Canım konularını biliyorum çünkü onemsedigim, taktir ettiğim ve elimde olsa hayatini kolaylaştırmak için bir seyler yapmak isteyeceğim uyelerdensin. Umarim işin rast gider ve yaşadığın bu durum iş değişikliğine gerek olmadan kendi içinde çözümlenir.
Hayırlısı olsun canım.Su akar yolunu bulur ....sadece işbirliği içinde bulunduğun diğer asistana ve senin kendi müdürüne bunu neden yaptığını iyi anlat olur mu.Senin aslında onlarla bir meselen yok çünkü .Anamnez, ya bu mesajınız beni çok mutlu etti.
Çok teşekkür ederim desteğiniz ve güzel fikirleriniz için.
Hayırlısı bakalım, inşallah dediğiniz gibi olur.
İş değişikliği konusunu eşim biraz içimde sakinleşmeme ve kendimi dinlememe sebebiyet vererek biraz olsun duruldu.
Şu anda politikam, şartlarımı düzgünleştirmek.
Mesela:
- Öğle yemeğine çıkamıyorum. Genelde ofiste masamda yemek yerim. Sabah 08:00 - 17:00 arası masa başındayım, çay & kahve vb. içecek almak için arada yerimden kalkarım o kadar. Benim yokluğumda yerime bakan (doğum izninde, yokluğumda, vs.) herkes öğle saatini kullanabildi bu güne kadar. bunun değişmesini talep edeceğim. Bende her çalışan gibi öğle saatimi kullanacağım kısmetse. İtiraz etseler dahi, kendileri bilir. Kovsunlar, bari tazminat alırım.
- Genel anlamda ofiste herkese yardım etme, yapıcı olma, bazen gereksiz konuları bile üstlenme gibi huylarım vardı, bunu yapmayacağım artık. Herkes kendi işine baksın bir zahmet. Bu beni alakadar etmemeli, en düşük zammı aldığıma göre, aldığım ücret kadar hizmet sağlayayım.
- Diğer bölgede bulunan asistan ingilizce bilmediği için her türlü yurtdışı yazışma, evrak alışverişi vb konuları bana yüklüyordu. Buna artık izin vermeyeceğim. Madem benden fazla artış yapıldı kendisine (konuşarak öğrendim ve bu arada kendisi ile kişisel hiç bir problemim yok, hatta çok iyi anlaşırız, bu durum sadece iş ile alakalı, yoksa her zaman seve seve yardım ettim), herkes kendi artışına göre eforunu sarf etsin. Yapsın işini.
Bakalım, yaşayıp göreceğiz artık.
Gittiği yere kadar diyorum.
Tekrardan çok teşekkür ederim...
Hayırlısı olsun canım.Su akar yolunu bulur ....sadece işbirliği içinde bulunduğun diğer asistana ve senin kendi müdürüne bunu neden yaptığını iyi anlat olur mu.Senin aslında onlarla bir meselen yok çünkü .
Kaç senedir orada çalışıyorsunuz ?
Yerinizde olsam istediğim hak ettiğim Zammı sırf benimle kişisel sorunu olduğu için yapmayan yönetime bende bundan sonra performansımı yarıya düşürerek hizmet verirdim.
Böylelikle de kovarsa da tazminat alırdı. Bu iş kıtlığında istifa etmezdim yani.
Verilen hizmet Ulaşım veya çöplerin sokaklardan toplanması ile ilgili değilse hayat devam eder güzelim3 seneyi aştı.
Evet bende aynı politikayı uygulama kararı aldım.
Çünkü çevremdeki herkes aynı şeyi söylüyor.
İstifa etme, memnun değillerse onlar çıkartsınlar madem diyorlar.
Ve tabii ki performansı düşür tavsiyesi geliyor.
Çünkü performansa göre zam yaptıklarından, madem verdiğim performansı beğenmiyorlar, bende düşürürüm onu.
Zaten başka ne edebilirim ki.
Bu arada yurtdışı tabanlı firma olduğu için, şöyle de bir dipnot ekleyeceğim.
Mavi yaka çalışanlara da komik bir zam yapılacakmış.
Yurtdışının da dediği "isterlerse greve gitsinler, bu zammı yükseltemeyiz" demiş, sözüm ona.
Haberlerde İstanbul'da olup, grev yapan büyük bir firma duyarsanız, bilin ki orada çalışıyorum ben...
Bu işverenler iyice şaşırmış.3 seneyi aştı.
Evet bende aynı politikayı uygulama kararı aldım.
Çünkü çevremdeki herkes aynı şeyi söylüyor.
İstifa etme, memnun değillerse onlar çıkartsınlar madem diyorlar.
Ve tabii ki performansı düşür tavsiyesi geliyor.
Çünkü performansa göre zam yaptıklarından, madem verdiğim performansı beğenmiyorlar, bende düşürürüm onu.
Zaten başka ne edebilirim ki.
