Yzme Juvederm dolgu yaptrdm :)Oh! Dnya varm

yok jayjay sculptra kalıcı değil.yani o da eriyor.açıkçası yüzüme kalıcı bir dolgu yaptıracağımı sanmıyorum.ne olur ne olmaz.
yani şimde bende bilgi veriyorum ama daha ben de yeni bunu
araştırmaya başladım.bu biraz daha farklı bir dolgu.birde bunda şöyle bir durum var.
direkt cilde uygulanır uygulanmaz hemen etki verip doldurmuyor.zamanla kolojen doku
üretimiyle falan filan belirginleşiyor.ki genellikle hepsini birden verilmiyor bikaç hafta sonra
ikinci seans yapılıyor.aşırı şişlik falan yaratmasın diye.
şimdilik okuduklarımdan anladığım bu.
açıkçası hani fiyat falan pek araştırmadım ama galiba yine juvederme denk birşey olur toplamda.altı ayda bir yaptırmaktansa 2 yılda bir yaptırayım daha mantıklı geldi.
açıkçası güzel dursunda 3 ün 5 in hesabını yapmayı düşünmüyorum.ama daha araştıracağım.
yani bunlar bir iki günlük araştırma sonucu sadece.birazda video falan bakıyım ben.

ama sanrım sculptra dudağa pek uygun değil.ki şu durumda yine bana juvederm iyi bir seçenek gibi geliyor.
bir de sen de topaklaşma olmuyor diyorsun.ki o çok önemli doğal ve pürüzsüz bir dolgunluk olmalı.aslında dudaklarım öyle çok ince değil.
ama şeytan fena dürtüyor.bi şansımı deniycem.jayjay iyi güvenilir bir cerrah bulunca juvederm uygulayan uygulayan lütfen söyle.

ameliyatımı-yağ dolgumu tatilime denk getiricem.yani şişsem bile evde olacağım için sorun yok.sırnaşık şey

hangi dolguyu yaptıracağıma karar verip yaptırdığımda sadece dolgu yaptırdığım bölgelerin(yanak - burundan ağıza inen çizgi) resimlerini eklerim.

göz altına mı yaptıracaksın jayjay.vay cidden cesursun .herkes tırsıyor oraya yaptırmaya çoğu cerrahta yapmıyor diye biliyorum.
bilmem sana yardımcı olurmu ama ben sculptrayı araştırırken bisayfada göz altına sculptra yaptırmış bir kadının foto-foto deneyimleri vardı.
çokta okumadım.çünkü ben o bölgeye hiç düşünmedim.
link koyamıyorum ben jayjay.ama şöyle bulabilirsin.google da sculptra diye görsellerde arattığında ilk çıkan foto(sarışın bir kadın) o işte.
next page ile sonraki sayfaya falanda bak.ama sen juvedermi sevdin heralde ondan vazgeçmezsin.inşallah güzel bir sonuç alırsın.

sevgiler.a.s.

Son düzenleme:
Kızlar, benim yüzemde de bazı yerlerde çökmeler oldu. ben de roacutane kullandım. ondan mı bilemiyorum ama. Juvaderm uygulaması yaptırabileceğim bir doktor tavsiye edebilecek olan var mı istanbulda? yani yaptırmış ve memnun kalmış olan biri?

Saygılar,turkbayragi

Kızlar bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim. Teosyal dolgu mu yoksa juvaderm mi daha başarılı olur yanak ve göz altları için?

rosy im öperim yanaklarından olumunekankayizsmile
jayyjayım ben de kocaman öptüm :)
Merhaba , ben bir ara sculptra konusunda araştırma yapmıştım.Aslında bu madde dolgu maddesi değil .Diğer adı "newfill"İçeriği laktik asidden oluşuyor.Çok ilginçtir başka bir sitede yazan bir dermatoloğa bu maddeyi yapıp yapmadığını sormuştum.Ban cevap olarak bu maddenin sakıncalı olduğunu ve asla kullanmadığını yazmıştı.Ben de muayenehanesine telofon edip sormuştum ..Çünkü yapmadığı inandırıcı gelmemişti.Çünkü nette bir başka yerde yaptığını yazmış:)Ve bana telefonda uyguladığını söyledi.Bu tip doktorlara asla güvenmiyorum Çünkü yapmıyorum dedikleri pek çok şeyi yapıyor ve bunu inkar ediyorlar..Oysa bu madde yasak değil ve gayet güzel Avrupa da uygulanıyor.Daha bunun gibi inkar edip bir çok maddeyi yapan cerrahlar bile var.Ama önemli olan dürüstlük ve yaptığı işin arkasında durmak.
Gelelim newfill maddesine.Bu maddenin etkisi hemen görülmüyormuş.Ve bir hafta süreyle masaj gerekiyormuş.Kolajeni uyarıp doku oluşuyormuş.Aslında bu mdddeyi yaptıran birini tanımayı çok isterdim .İlk kez bu maddeyi bilen birine rastladım .Bana çok cazip gelen bir madde.Eller bütün yüz ve büyük alanlara uygulanıyormuş.Madde erise bile oluşan dokunun kalıcı olduğunu düşündüğüm için çok cazip geliyor .Tabiki kalıcı dolgularda olan yan etkiler bu madde için de geçerli.Bazı riskleri hesaba katmalı .Sevgiler..

