Yüzüğüm kayboldu 2

Elmaemma

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
5 Mart 2017
1.786
1.988
133
Bir yüzük meselesi nereden nereye geldi. Kafam hiç yerinde değil ama yine de anlaşılır yazmaya çalışacağım.
Dün çat kapı gelen misafirlerin eşimin çağırmasıyla geldiğini öğrendim. Yani gelmek istemişler eşim de yok dememiş. Bunu öğrenince haliyle bende şarteller attı. Bir de abartıyorsun şu virüsü diye üste çıkmaya çalışınca çıldırdım. Bir ton kötü laf saydım sinirlenince ne dediğimi bilmiyorum. "Virüs girdiyse onun suçlusu da sensin yüzüğün kaybolmasının suçlusu da sensin şu zamanda bir ton insan getirdin eve" dedim yani o sinirle yüzüğün çalındığını ima ettim. 2.5 yaşında bir kızım var virüsten dolayı korkuyorum haftalardır meğer kendimi boşuna eve hapsetmişim boşa çabalamışım ben bu kadar uğraşıp üstüne eve kapanmış olmaktan psikolojik bunalıma girmişken hepsi boşunaymış.
İlk defa bana çok ağır laflar söyledi. "Haddini bil sen kimsin ki benim ailemi hırsızlıkla suçluyorsun" dedi.
Bana "sen kimsin ki" dedi. Bunca zaman ailesini kötüleyip duran, uzak duran, beni de ailesine karşı dolduran adam şimdi sırf sinirle söylediğim bir lafla ailesi için bana "haddini bil sen kimsin" dedi. Kimim ki ben değil mi??
Kendimi savunmuyorum ettiğim laf kontrolsüzce sinirle ağzımdan çıkan bir laf. Kimsenin de günahını almak istemediğimi bir önceki konuda yazmıştım. Ama ben üstüne basa basa kendi aileme bile gelmeyin herkes evinde otursun derken bunu umursamayıp sağlığımızı riske atmasına katlanamadım ve ağzımdan öyle kötü ve suçlayıcı bir laf çıktı allah affetsin sırf inadına sinirlensin diye söyledim. Elimde değil sinirlenince ve haksız olduğu halde üste çıkmaya çalışınca ben de damarına basıyorum.
Bana "sen kimsin" demesi üzerine giydim montumu evden çıkmaya koyuldum. O sırada gitmeme engel olmaya çalışırken bir itişme kakışma oldu. İnatlaştım çıkıp gidecektim. Beni zorla kucaklayıp resmen yatağa fırlattı gitmeyeyim diye.
Bu birkaç sefer oldu gücüm tükenene kadar. Tabi ben korktum gerçekten çok korktum ilk defa böyle bir itişme kakışma yaşadık. Bana vurmadı ama gitmemem için kaba kuvvet uyguladı. Akşam akşam gidemezsin bir otur sakinleş falan dedi. Ben şimdi darp mı edildim abartıyor muyum? Allah rızası için beni sakinleştirin sağlıklı düşünemiyorum.
Edit: bir önceki konuyu özet geçeyim misafirlerin çat kapı gelmişti ve yüzüğüm o gün (dün) kaybolmuştu. Her yere bakıp bulamamıştım.

Son düzenleme:
Ben de yatağa attı deyince elektrklenme oldu sıcak dakikalar yaşadınız sandım ya bnece darp falan yok. Ve kocanız seviyo sizi. Valla ne konular okuyoruz benim konumda dahil. Sevmese seni zorlama kalman için. Aileme hırsız diyorsan defol git deyip kendi bile gösterebilirdi kapıyı

Evet bu salgın günü misafir getirmesi pek hoş olmamış ama diğer konularda abarttığınjzı düşünüyorum. Yüzük bu nolcak yani. Canınıdan evliliğinizden önemli mi. Allah nasip ederse yine alırsınız. Çok seviyosanız gerçeğinş almaya gücünüz yetene kadar imitasyon kullanırsınız. Sıkıntı mı yani.

Yüzük şu an umrumda değil inanın. Ben gördüğüm muameleye üzülüyorum. Seviyor diyorsunuz da seven kişi "gideceksen gündüz git akşam olmaz ya da kardeşini ara o alsın seni" demezdi.

Önceki konunuzu da okuyup yorum yapmamıştım. Fakat söyleyeceğim artık.

Bence yüzük evde bir yerde ve siz bulunca bu söylediklerinizden ve düşündüklerinizden çok pişman olacaksınız.

Eşiniz, ailesiyle her ne kadar sorun yaşarsa yaşasın bu size eşinizin ailesi hakkında bu tarz bir imada bulunma hakkını vermez.

Hem gözünüzle gördünüz mü bunu? Hayır.
O zaman bu tarz şeyler söyleyemezsiniz. Tamam düşünebilirsiniz “acaba mi?” Diye.
Ama söyleyemezsiniz.

