Zam zam :( 3 ayda bir kira artışı

Beni ilgilendirmez nasıl almış. Yasalar belli, gelip bir anda kiranı 8-9 yapıcam derse ben de kendi yasal hakkımı kullanırım. Bu dönem evet herkes için zor. Ama kürk yılda bir benim hakkımı savunmuş bir yasa buldum kullanıcam 😂
Kac yildir o evdesiniz? Madem bu kadar haktan yanasınız 5. Yılıniz dolunca ev sahibi size bir emsal davası açmasına bakar. Olmadı satis yapıyor olarak gosterir o zaman 6 ay içinde çıkmanız gerekir ihtar davası açtığında. 5 yıldan fazla oturuyorsanız ve ev sahibinin sizin bu tutumunuza karşı bu adımları atmadiysa bu ev sahibinizin iyimserliği olmuş bence çokta zorlamiyin derim. Yükseltmek istediği fiyatları çok ararsınız evden çıktığınızda.

4250 ödemeye devam edin. Ugrassin dursun
Niye beğenmedim atmışlar acaba, ev sahibi her istediğinde, her alo dediğinde iki üç katına mı çıkarmalı kiracılar? İyi niyetle yaklaşana öyle karşılık verilir. Böylesiyle muhatap bile olunmaz.

Beni ilgilendirmez o ev nasıl alinmis diye yazmış arkadaş ama o zaman ev sahibinide ilgilendirmez kiracının nasıl ödeyeceği aynı mantık. İki taraftada o kadar kullanan taraf var ki Allah ikisiylede karşılaştırmasının🙏 %25 bencede adil degil ama %500 de çok fazla. Ortası olmalı.

Şuan sanayi şehrinde kayınpederin evi var 3+1 zemin kat 1250 tl kira 2500 yapacak Eylül’de çok düşük yükseltelim dedik asla yapmam gidin uğraşın diyor o zaman biz geçeriz bizim kiramız çok yükseldi sizce geçebilir miyiz?
Geçin iste 2500 olacakmış mıs. 2500 e kira mi kaldı bu devirde. Hem babanız olduğu için aşırı zamda yapmaz resmen bedavaya oturuyor gibi olursunuz. Çok iyi fırsat bence. Hemde bu ev sahibinden kurtulmuş olursunuz.

Kalmış demek ki.

Kira sozlesmeleri boşuna mı yapılıyor?? 1 sene içinde sene sonunda bir defa kira artisi yapilabilir sadece.

Canı isteyen istediğini hala çok şükür yapamaz. Bencesi mencesi yok bu işin.

Ev sahibi dava ile ugrassin dursun çok begenmiyorsa da avcunu yalasın.
Sizin gibi insanlar olduğu sürece bu fahiş artışlar devam edecek. Adam 10 bin diyosa sen de yapar 8 oturursun makul olan budur. İzan denen bir şey var kendinize yapılmasını istemediğiniz şeyi hayatınız boyunca kimseye yapmayın. Şimdilik yeni girmiş olanlar hala ucuza oturabiliyor, 5 yıl dolup yeniden değerleme davaları açılmaya başlanınca ya da yeni ev aramak zorunda kaldığınızda nerde ağlarsınız artık bilemiyorum. Hiçbir şeye gücü yetmeyen sesini çıkaramayan insanlar burda ev sahipleri üzerinde ego tatmin edip ekonomik kargaşanın hırsını alıyorlar. Övündüğünüz kira sözleşmelerinde artış olarak normalde tefe tüfe geçerlidir yani mal sahibinin bu hakkına el konulmuş durumda dolayısıyla haklı bir tarafınız asla yok bi de sözleşme demeyin bilip bilmeden. Benim de evimde aynı sizin kafa bir kiracı vardı 3 bine oturuyordu, tayini çıkınca gitmek zorunda kaldı 15e verdim böyle saçma sapan bi kanun olmasa max 10-11’e verilirdi. Geçen komşudan duydum doğuda gittiği yerde 15’ten aşağı bir yer bulamamış. Yani uzun vadede kimse kendini akıllı sanmasın bence herkes sizin gibilere karşı tedbirini aldı, bu davranışların zararı herkese dokunuyor.

