Yüzsüz damat ve ailesi

• Konu Sahibi Konu Sahibi Kak
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Kak

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2014
28
5
0
Hatay
Eşimden utanıyorum.çok rahat ve gamsız.halbuki ailesinin en gamlı insanıymış meğerse,babam bana bilgisayar aldı,şu an başka şehirde çalışıyor bir süreliğine.diyorki sende iki bil.var birini götüreyim.onun da telefonu var halbuki.ben babama ne derim babam benim o bil.sevdiğimi bildiğimi ve alacak durumumuz şu an için olmadığını bildiği için aldı.evlilik iki kişilik fakat burda başka bişey var.bilmem anladınızmı.arada şaka yolla da olsa der mesela şöyle zengin olsaydın keşke diye.ama ciddiyet var içinde.bir de bebeğim olunca işi bıraktım.kayınvalidem çalışmamı istiyor eşim de.halbuki ben çalışmasam şu an geçirebiliyoruz.ne kadar menfaatçiler.yeni gelindim yeni işimde mutlu olamadım istifa ettim de eşimin annesi ne dedi biliyormusunuz evde tembellik ediyorsun haa dedi,inanabiliyormusnuz.lohusayım eşim işten çıkarıldı.lohusalık bitti bana ne dediler biliyormusunuz ne zaman işe başlayacaksın.sen önce oğlun için dua et iş bulsun.adam patlar evde değilim.taktılar benim çalışmama.yeni kaynanalar çok fena.çalışan gelin istiyorlar.hem de herşey eski usul devam etsin istiyorlar.

Son düzenleme:
Hemmm evde çalış hizmet ett hem işte çalış para getir gelin oluyosa insannn hizmetçi değilll ay sinir oluyorum şöle insanlara yaa eşinin sana destek olması yanında olması lazım kaynana faktörünü başka bir türlü üstesinden gelmek çok zor çünkü bilri oğluda onun yanında dır dır dır hiç susmaz biraz vicdanlı olur ya konuşurken insan sen kendi kızına öyle konuşulsun istermisin dimiii insanlar nşiye hep böyle

Çalışma... laf sokana sende sok...
sustukca tepene dahada binmelerine izin verme...
eşinlede oturup konuşabilceksen otur bi konuş. belki konuşmuşundurda....
görgüsüzler resmen... oglunu sen zengin edicen herhalde...
oldu olmaya. evde cocukta yapsın sen evin erkegi ol....

esiniz calismiyor mu ? :44: cocugunuz da varmis, gecinebiliyoruz demissiniz nasil geciniyorsunuz merak ettim..
siz onceden calisiyordunuz anladigim kadariyla. evlendikten sonra calismak istememenizin nedeni ne oldu?

Allah yardımcın olsun sekerimde şimdiki gaynanaları bırak kocalarda öyle Kız ararken calısan olsun diyolar e haklılar artık hayat tek kişinin maasıyla zor dönüyor benim gaynana çok iyidir vala kndi annem gibi oda calıs diyodu kızım ben merdiven sildim eemekli oldum send eemekli ol rahat edersin ilerde e ev alcaz kolaymı cocukta var ama şimdi çalışma cocuguna bak en iyi cocuguna sen bakıyosun sen bakarsın diyo 5 aylık kızım calıscam ama nabiyim sadece lohusalıkta demeleri hata zaten psikolojisi var dogumun Allah yardımcın olsun ama calıssan sana fayda yani unutma

Burdaki yüzsüz damat eşiniz mi? Ben de görümcenizin kocasına falan diyorsunuz zannetmiştim.

Herkes rahat galiba.

Sen mi çok hassasın yoksa benim mi ayarlarım anormal dedim yazını okuduktan sonra.
1.) Evinizde 2 pc varsa eğer birini baban aldıysa muhtemelen evde olan diğerini kastediyor eşin. Ben bunda bir tuhaflık göremedim. Babanın aldığını kullanırken diğerinin turşusunu mu kurdun acaba?
2.) Ben de eşime diyorum bazen: şöyle zengin olsaydın da ben çalışmasaydım yatlarda tatil yapsaydım diye tamamen geyik amaçlı. O da bana diyor: sen zengin olsaydın.ben diyorum ki: ben zengin olsaydım cemiyetten biriyle evlenirdim senle neden evleneyim diyorum.. tamamen geyik yapıyoruz. Burada da bir tuhaflık göremedim.
3.) İş konusunda herkesin geçim eşikleri farklıdır. Biri karnı doyduğu zaman kadının çalışması gereksiz der. Birinin evine 10 bin tl para girer yine de çıtası yüksektir. Eşinin senin çalışmanı isteme konusunda da radikal bir sorun göremedim. Uç noktalarda sana bunu kompleks yaptırmıyorsa eğer. Ve sen de bir mesleğin varsa ve sağlığın yerindeyse neden çalışmayasın ki??

