Adam sinirlensin diye ailesini hırsızlıkla itham etmişsin adam da sinirlenmiş seni hirpalamis.
İstediğin bu değil miydi?
Bu cümlenin devamı kavgadir. Küçücük çocuğun varken daha çanta hazırlamadan sinirle evden çıkmanın devamı da olaylar büyümesin diye seni evden çıkarmamak - o kavga gürültü ve bogusmadir.
Bunları ongoremeyecek bir zeka seviyesine mi mensupsunuz?
Niyetiniz gercekren evden gitmekse o an o şekilde gidemeyeceginizi siz de biliyorsunuz
Adam karismasa bu sefer hem 'beni göndermeye merakliymis' diye üzülüp kavga cikaracaktiniz hem de gerçekten ciksaniz çocuğun kiyafetleri-esyalari için, kendi kimliğiniz için, paranız değerli eşyanız için vs o eve tekrar girmiş olmanız gerekecekti. Yani filmlerde oluyor o vurup kapıyı çıkmak
Niyetiniz gercekten gitmekse kavgayı keser, bir plan yapar,adam ise gidince eşyaları toparlar , baba evine mi nereye gideceksen giderdin zaten.
Kusura bakma da bu konuda kimse seni haklı göremez. Karı koca iletişim probleminiz var. İletişim problemi çözülebilecek birşey . Bu sebeple böyle sert kavgalar edip çocuğun psikolojisini bozmak da anlamsız pire için yorgan yakıp boşanmak da.
Neden yapıcı o
Cidden insanlar çok düz düşünüyor. Ben montumu alıp çıkarken sadece çıkıp hava almayı düşünüyordum. Bu benim sakinleşme metodum tartışma büyüyorsa işleri daha da batırmadan ortamı bir süreliğine terk ederim.Adam sinirlensin diye ailesini hırsızlıkla itham etmişsin adam da sinirlenmiş seni hirpalamis.
Bu cümlenin devamı kavgadir. Küçücük çocuğun varken daha çanta hazırlamadan sinirle evden çıkmanın devamı da olaylar büyümesin diye seni evden çıkarmamak - o kavga gürültü ve bogusmadir.
Niyetiniz gercekren evden gitmekse o an o şekilde gidemeyeceginizi siz de biliyorsunuz
Adam karismasa bu sefer hem 'beni göndermeye merakliymis' diye üzülüp kavga cikaracaktiniz hem de gerçekten ciksaniz çocuğun kiyafetleri-esyalari için, kendi kimliğiniz için, paranız değerli eşyanız için vs o eve tekrar girmiş olmanız gerekecekti. Yani filmlerde oluyor o vurup kapıyı çıkmak
Niyetiniz gercekten gitmekse kavgayı keser, bir plan yapar,adam ise gidince eşyaları toparlar , baba evine mi nereye gideceksen giderdin zaten.
Kusura bakma da bu konuda kimse seni haklı göremez. Karı koca iletişim probleminiz var. İletişim problemi çözülebilecek birşey . Bu sebeple böyle sert kavgalar edip çocuğun psikolojisini bozmak da anlamsız pire için yorgan yakıp boşanmak da.
Neden yapıcı olmaya calismiyorsunuz?
Yorumlarınızın alnından öpebilir miyimSizin öyle bir bakış açınız var ki hiçbir şey için hiç kimsenin sizi suçlamaya hakkı yok. Çünkü siz hep haklısınız. Haklı çıkmak neden bu kadar önemli sizin için?
Konunuzun özeti resmen şöyle eşime bunları dedim ama ben haklıyım eşim de bana bunu diyerek sinirlendirdi bu yüzden haksız olamam, özür diledikten sonra ya haklılığım anlaşılırsa, neden haksızken özür dileyeyim, haklıyım ben, ben haklı olduğum için istediğimi söylerim haklıyım çünkü.
Bu kadar haklılık, haksızlık kavgası vermek yorucu değil mi?
