- 23 Temmuz 2014
- 5.359
- 17.566
- 498
- Konu Sahibi Ceylinimdeceylinim
-
Ben giderdim.....
Cunku ben o kadar aci cektim ki asla onlari karsimdaki insandan bilmedim.bu benim sinavim dedim...iylikler allah icin yapilir.cunku insanlar nanakordur dedim.
Kizlar benim cocuklugum o kadar fakirlik icinde gecti ki anlatamam.daha once anlatmistim.
Babam asla calismaz ev esyalarini satar bizide koye dedemin yanina yollardi.dedemde bizi up uzun bir tas sediri olan bir odaya atar,ekemgi cayi sekeri saklardi...disarida kar,ve cocuklugum aclik ve tek karsimda agaclari goren bir pencerem...sabah ,aksami,aksamlar da sabahi kovalardi.arada sicak odalarina giderdik,halam televizyonu kapatirdi.ben izlemiyeyim diye.su icerdim,babaannem derdiki suna bakkkk iyyyyyyy....
Ben uc yasindaydim bunlari hic unutmadim....kizlar her yumurta pisirdigimde aglarimmm...bir gun onlarin sofrasini hazirladik,annemle siniye koyduk iceri tasiyor annem,bende etegini tutuyorum annemin.uc halam ,babaannem dedem ve torunlar oturuyor ,sofraya bizse esikte onlarin yemesini sofrayi toplamayi bekliyoruzzzz..o sicacik tereyagindaki yumurtanin kokusunu hic unutmayacagimmmm..ve ben bunlari hic kimseye anlatmadim.sadece allaha anlattim...cunku o sahiddii.bir gun acpiktan olecegiz.bir halam yan tarafta oturuyordu,annem dediki,kizim git halandan bir tane ekmek iste.bende gittim iki ekmek verdi,o mutlulugu unutamam...
Aradan yillarr yillarrrrr gecti.halamlar ve dedem bizim oturdugumuz ile tasindilar.ben buyumustum artik.halalarim dedmi istemez oldu.torunlari hakaret eder oldu..bir tek dedemle ben konusurdum.nasilsin dedecigim.karnin acmi.uykunmu geldi dede.derdimmm.kimse konusmuyordu onunla...ve icimden derdimkiii,,ahh dede neden bana oyle yaptinn.ahdedecigim,ama ben seni seviyorumm yinede...
Annemler kahvalti hazirlardi,onun tabagi catali her seyi ayriydi...tum torunlari tiksinirdi..onun tabagi hazirlanirtepsiye konulur odaya goturulup sehpaya konulurdu..bende tabagimi alip onun yanina gider dizlerinin dibine oturur onunka yerdim ki uzulmesin.ve yine icimden derdim ki dede sen neden bize oyle yaptin.ben seni cok seviyorum.kizlaaaaarrrr cok kotuyum su anda........offffff...
Banyo yapardi sirtini ben ofalardim.yatagini ben yapardim.onunla sohbet ederdikkk..o da hep derdiki benimtek torunum o.
Ben evlenendikten sonrada onu hic unutmadim.bende kal dede dedimm..ilaclarini aldim.kiyafet aldimmm..
Birgun koyden gelmis ve yolunu kaybetmis.polise gitmis.poliste babami aramis .esimle babam gidip dede mi alip halam gotureceklerdi.annemlere goturemezdi babam.cunku dedem annemin babasina kufur etmisti.olmus insana annem o yuzden affetmedi...ve bende bunu duydum.annemi aradim.anne halam cok kotu davraniyor dedeme,simdi giderse ona gecenin bu vakti ne hakaretler eder..anne bana gelsin dedimm..annem agladiii..niye bize boyke davrandi,bak simdide allah cektiriyor dediii..kizim cnm kizim al,dedi...
Ve bize geldi.....
Ahh dedem arkandan bir tek ben fatiha okuyorum...
Cnm arkadasim,siz kazanirsiniz.iyilikten asla maraz dogmaz.iyiligi allahrizasi icin yap.yoksa insanlar nankordur...
Vallahi belki herkes çok tepki gösterecek haklı olarak, ama ben tüm konularınızı biliyorum ve yerinizde olsam çok pis dalardım o kadına, cidden.Kizlar babannemle ilgili sikintimi biliyorsunuz çoğunuz.
Bilmeyenler lütfen Babanne belasi ve Olsede kurtulsam konularina baksinlar.
Artik kafayi yedirtecek bu kadin bana.
Anlatacak bir ton olay var ama dun ki olayi anlatayim.