Bu arada yurtdışı tabanlı firma olduğu için, şöyle de bir dipnot ekleyeceğim.
Mavi yaka çalışanlara da komik bir zam yapılacakmış.
Yurtdışının da dediği "isterlerse greve gitsinler, bu zammı yükseltemeyiz" demiş, sözüm ona.
Haberlerde İstanbul'da olup, grev yapan büyük bir firma duyarsanız, bilin ki orada çalışıyorum ben...
hayırlısı olsun.. zor bir zaman.. yaz başında işsiz kalmak biraz zor ama, tazminat, işsizlik ödeneği ile biraz idare eder biraz dinlenirsiniz. yeni kapıların açılması için bazılarının kapanması lazım..Eveeetttt....
Sonunda patladı.
En son müdürümle, keyfiniz bilir madem %7 zam yaptınız, bende işten çıkmamak için zor tutuyorum kendimi ama tercihim siz çıkartın konuşması olmuştu...
Aradan geçen zaman zarfında, zaten sinir olduğum insanlar vardı çevremde.
Dileğim gerçek oldu, sanırım bir şeyi 40 kere söyleyince gerçekten oluyor.
İşsiz kaldım bugün itibariyle.
Allah hakkımızda hayırlısını versin ne diyelim.
Ama insan bir boşluğa düşüyormuş onu anladım...
Eveeetttt....
Sonunda patladı.
En son müdürümle, keyfiniz bilir madem %7 zam yaptınız, bende işten çıkmamak için zor tutuyorum kendimi ama tercihim siz çıkartın konuşması olmuştu...
Hakkınızda hayırlısı olsun.
Yeni ve güzel başlangıçlarınız olsun
bu dünyada adalet yok . hırs var yalan var haksızlık var sadece .Her gün işim olduğu için şükredip işe gelmeye çalışıyorum ve son zamanlarda gerçekten işe gelmekte sıkıntı yaşıyordum.
İşi bırakmak ve artık çalışmamak istiyorum ancak tabii ki günümüz şartları ortada.
Bunu da göze alamıyordum.
Nitekim performans değerlendirmesi üzerine zamlar açıklanmaya başladı.
Sinirlerim bozuldu. Paylaşmak istedim derdimi.
Normal şartlarda çalıştığım firmada zam oranları enflasyona göre yapılırdı.
Ancak üst yönetim değişti bu sene ve yeni bir oluşuma gidildi denilebilir.
Sonucu da bana feci şekilde yansıdı çünkü benim üst birimimde bulunan kadının benimle bir takıntısı var.
Genel anlamda iş olarak 2 asistanın işini yaptığım halde benim notumu düşürmüştü.
Aldığım not neticesinde zammım %7 gibi komik bir oran olacak.
Şu anda net değil, ancak eğer bu bana yansıtılır ve netleşirse, istifa etmeyi düşünüyorum....
Allah yardımcım olsun ama çok aşırı sıkıntılı ve üzüntülüyüm...
Bu kadar emek karşılığında böyle şeyler ile muhattap olmak sinir bozucu.
Aman iyi olmuş. Mutlu olmadığın haksızlığa uğradığın yerde çalışma. İnşallah daha iyisini bulursun.Eveeetttt....
Sonunda patladı.
Her gün işim olduğu için şükredip işe gelmeye çalışıyorum ve son zamanlarda gerçekten işe gelmekte sıkıntı yaşıyordum.
İşi bırakmak ve artık çalışmamak istiyorum ancak tabii ki günümüz şartları ortada.
Bunu da göze alamıyordum.
Nitekim performans değerlendirmesi üzerine zamlar açıklanmaya başladı.
Sinirlerim bozuldu. Paylaşmak istedim derdimi.
Normal şartlarda çalıştığım firmada zam oranları enflasyona göre yapılırdı.
Ancak üst yönetim değişti bu sene ve yeni bir oluşuma gidildi denilebilir.
Sonucu da bana feci şekilde yansıdı çünkü benim üst birimimde bulunan kadının benimle bir takıntısı var.
Genel anlamda iş olarak 2 asistanın işini yaptığım halde benim notumu düşürmüştü.
Aldığım not neticesinde zammım %7 gibi komik bir oran olacak.
Şu anda net değil, ancak eğer bu bana yansıtılır ve netleşirse, istifa etmeyi düşünüyorum....
Allah yardımcım olsun ama çok aşırı sıkıntılı ve üzüntülüyüm...
Bu kadar emek karşılığında böyle şeyler ile muhattap olmak sinir bozucu.
Ben kavuldu anladım ama istifa mı etmiş?Kendini kovdurtacak kadar sabredemedin değil mi :) hayırlısı olsun her şey gönlünce olsun
Ben zam oranı istediği gibi olmayınca ayrıldı şeklinde anladım :) artık işsizim falan deyince... ön sayfalarda performansını düşür bari rahat et, kovulursan zaten tazminat alırsın demişlerdi bence çok mantıklıydıBen kavuldu anladım ama istifa mı etmiş?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?