Ayrıca artık yapıcı olmaya çalışmaktan yoruldum diyebilirim. Bende bazı şeylerin birikimi var ve patlayınca evet kötü patlıyorum evet belki haksız duruma düşecek kadar ağır konuşuyorum ama sakinleştikçe düşüncelerim daha oturuyor. Pişmanlık hissedemiyorum söylediğim laftan dolayı. Çünkü o yüzük yok. Yani aklımda başka bir ihtimal malesef kalmadı.Adam sinirlensin diye ailesini hırsızlıkla itham etmişsin adam da sinirlenmiş seni hirpalamis.
Neden yapıcı olmaya calismiyorsunuz?
Şahsen ben eşime her şeyi anlatırım o kafada bir insan değilim eleştirilmesi gerekiyorsa kendi ailemi de eleştiririm ki eleştirdim hatta çok eleştirdim eşim de eleştirdi çünkü bize çok haksızlık yapıldı hem benim ailem taradından hem onun ailesi tarafından. İkimiz de ailelerimiz tarafından yüz üstü bırakıldık. Kış günü elektriğimiz kesildi hava buz gibi ısınacak elektrik yok kızım 1 yaşında, annem başının çaresine bak bize ne dedi, kayınvalidem cebi para doluyken dolmuş paranızı vereyim annen gile gidin dedi. Ne zaman ihtiyaç olsa attılar başlarından ama para bizde olunca bizden iyisi yoktu. iki tarafı da eleştirilmesi gerektiği yerde eleştiriyorum ve eşimle açık açık her düşüncemi paylaşırım. O da benimle paylaşırdı ve eleştirip bu tarz şeyler söyleme hakkını da kendisi verdi bana zamanla. İlk zamanlar ben kendim diyordum ne de olsa ailendir öyle deme ama anlattığı şeyler sağolsun nefret ettirdi ve bana ne düşünsen haklısın dedi hep. Madem seviyordu madem değerliydi madem karakterli namuslu insanlardı o zaman ya bana yalan söyledi ya da şimdi birden kıymete bindiler.
Çat kapı gelmeleri helede şu ortamda gelmeleri çok yanlış burada haklısınız. Ancak diğer her şeyde haksızsınız. Benim eşim kardeşimi hırsızlıkla suçlasa ortada bir şey yokken kusura bakmayın direk boşanırım. Eşiniz sizinle bir şeyleri paylaşmış ama siz direk bunlarla vurmuşsunuz. Ailesi ıle olan ilişkisi onu bağlar sizi değil sizin ailesi hakkında bazı şeyler sarfetmeniz gereksiz kimse bu hakkı size veremez. Ki takmışsınız sigara böreği getirmiş kızart diyor diye durmadan yazıyorsunuz yapmış getirmiş yani bunu bile abartmışsınız. Sadece şu sıralar kimsenin dışarı çıkmaması gerekirken gelmeleri saçmalıkAyrıca artık yapıcı olmaya çalışmaktan yoruldum diyebilirim. Bende bazı şeylerin birikimi var ve patlayınca evet kötü patlıyorum evet belki haksız duruma düşecek kadar ağır konuşuyorum ama sakinleştikçe düşüncelerim daha oturuyor. Pişmanlık hissedemiyorum söylediğim laftan dolayı. Çünkü o yüzük yok. Yani aklımda başka bir ihtimal malesef kalmadı.
