Yzme Juvederm dolgu yaptrdm :)Oh! Dnya varm

çok moralim bozuk birileri nolur yardım etsin
3 gün önce nasolabial denen bölgeler juvaderm ultra enjekte edildi. Sanki eskisinden daha da kötü oldu, zaten çok belirgin değildi ama glöge gibi iki yandan koyu ve kalın bir hat iniyor dudaklarıma kadar bu da beni iyice yaşlı gösterdi. Yandan ışık gelince ya da gün ışığında belli oluyor. Bu geçici bir şey midir? Kafayı yicem.. Doktora tekrar gitcem ama o zamana kadar naparım bilmiyorum.
Elime sert sert iki tane parantez halinde geliyor. Bu iğnelerden kaynaklanan şişlik midir? Ya da dağılır mı? Tecrübsi olan var mı(((

Herkese merhaba
Ben de forumu uzun uzun okuduktan ve araştırmalar yaptıktan sonra nihayet dolgumu yaptırdım. Nasolabial çizgilerim çok belirgindi oralara yaptırdım. Ben Rediesse'i tercih ettim. Hem allerjik olmaması hemde uzun süre kalıcı olması sebebiyle.
İşlem esnansında çok canım acıdı! Beklediğimden daha ağrılı bir işlemmiş söyleyeyim. Kendinizi ona göre ayarlayın. Hele ardından yapılan masaj gözlerden yaş getirtecek cinsten...
İlk gün çok kötü şiş idi. Yanaklar çökük, çizgiler daha dolgun görünüyordu (yukarıdaki mesaja da cevap vermiş olayım böylece, bu görünüm olabiliyor),
noktasal morluklar olabilir demişti dr.um. Bir noktada yarım cm çapında morluk oluştu. Kapatıcı+fondoten+pudra ile kapatabildim. ama haftasonu yaptırsam ve bu 2 gün insan içine çıkmasam iyi olumuş. Sizlere bunu tavsiye ederim, ilk 3 gün mümkünse evde kalın. Morluk kapandı ama şişliği kapatmak mümkün değil çünkü.
İlk 24 saat coldbag ile soğuk kompres uyguladım. Morarma önleyici bir krem tavsiye etti dr.um. Adı Azroderm. O gün eczanemde bulamadım, ertesi gün de artık gerek görmediğimden ben almadım.
onun yerine Biorichi diye bir marka var onun morluk giderici kremini kullandım(evde vardı) olan morluk geçmedi, ama yenisi de olmadı:)
ağrı, yeme, konuşma güçlüğü olmadı. Bugün 4ncü günüm epey normalleşti. 'nci gün bile beni gören herkesin ilk tepkisi "bu kız gitgide güzelleşiyor" oldu! Çoookk keyif verici bir durum elbette:) Yüzüm dingin ve dinç görünüyor. bence 5 yaş daha da genç!

Yani çok acıdı ama değdi. Ben çok memnun kaldım. bu forum sayfalarından çok faydalandığım için benden sonrakilere faydası dokunsun diye üye olup yazdım. Sormak istediğiniz birşey varsa yanıtlarım.
öpüldünüz...

merhaba eda lutfen korkma canım
ultra 4 u bilmiyorum ama ultra 3 biraz geç eriyor
hangı dr ne teknıkle uyguladı ne kadar verdi?

ilk dolgu uygulamalarında şiddetli morarma olabilir, biraz bekle 1-2 hafta benim morluklarım 18 gune kadar (hafif tabi ) kalmıstı
ben de makyajla kapattıyordum

ilk uygulamadan sonra dolgun vucuttaki suyu cekip biraz sisme yapar ayrıca ıgne yerleri nedeniyle de şişebilir
azcık daha bekle, eger 2 haftadan sonra da morluk varsa bilemiyorum

hiçbir hyalunoric acid dolgusu sürekli kalmaz, sürekli olarak geriler ve azalır ama hicbir zaman kalıcı dolgu taraftarı degilim
bana 2. kez uygulanan dolgu (ultra 3 ) dahi 1 yılı askındır yerinde duruyor

