Yüzüğüm kayboldu 2

Cidden insanlar çok düz düşünüyor. Ben montumu alıp çıkarken sadece çıkıp hava almayı düşünüyordum. Bu benim sakinleşme metodum tartışma büyüyorsa işleri daha da batırmadan ortamı bir süreliğine terk ederim.
Henüz çocuğumu almadan terkedecek seviyeye gelmedim gelmem de çünkü evden biri gidecek olursa giden eşim olur büyük ihtimal.
Tabii eşim de dahil herkes temelli terk edeceğimi sandı. Şimdi de dersiniz ki kıvırıyorsun ama çocuğumun üstüne yemin ederim ki temelli terk etme niyetiyle çıkmaya çalışmamıştım.
 
Yorumlarınızın alnından öpebilir miyim
 
Ayrıca artık yapıcı olmaya çalışmaktan yoruldum diyebilirim. Bende bazı şeylerin birikimi var ve patlayınca evet kötü patlıyorum evet belki haksız duruma düşecek kadar ağır konuşuyorum ama sakinleştikçe düşüncelerim daha oturuyor. Pişmanlık hissedemiyorum söylediğim laftan dolayı. Çünkü o yüzük yok. Yani aklımda başka bir ihtimal malesef kalmadı.
 

Bahsettiğiniz şeylerin konuyla hiç ilgisi yok.
Ben de zaman zaman ailemi eleştiririm. Bunun karşımdaki insana ailemle ilgili ileri geri konuşma hakkı verdiğini hiç sanmıyorum. Belli ki eşiniz de sanmıyormuş. Kendimde de hiçbir zaman böyle bir hak görmedim.

Karşılıklı konuşulabilir, yanlışlar eleştirilebilir ama kavga anında bunlardan cesaret alıp ailelere saydırılmaz.
Durmanız gereken yeri bilmediğiniz için "haddini bil" lafını işitmişsiniz.
Bu kadar insan yanlışınızı söylediği halde ısrarla da savunuyorsunuz.
Siz bilirsiniz.
 
Yani bu çat kapı gelmeleri size son dakika haber vermeleri konusunda sonuna kadar haklısınız ama durum ne olursa olsun eşim dahi aileme hırsız iması yapsa alacağı en kibar cevap sen kimsin olur. Darp falan da yok adam sizi alıp yere fırlatmamış bu kadar virüsten bahsedip evden gitmeye kalkınca sakinleşin diye engel olmuş bir şekilde. Siz bence haklı olduğunuz meseleyi bile haksıza çevirmişsiniz. Yüzük de sağda solda çıkar iki güne muhtemelen. Hasta değilse kimse oğlunun kardeşinin evinden üç kuruşluk alyans çalmaz herhalde
 
Çat kapı gelmeleri helede şu ortamda gelmeleri çok yanlış burada haklısınız. Ancak diğer her şeyde haksızsınız. Benim eşim kardeşimi hırsızlıkla suçlasa ortada bir şey yokken kusura bakmayın direk boşanırım. Eşiniz sizinle bir şeyleri paylaşmış ama siz direk bunlarla vurmuşsunuz. Ailesi ıle olan ilişkisi onu bağlar sizi değil sizin ailesi hakkında bazı şeyler sarfetmeniz gereksiz kimse bu hakkı size veremez. Ki takmışsınız sigara böreği getirmiş kızart diyor diye durmadan yazıyorsunuz yapmış getirmiş yani bunu bile abartmışsınız. Sadece şu sıralar kimsenin dışarı çıkmaması gerekirken gelmeleri saçmalık
 
Son düzenleme:
Sorun şu ki eşimin anlattığına göre hastalar. Hem de feci hastalar abartmıyorum. :)
Yüzüğü aramaktan artık vazgeçtim o yüzük bu evde değil eminim. Bu zamana kadar kimseyi de böyle hemen suçlamadım ama yüzük cidden yok yani uçup gitmediğine göre çalındı işte. Ki normalde biz bu tarz şeyleri konuşurken söylerken birbirimizden çekinmeyiz.