Sorun şu ki eşimin anlattığına göre hastalar. Hem de feci hastalar abartmıyorum. :)Yani bu çat kapı gelmeleri size son dakika haber vermeleri konusunda sonuna kadar haklısınız ama durum ne olursa olsun eşim dahi aileme hırsız iması yapsa alacağı en kibar cevap sen kimsin olur. Darp falan da yok adam sizi alıp yere fırlatmamış bu kadar virüsten bahsedip evden gitmeye kalkınca sakinleşin diye engel olmuş bir şekilde. Siz bence haklı olduğunuz meseleyi bile haksıza çevirmişsiniz. Yüzük de sağda solda çıkar iki güne muhtemelen. Hasta değilse kimse oğlunun kardeşinin evinden üç kuruşluk alyans çalmaz herhalde
Kusura bakmayında başta aile dostları ile görümcem geldi dediniz yanlış hatırlamıyorsam tabii. Şimdi kv görümce diyorsunuz yani aile dostları değildi direk kardeşini suçlamışsınız. Haddini bil demesi bile hafif benim için. Aile dostu bile yapmış olabilir deseniz gözünüzle görmediğiniz şey için suçlayamazsınız. Bir yerden çıkıcak eminim kendinizde ben çok unutkanım diyorsunuz. Yani üç kuruşluk alyansınızı alıp napcaklar bir alyansı satsa ne vericeklerSorun şu ki eşimin anlattığına göre hastalar. Hem de feci hastalar abartmıyorum. :)
Yüzüğü aramaktan artık vazgeçtim o yüzük bu evde değil eminim. Bu zamana kadar kimseyi de böyle hemen suçlamadım ama yüzük cidden yok yani uçup gitmediğine göre çalındı işte. Ki normalde biz bu tarz şeyleri konuşurken söylerken birbirimizden çekinmeyiz.
Dediğim gibi bana çalma ihtimallerini düşündürten eşim. Ben durduk yere haksız yere düşünmüyorum bildiğim var ki o yüzden aklıma hırsızlık geliyor.
Madem zoruna gidecekti bana bunları düşündürtecek kadar aşağılayıp kötülemeseydi ailesini. Kendisi ağzına geleni sayar her türlü ithamda bulunur ben yapınca suç. Emin olun eşimin ithamlarını duysanız benim hırsızlıkla suçlamam eşiminkiler yanında çok hafif kalır.
Gözümle görmedim ama bu evden çıkmaz o yüzük bundan da adım gibi eminim çünkü bakılmadık iğne deliği kadar yer bile kalmadı. Yatağım yere sıfır. Kenardan kayıp içine düşmüştür diye yatağı söküp tekrar monte ettik. Dip köşe temizlik yaptım akşama kadar. Halılar kaldırıldı tüm eşyalar çekildi temizlendi altları. En absürt yerlere bile baktık. Yok. E şeytan aldı götürdü demek daha mı mantıklı?Kusura bakmayında başta aile dostları ile görümcem geldi dediniz yanlış hatırlamıyorsam tabii. Şimdi kv görümce diyorsunuz yani aile dostları değildi direk kardeşini suçlamışsınız. Haddini bil demesi bile hafif benim için. Aile dostu bile yapmış olabilir deseniz gözünüzle görmediğiniz şey için suçlayamazsınız. Bir yerden çıkıcak eminim kendinizde ben çok unutkanım diyorsunuz. Yani üç kuruşluk alyansınızı alıp napcaklar bir alyansı satsa ne vericekler
Bulunca yazarsınız umarımGözümle görmedim ama bu evden çıkmaz o yüzük bundan da adım gibi eminim çünkü bakılmadık iğne deliği kadar yer bile kalmadı. Yatağım yere sıfır. Kenardan kayıp içine düşmüştür diye yatağı söküp tekrar monte ettik. Dip köşe temizlik yaptım akşama kadar. Halılar kaldırıldı tüm eşyalar çekildi temizlendi altları. En absürt yerlere bile baktık. Yok. E şeytan aldı götürdü demek daha mı mantıklı?
Bulursam yazacağım ve özür de dileyeceğim eşimden. Ama bulana kadar özür dilemeyi düşünmüyorum.Bulunca yazarsınız umarım
Bir yüzük meselesi nereden nereye geldi. Kafam hiç yerinde değil ama yine de anlaşılır yazmaya çalışacağım.
Dün çat kapı gelen misafirlerin eşimin çağırmasıyla geldiğini öğrendim. Yani gelmek istemişler eşim de yok dememiş. Bunu öğrenince haliyle bende şarteller attı. Bir de abartıyorsun şu virüsü diye üste çıkmaya çalışınca çıldırdım. Bir ton kötü laf saydım sinirlenince ne dediğimi bilmiyorum. "Virüs girdiyse onun suçlusu da sensin yüzüğün kaybolmasının suçlusu da sensin şu zamanda bir ton insan getirdin eve" dedim yani o sinirle yüzüğün çalındığını ima ettim. 2.5 yaşında bir kızım var virüsten dolayı korkuyorum haftalardır meğer kendimi boşuna eve hapsetmişim boşa çabalamışım ben bu kadar uğraşıp üstüne eve kapanmış olmaktan psikolojik bunalıma girmişken hepsi boşunaymış.