merhaba rosenoire.ben de sculptra yı bikaç gün önce bir sitede genel olarak dolgu maddeleriyle ilgili bir sayfa okurken gördüm.
ben de belirteyim sculptra juvederm gibi hyaluronik acid türevi bir dolgu değil.dur hatta orada yazılanları da aktarayım:

Sculptra (Newfill), sadece kırışıklık içini doldurmakla kalmayan, enjekte edildiği yerde yeni kollajen üretimini artıran bir implanttır. FDA onayı vardır. Aventis tarafından üretilmekte ve bazı ülkelerde Sculptra, bazı ülkelerde ise Newfill adı ile satılmaktadır. Tamamen sentetik bir madde olan polilaktik asit içerir. Allerji testi gerektirmez, hayvansal kaynaklı olmadığından herhangi bir hastalık bulaşma riski yoktur. Kalıcı bir yöntem değildir ama etki süresi 2 sene gibi uzun bir süredir. Polilaktik asit, vücutta yıkıma uğramakta ve yıllar içinde tamamen kaybolmaktadır; yıkımla oluşan maddeler nefes yolu ile vücuttan atılmaktadır.

Sculptra, gerek hazırlanışı, gerek uygulanışı, gerekse etkisi itibarıyla diğer dolgu maddelerinden farklı bir üründür.

Sculptra flakonda kullanıma sunulmuş, sulandırılarak kullanılan bir üründür. Steril enjeksiyonluk su ile uygulamadan en az 2-3 saat önce (daha iyisi 1 gece önce) sulandırılmalıdır. Enjeksiyonlar sırasında enjektörde sallanarak çalkalanmalıdır. Yüzde özellikle bazı bölgelerde dolgunlaştırma için kullanılmaktadır (şekilde kullanım yerlerini görebilirsiniz). Etkisi, uygulamadan bir süre sonra azalır ve sonra tekrar artar; bu fenomen yüzünden etkisi en iyi 3-4 hafta sonra ortaya çıkmaktadır. En iyi sonuç için 2-3 ayrı uygulama yapmak gerekebilir. Özellikle cilt yüzey dokusunda (texture) iyileşme sağlamaktadır. Bu etkisi, çevre dokuda ve kollajende proliferasyon ve yeni doku oluşumunun artması sonucudur. Sculptra, 2009 mayıs ayından beri ülkemizde kullanıma sunulmuştur.

sana o doktor zararlı demiş ama FDA onaylı birçok kişinin uyguladığı bir madde(madonna da yaptırmış , yani en azından dedikodular öyle).
ama türkiyede daha yeni sanrım.yani baksana yukarıdaki tarihe bakarsak 1 sene olmuş daha.şimdiye kadar olumsuz birşey görmedim.
doktor öyle niye söyledi hiç bilemiyorum ya pek bilgisi yoktu.ya da başka birşey uygulamak istiyordu seni o biçimde yönlendirdi.
evet işi fena halde ticarete döken art niyetli doktorlar var.ama eminim iyi niyetli , hasta çıkarını gözeten doktorlarda vardır.umarım biz de onlara denk geliriz.

bu tarz uygulamalarda her zaman yanetki ihtimali vardır.şu da var : şimdi çok iyi , müthiş denir.
10 yıl sonra aaa bu aslında uzun süreçte kötü etki yapıyor denir yasaklanır.hani biraz artık riskini bilip işin içine giriyoruz.
ama şimdiye kadar okuduklarımda ne juvederm de ne de sculptra da gözümü korkutacak kadar olumsuz veya kötü birşey görmedim.

