Zaafım merhametim

NedirYani

Kalbindeki Endişeleri Yavaşlat
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2019
4.687
11.176
208
Iyi geceler arkadaslar hemen konuya girmek istiyorum

Merhamet gibi guzel bir duygudan bile tiksinir seviyeye geldim

Kendimi bildim bileli bana cok kotulugu dokunan insanlara karsi bile belli bir noktadan sonra uzuluyor hatta yardim etmeye falan calisiyorum

Yardim etmeye calistigim insanlar oylesine tartistigim insanlar olsa bunu dert etmeyecegim ama ciddi psikolojik siddetlere basvuran, tehdit eden, hakaretler eden, beni rezil etmeye calisan, her turlu pisligi yapmis insana karsi bile bu kadar saf salak olmak beni artik cileden cikartiyor
Sadece ben degil cevremdeki insanlarda kiziyor sana mi dustu ona yardimci olmak diye.
Neden boyleyim ben?
Merhametim zaafim oldu ve bana artik zarar veriyor

Kendime soz veririm. "Pandaizm bir daha asla bu insana iyi bir sey yapma!" Ama sonra aradan zaman gecer "Allah rızası için yap boşver" derim
Sonra kotu bir sey yasanir ve kendimi kullandirttigimi fark eder kendime ofkelenirim ama ayni hatayi yeniden yaparim

Sizce sorun yaptigim iyilikten pisman olmam mi yoksa asla yardim etmemem gereken insanlara karsi bile durduramadigim salakligima sebep olan merhametim mi?
Ne yapmaliyim?

Bende iyilik yaptım kötülük gördüm.. Ama genede vazgrcmis değilim. Allah rızası için yap ama sakın sıkı fıkı içli dışlı olma....

Salak degılsınız. Merhamet en kıymetli duygu, insanı insan yapan.
Ne mutlu size merhametlısınız.
Merhametten maraz dogar sozu en sevdıgım ve dogrulugunu malaesef yasayarak ogrendıgım bir söz.
Fazla merhamet size zarar.

Size iftira etmıs, hakaret etmıs sıddet uygulamis tehdit etmıs insanlara merhametli davranmak yerine onları ya görmezden gelin yada baslarına geleni izleyip ilahi adalet iyi ki var dıyın.

Size kötülük eden insanlardan uzak dursanız iyi bir şey yapmaya da gerek duymazsınız aslında. Alakadar olmayın yani.
Son zamanlarda bunu yapiyorum aslinda hic muhattap olmuyorum ama bir sekilde yasadigi kotu durumlardan istemeden de olsa haberdar oldugumda icten ice uzuluyorum
Beter olsun diyecegim yerde birde uzuluyorum
Bende iyilik yaptım kötülük gördüm.. Ama genede vazgrcmis değilim. Allah rızası için yap ama sakın sıkı fıkı içli dışlı olma....

Bir keresinde aynen uzaktan iyilik yaptim benim yaptigimi bilmeyecegi sekilde ama bunu bile haketmedigini dusunup sonradan kendime cok kizdim

Benden niye hiç iyilik isteyen olmuyor acaba diye dusundum bir an konuyu okurken 😁
Bu kadar çok ne iyilikleri yaptiniz mesela?

Hayir genelde bu " çok iyilik yaptim " diyenler gereksiz boş işlerini yapiyor oluyor milletin. Belki sizin baskadir ama bilemedim.

Benden niye hiç iyilik isteyen olmuyor acaba diye dusundum bir an konuyu okurken 😁

Hayir genelde bu " çok iyilik yaptim " diyenler gereksiz boş işlerini yapiyor oluyor milletin. Belki sizin baskadir ama bilemedim.
Cok iyilik yaptim tarzi birsey iddia edemem asla ama ornek vermem gerekirse iyilesmek icin kendisi bile caba gostermeyen hayati bitmis insanlara fayda dokunacak bilgileri birilerinin vesilesiyle gondermek gibi
Hani ne gerek var kendi bile ugrasmiyorken caba gostermiyorken bana mi dusmus ustune her kotulugu de yapmis ama ben hala salak hala salak

Birde iyilik istemeyene bile bir caba gostermeye calisiyorum bayagi safim ya sinirlendim yine :D