İlk defa bana çok ağır laflar söyledi. "Haddini bil sen kimsin ki benim ailemi hırsızlıkla suçluyorsun" dedi.
Bana "sen kimsin ki" dedi. Bunca zaman ailesini kötüleyip duran, uzak duran, beni de ailesine karşı dolduran adam şimdi sırf sinirle söylediğim bir lafla ailesi için bana "haddini bil sen kimsin" dedi. Kimim ki ben değil mi??
Kendimi savunmuyorum ettiğim laf kontrolsüzce sinirle ağzımdan çıkan bir laf. Kimsenin de günahını almak istemediğimi bir önceki konuda yazmıştım. Ama ben üstüne basa basa kendi aileme bile gelmeyin herkes evinde otursun derken bunu umursamayıp sağlığımızı riske atmasına katlanamadım ve ağzımdan öyle kötü ve suçlayıcı bir laf çıktı allah affetsin sırf inadına sinirlensin diye söyledim. Elimde değil sinirlenince ve haksız olduğu halde üste çıkmaya çalışınca ben de damarına basıyorum.
Bana "sen kimsin" demesi üzerine giydim montumu evden çıkmaya koyuldum. O sırada gitmeme engel olmaya çalışırken bir itişme kakışma oldu. İnatlaştım çıkıp gidecektim. Beni zorla kucaklayıp resmen yatağa fırlattı gitmeyeyim diye.
Bu birkaç sefer oldu gücüm tükenene kadar. Tabi ben korktum gerçekten çok korktum ilk defa böyle bir itişme kakışma yaşadık. Bana vurmadı ama gitmemem için kaba kuvvet uyguladı. Akşam akşam gidemezsin bir otur sakinleş falan dedi. Ben şimdi darp mı edildim abartıyor muyum? Allah rızası için beni sakinleştirin sağlıklı düşünemiyorum.
Edit: bir önceki konuyu özet geçeyim misafirlerin çat kapı gelmişti ve yüzüğüm o gün (dün) kaybolmuştu. Her yere bakıp bulamamıştım.
Evi bugün alt üst ettim dip bucak temizlik yaptım akşama kadar. Evde olsa kesin çıkardı. Benim bugün yaptığım detaylı temizliği görseniz anca o zaman anlarsınız. Sürgülü pencerelerin ara boşluklarını bile temizleyip baktım. Yatağım yere sıfır yerle bitişik kenar kısmından kayıp içine düşmüştür diye yatağı söküp altına baktık temizledik. Bakılmadık yer kalmadı o yüzük bu evden çıkmaz.Sen esinin damarina basarak laf soyle oda sen kimsin dedigi cumleyemi takiliyosun hata karsilikli once evi topla sonra cikar calinmadiysa
Ozmn topla evine gelenleri yuzlestir aldilarsa bisey diyemezler ama anlamiyorum yuzuk calmak ne ihtiyacin varsa soyle yardimci olunurEvi bugün alt üst ettim dip bucak temizlik yaptım akşama kadar. Evde olsa kesin çıkardı. Benim bugün yaptığım detaylı temizliği görseniz anca o zaman anlarsınız. Sürgülü pencerelerin ara boşluklarını bile temizleyip baktım. Yatağım yere sıfır yerle bitişik kenar kısmından kayıp içine düşmüştür diye yatağı söküp altına baktık temizledik. Bakılmadık yer kalmadı o yüzük bu evden çıkmaz.
Bir yüzük meselesi nereden nereye geldi. Kafam hiç yerinde değil ama yine de anlaşılır yazmaya çalışacağım.