şimdiye kadar okuduğum dolgu(ben hepsine komple dolgu diyorum valla) larda
en zararsız olarak genellikle hyaluronik acid türevi dolgular olarak geçiyor yani Juvederm vb.

sculptra hyaluronik acid değil tekrar belirteyim

sculptranın resmi sitesinde bunu uygulayan doktorların listesi var.ki ben de o doktorlardan bazılarıyla görüşmeyi düşünüyorum.

sculptra kalıcı değil.daha doğrusu kalan şey maddenin kendisi değil.sculptra sayesinde oluşan kolajen dokular.ki onlar zaten vücudumuzun parçası.
ama onlarda çok fazla olur gibi gelmiyor.yani iki sene sonunda yine bir yenilemeye ihtiyaç olur.

ya işte böyle.ay juvederm başlığını sculptra ya çevirdik yahu.neyse jayjay juvederm için kendini kobay olarak kullandı öncü oldu.
eğer ben de sculptra yı ya da başka bir yöntemi denersem sizi aydınlatırım arkadaşlar merak etmeyin.yani özellikle o çöküklerin ne can sıkıntısı olduğunu biliyorum.

Selam ben de varioderm yaptırdım nazal bölgeme. Çok memnunun ama elmacık kemiklerime de istiyorum. Siz yüzünüzde hangi bölgeye yaptırdınız ve kaça mal oldu? Bildirirseniz sevinirim.

arkadaşlar burundan ağıza inen çizgilere dolgu ne kadar bir bilginiz var mı? birde kaz ayaklarına (göz altı ,gülünce yanağa doğru inen çizgiler) botoks değil de dolgu olur mu?

New-fiil ile ilgili 2004 yılında sabah gazetesinde çıkan yazı;

Şimdi moda new-fill'le gençleşmek

Yüze, göze, ele, ayağa derken botox fırtınası yavaş yavaş diniyor. Estetik dünyasının son harikası olarak nitelendirilen new-fill, botox'un dezavantajlarını avantaja çevirerek yeni bir fırtına estiriyor. New-fill, botox gibi yüzün sadece üçte birlik kısmına değil, tamamına uygulanabiliyor. Yeni Aktüel dergisine konuşan estetik uzmanı Dr. Ali Kerim Diller'e göre, bu yöntem sarkan yüzlerde de çok etkili.

Şov dünyasının ünlülerinden sonra ev kadınlarının bile krem sürer gibi yüzlerine uygulattıkları botox'un tahtı sallanıyor. Hem de fena halde. Botox'un tüm dezavantajlarını avantaja çeviren new-fill, medikal tıp dünyasının son harikası olarak kabul ediliyor. Yeni Aktüel dergisi, son sayısında "yeni dolgu" anlamına gelen new-fill'i ayrıntılarıyla inceliyor.

ESTETİKÇİLER İDDİA EDİYOR
New-fill, botox'u tahttan indirmeye aday, gençleştirme ve cilt canlandırma yöntemlerinin en etkili son yöntemi. Tabii bütün bunlar medikal estetikçilerin iddiası. Peki nedir new-fill? İngilizce'deki karşılığı "yeni dolgu". Anlatılanlara göre, en büyük özelliği, botox gibi sadece yüzün üçte birine değil, tamamına uygulanabiliyor olması. Botox, sadece iki ucu belli kaslara uygulanabilen bir yöntem. Bu yüzden yüzün her bölgesine uygulanamaz. Göz çevresi ve üst dudak dışında bir bölgeye enjekte edilmesi, tehlikeli ve hoş olmayan sonuçlar doğurabilir. Örneğin, yanağa uygulandığında aynada çarpık bir yüzle karşılaşabilir, hayatınızın geri kalan kısmında suyu pipetle içmek zorunda kalabilirsiniz. İddialara göre new-fill, tam da bu noktada medikal estetik (ameliyatsız estetik) dünyasının yıllardır yüzün tamamı için aradığı yöntem. Birkaç yıldır uygulanan ama bugüne dek optimum doz üzerinde çalışan akademisyenler, son sözü geçtiğimiz ay Milano'da düzenlenen "Medikal Estetik Kongresi"nde söyledi. Uygun dozlar netleşti ve Aventis ilaç firması, maddenin üretim hakkını aldı. Ve kongrenin en önemli konusu new-fill yöntemi, şimdilerde özellikle Belçika, İtalya, İspanya ve Fransa'da çok popüler... Ama new-fill yöntemi için yurtdışına gitmeye gerek yok. Ülkemizde de bu yöntemi uygulayan medikal estetikçiler var. Milano Estetik Tıp Doktorları Genel Sekreteri Dr. Ali Kerim Diler, new-fill yöntemini hararetle savunup, uygulayanlardan. Ve bakın nasıl anlatıyor yöntemi Dr. Diler: "Yüzün geneli için yıllardır çözüm aranıyordu, nihayet bulundu. New-fill'in ana maddesi 'polilaktikasit', yani tıp dilinde kısaca 'PLA'. 20 yıldır plastik cerrahlar tarafından iç organları dikmek için kullanılan ipliğin ana maddesidir, PLA. Vücut, bu maddeyi etrafı yabancı maddeyle temas etmemişçesine sarıyor, dolayısıyla özümsüyor. PLA'nın toz haline getirilerek yanağa hafif masajla ince tabaka halinde yayıldığında, mikroskobik boyutta gözle görülür bir farklılaşma kaydedildi. Yeni yapılar örmeye başlayınca o süre içinde dokunun olgunlaştığı ve yüzün gerildiği saptandı." New-fill yönteminde amaç, cilt hücrelerini yeniden oluşturmak. Kollajen üretiminin azaldığı yaşlı ciltlerde de kırışıklıklar görülmeye başlar. İşte new-fill ultra ince bir şırınga yöntemiyle kırışıklıkların altına enjekte edilerek kırışık bölgelerdeki cildin kendini yenilemesini, normal ve pürüzsüz görünüme kavuşmasını sağlıyor.

