- 23 Temmuz 2019
- 14.633
- 46.634
- 548
- 40
Ne yüzükmüş arkadaş?
Altı üstü bir yüzük için eşiyle kavga eden,
eş ailesine hırsız diyen,
bulamazsam özür filan dilemem tavrında ısrar eden,
olaylara 'haklıyım, bana ne, ben haklıyım, her durum ve şartta ben haklıyım'
şeklinde bakan biri olarak;
siz bu kafayla, daha çook yıpranır ve yıpratırsınız.
Haklı ol arkadaşım, eşine tavır yap hatta haftalarca küs olur mu?
Eline ne geçecek? Bizi de haberdar et.
Bu arada eşimin bana 25. evlilik yıldönümümüzde aldığı tek taş yüzüğümü,
ben bir-iki ay sonra kaybettim ve yüzüğü tam üç ay sonra nerde, nasıl bulunduğunu yazsam kimse bana inanmaz.
Eşim yüzüğe hatrı sayılır bir para ödemiş olmasına rağmen, ben ''kaybettim'' diye dertlenince, bana, 'dünya malı için üzülme, çıkar bir yerden çıkmazsa da seneye yenisine bakarız, dua et çok özel dersim olsun' diye espri yapmıştı.
Nerede,nasıl buldunuz, ben inanırımyüzüğü tam üç ay sonra nerde, nasıl bulunduğunu yazsam kimse bana inanmaz
katılıyorum eşiniz sizi sevmese o kapıyı gitmeniz için kendisi açardı o imâdan sonra.Ben de yatağa attı deyince elektrklenme oldu sıcak dakikalar yaşadınız sandımya bnece darp falan yok. Ve kocanız seviyo sizi. Valla ne konular okuyoruz benim konumda dahil. Sevmese seni zorlama kalman için. Aileme hırsız diyorsan defol git deyip kendi bile gösterebilirdi kapıyı
Evet bu salgın günü misafir getirmesi pek hoş olmamış ama diğer konularda abarttığınjzı düşünüyorum. Yüzük bu nolcak yani. Canınıdan evliliğinizden önemli mi. Allah nasip ederse yine alırsınız. Çok seviyosanız gerçeğinş almaya gücünüz yetene kadar imitasyon kullanırsınız. Sıkıntı mı yani.
O zaman ona göre davransaydiniz. Kavga anında kötü sözler söyleyip kapıya gitmek evi terketmek anlamına gelir.Cidden insanlar çok düz düşünüyor. Ben montumu alıp çıkarken sadece çıkıp hava almayı düşünüyordum. Bu benim sakinleşme metodum tartışma büyüyorsa işleri daha da batırmadan ortamı bir süreliğine terk ederim.
Henüz çocuğumu almadan terkedecek seviyeye gelmedim gelmem de çünkü evden biri gidecek olursa giden eşim olur büyük ihtimal.
Tabii eşim de dahil herkes temelli terk edeceğimi sandı. Şimdi de dersiniz ki kıvırıyorsun ama çocuğumun üstüne yemin ederim ki temelli terk etme niyetiyle çıkmaya çalışmamıştım.
Siz hala meselenin yüzük olduğunu düşünüyorsunuz. Bakın çalındıysa da umrumda değil. Benim sinirlendiğim konu benden habersiz bu zamanda misafir çağırması ve eve gelen misafirin yaptığı muameleyi bile hala benim yanlış anladığımı düşünmesi. Hala hatasını kabul etmediği için söylediğim lafta haksız olduğum halde içimden özür dilemek gelmiyor. Bana dese ki ya tamam haklısın, senden habersiz davet ettim ve geleceklerini bile söylemedim kusura bakma bir daha olmaz diye konuya girse ben zaten hırsız demem konusunda özür dilemeye de hazırım. Ama bu adamın tekrar benden habersiz misafir getirme potansiyeli yüksek virüsü falan takmıyor bizim de sağlımızı hiçe sayıyor resmen benim evim getiririm misafir sana ne kafasında hâlâ. İçten içe ettiğim lafın laf olmadığını ben de biliyorum ama eşimin bu tavrından dolayı özür dilemek istemiyorum.Ne yüzükmüş arkadaş?
Altı üstü bir yüzük için eşiyle kavga eden,
eş ailesine hırsız diyen,
bulamazsam özür filan dilemem tavrında ısrar eden,
olaylara 'haklıyım, bana ne, ben haklıyım, her durum ve şartta ben haklıyım'
şeklinde bakan biri olarak;
siz bu kafayla, daha çook yıpranır ve yıpratırsınız.
Haklı ol arkadaşım, eşine tavır yap hatta haftalarca küs olur mu?
