Zaman yönetimi

Perihosseini

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2019
1.006
1.547
63
Zaman yönetimini iyi yapabiliyor musunuz? Ben tüm gün evde olmama rağmen yetmiyor, olmuyor. Akşam da eşim gelince onunla oturuyorum vakit geçirmek için. Elim mı yavaş anlamadım. tw izlemem. Sosyal medya hesabımı da kapattım beni oyalamasin diye ama yok olmuyor. Verimsiz bir şekilde gün geçiyor. Ben mi yavaşim acaba.
Mesela internetten 3 konuda birşeyler öğrenmem lazım biri ingilizce diğeri excel diğeri işle ilgili. Ama ben sadece İngilizce bakabilyorum. Bunun dışında DIY projeleri çok ilgimi çekiyor ama vakit yok. Herhalde çalışan biri olsam hicbisey yapamam.Kişisel bakimim da aksıyor çoğu zaman çünkü hep bugün vakit yok yarın yaparım diyorum. Ajanda da kullandım olmuyor. En son çare günü saatlere bölmek ama o da robot gibi

9,9 buçuk gibi kalkıyorum. Depresyon diyemem ama modum düşük evet..

Günü saatlere bölün. Ya da daha iyisi prgınızı haftalık yapın, aynı gün içinde farkli seylere çalışmayın. Dikkatiniz dağılabilir. Yeni konuya kanalize olamayabilirsiniz. Haftanın günlerine bölüştürün. Ya da yarım gün, yarim gün şeklinde olsun. Ama illa ki bir prg olsun.

Yazının özeti. Hiç bişey yapmıyorum ama zaman yetmiyor

Erken kalkıp hemen işlere girişirseniz emin olun zaman yeter. Sizin ki zamanı yönetememe değil. Erteleme hastalığı. Bir yerden başlayın emin olun zaman yetecek

ben de ayni durumdayim. birkac haftadir asiri modum dusuk hicbir sey yapmak istemiyorum. master yapiyorum yapmam gereken tonlarca sey var bir suru okumam var ama ben su an baska bir konuda yaprak dokumu necla diye bir sey gordum aa o neymis derken simdi dizinin kisa kisa videolarini izliyorum ve saat sabah 5.30

sonra da gun bana yetmiyor, yetisemiyorum vs diye geziyorum ortada. boyle olabilir misiniz yani onceliklerinizi belirleyemiyorsunuzdur belki. bir de ben de asiri yavasimdir hani yataktan kalkayim rutin bakimi yapip masanin basina geceyim falan 2 saate yakin vaktimi alir cok oyalanirim. cevaplari okuyacagim belki benim de isime yarar.

ama önce bu günlerde ne yaptığınızı ve zamanın neden yetmediğini yazın

yani 9.30 da kalktınız kahvaltı yaptınız saat 10

saat 10 dan eşinizin 18 de geldiğini farz etsek kalan 8 saatte ne yapıyorsunuz

bunu yazın ki eliniz mi ağır planlama mı yapamıyorsunuz bilelim

geçen bir konuya ayrıntılı gün planı yazmıştım bulursam kopyalayayım

Benim de yetmiyor zamanım ama ben sebepleri biliyorum.
Çocuklar var, hafif uyuşuk biriyim, zaman öldürürüm.
Siz sebep bulamıyorsanız belki fazla iş yapmaya çalışıyorsunuzdur.

Ben de oyleydim. Simdi 2 cocuktan sonra mecburen hizlandim. O zamanlar nasil yetistiremiyormusum diye soruyorum kendime artik. Benim youtubedaki temizlik ve rutin videolari cok hosuma gidiyor. Izlerken motive oluyorum. Size de tavsiye ederim. Kendinize benzer bir rutin oluşturup, o rutine sadik kalmayi deneyin. Bir muddet sonra atladiginiz bir adim olunca rahatsizlik hissedecek ve yapmak icin ugrasacaksiniz. Bende oyle oluyor en azindan.

bir de ben de asiri yavasimdir hani yataktan kalkayim rutin bakimi yapip masanin basina geceyim falan 2 saate yakin vaktimi alir cok oyalanirim.
Resmen ben

Şaka bir yana konu sahibi, ertesi gün yapacaklarınızı maddeler halinde geceden yazın. İlla ajanda tutmanız gerekmiyor, telefonunuzun notlar kısmı bile olur. Sonrasında yaptıkça tek tek tik atarsınız. Bende en fazla işe yarayan yöntem bu oldu. Bir de ben yapacağı işi genelde unutan biriyim. Bu sayede iki saat ne yapacaktım diye düşünmüyorum da.

Benimde masaya geçmem iki saatimi alıyor. Kahvaltim bile uzun sürüyor sanki bin çeşit yiyorum halbuki yumurta başladım yanına peynir zeytin 15dkda yemek lazım benim 40 dk gidiyor. Cidden bir problem var

Kitap okuma, dizi ama bir bölüm bile bitiremiyorum ingilizce bakiyorum 40dk anca sürüyor , yemek yapıyorum bitti. Kafam çok dağılıyor. Eve saksı alacaktım yok terziye gidecektim yok şunu yapacaktım diye düşünüyorum. Ama sadece düşünüyorum.Bazı günler temizlik günü o gün hicbisey yapamıyorum. Ama benim yemekler uzun sürüyor 4de başlıyorum çünkü yeni yeni yemek yapmaya başladım.

