- 25 Eylül 2016
- 7.940
- 3.677
- 123
- Konu Sahibi Portakalli ordek
-
Basitte açtırırlar. Çocuk emzircem, ay bakayım, aç kapıyı lan orr...Kapı kilitlemiş bi de der insan içinde.Kitlersiniz o zaman bakın cok basit alıyorsunuz yatak odanıza kitliyorsunuz ve calınmıyor..Cok basit dimii??
Bu usluba izin vermeyinBasitte açtırırlar. Çocuk emzircem, ay bakayım, aç kapıyı lan orr...Kapı kilitlemiş bi de der insan içinde.
Yatak odası benim mahremim acamam su odada emzirin lütfen filan diyin. ve işlerini halledenilcekleri tek oda o olsun namazdır emzirmedir hepsi orda..Bu zor bişi değil...Basitte açtırırlar. Çocuk emzircem, ay bakayım, aç kapıyı lan orr...Kapı kilitlemiş bi de der insan içinde.
Hayatımda adetlere bu kadar bağlı sülale ne gördüm ne duydumTanısanız hak verirdiniz bana. Mesela bize gelirlerdi.Bu benim evimde niye yok diye alırlardı.Bi de amca kızı hep derdi ki. Ev görmeye gelince çekmeceleri açacaklar. Çekmecelerinde patik olmadı,adettir.Geldiklerinde her yeri açacaklar. Bende sevmiyorum bu tarz seylerı.
Ben öyle gıreyım dıye tutturmam. Görgü problemim oldugunu dusunmuyorum. Bunlar yüzsüz. Hayırdan anlamaz. O yüzden kardesıme net istemedigımı söyledımYatak odası benim mahremim acamam su odada emzirin lütfen filan diyin. ve işlerini halledenilcekleri tek oda o olsun namazdır emzirmedir hepsi orda..Bu zor bişi değil...
Bence ailede genel bi görgü problemi var, yanlıs anlamayın ama sizde de varmıs gibi hissettim alakasız yerde merdivenli evimiz filan demenizden :)
Batının bir ilindeniz. Adete cok baglı degıller anca lafta. Benı zora sokmak ıcınHayatımda adetlere bu kadar bağlı sülale ne gördüm ne duydum
Nerenin adetleri bunlar
Terslemekten anlayan insanlar degiller. Birinin agzı çok pis. Kocasına falan a.. Kodumun oglu neler neler diyor. Cocuguna p.. Dıyor. Kesınlıkle muattap olmak ıstemıyorumBu usluba izin vermeyin
Kimse zorla bsy yapamaz, çok mu zor tavır koymak terslemek
Adetten de geçtimHayatımda adetlere bu kadar bağlı sülale ne gördüm ne duydum
Nerenin adetleri bunlar
Ben vazgectım. Kesınlıkle gorusmuyorum. Bekarken bıze gelırdı öyle gorusurduk. Şuan evkendıkten berı tek kelime konuşmadık. Ama kız kardesım vazgecemıyor.Onların bırseyını yakalasa da gebe unutuyor konusmaya devam edıyor. Bi de kız kardesımde araba var. Onu pohpohlayıp arabayla kendılerını bı yerlere gotutturuyorlarAdetten de geçtim
Nasıl bir amca kızıysa sayfa olmuş bilmem kaç baştan beri amca kızı
Amca kızındaki bu korku bu kabulleniş nedir ki bir türlü vazgeçip yok sayamıyorlar
Bende bunu anlamıyorum...
İzin vermeyin şu Korona döneminde.Kardeşinizi bağlayan bir şey yok tabi ev onun değil eşya onun değil.Benimde ablam evlenirken nefret ettiğim teyze kızını çağırdı çağırma dediğim halde,maddi manevi her şeyi bize kilitlendi tabi kendisi düğününü yaptı çekildi kenara.Olan bana oldu.Sizde belli ki istemiyorsunuz,zaten istenecek tipler de değillermiş,gönlünüz razı değilse “Eşim izin vermiyor onunla kötü olmak istemiyorum burası onun da evi haliyle onun da söz hakkı var.” diyebilirsiniz.Dün kardeşim bize geldi.1 2 ay sonra isteme ve yüzük kesmeyi bizim terasta yapmak istiyor. Ama şöyle bir problem var. Babam gelmeyecek zaten. Benim baba tarafı problemli.Amca kızları hem dedikoducu hem tuhaf. Ben hiçbiriyle görüşmüyorum. Kardeşim onların geleceğini söyledi. Onlar aşırı meraklı ve onlarda hırsızlık olayları oldu. Evime sokmak istemiyorum. Şimdi tüm odaları kilitlesem illaki bakmak isteyecekler. Kardeşime onları çagırma diyorum, bi Maca kızları gelecek. Amcaları yarım agızla çağıracağım gelmez diyorlar. Sırf meraktan gelirler eminim. Her odayı yalan edecekler. Çocukları surdan sustan anlamıyor. Bi de bize sormadan evdeki eşya ve yiyecek götürme huyları var. Nikah sonrası hiçbiriyle konusmadım, görüşmedim. Bu yüzük kesme terasta olsun tamam ama onların gelmesini istemiyorum. Her odayı kilitlesem mi. Kardeşime korona var 9 dan sonra yasak diyorum. Sadece yüzük kesilecek diyor. Eşim cezası var falan diyor. Ama heves ediyor oda. Hayır deyince trip atıyor.
