Sizin gibi insanlar olduğu sürece bu fahiş artışlar devam edecek. Adam 10 bin diyosa sen de yapar 8 oturursun makul olan budur. İzan denen bir şey var kendinize yapılmasını istemediğiniz şeyi hayatınız boyunca kimseye yapmayın. Şimdilik yeni girmiş olanlar hala ucuza oturabiliyor, 5 yıl dolup yeniden değerleme davaları açılmaya başlanınca ya da yeni ev aramak zorunda kaldığınızda nerde ağlarsınız artık bilemiyorum. Hiçbir şeye gücü yetmeyen sesini çıkaramayan insanlar burda ev sahipleri üzerinde ego tatmin edip ekonomik kargaşanın hırsını alıyorlar. Övündüğünüz kira sözleşmelerinde artış olarak normalde tefe tüfe geçerlidir yani mal sahibinin bu hakkına el konulmuş durumda dolayısıyla haklı bir tarafınız asla yok bi de sözleşme demeyin bilip bilmeden. Benim de evimde aynı sizin kafa bir kiracı vardı 3 bine oturuyordu, tayini çıkınca gitmek zorunda kaldı 15e verdim böyle saçma sapan bi kanun olmasa max 10-11’e verilirdi. Geçen komşudan duydum doğuda gittiği yerde 15’ten aşağı bir yer bulamamış. Yani uzun vadede kimse kendini akıllı sanmasın bence herkes sizin gibilere karşı tedbirini aldı, bu davranışların zararı herkese dokunuyor.
bence her zaman nasılsa öyle olmalıydı
tuik'in açıkladığı oranlar üzerinden devam edilmeliydi
çığrından çıkış noktası şu oldu
tuik'in açıkladığı enflasyon oranlarıyla vatandaşın hissettiği enflasyon oranı arasında sağlam uçurumlar olmaya başladı
evet tuik hep çarpıttı bu rakamları kabul ama açıklananla gerçek olan arasındaki fark büyüdükçe
bu kez ev sahipleri tuik'i de ciddiye almayarak kafalarına göre enflasyon oranı belirlemeye başladı
biri dedi ki enflasyon %100 öbürü dedi %200
böyle bir ortam oluştu ve kim kime dum duma olmaya başladı
bunun üzerine pek akıllı devletimiz de %25 olayını getirdi
%25 durumu insanların birbiriyle fazla zıtlaşmasına neden oldu
hani %25 kuralını getirmek yerine tuik ne açıkladıysa onu kabul edeceksiniz deseydi devlet
işler bu raddeye gelmezdi
tuik şu an gerçeğe daha yakın rakamlar açıklamaya başladı mesela
tuike uymayanlara ciddi yaptırım uygulayacağız deselerdi durumlar daha farklı olabilirdi
şimdi tuike göre gidilseydi açıkladığı rakamlar her vatandaş için geçerli olacaktı
ama sen tuikte %70 enflasyon açıklayıp ev sahibini %25 ile sınırlandırırsan
ortaya bi adaletsizlik çıkıyor
insanları körükleyen şey bu adaletsizlik duygusu oldu zaten
işleri mantık çerçevesinde tutmayı beceremediler