YÜZ ÇÖKMESİNDE ETKİLİ
Uygulayan doktorların iddiasına göre, new-fill yüzün her bölgesinde zamanla kırışan hatları doldurarak seviyelendirip düzleştiriyor. Ayrıca yüz sarkmalarında, gözaltı çökmelerinde, AIDS, HIV pozitif ve diğer benzer hastalıklar sırasında oluşan yanak çökmelerinde de hastanın eski görünümüne kavuşması mümkün. Elbette bu kadarla sınırlı değil, newfill'in kullanıldığı alan. New-fill, el üstündeki kırışıklıkları da düzeltebiliyor. Hem de neşter değmeden... Dr. Ali Kerim Diler, new-fill yönteminin, ilk başta 20'şer gün arayla üç kez uygulandığını, ilk etkilerin organik süreç olan bir buçuk, iki ay sonra görülmeye başlandığını belirtiyor. Cildin yavaş yavaş gerilip maksimum seviyeye ulaşması, altıncı ayın sonunda gerçekleşiyor. Maksimum etki, 1.5 yıl boyunca devam ediyor.

SEDA SAYAN GİBİ OLMASIN
New-fill yönteminin en önemli özelliği, yüze bakıldığında botox gibi belli olmaması olarak gösteriliyor. Dr. Diler, gelen hastaların en çok şarkıcı Seda Sayan ve Kuşum Aydın gibi bakışlara sahip olmaktan korktuğunu belirtiyor ve ekliyor: "Yıllarca uygulasanız bile, asla anlaşılmaz! Optimum doz yeni bulunsa da, yöntemin müdavimleri oluşmuş bile. Zuhal Olcay, Avrupa Yakası'nın seksi editörü Fatoş rolündeki Şenay Gürler ile ünlü ressam Günseli Kato, isminin yazılmasına izin veren ünlüler.

kızlar juvederm voluma'yı Dr.Emre Çiçek yapıyormuş bir kaç gün önce bir sitede okumuştum ama biraz tuzlu 1500 TL civarıymış kafamçokkarıştı etki süresi maximum 1.5 yılı buluyormuş ama :hulya:

ah ah ben yağ dolgusu yaptırmıştım ya aylar önce.. çoook pişmanım. evet bi toparlama oldu tabi ama yağlar sağ yanağımın altına sarktı, ağzımın kenarında ceviz kadar bir yanak tümseği oluştu. tek yanağımın altı tombalak ve profilden çok iğrenç bi görüntü. unutmayın yağ enjeksiyonunda çıkacak sonuç önceden kestirilemiyor ve yüz kontürü kontrol edilemiyor. detay kabul etmeyen bi enjeksiyon yöntemi ve ne çıkarsa bahtınıza bir durum

Cnm çok geçmiş olsun üzüldüm. Doktoruna sorsan neden böyle oldu diye. Düzeltmesini söyle bence. Bi şekilde eritsin orayı. Ne çıkarsa bahtına olmamalı. Bunun bi tedavisi olmalı elbet. Bende yabancı sitede yüzü sarkmış kişilerin dolgu yaptırmamaları gerektiğini çünkü yüze biraz daha yük bindiği için iyice sArkacağını okumuştum. Bende dolgu düşünüyorum ama sol tarafım hafif sarktı ve korkuyorum dahada sarkar die alsanaalsanasmile Acaba dolgu yaptıranlardada, dolgu eridiği zaman bu sarkma olayı oluyor mu ? En önemli şey yüzü sıkılaştırmak bunun içinde derma rollere başladım. Umarım istedğim sonucu elde ederim. Sana tekrar geçmiş olsun. Doktoruna danış cnm a.s.

evet pinkcim benimde en çok istediğim şey yüzümün sıkılaşması....nu skin yüzde bir sıkılaşma sağlamıyor mu canım ya

Botoxun da adı çok fena çıktı.Aslında biraz haksızlıkta yapılıyor gibi.Yani çok güzel uygulamalarıda var.Galiba birazda uygulayanın mahareti ve hastanın beklentileri-ihtiyaçları da önemli.