Yok zaten annemın evınde yapacak, kararını verdi. Kesınlıkle onları görmek ıstemıyorumİzin vermeyin şu Korona döneminde.Kardeşinizi bağlayan bir şey yok tabi ev onun değil eşya onun değil.Benimde ablam evlenirken nefret ettiğim teyze kızını çağırdı çağırma dediğim halde,maddi manevi her şeyi bize kilitlendi tabi kendisi düğününü yaptı çekildi kenara.Olan bana oldu.Sizde belli ki istemiyorsunuz,zaten istenecek tipler de değillermiş,gönlünüz razı değilse “Eşim izin vermiyor onunla kötü olmak istemiyorum burası onun da evi haliyle onun da söz hakkı var.” diyebilirsiniz.
Çok sevindim sizin adınıza.Yok zaten annemın evınde yapacak, kararını verdi. Kesınlıkle onları görmek ıstemıyorum
Kardeşin senin yanlış yaptığını düşünüyorsa her ayağı taşa takıldığında sana gelmesin, amca kızlarına gitsin.Kız kardeşim amca kızına benim evimde olacagını söylemiş. 2 amca kızı da gelmezmiş benim evime. Ben düşmanlık yapıyormuşum sebepsiz yere. Kardeşimde benim yanlış yaptıgını falan düşünüyor. Konuşmama sebeplerim; sürekli olumsuz eleştirileri, sürekli kendilerini övmeleri, dedikodumuzu yapıp inkar etmeleri, kuzeniz cancigeriz deyip takı zamanı hepsinin ortadan kaybolmaları, 2 amca kızının telefonun da kardeşim ve benim hakkımda konuşmalarını görmem...
Benim barışmamı onlarla görüşmemi istiyor. Hep onları savunuyor. Benim hiç içim almıyor, samimi gelmiyor. İnanın bi kez sevgi yolundaydık.Hava çok sıcaktı. Yanımda para yoktu. Kendi çocuklarına su aldı, bana içer misin diye de sormadı.Onlar maddi yardım etmez. Manevi olarak destek gibi dururlar ama içten içe sevinirler. Kardeşim keşke kopsa onlardan ama hep onu yaglayıp ballayıp kullanıyorlarKardeşin senin yanlış yaptığını düşünüyorsa her ayağı taşa takıldığında sana gelmesin, amca kızlarına gitsin.
E tamam işte, onlara desin bakalım, kullandıracaklar mı evini? Böyle uydum akılla sana dil uzatan kardeş için fazla bile iyi niyetlisin.Benim barışmamı onlarla görüşmemi istiyor. Hep onları savunuyor. Benim hiç içim almıyor, samimi gelmiyor. İnanın bi kez sevgi yolundaydık.Hava çok sıcaktı. Yanımda para yoktu. Kendi çocuklarına su aldı, bana içer misin diye de sormadı.Onlar maddi yardım etmez. Manevi olarak destek gibi dururlar ama içten içe sevinirler. Kardeşim keşke kopsa onlardan ama hep onu yaglayıp ballayıp kullanıyorlar
Evet.Bi de şöyle bir sıkıntı var. Hayır diyemedim buna.E tamam işte, onlara desin bakalım, kullandıracaklar mı evini? Böyle uydum akılla sana dil uzatan kardeş için fazla bile iyi niyetlisin.
'' Eşim izin vermiyor. '' bu kadar basit. Sonra dön o kocana haber et de seni bozmasın.Evet.Bi de şöyle bir sıkıntı var. Hayır diyemedim buna.Bu ay kardeşimin dogum günü. Kardeşimin arkadaşı senin evde kutlayalım, sürpriz yapalım dedi.bende hayır dıyemedım.
Ama eşimi kötü bilirler'' Eşim izin vermiyor. '' bu kadar basit. Sonra dön o kocana haber et de seni bozmasın.
Bilsinler. Bilmesinler istiyorsan '' Git amcayın kızlarından iste, o kadar işlerini görüyon, bi hayırlarını görmüyon. '' diye laf sokarsan da güzel olabilir hayat.Ama eşimi kötü bilirler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?