Zam oranı sorunu

Anamnez, ya bu mesajınız beni çok mutlu etti.
Çok teşekkür ederim desteğiniz ve güzel fikirleriniz için.

Hayırlısı bakalım, inşallah dediğiniz gibi olur.
İş değişikliği konusunu eşim biraz içimde sakinleşmeme ve kendimi dinlememe sebebiyet vererek biraz olsun duruldu.
Şu anda politikam, şartlarımı düzgünleştirmek.

Mesela:
- Öğle yemeğine çıkamıyorum. Genelde ofiste masamda yemek yerim. Sabah 08:00 - 17:00 arası masa başındayım, çay & kahve vb. içecek almak için arada yerimden kalkarım o kadar. Benim yokluğumda yerime bakan (doğum izninde, yokluğumda, vs.) herkes öğle saatini kullanabildi bu güne kadar. bunun değişmesini talep edeceğim. Bende her çalışan gibi öğle saatimi kullanacağım kısmetse. İtiraz etseler dahi, kendileri bilir. Kovsunlar, bari tazminat alırım.
- Genel anlamda ofiste herkese yardım etme, yapıcı olma, bazen gereksiz konuları bile üstlenme gibi huylarım vardı, bunu yapmayacağım artık. Herkes kendi işine baksın bir zahmet. Bu beni alakadar etmemeli, en düşük zammı aldığıma göre, aldığım ücret kadar hizmet sağlayayım.
- Diğer bölgede bulunan asistan ingilizce bilmediği için her türlü yurtdışı yazışma, evrak alışverişi vb konuları bana yüklüyordu. Buna artık izin vermeyeceğim. Madem benden fazla artış yapıldı kendisine (konuşarak öğrendim ve bu arada kendisi ile kişisel hiç bir problemim yok, hatta çok iyi anlaşırız, bu durum sadece iş ile alakalı, yoksa her zaman seve seve yardım ettim), herkes kendi artışına göre eforunu sarf etsin. Yapsın işini.

Bakalım, yaşayıp göreceğiz artık.
Gittiği yere kadar diyorum.
Tekrardan çok teşekkür ederim...

Hayırlısı olsun canım.Su akar yolunu bulur ....sadece işbirliği içinde bulunduğun diğer asistana ve senin kendi müdürüne bunu neden yaptığını iyi anlat olur mu.Senin aslında onlarla bir meselen yok çünkü .

Evet, kısmetse benim müdür yarın geliyor.
Yarın konuşma imkanım olacak.
Benim üzüldüğüm nokta, uygulama yapılmadan evvel müdürün benimle konuşmamış olması.
Bir email aracılığı ile zam oranını ve bu durumları öğreniyor olmam.
Canım buna da sıkıldı.

Nitekim olan oldu.
Onlar çıkartana kadar şimdilik iş değişikliği yapmayı düşünmüyorum.

Eğer olurda bir gün işten çıkartırlarsa da, farklı sektöre yöneleceğim.
Zaten sıkıldım bulunduğum pozisyondan ve pozisyonun gerekliliklerinden.
Ağzınla kuş tutsan, bir fayda etmiyor işte.

Kaç senedir orada çalışıyorsunuz ?
Yerinizde olsam istediğim hak ettiğim Zammı sırf benimle kişisel sorunu olduğu için yapmayan yönetime bende bundan sonra performansımı yarıya düşürerek hizmet verirdim.
Böylelikle de kovarsa da tazminat alırdı. Bu iş kıtlığında istifa etmezdim yani.

3 seneyi aştı.
Evet bende aynı politikayı uygulama kararı aldım.
Çünkü çevremdeki herkes aynı şeyi söylüyor.
İstifa etme, memnun değillerse onlar çıkartsınlar madem diyorlar.
Ve tabii ki performansı düşür tavsiyesi geliyor.
Çünkü performansa göre zam yaptıklarından, madem verdiğim performansı beğenmiyorlar, bende düşürürüm onu.
Zaten başka ne edebilirim ki.

Bu arada yurtdışı tabanlı firma olduğu için, şöyle de bir dipnot ekleyeceğim.
Mavi yaka çalışanlara da komik bir zam yapılacakmış.
Yurtdışının da dediği "isterlerse greve gitsinler, bu zammı yükseltemeyiz" demiş, sözüm ona.
Haberlerde İstanbul'da olup, grev yapan büyük bir firma duyarsanız, bilin ki orada çalışıyorum ben...

Verilen hizmet Ulaşım veya çöplerin sokaklardan toplanması ile ilgili değilse hayat devam eder güzelim

Bu işverenler iyice şaşırmış.
Ne diyeyim Allah sonumuzu hayretsin.
Kesinlikle daha iyi şartlarda bir iş bulmadan istifa etmeyin. Kendinizi de kasmayın. Çok çok kovarlar bu da sizin işinize gelir. 3 senelik çalışansanız bir dünya hakkınız var içerde.

Eveeetttt....
Sonunda patladı.

En son müdürümle, keyfiniz bilir madem %7 zam yaptınız, bende işten çıkmamak için zor tutuyorum kendimi ama tercihim siz çıkartın konuşması olmuştu...

Aradan geçen zaman zarfında, zaten sinir olduğum insanlar vardı çevremde.
Dileğim gerçek oldu, sanırım bir şeyi 40 kere söyleyince gerçekten oluyor.
İşsiz kaldım bugün itibariyle.

Allah hakkımızda hayırlısını versin ne diyelim.
Ama insan bir boşluğa düşüyormuş onu anladım...

hayırlısı olsun.. zor bir zaman.. yaz başında işsiz kalmak biraz zor ama, tazminat, işsizlik ödeneği ile biraz idare eder biraz dinlenirsiniz. yeni kapıların açılması için bazılarının kapanması lazım..

Hakkınızda hayırlısı olsun.
Yeni ve güzel başlangıçlarınız olsun

bu dünyada adalet yok . hırs var yalan var haksızlık var sadece .
Umarım dediğiniz gibi olmaz ikili işlere değilde performansa göre adil bir şekilde davranırlar.

Hayırlısı olsun canım. Inşallah en kısa zamanda çok daha güzel bir iş çıkar karşına da iyiki ayrılmışım dersin.
Hayatta herşey bizim için iyisiyle kötüsüyle, hep iyiliklerle karşılaşalım inşallah.

Aman iyi olmuş. Mutlu olmadığın haksızlığa uğradığın yerde çalışma. İnşallah daha iyisini bulursun.

Hayirlisi olsun
Once bosluga dusuyor insan , bir sure sonra da disarda hayat varmis , yasamak ne guzelmis diyerek basina gelen en guzel sey oldugunu idrak ediyor :)

Bence istifa etmeyin. Sonuçta bu kadar az zam oranı bir tarz mobbing sayılır. Diğer ağır şartları da birleştirerek en azından bir dava açın ve hakkınızı alarak ayrılın.

Sakın istifa etmeyin işsizlik maaşı alamazsınız
eğer işsizlik maaşına hak kazandıysanız pirim günleriniz tutuyorsa istifa nedeni ile alamazsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…