hiç anlamadığım konu da budur ki,bir kadından eşinin çalışmasını istemesi neden yüzsüzlük oluyor?
loğusayken olması abes tabi ama şartlar uygun oldukatn sonra evde oturmak yerine sen de çalışsan ,daha iyi olmaz mı demesi nedne abes??
bakın adam işini kaybetmiş,siz çalışıyor olsaydınız maddi sıkıntınız daha az olurdu ya da olmazdı,en azından adam iş bulana kadar ele güne muhtaç olamzdınız....çocuğunuz da var geleceği için yatırım yapardınız ne güzel..
ailenin karışması doğru değil ancak eşinizin söylemesi abes değil..tam tersi sizin kendi kocanıza,"damat" demeniz ve üstüne "yüzsüz" demeniz abes...

Hadi eşin bi nevi duruma göre tartışır fikir alırsınız ama annesinin karışması saçma
Sizin evi o geçindirmiyorsa oturup çalışmana karışamaz

Ben anlamadım 2 bilgisayar varsa birini eşiniz kullanmak istiyorsa ben veririm, baban da almış olsa bilgisayarı evlilik te ayrı gayrı mı var
O zaman çeyizi de sen veya baban aldı, onları da kullandırma eşine
O da sana kendi aldıklarını kullandırmasın :44:

Canim ayni seyleri bende yasadim.esim ve kaynanam gorumcelerim sene de bir kere beni gormelerine ragmen ne zaman caliacaksin diye sorup dururlardi kendilerine giden para azalmistya ondan.kendileri eve oturup benim kocamin paralarini yicekler ben esek calisip eve bakicam hele ki kucuk kizim varken.hep sustum taki oatlayincaya kadar esim de ayniydi cunku gozumun icine bakiyodu ve surekli calismicakmisin diyordu.ve artik evet calisicam ve ilk isim seni bosamak olucak dedim annesi gilinde agzinin payini verdim simdi gik diyomiyorlarcalismiyorum kardesim ben istersem calisirim cokr haklisin seni cok iyi anliyorum.ezmezsen eirsin insanlar eskisi gibi saf ve temiz degil malesefki herseyi para belirler oldu

esiniz calismiyor mu ? :44: cocugunuz da varmis, gecinebiliyoruz demissiniz nasil geciniyorsunuz merak ettim..
siz onceden calisiyordunuz anladigim kadariyla. evlendikten sonra calismak istememenizin nedeni ne oldu?
Hızlı yazdığım için tam anlaşılmadı korkarım.ben hamileyken çalışıyordum.anneme de kayınvalideme de uzağım.o yüzden işi bıraktım.eşim çalışıyor şu anda.ama lohusayken işten çıkarılmıştı.o dönemi anlattım size.şuan geçirebiliyoruz.fakat ben de biraz büyüttükten sonra çalışmayı düşünebilirim.ama buna ben karar veririm.eşimin annesi değil.kendi hayatında hiç çalışmamış bana laf geçirmeye çalışıyor.bir de bebek doğmadan demiştimki 3 aylık iken yasal olarak çalışmaya başlamak zorundaymışım fakat ne kadar da küçükler,nasıl kıyarım dedim.o zamanlar dua ediyordum yasal izinler uzasa diye.uzamadı.kaynanam dediği aaa tabii ya 3 aylıkken başlıcaksın.

Kesinlikle çalışsam bana faydası var,kendi ailem de öyle diyor.ama onlar onun için demiyorlar.çok benciller,eve para gelsin öyle beleşe ekmek su yok yani anlatabildimmi.hayat zorlaştı bunu ben de görebiliyorum fakat söylenenler ve söylem şekli terbiyesizlik.nerde eski insanlar.