Dün çat kapı gelen misafirlerin eşimin çağırmasıyla geldiğini öğrendim. Yani gelmek istemişler eşim de yok dememiş. Bunu öğrenince haliyle bende şarteller attı. Bir de abartıyorsun şu virüsü diye üste çıkmaya çalışınca çıldırdım. Bir ton kötü laf saydım sinirlenince ne dediğimi bilmiyorum. "Virüs girdiyse onun suçlusu da sensin yüzüğün kaybolmasının suçlusu da sensin şu zamanda bir ton insan getirdin eve" dedim yani o sinirle yüzüğün çalındığını ima ettim. 2.5 yaşında bir kızım var virüsten dolayı korkuyorum haftalardır meğer kendimi boşuna eve hapsetmişim boşa çabalamışım ben bu kadar uğraşıp üstüne eve kapanmış olmaktan psikolojik bunalıma girmişken hepsi boşunaymış.
İlk defa bana çok ağır laflar söyledi. "Haddini bil sen kimsin ki benim ailemi hırsızlıkla suçluyorsun" dedi.
Bana "sen kimsin ki" dedi. Bunca zaman ailesini kötüleyip duran, uzak duran, beni de ailesine karşı dolduran adam şimdi sırf sinirle söylediğim bir lafla ailesi için bana "haddini bil sen kimsin" dedi. Kimim ki ben değil mi??
Kendimi savunmuyorum ettiğim laf kontrolsüzce sinirle ağzımdan çıkan bir laf. Kimsenin de günahını almak istemediğimi bir önceki konuda yazmıştım. Ama ben üstüne basa basa kendi aileme bile gelmeyin herkes evinde otursun derken bunu umursamayıp sağlığımızı riske atmasına katlanamadım ve ağzımdan öyle kötü ve suçlayıcı bir laf çıktı allah affetsin sırf inadına sinirlensin diye söyledim. Elimde değil sinirlenince ve haksız olduğu halde üste çıkmaya çalışınca ben de damarına basıyorum.
Bana "sen kimsin" demesi üzerine giydim montumu evden çıkmaya koyuldum. O sırada gitmeme engel olmaya çalışırken bir itişme kakışma oldu. İnatlaştım çıkıp gidecektim. Beni zorla kucaklayıp resmen yatağa fırlattı gitmeyeyim diye.
Bu birkaç sefer oldu gücüm tükenene kadar. Tabi ben korktum gerçekten çok korktum ilk defa böyle bir itişme kakışma yaşadık. Bana vurmadı ama gitmemem için kaba kuvvet uyguladı. Akşam akşam gidemezsin bir otur sakinleş falan dedi. Ben şimdi darp mı edildim abartıyor muyum? Allah rızası için beni sakinleştirin sağlıklı düşünemiyorum.
Edit: bir önceki konuyu özet geçeyim misafirlerin çat kapı gelmişti ve yüzüğüm o gün (dün) kaybolmuştu. Her yere bakıp bulamamıştım.
bir iş arkadasimin altin takıları bu şekilde kayboldu.Hatta kız kendi eli ile evin içinde gizlemiş ve bir daha orada bulamamıştı..her yeri arayıp bulamayınca jandarmayi çağırdı ve parmak izine kadar evde arandı...hiçbir delil bulunamayinca jandarma amiri arkadaşıma özel olarak konuşmak istediğini söyledi ve "eşinize güveniyor musunuz? Bir yere borcu var mıdır ? Eşiniz ailesine göndermiş olabilir mi?" gibi sorular sordu.Bu tur kayiolarda genelde esin altınlari aldığı goruluyormus.Arkadasim böyle birşeyin mümkün olmadığını jandarmaya anlattı.İki üç ay sonra başka bir eşyasını düzenlerken altınlarını buldu.Evi bugün alt üst ettim dip bucak temizlik yaptım akşama kadar. Evde olsa kesin çıkardı. Benim bugün yaptığım detaylı temizliği görseniz anca o zaman anlarsınız. Sürgülü pencerelerin ara boşluklarını bile temizleyip baktım. Yatağım yere sıfır yerle bitişik kenar kısmından kayıp içine düşmüştür diye yatağı söküp altına baktık temizledik. Bakılmadık yer kalmadı o yüzük bu evden çıkmaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?