Dediğim gibi bana çalma ihtimallerini düşündürten eşim. Ben durduk yere haksız yere düşünmüyorum bildiğim var ki o yüzden aklıma hırsızlık geliyor.
Madem zoruna gidecekti bana bunları düşündürtecek kadar aşağılayıp kötülemeseydi ailesini. Kendisi ağzına geleni sayar her türlü ithamda bulunur ben yapınca suç. Emin olun eşimin ithamlarını duysanız benim hırsızlıkla suçlamam eşiminkiler yanında çok hafif kalır.
 
Kusura bakmayında başta aile dostları ile görümcem geldi dediniz yanlış hatırlamıyorsam tabii. Şimdi kv görümce diyorsunuz yani aile dostları değildi direk kardeşini suçlamışsınız. Haddini bil demesi bile hafif benim için. Aile dostu bile yapmış olabilir deseniz gözünüzle görmediğiniz şey için suçlayamazsınız. Bir yerden çıkıcak eminim kendinizde ben çok unutkanım diyorsunuz. Yani üç kuruşluk alyansınızı alıp napcaklar bir alyansı satsa ne vericekler
 
Kapını iyi kapa, komşunu hırsız tutma diye bir atasözümüz var. Buradaki kapını kapa sözü bir nevi malını güzel muhafaza et anlamında kullanılmış. Özellikle sizin için hem maddi hem manevi değeri olan şeyleri ortalık yerlerde bırakmayın. Aniden biri gelir, bir şey olur sizin durumunuzdaki gibi sonra belki evin içinde kaybolmuş olsa bile birisinin çaldığını düşünmek zorunda kalmazsınız.
 
Gözümle görmedim ama bu evden çıkmaz o yüzük bundan da adım gibi eminim çünkü bakılmadık iğne deliği kadar yer bile kalmadı. Yatağım yere sıfır. Kenardan kayıp içine düşmüştür diye yatağı söküp tekrar monte ettik. Dip köşe temizlik yaptım akşama kadar. Halılar kaldırıldı tüm eşyalar çekildi temizlendi altları. En absürt yerlere bile baktık. Yok. E şeytan aldı götürdü demek daha mı mantıklı?
 
Bulunca yazarsınız umarım
 

Benimde altinim yok bulamiyorum hicbirsekilde eve giren cikan belli degil esimi suçluyorum ama yuzune karsi degil. Cunku en ufak birsey soylesem ciddi yanlis anlamalar olur ve konu boşanmaya kadar gider. Ortami yumusatmaya calisiyorumm olabilir dikkat etmemisimdir belki baska yere koydum vs...
Sizin ailesini suçlamaniz kotu olmuş. Aynisi bana yapilsaydi cok daha kotu olurdu... virus icinde madem gelmeyin diyememiş minimum temas bol temizlikle sorunu çozebilirdiniz...

Cunku benim evimde hala boş kalmiyor. Ne olacak ölecekmiyim kaderimde yaziyorsa evde otururken kimse yokkende bulaşir düsüncesindeyim ( esim calisiyor hala) Gelenlere kizamiyorum cunku herkes bu virus yuzunden yakinda kafayi yicek. Kolay ddgil allah sabir versin
 
Sen esinin damarina basarak laf soyle oda sen kimsin dedigi cumleyemi takiliyosun hata karsilikli once evi topla sonra cikar calinmadiysa
Evi bugün alt üst ettim dip bucak temizlik yaptım akşama kadar. Evde olsa kesin çıkardı. Benim bugün yaptığım detaylı temizliği görseniz anca o zaman anlarsınız. Sürgülü pencerelerin ara boşluklarını bile temizleyip baktım. Yatağım yere sıfır yerle bitişik kenar kısmından kayıp içine düşmüştür diye yatağı söküp altına baktık temizledik. Bakılmadık yer kalmadı o yüzük bu evden çıkmaz.
 