ama mesela ilk uygulamada 6-8 ayda erimişti biraz sabret yine konuşalım

eda yüzünde dolgu sonrası, yüz mimik ve gamzelerinde bir farklılaşma
veya konusurken gülerken yüzünde yanaklarında aga yakın bolgelerde, daha once olmayan gamze benzeri çökmeler oluyor mu

ayna karsısında sesli olarak konusup gülerek yüzünü incelemeni rica ediyorum

eğer 2 haftadan sonra hala şikayetin devam ediyorsa, ve daha once olmayan gamzeler cökmeler belirirse, drun bunu eritmek veya azaltmak zorunda

kortizon kullandırmayın, cildinizi inceltir ve delinme yapabilir

serum fizyolojik (çok çok az ) ve hyaluronidase gibi urunlerle eriten doktorlar var
bilmedigi daha once kullanmadıgı şeyleri uygulamasın

bazı dermatologlar 100 euro ya belkı daha ucuza aldıkları hyaluronidase ı 50-60 kullanım kullanabiliyor olmalarına rağmen tek kişiye uygularken
1700 tl -2000 tl gibi fiyatlar istemektedir buna dıkkat edin
bu cok ayıp ve ahlaksızca bir şey

o zaman ilk soru benden olsun hangi doktora yaptirdin? ve memnun olmana cok sevindim sanirim ayni zamanda yaptirmsiiz:) gelismeleri paylasabiliriz. ben su an daha memnunum ama 6 gun olmasina ragme hala golge gibi izler var, bunlar gecer mi ki? ve bir sorum daha var cizgilerin derinmiydi? tamamen kayboldu mu?
benim cok belirgin degildi ama su an bir tarafta sanki kalin bir hat belirdi o da coo canimi skiyor. daha once birisi daha parantez gibi golgelerin oldugunu yazmis ama 1 ay sonra tam isedigim gibo oldu demis.. umarim gecer o golgeler

sanki nir tarafinda daha onceden olmayan cizgi beliriyor gulerkeb ama sanirim o bolge doldugu icin boyle oluyor. oncden gulunce cok cizgim olurdu ama oyle gamze gini birsy yok. sen boyle bir sey mi yasadin delila? bu fazla verdiginin habercisi mi yoksa alerji gibi birsey mi demek?
beni rahatlattin iki hafta bekleyip oyle karar vereyim. Benim sorunum her isikta belli olmuyor aslinda yandan isik gelince ya d gun isiginda belli oluor. beni cok rahatsiz ediyor bu koyu golgler

canım alerji oldugunu sanmıyorum doktor daha iyi bilir ama benim fikrim fazla vermiş olabilir veya su an ignenin verdigi hasar sebebiyle dokuların şişmiştir
ultra 4 dedik ama sanırım sana kullanılan urun juvederm voluma oyle degil mi?
voluma kalın bir dolgudur, biraz bekle derim
eger karsıdan bakıldıgında bi hat olarak görünmüyorsa hiç endişe etme
benim dolgum da üstten ısık vurunca biraz siskinlik olarak görünüyordu ama bunu kim anlayabilir ki?
sonuc olarak oraya dolgu yaptırdıgımızı bizden baska bilen olmadıgı ve insan yüzüne dair diger insanlarda algıda değişmezlik faktoru de etkili oldugundan
herşeyin normal oldugunu sanacaklar
hiç kafana takma derim
şu an vucudundan su cektigi için ilk 1 aya kadar belki daha siskin bile olabilir
sonra tekrar durumunu gözden gecir

bak şu hanımefendiye 2 ml hem nasobial cizgilerine hem de yanaklarına uygulama yapılıyor
The Liquid Facelift using Juvederm Voluma - YouTube

voluma güzel bir üründür, granül yapma gibi bir riski asla yoktur ve marka olarak katiyen en kaliteli ürün olduguna inanıyorum
şu an senin için juvederm in sitesine girdim

zannedersem yeni üretilmiş-belki de ben yeni gördüm, cildi nemlendirmek ve daha dogal bir gerginlik vermek için juvederm hydrate adlı bir ürünü daha varmıs markanın
ben kışın başka bir markada hydrate benzeri bir genel dolgu malzemesi görmüştüm