Ayrıca damarına bastığınızı kendiniz dile getiriyorsunuz.

Siz o kadar şey söylüyorsunuz sonra sinirle söyledim diyorsunuz.
Eşinizde sen kimsin derken sinirle söylemiş olamaz mi?

Virüs var evet, misafir gelmemeliydi ama geldi, ortalığı velveleye verdiniz, haklısınızda.

Ama tartıştığınız için evi terk etmeye kalkıyorsunuz.

Dışarıda virüs olduğunu ve çok hassas davrandığınızı bildiğiniz halde ?

Tamamen bu 2. Konunuzda yanlışsınız. Tek haklı olduğunuz yer misafirin gelmesine korona yüzünden tepki vermeniz o kadar.

Eşinizin söyledikleri yanlış evet; fakat onu bu raddeye getiren de bence sizin sözleriniz...

Darp yok merak etmeyin
Anlık sinirler gerilmiş eşiniz de sizi fevri davranıp evden gitmeyin diye durdurmuş
Sizde daha fazla uzatmayın gerginliği bence

Siz sinirlenince istediğinizi söyleyebilirsiniz dahası eşinizi de sinirlendirmek için inadına damarına basabilirsiniz ama hedefinize ulaştığınızda eşiniz sinirlendiğinde laflarını seçmeli öyle mi? Siz elimde değil diyerek çıkıyorsunuz işin içinden ama eşiniz kendini kontrol etmeli öyle mi? Eve misafir getirmesi düşüncesizlik evet ama siz burda kimsenin günahını almak istemem yazarken senin ailen hırsız demişsiniz eşinizin yüzüne resmen.

Yoo bence şiddet uygulamamış adam sizi bildiği için ancak durdurmuş gitmeyin diye.
Yüzük konusunda da zihninizde onlar çaldı diye düşününce bilinç altınız dile gelmiş.

Kesinlikle eve gelmeleri habersizce gelmeleri konusunda haklı olsanız da o yüzük evden çıkacak gibi geliyor bana. Boş yere böyle bir şeyle haksız kalmış olacaksınız.
Pişman olunacak sözler söylememek için biraz kontrollü olmanızda fayda var her zaman.
Eşinizin ailesine hırsız deyince sen kimsin ki lafı peşin sıra gelirdi sanırım bize deseler değil mi? Biraz empati kimseye zarar vermez.

Yüzük şu an umrumda değil inanın. Ben gördüğüm muameleye üzülüyorum. Seviyor diyorsunuz da seven kişi "gideceksen gündüz git akşam olmaz ya da kardeşini ara o alsın seni" demezdi.
derdi çünkü güvende olduğunuzu ve durulup mantıklı düşünmeye başlamanızı istiyor.sevmese küfür kıyamet defol git sokakta naparsan yap diye kapıya atardı ki burdaki konularda örneklerini gördük

Kabul edemiyorum çağırmasını. Hatta bana geleceklerini bile haber vermedi sabah kapı sesine uyanıyorum ve karşımda misafir. Beni arayıp soran da yok yani anlamıyorum hem kayınvalideme sinirliyim hem eşime. Bu da yetmezmiş gibi görümcem kendi eviymiş gibi misafir davet etti. Önceki konuda bahsettiğim aile dostu sonradan geldi görümcemin davet etmesiyle. Görümcem evime ilk defa geliyor. İlk defa gelinen bir eve kendi evin gibi misafir çağırmak normal mi hele böyle kritik bir zamanda? (Önceki konuda asıl mesele yüzük olduğu için bu ayrıntılara girmedim.)
Kendi evimde sap yerine konuyorum o çok sevdiği! ailesi tarafından. Yemek vakti sofra kurulmuş tam oturucam kayınvalidem "sigara böreği getirdik kızart da yemekten sonra çayla yeriz." dedi.
Muameleye bakar mısınız? Tabii yüzük kaybolunca ben bunların değil yüzüğün derdine düştüm dün. Ve bunları anlatıyorum inanmıyor bana kesin ben abartıyormuşum kesin ben yanlış anlamışım. Cehennemin dibine kadar gitsin yüzük bulsam da takmayacağım alsın anasına taksın bulabilirse.
Bana inanmayıp damarıma basatığı için ben de kendimi tutamadım öyle konuştum işte.

drama queensiniz resmen. ve her kosulda kendinizi hakli goruyorsunuz. soz olayin heyecaniyla soylemis oluyorsunuz ama onun soyledigi sorun oluyor.
Detayları bilmiyorsunuz ama.