Benimde masaya geçmem iki saatimi alıyor. Kahvaltim bile uzun sürüyor sanki bin çeşit yiyorum halbuki yumurta başladım yanına peynir zeytin 15dkda yemek lazım benim 40 dk gidiyor. Cidden bir problem var

ben yataktan kalkip dus alip uzerimi giyinene kadar telefonuma en az 10 bildirim geliyor. her seferinde telefonu elime alayim, geri donmem gerekenlere doneyim digerlerini daha sonra hatirlat yapayim vs derken banyoya gitmem bile upuzuuunn bir vakit aliyor jsdksdskd

kahvaltiyi artik calisirken yapiyorum cunku zaten kahvalti yaparken ayni zamanda telefona veya bilgisayara bakiyorum bos bos. en azindan boyle olunca yine kahvalti bir saate yakin suruyor ama yaninda is de halloluyor. veya atiyorum yemek yapacagim zaman da ben kesin baska bir seyle oyalaniyorum cunku huyum bu. o zaman da mesela okumam gereken makaleyi sesli aciyorum o okurken ben yemek yapiyorum dinliyorum daha sonra kendim sadece uzerinden biraz bakinca anlamis oluyorum. aksi turlu yapsam hem yemek yaparken baska bir seyle ugrastigim icin yemek cok gecikiyor hem de makale hakkinda hicbir fikrim olmuyor okumam cok vaktimi aliyor.

keske normal olabilsem de boyle sacma sapan cozumler bulmak zorunda kalmasam siz de deneyebilirsiniz mesela normalde bir isi yaparken baska bir seyle oyalaniyorsaniz o oyalandiginiz seyi yapmaniz gereken baska bir seyle degistirin. bende bir nebze ise yaradi.

Bence günlük yapacağınız işleri gruplandırmanın yanı sıra yapabileceğiniz küçük hedefler belirleyin.

Mesela, İngilizce çalışıyorsunuz diyelim. Gün içinde yapabileceğiniz kadar konuyu hedef belirleyin. Atıyorum “2 saatte şu konuya kadar gelmem gerekiyor” gibi. Hedefinizi gerçekleştirmeye çalışın.

Sonra yarım saatlik bir mola verin ve molanızı da hakkıyla yaşayın. Bir sonraki yapmanız gereken iş için enerji depolayın.

Sonra aynı yöntemi diğer işleriniz için de uygulayın. Bu durum size “robot gibi” gelebilir ama tüm işlerinizi düzenli bir şekilde yapabildiğinizi ve işlerinizin yetiştiğini görünce hissettiğiniz rahatlama fazlasıyla insani olacak, merak etmeyin.

Bir de acil olan ve olmayan işleri gruplandırın. Aynı gün içinde çok fazla madde eklemeyin kendinize. Bu durum, yapacağınız işleri gözünüzde büyütmenize ve şevkinizin kırılmasına yol açar.

ama saat saat yazın

çok ciddiyim bu günü yazın mesela

bu saate kadar ne yaptınız

ben 8 de kalktım

fırında pizza yaptım

çöpleri çıkardım vs

ev ahalisi 9 da kalktı yedik

9.30 da iş için odama gittim

çalıştım

12 gibi öğle yemeğini ocağa koyup işimin başına döndüm

13 te oturduk yedik

13.15 tekrar bilgisayar başındayım

saat 16 da oğlumun dersi bitince çamaşır yıkayacağım kuruyacak onlar

akşama yemek yaparım tabii

bir makine de bulaşık oldu bitti

arada oğluma ara öğün meyve vs servisi olur çay kahve içilir

anladığım çocuk da yok kaç gün temizlik yapıyorsunuz ki

bir iki saat sürmez iki kişilik çocuksuz evde temizlik sık yapılırsa

yani 10 dan 12 ye kadar istediğin kadar ingilizce dizi izle mesela

12 de kalk öğle yemeği hazırla ye

saat 14 16 arası ister temizlik yap ister gez

16-18 arası da yemek yap ama cidden iki kişilik yemeğe 2 saat çok fazla

patateslerin bazısı büyük bazısı küçük olabilir mesela ille de aynı olacak diye kasma

Ney vaktinizi alıyor bu kadar?
Yemek mi temizlik mi?
Çocuk yoksa, temizlik dert değil, yemek de ne yapacağınızı belirlerseniz, kahvaltı günlük ev toparlama, yemek öğlene kadar rahatça biter aslında sabah geç kalkmıyorsaniz tabi.

Evde yapılacaklar işleri ilk önce bitirirseniz kafanız daha rahat eder. Ben kahvaltının hemen sonrasında yemekleri ocağa koyarım. Öğleden sonraya kalırsa sürekli kafamı meşgul eder.
Sabah işlerinizi halledersiniz öğlenden sonraniz size kalır.

Saatlere bölme işini robot gibi görmeyin ilk başta öyle yaparsanız ona alışır ve bir rutin oluşturursunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…