hatta yaptırmayı da düşündüm o an imkan bulamamıştım
şimdi tekrar düşünmeye başladım

benimki de juvederm ultra 4müş. Bu koyu gölgeler gitmeyecek diye çok üzülüyorum çok taktık kafama... Özellikle gün ışığında böyle göçük yerler sanki alttan gölgelendirilerek şişirilmiş gibi. Tam olarak hat gibi görünüyor diyemem, ama kalın gölge gibi koyu duyuyor dolgulu kısımlar.
Delila senin dolgun da ışık gelince ölye görünüyormuş ya o görüntü bir süre sonra geçti mi, geçtiyse de ne kadar süre sonra geçti? Yani 1 ay sonra da inşallah böyle koyu hatlar kalmaz beni üzgün ve kızgın gösteriyor, özellikle uzaktan.. Dolgu fazla geldiği için öyleyse belki erirken doğallaışır ama bu sefer de erimiş olacak. Şu nem veren juvedermi araştırmak lazım. Delila çok sağol ilgin için. Kimseyle konuşamıyorum. Çok kafama takıyorum.. Tecrübeli birilerinden birşeyler duymak çok iyi geliyor. Keşke geçse şu koyu hat keşke

Merhaba

evet bir hafta oldu ve şimdi daha memnunum. Bir kere o kalın hat kayboldu, o kaybolunca yanak ortasında oluşan çökük koyu bölge de kayboldu. Bugün kontrolüm vardı. Sağ tarafa biraz daha ekleme yaptı. sol iyi dedi.

Benim çizgilerim çok derindi. Bildiğin pinolyo yani:)) şimdi çizgiler dikkatli bakılınca fark ediliyor tabii. Çünkü oluşan çizgi ne kadar gersen de asla kaybolmaz. Ama içi dolu olduğundan, çöküklük olmadığından çizgiler fark edilmiyor.

Bence tam oturması için bir ayı beklemek gerek. Çünkü bunlar su tutan ve su tuttukça genişleyip boşlukları dolduran malzemeler.

Ben Ferruh Bingül'e yaptırdım. İlgisi de bilgisi de bence tatmin edici. Sen kime yaptırmıştın? Ayrıca da güle güle kullan.

teşekkürler,

ben çok memnun olmadığım için doktorun adını söylemek istemiyorum. Çünkü çok iyi niyetli ve başarılı bir doktor olduğunu düşünüyorum. Ama benim memnuniyetsizliğim sanırım kendimden kaynaklanıyor, zaten çok belirgin değildi. bir de beklenti meselesi.. Bir kaç hafta daha bekleyeceğim inşallah istediğim gibi olur o gölgeler kaybolur. Ve garip bir şey ki dolgudan sonra yüzüm daha ince uzun görünmeye başladı, halbuki ben ince uzun yüzlüyüm zaten daha dolgun surat seviyorum. Yanaklarım daha çökük görünmeye başladı. İnşallah istediğim gibi olur.

benim merak ettigim birsey de bu juvederm erirken sarkma asimetrik erime ya da esksinden daha kotu olma gibi durumlara neden oluyor mu? sanki bana erise de eskisinden iyi olacakmis tamami erimeyecekmis gibi geliyor.

Edaa, nasıl oldu gölgeler? Kaybolmaya başladı mı?
Benimkiler kayboldu. Çizgiler dolgun ve güzel görünüyor fakat çizgiden dolayı oluşmuş kırışıklıklar fark ediliyor hala:)

O zaman sanırım bu dolgu işine nasolabial çökükler çizgiye dönmeye başlamadan başlanmalı öyle değil mi? çünkü bir bakıma dolgu çizgi oluşumunu engelliyor gibi. Ama bence risk almak bir bakıma. Benim gölgeler hala daha tam geçmedi.. Dışarda olan aynalarda gördüm ben de, yoksa her aynada kendime bakmasam farketmicem muhtemelen. bir de sanki ifadem değişti gibi ince uzun kızgın bir yüzüm olduj gibi ben halbuki daha çok yumuşar diye düşünüyordum Elmacık kemiklerim belirgindi böyle değişik ablak bi simam oldu gibi. Ama çok karamsarım sanırım bu lkonuda. Yaptırdığım ilk hafta o kadar pişman oldum ki kendimden resmen nefret ettim:) ama şu an daha iyiyim inşallah daha da iyi olurum..
senin memnun olmana çok sevindim, memnun olan birilerini görünce rahatlıyorum