Ahiretine güzel çalışıyorsun da bu dünya da işin çok zor valla. Merhamet bir yerden sonra yerini başka birşeye bırakıyor. Sizin ki artık merhametten falan çıkmış..... ya kadar gidiyor. Kusura bakmayın ama herkese iyilik yapılmiyor bee. Onlara yapayım derken kendine kötülük yaptığını düşün. Aklına yine boyle bir olayda ikilem yasarsan hep şunu getir " onlar benim merhametimi hak ediyor da peki ben bunun karşılığında kendime yapılan kötülüğü hak ediyor muyum? " Cevabın hayır olmalı ve hayır diyebilirsen orayı ve o şahsi bırak git. Tamam bende merhametliyim ama bir sınırı var yani. Öyle olmazsa hep benden giderse bana kim merhamet edicek ki. Ne zalim olmak gerek nede aşırı merhametli. Herşeyin bir yeri zamanı ve sınırı var unutma.

Aynı beni anlatmışsınız o yüzden yorumları bende takip edeceğim.Lütfen kendinize salak demeyin bu salaklık değil merhamet.Aynı sizin gibiyim,çok ciddi yaralar açan iftiralar atan bana kötülüğü fazlasıyla dokunmuş insanları bile affetmişimdir kin gütmedim asla ve bu yüzden çevremden eşimden yemediğim laf kalmamıştır.Niye böyleyim bilmiyorum bana yapılan haksızlıklarada susuyorum kitlenip kalıyorum bir olay olunca haklıyım ama kendimi asla savunamıyorum sonrasında da kendimi yiyip bitiriyorum niye hesap sormadım diye ve bu olay ruhsal olarak çok yoruyor beni bir gün çok ağır bir şekilde patlak vermesinden korkmuyor değilim 😔

Ahiretine güzel çalışıyorsun da bu dünya da işin çok zor valla. Merhamet bir yerden sonra yerini başka birşeye bırakıyor. Sizin ki artık merhametten falan çıkmış..... ya kadar gidiyor. Kusura bakmayın ama herkese iyilik yapılmiyor bee. Onlara yapayım derken kendine kötülük yaptığını düşün. Aklına yine boyle bir olayda ikilem yasarsan hep şunu getir " onlar benim merhametimi hak ediyor da peki ben bunun karşılığında kendime yapılan kötülüğü hak ediyor muyum? " Cevabın hayır olmalı ve hayır diyebilirsen orayı ve o şahsi bırak git. Tamam bende merhametliyim ama bir sınırı var yani. Öyle olmazsa hep benden giderse bana kim merhamet edicek ki. Ne zalim olmak gerek nede aşırı merhametli. Herşeyin bir yeri zamanı ve sınırı var unutma.
O soru gercekten cok Dogru bir noktaya parmak basti
Gercekten kendi hakkima girmis oluyorum fark etmeden
Tesekkur ederim yorumunuz icin

Aynı beni anlatmışsınız o yüzden yorumları bende takip edeceğim.Lütfen kendinize salak demeyin bu salaklık değil merhamet.Aynı sizin gibiyim,çok ciddi yaralar açan iftiralar atan bana kötülüğü fazlasıyla dokunmuş insanları bile affetmişimdir kin gütmedim asla ve bu yüzden çevremden eşimden yemediğim laf kalmamıştır.Niye böyleyim bilmiyorum bana yapılan haksızlıklarada susuyorum kitlenip kalıyorum bir olay olunca haklıyım ama kendimi asla savunamıyorum sonrasında da kendimi yiyip bitiriyorum niye hesap sormadım diye ve bu olay ruhsal olarak çok yoruyor beni bir gün çok ağır bir şekilde patlak vermesinden korkmuyor değilim 😔
Bende ayni o sekildeyim. Kinleniyorum ama kisa suruyor. Yine eski halime donuyorum
Aslinda affetmek bizim acimizdan iyi birsey ama sonrasina o mesafeyi korumak gerekiyor
Biz onu yapamiyoruz galiba

