- 6 Kasım 2014
- 132
- 22
- 33
- 35
- Konu Sahibi dertligelin2014
-
sonuna kadar katılıyorum. çok doğru tespitler yapmışsınız. kulağımla duymadım ama adımı koymazsan hakkımı helal etmem dediğini ben de tahmin ediyorum.Ben burda hemen rest çek, terk et vb tarzı yorumları çok katı buluyorum. Muhtemelen kayınvalidesi, oğluna "oğlum, eğer Fadime koymazsan isminin kızının sana hakkımı helal etmem" tarzı baskı yapıyor. Eğer hanfendinin eşi de annesinden bugüne kadar kötü bir davranış görmediyse, her erkek çocuğu gibi annesine minettardır. Ve eşide muhtemelen "ya annem Fadime koy diyor, koyalım ne olacak. Nüfusta adı yazsın ama biz yine eşimle birlikte koyduğumuz X ismini kullanırız" diye düşünüyor. Hep söylüyorum, erkekler düz varlıklar. Onlar basit düşünürler. Olaylara eşi tamamen böyle bakıyor. Bu benim düşüncem.
eşimle gidecekken illa ben de geleyim dedi. hastaneye geçmeden önce onlardaydık zaten.ben anlamiyorum bu isim isine karisanlari yaa anne baba varken ben taviz vermedim koymam dedim acikca bu teklifle karsima kimse gelmesin dedim hem bacim ne diye kayinvaldenle gidiyon sen cinsiyet ogrenmeye ben buna da karsiyim esin nerde
sonuna kadar katılıyorum. çok doğru tespitler yapmışsınız. kulağımla duymadım ama adımı koymazsan hakkımı helal etmem dediğini ben de tahmin ediyorum.
Cok ozur dileyerek SON mesajimi yaziyorum konunuza.çok ağladı ben giderken.. gitme dedi.. kapıyı kilitledi.. ama o isimden de vazgeçmedi.. ben de o işteyken gittim.. malesef söylediklerinizin bilincindeyim. ona göre de tavrımı takındım, eskisi gibi kıymet vermediğimi de görüyor ama geri adım atmıyor. anası gibi oğlunda da katır inadı var işte, napim.
Allah'a havale ediyorum zaten, çok teşekkür ederim. Amiin inşsllsh.Allaha havale edin kayınvalidenizi. Bu tip baskı ve tehditler hiç hoş değil. Sizin hayatınıza karışıp, hem sizi üzüyor hem de evliliğinizin en güzel döneminde sizi yıpratıyor. Hakkınızda hayırlısı olsun. Allah size huzur, bebeğinize sağlık versin. Gerisi hallolur.
Güzel duanız için çok teşekkür ederim. İnanıp inanmamak sizin tercihiniz tabii ki. Yaşamayan bilemez. Size söylediklerim basit geliyor ve inandırıcı bulmuyor olabilirsiniz, saygı duyarım. Ama malesef göründüğü gibi basit değil hiç bir şey.. Ben aylardır bu konuda diretiyorum ve inanın bu kadar çok severken o evi terketmek o kadar da kolay olmadı. Herkesin bir dayanma sınırı var, bunu unutmayın.Cok ozur dileyerek SON mesajimi yaziyorum konunuza.
Ben sizin o evi terkettiginize, o adamin agladigina, kapiyi kilitledigine, eskisi gibi kiymet vermediginize, sozun ozu son yazdiklariniza hic inanmadim.
Son olarak bebeginiz icin en hayirlisi olsun diyorum.
Sakın olaki kaynananın dediğini yapma güzelim..hakkını helal etmezse etmesin hamile kadını üzmek,gereksiz yere kıskanclik yapip insanlarin huzurunu bozmak günah degil mi ? O istedigi kadar konussun yukarda Allah var görüyor neyin hak olup neyin olmadigini birak kaynanan konussun..bugun istedigini verirsen yarin baska birseyle cikicak karşina bu tarz seyleri yasamak istemiyorsan uste cikip agirligini koycaksin bu işi kökünden hallediceksin gerekirse kopar kıyameti doğurmuyorum varmı itiraziniz de birdaha çık git o evden..beni dinle seninle ayni seyleri yasayan bir arkadasim var her dediklerini yapti,herseye tamam dedi yapma etme dedim dinletemedim tepesine çıktılar ana oğul onunda..en sonunda şükür dinledi beni şimdi kuzu gibi kocasi kaynanada sesini cikartamiyo dişini göster biraz 9 ay karninda taşıyan sen ş.çmışım fadimesinin suratına!!!!Allah'a havale ediyorum zaten, çok teşekkür ederim. Amiin inşsllsh.