Son düzenleme:
Canim arkadaslarin dedigi gibi ben istedigim zaman deyip kahkahayi patlat esin sorarsa saka yaptim dersin ama mesaj yerine ulasir

canım boşver ya.. Herkesteki bi ayrı işte. Benim kayınvalidem de açılma diyo, sonrada bizden para istemeyin dio. Benim maaşım eşiminkinden fazla adamlar onu hazmedemiyorlar. Ayrıca verme babanın aldığı bilgisayarı. Ben vermezdim. Benim eşim de bencil.. ama ben zapdetmeye çalışıyor ve başarıyorum :))))
Bebeğine bakıolarda çalış , kafan dağılır hem :)

Bilgisayarın birini tabiki veririm beni tanımadığınızdan önyargınız.o yeni geleni istiyor.babamın bana hediye ettiğini.evlilikte ayrı gayrı olmaz.ben hiç böyle yapmadım.burada tuhaf birşey göremiyorum.tuhaf olan zorla beni çalıştırmak istemeleri.eşimin yüzsüzlüğü bil. Alıp götürmek istemesinde.ayrıca ben anne olarak yeni lohusalıktan çıkmıştım.bebeğimi emziriyorum o dönem.sade anne sütü istiyor.şimdi erkek mi iş aramalı kadınımı.üstelik eşimin iş durumunu hiç sormadan benim ne zaman çalışacağımı sormaları abes sizin deyiminizle.anne olarak bir sor bakalım bizim oğlan iş buldu mü Noldu gibisinden değil mi.ama hayır o beni soruyor.dünyanın çivisi çıkmış.bende biraz hassaslık var o ayrı.

Son düzenleme:
Burdaki yüzsüz damat eşiniz mi? Ben de görümcenizin kocasına falan diyorsunuz zannetmiştim.

Herkes rahat galiba.

Elmayra, arkadaş öfkeyle bazı şeyler yazmış olabilir ama durumu ortada belli ki canı fena sıkkın...

farkettin mi ? bilmiyorum ama çıkışların yersiz çoğu yorumda...

insanların genel durumunu göze almalısın, bir kaç arkadaş daha eleştirmişti yorumlarına istinaden.

yanlış anlama tanımam kimseyi yorumlarından yola çıkarak söylüyorum iyi biri gibisin.

lakin bu tarz üslubun seni daha başka gösteriyor, bence gerek yok...

hem cocuk hem ev hem es hem kaynana nasıl basarabılceksın bunları onlara bır sormak lazım tabıkı bır kadın ıcın ekonomık ozgurluk en ıyısıdır ama sartlar buna musaıt dgeılse ne gelır elden

Bu da Kadınlar Kulübünde yeni moda.

Soru soramayacak mıyım ben? Anlamadığım konularda anlamaya çalışamayacak mıyım?

Bu ne rahatlık ya, ben burda kimsenin yorumunu sorgulamıyorken herken benim yorumlarımı, üslubumu, cizdiğim imajı sorgulama hakkını nerden buluyor kendinde?

İyi biriyim ya da kötü biriyim bu beni bağlar, ailemi, sevdiklerimi arkadaşlarımı. Olduğumdan farklı görünmek gibi bir çabam yok.

Küfür, hakaret, yerme olmadığı müddetçe istediğimi sorarım.

Sizce gerek yok, bence var.

Şu halimle çileden çıkarıyorsunuz beni ya. Bıktım artı gerçekten. Biri iticisin der, öteki orjinal olmaya çalışma der, öteki sorgulama der.... Bana bunu yazarken yazma özgürlüğümü kısıtlamaya çalıştığınızın farkında değil misiniz?

Sorusu olan?

Canim arkadaslarin dedigi gibi ben istedigim zaman deyip kahkahayi patlat esin sorarsa saka yaptim dersin ama mesaj yerine ulasir

Aynen öyle ve de gerçekten öyle yapacağım.ben istediğim zaman çalışacağım.ALlah başkalarına muhtaç etmedikten sonra tabi.

çileden çıkmak mı? :44:

sen soru sormuyorsun, yargılıyorsun önce direk...
şu halim dediğin durum hamilesin (Allah kucağına sağlıkla almayı nasip etsin inşallah) başka bir durum yok ki her yorumunda bunu vurguluyorsun.

konu dışına fazla çıktık...

neyse ne uzatmaya gerek yok tartışmayalım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…