Zam zam :( 3 ayda bir kira artışı

MaysaveBulut

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Aralık 2020
395
493
53
Merhaba arkadaşlar daha Nisan ayında kiramıza 2 kat zam yapan ev sahibimiz bugün tekrar arayıp her şeyin çok pahalandığını yetmediğini ve kiraya 3 kat daha zam yapacağını söyledi
Ve bizim kontrat zamanımız Nisan
Muhtemelen Nisan gelince yine yapacak
Bunun bir sonu gelmeyecek gibi görünüyor ne söylemem gerek %25 falan yapıp oturmam kimsenin malı ile ortak değilim fakat 3-4 ayda %500 zam da çok değil mi ne demeli ne yapmalı?

Eğer kontratınız varsa fahis kira artırımı yapamayacağını ve kontrat zamanı yapmadan zam yapamayacağı icin avukata vereceğinizi söylemeyi deneyin. Böyle durumlarda mahkeme bizi haklı bulacak diye göz dağı verin

Bazıları da birşeyin cilkini cikartmasa sasarim.
Bu nedir ya?
Benim babamda yıllardı ev sahibi.
Gayet güzel bir şehirde kendi çapında kazanmış yapmış ve kiracıları var.
Ama hiç böyle birşey yapmıyor.
Babam da emekli annem çalışmıyor ve bu paralarla genelde hastane giderine kullanıyor annemin.
Ve babamın kiracıları babamı asiri zaafindan yararlanıyor ama çok merhametli bir adamdir.
Yazık günah nasıl verecek diye bakıyor?
Biz küçükken hep o kiralarla okuduk.
Hatta bir mulkunde apartman yöneticisi uyardı babamı kıran düşük artır diye.
Hepimizin alim gücü düştü diye zırt birt zam yapalım bu ne hukuki ne ahlaki.

ev sahibi tillahına kadar haksız
ama rakamları bilmeden yorum yapamayız
nisan 2023te kiranız kaç paradan kaç paraya çıktı
şimdi istediği kira ne kadar?
emsal evler kaç paraya kiralanıyor?
siz kaç senelik kiracısınız?
emsal evlerdeki eski kiracılar güncel olarak ne kadar kira ödüyor?

bunları bilirsek daha sağlıklı fikirler verebiliriz.
uğraşmanıza değecek rakamlar mı söz konusu ona bakmak lazım
yüzdelerle sonuca varamayız
1000 liraya %100 zam yapınca 2000 lira oluyor
5000 liraya %100 zam yapınca 10000 oluyor
yüzdeler aynı ama rakamlar arasında dağlar kadar fark var mesela
o yüzden diyorum rakamları söyleyin bize, yol gösterelim

Merhaba katkınız için teşekkürler nisanda 2000’di 4.250 yapmıştık şimdi 10 bin istiyor biz 6 teklif ettik kabul etmiyor 2,5 yıllık kiracıyız başlangıç kiramız 1000 di

Merhaba katkınız için teşekkürler nisanda 2000’di 4.250 yapmıştık şimdi 10 bin istiyor biz 6 teklif ettik kabul etmiyor 2,5 yıllık kiracıyız başlangıç kiramız 1000 di
6.000 öneriniz yeterli bence
Nisan 2024 e kadar Daha fazla yüz vermeyin derim , enflasyon sürekli artıyor diğer türlü her ay arayıp artış mı yapacak?

Mahkemeye ver de geç
Nasıl tipler peki ?
Aynı binada oturmanız sizi bu konuda fazla olumsuz etkileyecek mi ?
Belli ki arsız tipler.
Başka eve çıksanız diyecegim onlarda aynı

Çok haklısınız, her şey zamlandı ve hiçbir şey yetmiyor, bu seferlik de yarıya indirelim diyin bakalım ne hakaretler işitiyorsunuz. Sanki yetmezken bir ona yetmiyor. Ev bir yatırım aracı. Zaten değeri kaç kat artmış, bir de kiradan kâr üstüne kâr koparacak. Yasal olarak hududunu bilmiyorsa bildirin derim.

Vallahi bizde 6 ayda bir zam yapıyoruz ara zam diyor yapacak bişey yok.
Bu sene kontrat yaparken de yaptı.
Şimdi şikayet edeceğiz tamam ama bu kiracı ev sahibi işlerinin sonu kötü açıkçası ben korkuyorum artık
Birgün birisi birisini vurur döver neler görüyoruz.
Ben yerinizde olsam bildiririm zam yapmam kendisine de şikayet ettim sizi dava edeceğim der asla muhatap olmam ama sonra başa bela olur mu acaba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…