Yüzdüm yüzdüm kuyruğuna geldim

Ah kuzum Allah yardımcınız olsun. Benim oğlum da bu sene 12. sınıf oda hazırlanıyor .Artık tıkandı,bıktı . Onun da hedefleri yüksek. ''Oğlum sonun da ölüm yok lütfen bu sene olmazsa seneye inşallah ''dediğim de .

''Anne bana bunla gelme ben mezuna kalmak istemiyorum aynı şeyleri sil baştan yapamam'' diyor. Bazen uyuyakaldığında içim acıyor. Okul,TODER sonuçları iyi olmasına rağmen hala stres içinde. Geriye gün sayıyor.

Rabbim emeklerinizi boşa çıkarmasın. Kelin ilacı olsa evladına sürermiş modundayım şu an.
Tavsiyeler için takipteyim.Hayırlısı diyelim
Oğlum demeseniz annem mi yazdı diyeceğim.Benim annem de bu sene olmazsa seneye diyor ama seneye lafı bizi ne kadar çıldırtıyor bir bilseniz çünkü hepimiz tüm yıl sınava odaklıyız ve bir daha aynı şeyleri yaşayacağını düşünmek insanı kahrediyor.Benim töder sonuçlarım da insanlara göre iyi ama bana göre yetersiz muhtemelen oğlunuza da öyle geliyordur ki ben seneye kalacağıma baya emin gibiyim.Öğretmenlerim ailem gideceksin demesine rağmen.

Bir de pat diye değiştirilen sistem ,bilinmezlik , ilk girecek olmanın verdiği sıkıntılar da tuz biber oluyor.
Sormayın hem de iki kere değişti sistem.Günü değişti.Puanlaması değişti.Değişti de değişti ve sırf bu değişiklik yüzünden ben iki ay boyunca istediğim kitapları bulamadım.

Oğlum demeseniz annem mi yazdı diyeceğim.Benim annem de bu sene olmazsa seneye diyor ama seneye lafı bizi ne kadar çıldırtıyor bir bilseniz çünkü hepimiz tüm yıl sınava odaklıyız ve bir daha aynı şeyleri yaşayacağını düşünmek insanı kahrediyor.Benim töder sonuçlarım da insanlara göre iyi ama bana göre yetersiz muhtemelen oğlunuza da öyle geliyordur ki ben seneye kalacağıma baya emin gibiyim.Öğretmenlerim ailem gideceksin demesine rağmen.

Tüm bu stresi yaşayan anneler aynıdır. Bizde en iyisini isteriz sizin için ama. Bize ilk önce siz lazımsınız. :) Önce sağlık ,sağlık,sağlık.

İnşallah istediğiniz yerleri kazanır .Ülkemiz için hayırlı evlatlar olursunuz.

Sizden tekrar güzel haberler bekliyor olacağım. Lütfen sonucu yazın bize .

Başarılar dilerim

Bende çok stres yapmıştım ilk kpss sınavına hazırlanırken. Stresten hasta olmuştum ve sınavda heyecandan istediğim gibi olmadı. Bildiklerimi bile yapamamıştım. Hep bir yıl daha korkusu kaygılar vardı. Ama çözüm bundeğil çünkü korktuğun başına geliyor. Sonraki sene gezdim tozdum okulumda devam ediyordu çok çalışmadım son iki ay iki kitap bitirdim sadece sınav yeri açıklanınca bile heyecanlanmadım o derece. Tahminimden bile yüksek aldım. Bu sınav işinin tek stratejisi heyecan yapmamak. Gözünde büyütmemek. Bilmediğin bilgiyle bile yorum yaparak cevapladığım çok doğru soru olmuştu zamanı etkili kullanabildim. Vereceğim tek tavsiye sakinleşmenin yolunu bul demeye geldim:)

Hedef küçült istersen tek bi şeye şartlama kendini. Bu daha çok strese neden olur
Tıp olmaz da başka ilgilendiğin bi bölüm olur. sen onları şu an planlamadan elinden gelenin en iyisini yapmaya çalış yeter

Bende çok stres yapmıştım ilk kpss sınavına hazırlanırken. Stresten hasta olmuştum ve sınavda heyecandan istediğim gibi olmadı. Bildiklerimi bile yapamamıştım. Hep bir yıl daha korkusu kaygılar vardı. Ama çözüm bundeğil çünkü korktuğun başına geliyor. Sonraki sene gezdim tozdum okulumda devam ediyordu çok çalışmadım son iki ay iki kitap bitirdim sadece sınav yeri açıklanınca bile heyecanlanmadım o derece. Tahminimden bile yüksek aldım. Bu sınav işinin tek stratejisi heyecan yapmamak. Gözünde büyütmemek. Bilmediğin bilgiyle bile yorum yaparak cevapladığım çok doğru soru olmuştu zamanı etkili kullanabildim. Vereceğim tek tavsiye sakinleşmenin yolunu bul demeye geldim:)
Derece yapan arkadaşlarımda kilit nokta bu diyor ama yok olmuyor sakinleşemiyorum.Umarım sınava kadar bulabilirim.

Hedef küçült istersen tek bi şeye şartlama kendini. Bu daha çok strese neden olur
Tıp olmaz da başka ilgilendiğin bi bölüm olur. sen onları şu an planlamadan elinden gelenin en iyisini yapmaya çalış yeter
Başka bölüm de olur kafası bana hiç idealist gelmiyor.Hani olur ya puana göre tercih yapan kişiler neresi gelirse orayı yazarım kafası ben öyle olmak istemiyorum kafama tıp koydum ve o olana kadar deneyeceğim.

Back
X