- 30 Temmuz 2022
- 1.998
- En iyi cevaplar
- 1
- 6.060
- 88
- Konu Sahibi MaysaveBulut
-
Valla insanlarda haklı herseye nekadar zam gelıyor.Ben %25 in üzerinde bir kere zam yapmasına onay verdim sonrasında kabul etmedim. Yasa belli, kontrat dönemi gelmeden zaten yapamaz, kontrat döneminde de fahiş zamları kabul etmiyorum. Ben de sizinki civarı bir kirayla oturuyorum. Şimdi ben zam teklifini kabul etmiyorum diye oğlum oturacak çık diyor, mahkeme kararı olmadan hiiiiç bir yere gitmem. Her şeyi yasalara göre yapın başınız ağrımaz. Habire arıyor açmıyorum mesela
Beni ilgilendirmez nasıl almış. Yasalar belli, gelip bir anda kiranı 8-9 yapıcam derse ben de kendi yasal hakkımı kullanırım. Bu dönem evet herkes için zor. Ama kürk yılda bir benim hakkımı savunmuş bir yasa buldum kullanıcamValla insanlarda haklı herseye nekadar zam gelıyor.
Sizin ev kirası ergen bır cocugun ayakkabı fıyatıyla aynı olamaz yani..
Gecen haberde şekere bilmem kacıncı zam geldi 100 de 500 arttı dıyordu
Ee ev kırası artmasınmı
Siz mesela şekere gelen zamada karsı cıksanız keşke .. daha nice zamlar
Bi günah keçisi okadar yıl kredi ödeyip yeri gelıp cocuklarından evınden kısmıs almış insanlarmı yani..
Kımse kimseye ev alıp bedava oturtmak zorunda degıl
Kırada evım yok ama kirada evı olanlarada büyük sabır dılıyorum
Çok haklısınız yazımda %25 i ben de yapmam yapmadım yazdımValla insanlarda haklı herseye nekadar zam gelıyor.
Ee ev kırası artmasınmı
Bi günah keçisi okadar yıl kredi ödeyip yeri gelıp cocuklarından evınden kısmıs almış insanlarmı yani..
Dava açabileceğini, zamın sadece yılda 1 kere yapilabilecegini söyleyin. Siz 2.yi dahi neden kabul ettiniz ki?Merhaba arkadaşlar daha Nisan ayında kiramıza 2 kat zam yapan ev sahibimiz bugün tekrar arayıp her şeyin çok pahalandığını yetmediğini ve kiraya 3 kat daha zam yapacağını söyledi
Ve bizim kontrat zamanımız Nisan
Muhtemelen Nisan gelince yine yapacak
Bunun bir sonu gelmeyecek gibi görünüyor ne söylemem gerek %25 falan yapıp oturmam kimsenin malı ile ortak değilim fakat 3-4 ayda %500 zam da çok değil mi ne demeli ne yapmalı?
Degil mi? Sirf en sahipleri mi vicdansiz.Valla insanlarda haklı herseye nekadar zam gelıyor.
Ee ev kırası artmasınmı
Kalmış demek ki.O paraya kira mı kaldı bence ev sahibi haklı
Peki üç ayda bir kiraya zam yapılması normal mi?%25 tabi az bir rakam ama zırt pırt zam yapamaz bir ev sahibi,böyle bir saçmalık dünyanın hiç bir yerinde kabul görmez.Evi olanlar böyle yapacaksa kiraya falan vermesin zaten, şu yaşa geldim böyle bir saçmalık görmedim.Ben %100 zam yaptım ve bir daha kapıma dayanırsa bütün yasal haklarımı sonuna kadar kullanırım.Valla insanlarda haklı herseye nekadar zam gelıyor.