Güzel duanız için çok teşekkür ederim. İnanıp inanmamak sizin tercihiniz tabii ki. Yaşamayan bilemez. Size söylediklerim basit geliyor ve inandırıcı bulmuyor olabilirsiniz, saygı duyarım. Ama malesef göründüğü gibi basit değil hiç bir şey.. Ben aylardır bu konuda diretiyorum ve inanın bu kadar çok severken o evi terketmek o kadar da kolay olmadı. Herkesin bir dayanma sınırı var, bunu unutmayın.
Ister kocan kırılsin isterse kv istedigin ismi koy Fadime ne yaa allah aşkınaEski konumu takip edenler bilir, kaynanam eşimle birlikte koymak istediğimiz isme karşı çıkmıştı. http://www.kadinlarkulubu.com/forum...m-dogmamis-cocugumun-ismine-karisiyor.767626/
annemin adı nilüfer ben nil koymak istiyordum. eşim de istiyordu nil i ama kayannam karşı çıktı. ben de uzunca bir süre direnip eşimle aram bozulmasın, aramız iyice soğumaya başladı diye vazgeçtim o isimden demiştim. zaten cinsiyeti de belli değildi.
bugün bebeğimizin cinsiyetini öğrenmeye kaynanamla birlikte gittik. kız olacağını duyunca havalara uçtu. fadime geliyor dedi. önceden eşim fadime ismini beğenmezdi. ama şimdi fadime koyalım deyip duruyor. olmaz hiç güzel değil diyorum, ek isim olsun yanına ama fadime de olsun, ben annemin adını koymak istiyorum diyor.
nil ismi nilüfer bile değil, ama annemin adına benziyor diye vazgeçmem isteniyor, ben nasıl direkt fadime koyayım şimdi, bu kadar da yüzsüzlük olmaz ki ama!
Normalde kv ile çok iyi anlaşırım, birgün eşimle yemekte çocuk muhabbeti yapıyorlar, eşim oğlumuz olursa babamın adını koycam dedi, anneside iyi falan dedi, sonra eşim kız olursada sen koyarsın ismini dedi annesine, -Yavaşş dedim, Müsade edinde kendi çocuğumun adını kendim koyayım.
Aslında vermek istedim tepki o değildi, pat diye çıkıverdi ağzımdan, önce üzüldüm ama beklenti içine girmeyecek en azından.
Demem o ki, Daha açık olmalısın, benim çocuğum benim kararım de. Eşlerinizide bu kadar abartmayın ya, bilsin haklı olduğunuz konularda susmayacağınızı..
Sen huzursuz olmayalım diye susuyorsun iyi güzelde, o da huzursuz olmayalım diye senin suyuna gitsin biraz.
Yoo kv yok ben karışmam, kendiniz koyun dedi :)sonra bisey demediler mi merak ettim ama ii yapmissin tebrikler sanki cocugu
leylekler getiriyo anasi olmicak
bence patavatsız olan sen değilsin eşin canım.sana sormadan öyle bişey diyemez annesine.bence iyikide çıkmış ağzından o laf.eşinde cesaret edemez bundan sonraYoo kv yok ben karışmam, kendiniz koyun dedi :)
Öyle bir kadın değil zaten de, çocuk olunca beklentiye girecekti belkide, oğlu öyle dediği için.
Eşimde birşey demedi, arada var öyle patavatsızlıklarım
Birde art niyetle yapmadım, boşbulundum aniden öyle çıktı ağzımdan
Muhabbet olsun diye mi yaptı o da bilmiyorum ki :)bence patavatsız olan sen değilsin eşin canım.sana sormadan öyle bişey diyemez annesine.bence iyikide çıkmış ağzından o laf.eşinde cesaret edemez bundan sonra
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?