsin

ama ben onu demek istemedim,
yani duzenli olarak bu konular aciliyor, eylulun son haftasinda vardi mesela bir konu,
cocugum ilkokul bire gidecek, henuz yazdirmadim ne yapayim seklinde?

bunu da devlet dusunecek,
yani sen eylule kadar en azindan okullarin acilmasi halinde cocugunu okula gonderip gondermemeye karar vermen gerekmiyor mu,
ya da ne bileyim en azindan kafanda bir sekilde netlestirirsin, su durumda olursa gonderecegim soyle olursa gondermeyecegim diye.

bu konuda da onu hissettim ben,
cocuga kim bakacak deniyor,
yani elbette ki kolay kararlar degil bunlar da,
ben ikinci cocuguma hamileyken bakici arastiriyordum ki normalde 2 yas civari ise donerim diye dusunmeme ragmen.
yani ekim olmus, sen okullar acildiginda ne yapacagina dair bir planin yoksa bence devleti elestirmek burada kolaya kacmak oluyor.

şimdi anladım

ben tedbirlere katılsınlar dedin sanmıştım

ben ilk günden beri diyorum açıldığı anda göndereceğim diye

ama bir yandan da sınıflar 40 üstü öğrenciden oluşuyor onlara da gönderin demek de zor

en kolayı devlet ne derse o deyip biraz da kaderci yaklaşmak galiba :)))

Her yer açık denmesini anlayamıyorum. Açık diye gitmek zorunda mı herkes.. tatile gitmek zorunlu değil mesela. Ben gitmedim şahsen. Ama herkes gidiyor her yerde geziyor nasıl olsa diye her yerin açılmasını savunmak ne kadar doğru bilemiyorum. Elbette uyum sağlayacağız bu sürece ama kışın okullar açık kalabilecek mi pek zannetmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…