Eline ne geçecek? Bizi de haberdar et.
Bu arada eşimin bana 25. evlilik yıldönümümüzde aldığı tek taş yüzüğümü,
ben bir-iki ay sonra kaybettim ve yüzüğü tam üç ay sonra nerde, nasıl bulunduğunu yazsam kimse bana inanmaz.
Eşim yüzüğe hatrı sayılır bir para ödemiş olmasına rağmen, ben ''kaybettim'' diye dertlenince, bana, 'dünya malı için üzülme, çıkar bir yerden çıkmazsa da seneye yenisine bakarız, dua et çok özel dersim olsun' diye espri yapmıştı.
Huyunu biliyorum eşimin. Şimdi ettiğim laf için özür dilesem, ama sen de hatalısın bu zamanda benden habersiz misafir getirdin desem adım gibi eminim inadıma tekrar çağırır. İlk defa haksız olduğum bir konuda üste çıkmaya çalışıyorum çünkü bunu eşim hep yapıyor asla hatasını kabul etmez ve bildiğini okur e ben de bıktım biraz ben de onun gibi davranayım da nasıl oluyormuş anlasın kafasındayım.Tüm yorumlara katılıyorum eşinizden özür dileyim yüzük konusunu açmayın eve misafir getirmemesini rica edin tekrar. Olur boyle seyler arasira sakinlesin
Kuzum mesele yüzük değilse, niye tüm evi kaldırıp, dip köşe temizlik yaptınız?Siz hala meselenin yüzük olduğunu düşünüyorsunuz. Bakın çalındıysa da umrumda değil. Benim sinirlendiğim konu benden habersiz bu zamanda misafir çağırması ve eve gelen misafirin yaptığı muameleyi bile hala benim yanlış anladığımı düşünmesi. Hala hatasını kabul etmediği için söylediğim lafta haksız olduğum halde içimden özür dilemek gelmiyor. Bana dese ki ya tamam haklısın, senden habersiz davet ettim ve geleceklerini bile söylemedim kusura bakma bir daha olmaz diye konuya girse ben zaten hırsız demem konusunda özür dilemeye de hazırım. Ama bu adamın tekrar benden habersiz misafir getirme potansiyeli yüksek virüsü falan takmıyor bizim de sağlımızı hiçe sayıyor resmen benim evim getiririm misafir sana ne kafasında hâlâ. İçten içe ettiğim lafın laf olmadığını ben de biliyorum ama eşimin bu tavrından dolayı özür dilemek istemiyorum.
İnsanların yaşamları hakkında ufacık bir bilgiye sahip olmakla her konuda kolayca yargılamak ne kadar da kolay ya. Geçmiş tartışmalarımızı bilmeden, eşimin nasıl bir insan olduğunu bilmeden yargılamak kolay ama insanları da anlıyorum. Zaten virüsten herkes tedirgin herkesin derdi başından aşkın. Benimle mi uğraşacaksınız? Ben olsam ben de sizin gibi yaklaşırdım kendime. Sergilediğim davranışların hatalı olduğunun bilincindeyim. Bile bile de hata yapıyorum bu sefer. Bile bile haksız olduğumu kabul etmiyorum tıpkı eşimin her zaman yaptığı gibi. Yani bana nasıl davranıyorsa öyle davranmaya karar verdim. Normal şartlarda normal bir ailede hırsızlıkla suçlamak evet çok abes çok ayıp. Eşiniz size dese siz ne tepki verirsiniz diyorsunuz. herşeyi söyleyip dökmek istemiyordum ama bilmiyorsunuz ki bir benzerini eşim zaten benim ailemden birine yapmıştı.Kuzum mesele yüzük değilse, niye tüm evi kaldırıp, dip köşe temizlik yaptınız?
Kocayla niye yüzük/hırsızlık kavgası ettiniz?
Meseleyi virüs/habersiz misâfirlik üzerinden tartışsaydınız.
Sakın özür dilemeyin, burnunuz yere düşse almayın, gurur huzurdan daha önemli ne de olsa.
Ayy bu konuya daha da yorum yapmayacağım çünkü benim kızım bina okur, döner döner yine okur'un canlı bir örneğisiniz.
Uğraşamayacağım...
Ha bir de neden dip köşe temizlik yaptık, ben arayıp pes etmiştim ama eşim aramaya devam etmek istedi. Beraber baktık temizledik biz de.Kuzum mesele yüzük değilse, niye tüm evi kaldırıp, dip köşe temizlik yaptınız?
Kocayla niye yüzük/hırsızlık kavgası ettiniz?
Meseleyi virüs/habersiz misâfirlik üzerinden tartışsaydınız.
