Yüzüm mahvoldu,lütfen bir fikir verin..

garipbirhayat

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2017
3.451
1.922
83
Bu aralar sivilce ile başım dertte ve bu sebeple saçan sapan bir hata yaparak , yeşil kabuklu taze cevizin suyunu çıkarıp yüzüme sürdüm..
Nette karşıma çıktı,çok iyi geldiği..
Elden bile uzun düre çıkmadığını bilmeme rağmen o an hangi kafayla yaptım bilmiyorum
Olay dün oldu.. 10 saniye felan durdu ve yaktığı İçin anında gidip yıkadım,ama iş işten geçti.. dün yanıyordu tahriş olmuştu yüzüm,şimdi ise yeşilimsi,kararmış bir şekilde . Çene ve burun kısımlarında var en çok.

İşin kötü tarafı ehliyete yazıldım ve dersler başladı,2 gündür gidemiyorum fondöten sürünce çok aşırı kötü görünüyor,kapkara alttan görünüyor cildim nasıl geçecek ne yapabilirim.. el olsa çamaşır suyu ,sirke vs deneyeceğim ama yüz
Ne olur bir fikir verin bana.. bir an önce düzelmesi lazım..

3.gün güncellemesi;
Çene kısmı dünkü kadar acımıyor,ve çok hafif soyulmalar var, alttan yeni deri çıkıyor..
Fakat hala ala bele çok kötü bir görüntü var, bugün de kursa gidemeyeceğim

Son düzenleyen: Moderatör:
cevız boyamıs ben onu sacımdakı beyazları kapatmak ıcın yapıyorum o suyla sacımı yıkıyorum
1 hafta sonra gecer gunde ıkı kere sadece su ıle yıkanın
veya hamama gıdın zeytınyaglı sabun ıle yıkayıp cok nazıkce asla bastırmadan peelıng yapar gıbı keseleyın cok az da olsa acılır

çıkmaz o kolay kolay. yüzünüzü yüze özel temizleme jelleriyle yıkayın, 10 dk köpüklü bekletip durulayın, nemlendirici krem sürün 1 saat sonra tekrar aynı işlemi yapın. Çok kuruduğunu hissederseniz nemlendirici sürüp ara verin derim.

Bugün 2.gün çok çok kötü görünüyor yaa.. hiçbir yere çıkamıyor gidemiyorum..
Beyaz tenkitim fondötenle sürünce de çenem kapkara boynum beyaz çok kötü görünüyor.. ne yapacağımı şaşırdım. Sebamed sabunla yıkıyorum ,pamuğu suyla ıslatıp hafif hafif siliyorum ama henüz hiçbir değişiklik yok

En az bir haftası var çıkmasının. Saçıma kına hazırlarken sürüyodum rengini koyultsun kırmızı turuncu olmasın diye.
Peeling işe yarar ama sivilceli yüze peeling önermiyorlar. Fondotenden önce koyulukları somın rengi kapatıcıyla kapatın sonra fondoten geçin

Abovv ceviz kabuğu eli bile kına gibi boyar, zamanında eldivenle açardık biz cevizleri.Hiç mi duymadınız boyadığını? =(
İnternette taze ceviz kabuğu lekesi diye aratın, bir şeyler çıkıyor ama genelde el için tavsiye ediliyor. Yüz daha hassas, sirke, limon gibi asitli şeyler zarar verir belki bilemedim. Daha yumuşak şeyler deneyin bence.

her şeyi aynı anda deneyip cildinizi iyice tahriş etmeyin.
Peeling deneyin. Sık sık yıkayıp nemlendirin...
başka da yapacak bir şey olduğunu düşünmüyorum.

Cildim,en çok ta çene kısmı çok acıyor zaten. En çok ta çene kısmımda var şaşırdım kaldım .. bir de ehliyete yazılmıştım ,gidemiyorum derslere

Universitedeyken okulun baslamasina bi kac gun kala annemlerle ceviz kirmaya gittik.annem israrla eldiven tak demesine ragmen ona sinirli oldugum icin takmadim.tabi sonuc kapkara oldu ellerim sizin yuzunuz de sanirim oyle.ben elime sargi yapmayi bile dusundum o derece berbatti.istediginiz seyle yikayin asla gecmiyor bi haftaya kadar oyle olacak malesef.sonra yavas yavas gidiyor kendiliginden.

internetten sivilce aratmış bu hale gelmiş gene aynı çözüm

Hergün cilt temizliği için rutinize devam edin
Yağlılardan tuzlulardan uzak durum
Bol su tüketin en az bir hafta aynaya bakmayın
Ehliyet sınavınada netten çalışın bir hafta

Kahretsin . Aynen dediğiniz gibi. Ne yapacağım bilmiyorum yaa. Ehliyet derslerine gidemiyorum,umarım sıkıntı olmaz

Hergün cilt temizliği için rutinize devam edin
Yağlılardan tuzlulardan uzak durum
Bol su tüketin en az bir hafta aynaya bakmayın
Ehliyet sınavınada netten çalışın bir hafta

Kursa gitmemek sıkıntıymış hergün arayıp gelemeyeceğimi söylüyorum,müfettişler gelirse sıkıntı olur. Kaydını silmek durumunda kalırız diyorlar ne yapacağım bilmiyorum

Kahretsin . Aynen dediğiniz gibi. Ne yapacağım bilmiyorum yaa. Ehliyet derslerine gidemiyorum,umarım sıkıntı olmaz

alkollü pamukla silseniz ? Bunu ya yağ çöz çözer, ya alkol gibime geliyor. Ama alkol çok kurutur biraz deneyin çıkarmıyorsa sürmeyin. Çünkü çıkaracak şey direk kendini belli ediyor.

Kursa gitmemek sıkıntıymış hergün arayıp gelemeyeceğimi söylüyorum,müfettişler gelirse sıkıntı olur. Kaydını silmek durumunda kalırız diyorlar ne yapacağım bilmiyorum
Yazılı mı direksiyon mu hangi dersler bunlar
Yazılı sınav ise sizi idare edebilirler

alkollü pamukla silseniz ? Bunu ya yağ çöz çözer, ya alkol gibime geliyor. Ama alkol çok kurutur biraz deneyin çıkarmıyorsa sürmeyin. Çünkü çıkaracak şey direk kendini belli ediyor.
Hiçbirşey denemesin bana kalırsa
Çok büyük bir sıkıntı varsa dermotoloğa gitsin

Dün anında sızma zeytinyağı sürdüm,pamukla silmeye çalıştım. Ardından vazelin sürdüm silmeye çalıştım, az az pamuğa geldi cevizin rengi ama kalanlar yetti karartmaya, cildim çok acıyor şuan çene kısmım tahriş olmuş durumda denemek istemiyorum o tarz şeyler aslında

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…