Bende ayni o sekildeyim. Kinleniyorum ama kisa suruyor. Yine eski halime donuyorum
Aslinda affetmek bizim acimizdan iyi birsey ama sonrasina o mesafeyi korumak gerekiyor
Biz onu yapamiyoruz galiba
Çok haklısınız tekrar eksikisi gibi olunca insanlarda yüz buluyor ve tekrar aynı şekilde davranıyorlar ciddiye alınmıyoruz böyle yapınca.Ben ne yaparsam yapayım nasıl olsa affeder algısı oluşturuyoruz insanlarda.Ben insanları kırmak istemedikçe onlar beni kırıyor ve en önemlisi hayır demeyi beceremiyorum kimseye :KK43:

Hadi kin tutamıyorsunuz, kötülük yapamıyorsunuz kabul. Insanlık namına yapmayın da.

Ne diye kötü insanlara iyilik yapıyorsunuz ki? Şayet bu şekilde düzeleceklerini düşünüyorsanız o kısım imkansız ötesi.
Hiçbir şey yapmayın, yok sayın onları. Kendinize eziyet vallahi.

Hadi kin tutamıyorsunuz, kötülük yapamıyorsunuz kabul. Insanlık namına yapmayın da.

Ne diye kötü insanlara iyilik yapıyorsunuz ki? Şayet bu şekilde düzeleceklerini düşünüyorsanız o kısım imkansız ötesi.
Duzeleceklerini dusunmek degil aslinda da sanki ben o kisinin isine yarayabilecek faydasi dokunabilecek bir seyi bilipte yapmazsam kotuluk ediyormusum gibi
Yazarken bile ne kadar sacma diye dusunuyorum suan
Her gun buraya yazsam duzelirim sanki :D

Duzeleceklerini dusunmek degil aslinda da sanki ben o kisinin isine yarayabilecek faydasi dokunabilecek bir seyi bilipte yapmazsam kotuluk ediyormusum gibi
Yazarken bile ne kadar sacma diye dusunuyorum suan
Her gun buraya yazsam duzelirim sanki :KK70:

:KK53: Bir de ben gibi ultra kinci biri okuyor bu cümleleri...
Vallahi gece gece insanlığımı sorgulattınız bana.

Ben de bana kötülük yapana iyi bir şey yapacağıma harakiri yaparım diyordum:kızgın:

Peki bu kötü insanları yok sayıp görmedikçe hiç birşey yapmadıkça size sataşmaya,her fırsatta laf sokmaya,siz sustukça onlar susmamaya devam ediyorsa ne yapalım?Ben bu dediğinizi de deniyorum artık son zamanlarda iyilik yapmayı geçtim kötü insan değişmez dediğiniz gibi haklısınız ama yok durmuyorlar.

Peki bu kötü insanları yok sayıp görmedikçe hiç birşey yapmadıkça size sataşmaya,her fırsatta laf sokmaya,siz sustukça onlar susmamaya devam ediyorsa ne yapalım?Ben bu dediğinizi de deniyorum artık son zamanlarda iyilik yapmayı geçtim kötü insan değişmez dediğiniz gibi haklısınız ama yok durmuyorlar.
Ben duramam, susamam. Değerlerimi çiğnemek pahasına karşılık vermek zorunda hissederim ama siz yapmayın. Öfkeniz bir nebze azalsa da karşıdaki kötülüğe devam ettiğinden daha takıntılı bir hale geliyorsunuz. Yok saymayı başarabilmek en temizi...

:KK53: Bir de ben gibi ultra kinci biri okuyor bu cümleleri...
Vallahi gece gece insanlığımı sorgulattınız bana.

Ben de bana kötülük yapana iyi bir şey yapacağıma harakiri yaparım diyordum:kızgın:
Sorun sizde degil bende
Kinci olmak daha iyi :D

Ben duramam, susamam. Değerlerimi çiğnemek pahasına karşılık vermek zorunda hissederim ama siz yapmayın. Öfkeniz bir nebze azalsa da karşıdaki kötülüğe devam ettiğinden daha takıntılı bir hale geliyorsunuz. Yok saymayı başarabilmek en temizi...
Evet hemde ne takıntı oluyor insanda.Ben artık Allaha havale ediyorum Rabbimin öyle bir adaleti var ki kul unutuyorda Allah unutmuyor yapılanları bu şekilde düşündükçe daha sabırlı oluyor insan.

Back
X