Mavikasmir benim kafama takıldı başka bir konuda bir arkadaş en fazla 2 ayda erir gider hyl. asitli dolgular demiş. Yani tabi buna juvederm de giriyor. Gerçekten o kadar çabuk mu erir? Doktor bana 6-8 ay dedi? Bir de alerjik reaksiyona sebep olmaz demi sonradan?

eda voluma sanırım daha da kalın bir dolgu
ultra 4 olması belki de senin için şu anda daha iyi
canım, yüzünü görmediğim için kesin konusamıyorum, istersen sana mailimi veririm, gözlerinden aşağısını aydınlık bir ışıkta çek mailime gönder
acaba dolgunu nasobial çizgilerin oldugu yerde bitmesi gereken noktada bırakmayıp daha aşağılarada mı enjekte etti?
aklıma ilk gelen bu
tam olarak kac gun gecti?

benim dolgum, kemik dokunun hafif eksik oldugu ,

biraz bombeli olması gerekirken düz olan bir bölgeye enjekte edilmisti

o yüzden benim dolgum senin doku kaybın gibi değil biraz farklı bir uygulamaydı
yumuşak dokularda senin bahsettigin gibi renk koyulaşması, yüze kızgın bir ifade vermesi ilginc

delila tam olarak 2 hafta oldu bugüni aslında rahatsız olduğum şeyler baya bir azaldı ama hala kalın iki hat şeklinde görünüyor. Yaşlı kızgın teyzeler gibi görünüyorum. Çok çirkinleştim son bir yılda belki biraz daha ilave yaptırırım ama biraz erimesini beklemem lazım. İnşallah erirken problem olmaz aleji falan da yapmaz. Aslında doktorlar hep yağ enjeksiyonu öneriyorlar. Ben aynada yüzüme bile bakamıyorum. O kadar değiştim ki birden bire kendimi dünyanın en çirkin kızı olarak görüyorum, Allah affetsin

Son bir kaç sayfayı okudum da, bence yaşı genç olanlar ameliyat düşünmesin. Ben nasolabial kısımlara dolgu yaptırdım o bile piskolojimi çok feci bozdu. İlk hafta çok pişman oldum, daha sonra pişmanlığım azaldı ama çok büyük risk bu tür şeyler. Özellikle ameliyat son çare bence. Ameliyattan önce geçici bir şeyler deneyerek neyi istediğinizi daha kolay anlayabilirsiniz. Mesela ben dolugan sonra asıl sorunun yüzümdeki genel zayıflık olduğuna karar verdim:) Dolgu istediğim gibi olmadı tam olarak. Çok belirgin değildi çizgilerim, şimdi biri tamamen kayboldu diğer hala duruyor gibi. Ama iki tane koyu gölge oluştu başlarda hala da tam olarak geçmiş değil.

Arkdaşlar aslında ben yağ enjeksiyonu yaptırmak istiyorum. Ama ondan önce geçici birşeylerle ne istediğime iyi karar vemek istedim. Bence ne olursa olsun iyi bir doktor seçin çünkü istediğiniz olmazsa eski halinizi özlüyorsunuz ki bu en kötü şey. Mikro yağ enjeksiyonu yapan doktorlar var Yakup Avşar, Onur Erol, Hıfzı Velidedeoğlu.. Nurgül Yeşilçay da yaptırmış onunn da çok çökük resimleri var ama sonra baya güzelleşmiş. Bir de alerji riski yok bu çok önemli bir şey. Kimse 5 yıl sonrasını 10 yıl sonrasını bilemez. Kalıcı dolgulardan da uzak durun bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…