Peki ben neden damarına basmak istedim? Kafam iyi olmadığı için yeterli açıklıkta anlatamadım kusura bakmayın. Benden habersiz çağırmasına kızmam üzerine haddini aşacak laflar ederse hem de masaları yumruklayarak, "bundan sonra senin de sülalenden kimseyi koymayacağım bu eve" tarzı konuşursa ben nasıl sakin kalayım? Sanki benim ailem geliyor da...

Ama arkadaşım adamın ailesini hırsızlıkla suçlamışsın.. Ne yapacaktı? Aynen almışlar mı diyecekti.
Düşünüyorum da aynısını eşim yapma, iş boşanmaya kadar gider. İmasının imasının imasını dahi yapamaz.
Darp edilmiş olmuyorsunuz sanırım engellemek için önünüze durmuş kabaca.

bir onceki konunuzu da okumustum. ve bu mesajiniz da savimi hakli cikartiyor. dönüp kendinize bakmiyorsunuz
Detaylı anlatamadım bakın kafam iyi değil cidden. "Neden benden habersiz çağırdın" diye çıkışınca masaları yumruklayarak "bir daha senin sülalenden kimseyi koymam bu eve" tarzı konuşursa nasıl sakin kalıp da susabilirdim? Zaten doğru bir laf değil diyorum ama inanın elim ayağım titriyordu sinirden. Masa yumruklamak nedir. Sanki ben kendi aileme ayrıcalık tanıyıp çağırıyorum da onun ailesine kastım varmış gibi... Benim aileme öyle deyince ben de sinirlendim işte.

Siz haddinizi bilmiş misiniz ki karşı tarafın haddini aşmasını mesele ediyorsunuz? Siz kendinizden sorumlusunuz bırakın o bana bunu dedi ondan ben böyle dedim, o bana şöyle yaptı ondan şöyle yaptım cümlelerinin arkasına saklanmayı. Siz sakin kalamamışsınız ki karşı tarafı sakin kalmadığı için eleştirebilesiniz. İkiniz de olgun değilsiniz, ikinizde de öfke kontrolü var. Bir taraf yükseldiğinde öteki taraf alttan alıp yapıcı taraf olamıyorsa iletişim problemi var demektir. O da mevcut. Ben ne söylersem hatta bu forumdaki bütün üyeler ne söylerse anladım ki sizin bakış açınız değişmeyecek, bir kere olsun karşı taraftan bağımsız ben ne yaptım diye sormaz mısınız kendinizde?

sımdı dusunuyorum
evımde bırsey kaybolsa ve kendı esyamı kendım calmadıgıma gore , sadece gelen mısafırle kaybolduysa kım olursa olsun esıme ya bugun su kısılerden sonra yuzuk ortada yok yanlıs anlasılır tatsızlık olur dıye kaybolmasın dıyerek baska yere mı kaldırdınız seklınde soramıyorum bıle seklınde haber verırdım

ya da esım benım aılem de olsa bunu soyleyebılmelı evdekı esya kendı ayaklanıp gıtmedı ya da kendı esyamı calmadıgıma gore ? bırı aldı

kımın aldıgından emın degılsek ısım veremeyız zaten eger ısım verdıysenız hayatınızın en buyuk ayıp ve yanlısını yapmıssınız demektır kendınız gormedınız sonucta

eve gelecek mısafırıde ese danısmadan fıkır almadan löp dıye kabul etmek hele de su surecte zaten sıkıntılı

yanı ben bu tartısmadan yuzde 70 esınızı hatalı buluyorum

senın aılen gelemez sen kımsın lafları yuzunden alevlenmıs ortalık zaten esınız baslatmıs

daha demın kendım esımle tartıstım zorunda degılsın ıse gıtmeye evden de calısabılırsın ıse gıdıyorsun daha bırde arkadaslarını caya kabul edıyorsun benım canım kıymetlı boyle devam edeceksen eve kabul etmıyorum senı dedım ne yapayım öleyım mı arkadaslarıyla esım cay ıcecek dıye banane. herkes kafasını kullansın su surecte dıkkat etsın 2 hafta gorusulmezse bırsey kaybetmezler

yanı esınızın bırcok davranısı hatalı
sızde sinirle bıraz ters konusmussunuz
ama buyuk cogunluk esınız hatalı

daha önce de yazdım yine yazıyorum. Eşiniz isterse ailesini reddetsin, nefret etsin, en ufak bir laf ederseniz size “sen kimsin, anam babam, kardeşim senden daha kıymetli.” Der. Bunu bir anlayın. En iyisi bile bunu der. Şahit oldum çünkü. Bunu öğrenin artık yani. Ama yüzük konusunda haksızsınız. Senin yüzünden kayboldu demeniz ayıp olmuş. Belki onlar almadı? Ki alsa bile aldı diyemezsiniz. Aile dostu pek güvenilir olmayabilir ama görümce için bunu düşünmeniz eşinizi çok kızdırır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…