yüzgörümlüğünüz neydi?

eger cok parasi olsaydi kocisim en guzelinden yuz takilar alirdi yuz gorumlugu olarak ama artik hayat zor ve oyle adetlere gerek yok diye dusunuyorum...
bizde de oyle bir sey olmadi...
alsa ikimizin cebinden cikacakti parasi zaten...

yüzgörümlüğü olarak eşiniz ne taktı?

O da ne?? Bu mantıkta bir erkekle evlenmezdim, iyiki öyle bir hata yapmadı.. bilmiyorumkismile
Düğünden sonra eve çok kalabalık geldik, onun kuzenleri, benim arkadaşlarım vs. Eşim o kalabalık gruba "Sadece 10 dakikanız var, sonra hepinize kapıyı göstericem" demişti, hiç unutamıyorum..:roflol:

Bu mantık değil örf adet işi olduğu için,gelenek ve görenek sahibi Türkler'in bileceği ve uygulayacağı bir olay.
sevmeye bilirsiniz fakat saçma değil hoş enstantenelerdir bunlar.
bir düğünü ve evliliği örf adetler güzelleştirir ve süsler.
doğum,ölüm vs tüm bunlar için olan adetlerimizde bence ne boş ve saçma nede gereksizdir.
eğer bunları incelerseniz hiçte gereksiz çıkmadığını anlayacaksınızdır eminin.
Bizi biz yapan değerlerle kalmak ümidiyle......

Birde yüzgörümlüğü ister görücü usulu isterse anlaşarak olan evliliklerde olsun,gerdek gecesi damadın eşinin duvağını açtığında ona sunduğu hediyedir.
opuyorumnanaktan

adetlere insan bi girdi mi sonu gelmiyor..
kapı kapamakta adet..
arabadan inerken alınan para adet..
kuförün kapı kitlemesi adet..
off off off...
saçma vs. demem ama bin türlü sebeple erkekten bişeyler beklemek bana çok itici geliyor..
zaten tüm düğün seramonisi boyunca damat geline hediyeler sunup duruyor..
ama bunun adı olursa o bana itici geliyor..
içinden gelmesi ayrı tabii..

yüz görümlüğü iki kişi arasındaki bir adet
diğerlerinide makul ölçüde karşılamak hoş olur tabi abartı olmadan.

Katılıyorum yaşamı güzelleştiren adetler var ve bu da onlardan biri bence :içelim:

bırakın allahaşkına adeti geleneği göreneği..
10 yıl evvel teyzem ve eniştem gelin tarafının 'bizim adetlerimiz şunlar'lafı yüzünden soyup soğana çevrildi!
az ağlaşmadılar yok ya bizde de yok diye...
yok pırlanta set adetimiz..yok nişanda tektaş...yok kuaförde kızın kuzenlerine harçlık.yok gelinin kız kardeşlerini de bir hediye..adet adette varmı yokmu diye sorulmaz..sanki para çaydan toplanıyor..
kim çıkardı bunları allahaşkına?iyi hoş bir kere evlenilir diyeceksiniz belkide ama borç içinde yüzünce o evlilik burnunuzdn gelmez mi?

bence artik eski orf ve adetleri karalamak, "birakin su adetleri " demek moda olmus..

bence bir kismi cok hos ve de romatik bu adetlerin, tipki yuz gorumlugu gibi,

ismi belki size tuhaf geliyor; damadin gelini dugunden sonra ilk kez gordugu zamanlarda bunun adi yuzgorumlugu imis, hadi simdide ilk gun hediyesi, ilk gece hediyesi olsun.

isim onemli degil,

ama o anki hoslugu dusunsenize.

bana esim kalpli bir kolye hediye etmisti; bana supriz yapmisti,
cok da hosuma gitmisti..

kim çıkardı bunları allahaşkına?iyi hoş bir kere evlenilir diyeceksiniz belkide ama borç içinde yüzünce o evlilik burnunuzdn gelmez mi?

yuzgorumlugu olarak milyarlik pirlanta gerekmiyor, (borc icinde yuzmeye sebep olacak kadar )

ufak bir hediye de gonul alir,

o gece ağlamaktan yüz müz kalmadı yüzgörümlülüğüde almadım..şimdi sölesem alır mı acep..pehh hiç sanmam.

bana yüzgörümlülüğü olarak en değerli varlığını verdi.hihoyyyt
anlarsınız yayerimseniben

Ayyyy Allahıma şükür kayınvalidemin bundan haber yok demek ki. Yoksa gelin alışverişini bana yaptırdığı yetmezmiş gibi birde oğluna yüz görümlülüğü isterdi. ıyi yırtmışım ben bu işten. Şaka bir yana daha benim mehirimden konu açılmazken yüz görümlülüğü düşünemem. Olsaydı çok hoş olurdu tabi ama meşe odunu kocamdan da öyle bir incelik bilemiyorum görmek nasip olur mu bana

Ne yuz gorumlulugu? Evlenmeden once sankı yuzumu gormedı. Bence bunlar adet mefhumu ıcınde somuruculuktur.

ne demek alıyorsa karısına alıyor, kızın anasına babasına almıyorki sömürücülük olsun hem illaki büyük bişey olması gerekmezki..
onunda hatırası vardır bence...

bana eşim düğünde künye takacaktı onu nikahımızda duvağımı açtıktan sonra taktı, 4 sene önce 180 tl idi, ben çok değer veririm böyle anılara isterse değersiz bişey olsun ilrede çocuklarıma gösterecek bi hatıramız oldu..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…