Ozmn topla evine gelenleri yuzlestir aldilarsa bisey diyemezler ama anlamiyorum yuzuk calmak ne ihtiyacin varsa soyle yardimci olunur
 



Evlilik yüzüğüm tam bir buçuk sene kaybolmuştu çok canım.yandi uuzldum.dusurdum.zannettim.sonra hiç kullanmadığım bir çantamın içindeki fermuardan çıkmıştı.. yüz tane altın bulmuş gbi sevindim inşallah bulursun .. evdeyse illla çıkar bir gün uuzlme
 
bir iş arkadasimin altin takıları bu şekilde kayboldu.Hatta kız kendi eli ile evin içinde gizlemiş ve bir daha orada bulamamıştı..her yeri arayıp bulamayınca jandarmayi çağırdı ve parmak izine kadar evde arandı...hiçbir delil bulunamayinca jandarma amiri arkadaşıma özel olarak konuşmak istediğini söyledi ve "eşinize güveniyor musunuz? Bir yere borcu var mıdır ? Eşiniz ailesine göndermiş olabilir mi?" gibi sorular sordu.Bu tur kayiolarda genelde esin altınlari aldığı goruluyormus.Arkadasim böyle birşeyin mümkün olmadığını jandarmaya anlattı.İki üç ay sonra başka bir eşyasını düzenlerken altınlarını buldu.
 

Baştan sona kadar haksızsınız eğer doğru anladıysam. Eşinizin ailesine hırsız diyorsunuz eee adam buna zaten sinirlenir daha büyük tepki verebilirdi. Biraz empati kurun sinirlenince kendinizi kontrol edemiyor olabilirsiniz ama bu hakli olduğunuzu doğrulamaz. Şuan zor dönemlerdeyiz evet ama bu kadar büyük tepki göstermeniz gerekmezdi bence eşinizin yerine kendinizi koyun empati kurun ve darp edilmemissiniz. Hem ağzıma geleni diyim hem haklıyım olur mu hiç bunu kime deseniz çok sinirlenir misafir gelmiş gitmiş o konuyu geçin önleminizi alın eşinizle güzel düzgün şekilde konuşun bence birbirinizi anlayacağınızı umuyorum öyle demek istemediğiniz vs diyin hırsız kelimesi gercektne çok ayıp olmuş sizin ailenize dese eminim sizde aynısını yaparsınız çok pahalı bir yüzük değilse kendinize çok sıkıntı etmeyin bunda da elbet vardır bir hayır evinize iyice bakın birbirinizi bir yüzük için kırmayın üzmeyin
 
Ne yüzükmüş arkadaş?
Altı üstü bir yüzük için eşiyle kavga eden,
eş ailesine hırsız diyen,
bulamazsam özür filan dilemem tavrında ısrar eden,
olaylara 'haklıyım, bana ne, ben haklıyım, her durum ve şartta ben haklıyım'
şeklinde bakan biri olarak;
siz bu kafayla, daha çook yıpranır ve yıpratırsınız.
Haklı ol arkadaşım, eşine tavır yap hatta haftalarca küs olur mu?
Eline ne geçecek? Bizi de haberdar et.

Bu arada eşimin bana 25. evlilik yıldönümümüzde aldığı tek taş yüzüğümü,
ben bir-iki ay sonra kaybettim ve yüzüğü tam üç ay sonra nerde, nasıl bulunduğunu yazsam kimse bana inanmaz.
Eşim yüzüğe hatrı sayılır bir para ödemiş olmasına rağmen, ben ''kaybettim'' diye dertlenince, bana, 'dünya malı için üzülme, çıkar bir yerden çıkmazsa da seneye yenisine bakarız, dua et çok özel dersim olsun' diye espri yapmıştı.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…