Sakın özür dilemeyin, burnunuz yere düşse almayın, gurur huzurdan daha önemli ne de olsa.
Ayy bu konuya daha da yorum yapmayacağım çünkü benim kızım bina okur, döner döner yine okur'un canlı bir örneğisiniz.
Uğraşamayacağım...
İnsanların yaşamları hakkında ufacık bir bilgiye sahip olmakla her konuda kolayca yargılamak ne kadar da kolay ya. Geçmiş tartışmalarımızı bilmeden, eşimin nasıl bir insan olduğunu bilmeden yargılamak kolay ama insanları da anlıyorum. Zaten virüsten herkes tedirgin herkesin derdi başından aşkın. Benimle mi uğraşacaksınız? Ben olsam ben de sizin gibi yaklaşırdım kendime. Sergilediğim davranışların hatalı olduğunun bilincindeyim. Bile bile de hata yapıyorum bu sefer. Bile bile haksız olduğumu kabul etmiyorum tıpkı eşimin her zaman yaptığı gibi. Yani bana nasıl davranıyorsa öyle davranmaya karar verdim. Normal şartlarda normal bir ailede hırsızlıkla suçlamak evet çok abes çok ayıp. Eşiniz size dese siz ne tepki verirsiniz diyorsunuz. herşeyi söyleyip dökmek istemiyordum ama bilmiyorsunuz ki bir benzerini eşim zaten benim ailemden birine yapmıştı.
Sergilediğim hiçbir davranış bilinçsiz değil. Söylediğim laf kontrolsüzce de ağzımdan çıksa bilerek geri adım atmadım özür dilemedim çünkü bir bildiğim var
Gerçekten siz şaka mısınız demek alttan alan kocaların karıları böyle oluyorKabul edemiyorum çağırmasını. Hatta bana geleceklerini bile haber vermedi sabah kapı sesine uyanıyorum ve karşımda misafir. Beni arayıp soran da yok yani anlamıyorum hem kayınvalideme sinirliyim hem eşime. Bu da yetmezmiş gibi görümcem kendi eviymiş gibi misafir davet etti. Önceki konuda bahsettiğim aile dostu sonradan geldi görümcemin davet etmesiyle. Görümcem evime ilk defa geliyor. İlk defa gelinen bir eve kendi evin gibi misafir çağırmak normal mi hele böyle kritik bir zamanda? (Önceki konuda asıl mesele yüzük olduğu için bu ayrıntılara girmedim.)
Kendi evimde sap yerine konuyorum o çok sevdiği! ailesi tarafından. Yemek vakti sofra kurulmuş tam oturucam kayınvalidem "sigara böreği getirdik kızart da yemekten sonra çayla yeriz." dedi.
Muameleye bakar mısınız? Tabii yüzük kaybolunca ben bunların değil yüzüğün derdine düştüm dün. Ve bunları anlatıyorum inanmıyor bana kesin ben abartıyormuşum kesin ben yanlış anlamışım. Cehennemin dibine kadar gitsin yüzük bulsam da takmayacağım alsın anasına taksın bulabilirse.
Bana inanmayıp damarıma basatığı için ben de kendimi tutamadım öyle konuştum işte.
Ben virüs nedeniyle tedirgin değilim diğer topikteki yorumlarımdan arkadaşlar biliyorlar bunu.İnsanların yaşamları hakkında ufacık bir bilgiye sahip olmakla her konuda kolayca yargılamak ne kadar da kolay ya. Geçmiş tartışmalarımızı bilmeden, eşimin nasıl bir insan olduğunu bilmeden yargılamak kolay ama insanları da anlıyorum. Zaten virüsten herkes tedirgin herkesin derdi başından aşkın. Benimle mi uğraşacaksınız? Ben olsam ben de sizin gibi yaklaşırdım kendime. Sergilediğim davranışların hatalı olduğunun bilincindeyim. Bile bile de hata yapıyorum bu sefer. Bile bile haksız olduğumu kabul etmiyorum tıpkı eşimin her zaman yaptığı gibi. Yani bana nasıl davranıyorsa öyle davranmaya karar verdim. Normal şartlarda normal bir ailede hırsızlıkla suçlamak evet çok abes çok ayıp. Eşiniz size dese siz ne tepki verirsiniz diyorsunuz. herşeyi söyleyip dökmek istemiyordum ama bilmiyorsunuz ki bir benzerini eşim zaten benim ailemden birine yapmıştı.
Sergilediğim hiçbir davranış bilinçsiz değil. Söylediğim laf kontrolsüzce de ağzımdan çıksa bilerek geri adım atmadım özür dilemedim çünkü bir bildiğim var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?