Sizin gibi insanlar olduğu sürece bu fahiş artışlar devam edecek. Adam 10 bin diyosa sen de yapar 8 oturursun makul olan budur. İzan denen bir şey var kendinize yapılmasını istemediğiniz şeyi hayatınız boyunca kimseye yapmayın. Şimdilik yeni girmiş olanlar hala ucuza oturabiliyor, 5 yıl dolup yeniden değerleme davaları açılmaya başlanınca ya da yeni ev aramak zorunda kaldığınızda nerde ağlarsınız artık bilemiyorum. Hiçbir şeye gücü yetmeyen sesini çıkaramayan insanlar burda ev sahipleri üzerinde ego tatmin edip ekonomik kargaşanın hırsını alıyorlar. Övündüğünüz kira sözleşmelerinde artış olarak normalde tefe tüfe geçerlidir yani mal sahibinin bu hakkına el konulmuş durumda dolayısıyla haklı bir tarafınız asla yok bi de sözleşme demeyin bilip bilmeden. Benim de evimde aynı sizin kafa bir kiracı vardı 3 bine oturuyordu, tayini çıkınca gitmek zorunda kaldı 15e verdim böyle saçma sapan bi kanun olmasa max 10-11’e verilirdi. Geçen komşudan duydum doğuda gittiği yerde 15’ten aşağı bir yer bulamamış. Yani uzun vadede kimse kendini akıllı sanmasın bence herkes sizin gibilere karşı tedbirini aldı, bu davranışların zararı herkese dokunuyor.
Ne anlatıyorsunuz ki siz?
Benim ev sahibi de civar 20bin diye 20nin istedi daha ikinci senemiz yeni doldu. Tamam dedik.
Hakkı var mı yok?
Kimse ev sahipleri üstünden ego tatmin etmiyor bence ama insan biraz hak,hukuk bilir yani.
İki taraftan da haksız insan dolu. Ama sizin yüzünüzden oluyor diye konuya girmeniz de sizin de başka başka şeyleri suçladığını gösteriyor.
Artık herkesin yardımcısı olsun Allah.

siz ne kadar zam yapmayı düşünüyorsunuz?
kaç senelik kiracı?
iyi biri midir düzenli öder mi, komşularla arası iyi mi? zararsız biri mi yani onu anlamak istedim aslında
civardaki evler yeni kiracıya ne kadardan veriliyor?
eski kiracılar kaça oturuyormuş özellikle aynı apartmanda ya da aynı mahallede vs?
Ben 7 yaptim cevre kiralar 14 15. Kirayi duzenli oder ve komsularla arasi iyi. 4 yillik kiraci. Uyguna kiraya vermistik zaten, somrada cok zam yapmamistim.
Yuksek zam orani gozukuyor ama degil yani.
Daha zamli bile almadim . Onumuzdeki senenin kirasi yani. Hala cok uygun

Ne anlatıyorsunuz ki siz?
Benim ev sahibi de civar 20bin diye 20nin istedi daha ikinci senemiz yeni doldu. Tamam dedik.
Hakkı var mı yok?
Kimse ev sahipleri üstünden ego tatmin etmiyor bence ama insan biraz hak,hukuk bilir yani.
İki taraftan da haksız insan dolu. Ama sizin yüzünüzden oluyor diye konuya girmeniz de sizin de başka başka şeyleri suçladığını gösteriyor.
Artık herkesin yardımcısı olsun Allah.
Konuda istenen kira 10 bin tl, sizin durumunuzla alakasız sizin kiranız zaten yüksek.

bence her zaman nasılsa öyle olmalıydı
tuik'in açıkladığı oranlar üzerinden devam edilmeliydi
çığrından çıkış noktası şu oldu
tuik'in açıkladığı enflasyon oranlarıyla vatandaşın hissettiği enflasyon oranı arasında sağlam uçurumlar olmaya başladı
evet tuik hep çarpıttı bu rakamları kabul ama açıklananla gerçek olan arasındaki fark büyüdükçe
bu kez ev sahipleri tuik'i de ciddiye almayarak kafalarına göre enflasyon oranı belirlemeye başladı
biri dedi ki enflasyon %100 öbürü dedi %200
böyle bir ortam oluştu ve kim kime dum duma olmaya başladı
bunun üzerine pek akıllı devletimiz de %25 olayını getirdi
%25 durumu insanların birbiriyle fazla zıtlaşmasına neden oldu
hani %25 kuralını getirmek yerine tuik ne açıkladıysa onu kabul edeceksiniz deseydi devlet
işler bu raddeye gelmezdi
tuik şu an gerçeğe daha yakın rakamlar açıklamaya başladı mesela
tuike uymayanlara ciddi yaptırım uygulayacağız deselerdi durumlar daha farklı olabilirdi
şimdi tuike göre gidilseydi açıkladığı rakamlar her vatandaş için geçerli olacaktı
ama sen tuikte %70 enflasyon açıklayıp ev sahibini %25 ile sınırlandırırsan
ortaya bi adaletsizlik çıkıyor
insanları körükleyen şey bu adaletsizlik duygusu oldu zaten
işleri mantık çerçevesinde tutmayı beceremediler

Konuda istenen kira 10 bin tl, sizin durumunuzla alakasız sizin kiranız zaten yüksek.
Ev sahiplerinin savunulacak bir tarafı yok onu demek istedim.
Kiracılar yüzünden de fazla istedikleri falan yok üç bin daha fazla olsun daha iyi diye çok istiyorlar.
Ben suçlular demiyorum kiraların bu halinin suçlusu değiller üstüne konulan üçün beşin olabilir orası ayrı.
Ama savunulacak bir durum da yok em az yarısında yani.