Ee ev kırası artmasınmı
Uygun1150 tl'den iki kat zam yaparak 2300 tl yapmış ki gayet normal hatta piyasaya göre az bile
Suanda da 6900 tl yapmak istiyor
Hayır 10000 yapmak istiyor
Turkiye'deki durum gercekten cok cok ileri duzeyde, ama yok ev sahibi evi yatirim amacli almis, kredi oduyormus, enflasyon yuzde bilmem ne olmus de bu nedenle kirayi zirtpirt arttiriyor, bunlar kesinlikle kabul etmemen gereken bir durum. Demissin zaten, 6900 olur, evet belki piyasaya gore dusuk, ama ortada bulusmazsa da mahkemeyle 25% olur de, ugrassin dursun. Ayni binada oturuyor olmus olman, seni somurmesini gerektirmez. Neticede bedava oturmuyorsun, para oduyorsun!Merhaba arkadaşlar daha Nisan ayında kiramıza 2 kat zam yapan ev sahibimiz bugün tekrar arayıp her şeyin çok pahalandığını yetmediğini ve kiraya 3 kat daha zam yapacağını söyledi
Bunun bir sonu gelmeyecek gibi görünüyor ne söylemem gerek %25 falan yapıp oturmam kimsenin malı ile ortak değilim fakat 3-4 ayda %500 zam da çok değil mi ne demeli ne yapmalı?
siz ne kadar zam yapmayı düşünüyorsunuz?Degil mi? Sirf en sahipleri mi vicdansiz.
Cevremde ne kira muhabbetleri donuyor ve inanin cogunluk kiraci haksiz.
1 tane hakli kiraci yok.
Simdi benim kiraci 2000 civarinda oturuyordu. Zaten kontrat yil sonuna dogru. Ne kadar zam yapayim yani?
Ben calismiyorum . Ev ailemden kaldi. Kendi evimizi, bu ev yokken zor sartlarda odedik.
Simdi biraz mantikli olmali insanlar.
Elektrik su vs hicbir seye karsi cikma ,buna karsi cik.
Bir de gordum ki kiracimiz bizden daha iyi sartlarda yasiyor
Bir kere oturdugu ev daha yeni ve genis. Ozel sebeplerden orada oturmuyorum.
Yani insanlarda mantik cercevesinde hareket etmeli.
Sayet emsal kira bedelleri 20. 000 civariysa 10.000 rahat vermelisiniz bana gore.
Bu yasal değildir ki şikayetçi olun.Merhaba arkadaşlar daha Nisan ayında kiramıza 2 kat zam yapan ev sahibimiz bugün tekrar arayıp her şeyin çok pahalandığını yetmediğini ve kiraya 3 kat daha zam yapacağını söyledi
Ev sahibi tapunun yarısını da versin mi ?4250 ödemeye devam edin. Ugrassin dursun
Kiraya vermesin, satsın ev iyi bir yatırım değilseEv sahibi tapunun yarısını da versin mi ?
Benim aldığım evi de adam kiracısına zam yapamadığı için satmış. Piyasanın altına satmış kiracı var diye. Kimse uğraşmak istememiş adam çıkmamakta çok ısrarcıydı çünkü. Tam 40 günde çıkarttım adamı. Kimisi artık uğraşamıyor satıyor eviniKiraya vermesin, satsın ev iyi bir yatırım değilse
zaten ev sahipleri yanlış hesaplama yapıyorTurkiye'deki durum gercekten cok cok ileri duzeyde, ama yok ev sahibi evi yatirim amacli almis, kredi oduyormus, enflasyon yuzde bilmem ne olmus de bu nedenle kirayi zirtpirt arttiriyor, bunlar kesinlikle kabul etmemen gereken bir durum. Demissin zaten, 6900 olur, evet belki piyasaya gore dusuk, ama ortada bulusmazsa da mahkemeyle 25% olur de, ugrassin dursun. Ayni binada oturuyor olmus olman, seni somurmesini gerektirmez. Neticede bedava oturmuyorsun, para oduyorsun!
Ben de Istanbul'da ev sahibiyim, istersem kiraciyi cikarip en az 3 katina kiralarim. Ama yapmam, yapamam, zira kendim de TR disinda kiraci olarak, su an vicdansiz evsahibime karsi ayni kisir donguyu yasiyorum. Bu arada ev sahibim Türk ve bu konuda kendim de ayrica baslik acacak kadar doluyum.
Ya ben cok vicdanliyim, ya da bazi ev sahipleri gercek birer pislik.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?