Hqlamlar bayram için buraya geldiler annemde bize cagirdi .
Her neyse dun aksam konuşuyoruz dedi ki aksam da başka yere sözleri varmis falan.
Bende dedim başka zaman cagirsaydin aksam da otururduk .
Annemde bos zamanlara yok ki zaten tek bos günü yarin dedi.
Her neyse biz boyle konuşuyoruz oradan babannem bagirmaya basladi Siz kimsiniz kizimi istemiyorsunuz ararim gelmeyin derim size mi kaldi onlar.
Ama nasil bagiriyor.
Banyonun önündebir de ttüm apartman duydu kesin.
Annem aciklamaya calisiyor ne alaka anne öyle demek istemedi Ceylin falan diye bu kaftan anlamiyor hala bagiriyor arar söylerim gelmesinler serefsizler . daha neler neler .
Babam geldi ne oldu ane diyor aynen bunu dedi " Ceylin surtugu dedi ki cagiracak adam mi bulamadin da onlari cagirdin "
Artik dayanamadim bende " Senin artik bilerek yaptigina suphem yok bunlari ne biçim kadinsin sen ya hici utanma yok sende" dedim.
Babam oradan bana cikisiyor tabi.
Bu hala saydiriyor seni utanmaz seni o...pu seni basima cikarttim ben .
Ayy .
Her neyse bunun kimliği maaş karti falan bende kalmisti.( Hastane isine maaş almasına hep ben gidiyorum)
Aldim hepsini buna verdim " Daha da ne yaparsan yap hic bir isine geliyorum ben " dedim.
" Gelmezden gelme salakana Sürtük sana mi kaldim ben o..pu" saydirdi.
Velhasıl kelam halamlar geldi bugün 3 kuzenim halamin eetkisi oturuyoruz kizina diyor ki kizim iste gözüm agriyor ne yapiyim ben çok agriyor birşey batiyor..
Halamda internetten randevu aldi yarin git anne diyor.
Bizim ki atladi hemen o zaman beraber size gidelim sabah gideriz.
Halam dedi ben gelemem misafirlerim var Ceylinle git sen.
Diğer 3 kuzenime soruyor bsbannem hepsi aynisini diyor Ceylinle git o zaman anneanne diye.
İyi gideriz diyo sonra da ya.
Hasbinallah !!!
Eğer annem ben gidemem deseydi kuserdi bize küfürler yagdirirdi.
Ama kizina gelince sus pus oluyor haspam.
Siz olsaniz gider misiniz Allah askina ta ?
Vallahi belki herkes çok tepki gösterecek haklı olarak, ama ben tüm konularınızı biliyorum ve yerinizde olsam çok pis dalardım o kadına, cidden.
Sabrınızı takdir ettim. Kudos.
Benim kaynanada beni karalamış kızıma dedim ki karalamasına kesinlikle izin vermiyeceksin anında müdahale edeceksin bu yaşlılar gençlerin piskolojisini çok bozuyorlar
artık onu azarlayınca yapamıyormuş ama bunu öğrenene kadar yıllar geçti ve zararı çok oldu
Allah basta annenizin ve sizin yardımcınız olsun bu nasıl bir kadın ya bana gına getirdi. Götürmeyin ne Hali varsa görsün o kadar dili çalıştığına göre kafası da çalışıyor kendi işini vallahi senden ben den daha ıyi halleder
cnmmm.ben boyleyim iste.hic kin tutamam.k.v.bir gun gittim esimle olan aramizdaki bir konu hakkinda bize yardimci olun dedim.siz benim annem ve babamsizniz dedim.kayin pederim beni hakli buldu.k.v.esimi tuttu.ve bana tepki gosterdi.oglunu tuttu.ve k.pederim bize geldi,keske kizim bana soyleseydin tek olarak.ve kayinvalidem demis ki,babasinin evinde dayak vardi burda yok...bunu soyledi kayinpederim.Senin en kadar güzel kalbin varmış böyle arkadaşım...
İnan tüm samimiyetimle söylüyorum, elimden geleni ardıma koymazdım hayatlarını mahvetmek için. Kapımda ölseler yüzlerine bakmazdım. Su vermezdim ya su.
Allah da biliyor herhalde benim kendimi bozacağımı, ondan başıma gelmiyor böyle şeyler.
Sizin gibi insanların var olduğunu bilmek güzel.
şu kadına ölecegini ve müslümansa tabi ahiret inancı varsa orda bunların hesabını verecegini söyleyin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?