Bir de yüksek olmaması gerek zaten 12 olur 14 olur hadi daha üçüncü seneme girdim yeni.
Konu sahibinin de civarda evler 20binse 10bim istesin hadi ama diğer türlü beklesin beş senenin dolmasına ne kalmış sanki 2 sene.

Güzel yazmışsınız arkadaşımda ben girdiğimden beri sürekli zam yapıyorum zaten 3 ayda bir arıyor normal mi bu?
Bedavaya oturmak istesem 2 senedir %25 yapar geçerdim hakkımdı ama hakkaniyetli olmazdı yapmadım
Ama şimdi bana haksızlık yapılıyor ve bunun bir sonu yok

Ev sahiplerinin savunulacak bir tarafı yok onu demek istedim.
Kiracılar yüzünden de fazla istedikleri falan yok üç bin daha fazla olsun daha iyi diye çok istiyorlar.
Ben suçlular demiyorum kiraların bu halinin suçlusu değiller üstüne konulan üçün beşin olabilir orası ayrı.
Ama savunulacak bir durum da yok em az yarısında yani.
devlet yanlış yapıyor
ne kural koyarsa koysun kontrol edemedikten sonra anlamı yok
şu an bi ev sahibi, kiracı ve ev puanlama sistemi getirilse bu ülkeye
ülkedeki evlerin yarısının yüzüne bakılmaz

Kac yildir o evdesiniz? Madem bu kadar haktan yanasınız 5. Yılıniz dolunca ev sahibi size bir emsal davası açmasına bakar. Olmadı satis yapıyor olarak gosterir o zaman 6 ay içinde çıkmanız gerekir ihtar davası açtığında. 5 yıldan fazla oturuyorsanız ve ev sahibinin sizin bu tutumunuza karşı bu adımları atmadiysa bu ev sahibinizin iyimserliği olmuş bence çokta zorlamiyin derim. Yükseltmek istediği fiyatları çok ararsınız evden çıktığınızda.
Hukuktan birhaber olduğunuz çok açık neyse ki iyi bir avuktım var öyle anlattığınız gibi olsa herkes şuan sokaktaydı zaten 😂 2 buçuk yıldır bu evdeyim. İçeri adım attığımdan beri zam babam zam başka bi mevzu yok. Eve ilk girdiğimde ev asgari ücretin yarı fiyatıydı, ben de ona tekrar asgarinin yarı fiyatını teklif ettim oranı benim için önemli değildi. Ama etraftaki iğrenç evlere verilen fahiş fiyatları gördükçe beni darladı ki bu ev de 40 yıllık bina bir kere bile tadilat görmemiş acelem vardı diye tuttum. Böyle olunca ben de kendi hakkımı kullandım 🤷🏻‍♀️ Yasa dışı bir şey de yapmıyorum özetle

Bizim kiracının başına da bu geldi.
Evi ben satın aldım 4 ayda çıkmak zorunda kaldi

Beni ilgilendirmez nasıl almış. Yasalar belli, gelip bir anda kiranı 8-9 yapıcam derse ben de kendi yasal hakkımı kullanırım. Bu dönem evet herkes için zor. Ama kürk yılda bir benim hakkımı savunmuş bir yasa buldum kullanıcam 😂
İşte bu tiplere evini vermeyeceksin

Tamam işte bende diyorumki şeker ,yağ ne bileyim ekmek 1 lıradan 7.5 lira olmuş
Hani bunlarada cıkıp vermıyorum
Yüzde 25 den fazla veremem deseniz .. vermesenız keske
Ama şuan suc sızde degıl bu hale getırenlerde
Herseye yüzde 500 zam eve yuzde 25 hadi bakalım kim kimi öldürür
Kim kime gücü yeterse ..

Turkiye'deki durum gercekten cok cok ileri duzeyde, ama yok ev sahibi evi yatirim amacli almis, kredi oduyormus, enflasyon yuzde bilmem ne olmus de bu nedenle kirayi zirtpirt arttiriyor, bunlar kesinlikle kabul etmemen gereken bir durum. Demissin zaten, 6900 olur, evet belki piyasaya gore dusuk, ama ortada bulusmazsa da mahkemeyle 25% olur de, ugrassin dursun. Ayni binada oturuyor olmus olman, seni somurmesini gerektirmez. Neticede bedava oturmuyorsun, para oduyorsun!

Ben de Istanbul'da ev sahibiyim, istersem kiraciyi cikarip en az 3 katina kiralarim. Ama yapmam, yapamam, zira kendim de TR disinda kiraci olarak, su an vicdansiz evsahibime karsi ayni kisir donguyu yasiyorum. Bu arada ev sahibim Türk ve bu konuda kendim de ayrica baslik acacak kadar doluyum.

Ya ben cok vicdanliyim, ya da bazi ev sahipleri gercek birer pislik.
Siz markette yada herhangi bir giyim magazasında
En kötüsü bir fırından ekmek alırken neden yuzde 25 den fazlasını vermem demıyorsunuz
Bende onu anlamıyorum

Back
X