Newfill uygulanyanlar arasında hakikaten bu kişler varsa müthiş valla .Ki hepsinin ciltlerini ve dolgunluklarını beğeniyorum. iyiden iyiye sculptra-newfill ile juvederm arasında gidip gelmeye başladım.yağ dolgusundan uzaklaşmaya başladım.

kendi sitesine baktım ama özellikle juvederm ile ilgili bir kısım göremedim.1500 tl tam olarak ne kadarlık bir uygulama için?çünkü ihtiyaçtan ihtiyaca göre değişir heralde.yani birisi sadece çizgisini doldurur birisi yanağını.

1,5 yıl fena bir zaman dilimi değil.kötümser düşününce bile minimum 1 yıl da kalabilir voluma.

geçmiş olsun aysemelissa.yağ enjeksiyonu yaptırıp sonra şikayet eden çok fazla kişi okudum.yada hep onlara mı denk geldim ne.acaba doktorun iyi uygulayamasının bir sonucu mu?çünkü sonuçta dolgu maddeleri de güzel uygulanmazsa hoş olmayan bir görüntü oluşabilir.ama bahtına ne çıkarsa durumu yok yahu.eminimki yağ dolgusunu eritmenin yöntemi vardır.yapay dolgu maddeleri bile eritilebiliyor.eğer gerçekten çok rahatsızsan bence doktorunla konuş(veya doktorun konusunda gönülsüzsen başka bir doktorla) ve kurtul.ama istenilmeyen yağ dolguları düzenli masajla biraz eritilebiliyor diye biliyorum.belki sende de işe yarar.

Famillecim ben henüz çok bi faydasını görmedim. Belkide gencim ve yüzümde zaten çok problem yok ondandır. Benm istediğim yüzümün dolgunlaşması ve sıkılaşması ve gülme çizgilerimden kurtulmak. Gülme çzgilerim biraz hafifledi ama hala mevcut.Nu skin göz çevremdeki morluğu aldı ama çukurluk hala duruyo akannehir.
Bazen pırıl pırıl yaptığını hissediyorum ama artık ben 1 jeli 1 defa kullanmak yerine 3 defa kullanıyorum. O yüzden belkide daha az etki ediyor. Bilemiycem. Ben yinede ürünü geri yollamayı düşünmüyorum. Yani bi ara etki etmiyo die paramı iade alcaktım ama yapmıycam. Sabırla sonuç almayı bekliycem. Gençlik uğruna herşeyi yapabilirim ve deneyebilirim :lepi:
Bu arada dermaroller yüzümü kızarttı ve kararttı sanki

tabiki yanakları dolgunlaştırmak için :) emre çiçeğin yaptığına eminim çünkü okuduğum bir hasta yorumuydu başka bir emre çiçek varsa bilemem tabi
siteyi hatırlasam linkini verirdimde gelişi güzel dolaşırken görmüştüm

geçmiş olsun canım kaş yaparken göz çıkartmak buna denir.
Bu doktorunun hatası keşke gidip düzeltirseydin sonuçda yüzdeki yağ dokularıda artık eritilip geri çekilebiliyor.
Eğer durumun iyiyse ve bu durum görüntünüde çok bozuyorsa Slimlipo Lazer Lipocuction yöntemiyle yüzdeki yağ birikintilerinden de kolayca kurtulabilirsin iyileşme sürecide çok kısaymış yanlız tam sonuca ulaşması için 3-6 ay beklemek gerekiyor.

1500 tl 2 enjektor juvederm icin cok pahalı kızlar ilac zaten 450 ytl...

jayjay anlamadım juvederm volumada 2 enjektör 450 tl mi?(yani şu durumda doktor bu iş için 1000 tl alıyor - ki bence de fazla) Ha yoksa 450X2 = 900 tl mi.Yoksa kutuda 2 tanemi var.

yoksa normal juvederm(3) mi 450 tl.şu durumda zaten 1,5 yılda(yani volumanın etki süresince) iki defa falan yaptırmak lazım.Yaklaşık olarak aynı hesaba gelmezmi o zaman?

yoksa yanlış mı anladım.nedense yanlış anladım gibi geliyor bilmiyorumkismile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…