- 3 Haziran 2015
- 36.936
- 119.180
- 798
- 36
- Konu Sahibi Perihosseini
-
tam benliksin ablaama ben hayatımın hiçbir aşamasına gece 2 de temizlik yapmadım
tüm konulara yazarım, benim eksenim yemek
karnımız tok olsun, kaliteli beslenelim yeter
yer tozlu olsa ne olacak ki
camlar kirliymiş olsun dışarıya mı bakacağız 7/24
ama ben hayatımın hiçbir aşamasına gece 2 de temizlik yapmadım
tüm konulara yazarım, benim eksenim yemek
karnımız tok olsun, kaliteli beslenelim yeter
yer tozlu olsa ne olacak ki
camlar kirliymiş olsun dışarıya mı bakacağız 7/24
Sizi oyalayan sosyal medya hesabiniz yoksa nasıl istediğiniz gibi gunu verimli gecirmiyorsunuz doğrusu şaşırdım.
Bazen insanın enerjisi olmuyor, dalgin oluyor, hayati sorgulayan modda oliyor filan. Ağırlaşıyor elimiz ister istemez.
9 gibi degilde 8de kalkmayi deneseniz? Ben son zamanlarda 5de kalkiyordum ve hic tahmin etmezdim ama, cok dinc oluyordum. Öğlen yarım saat uyusam toparlıyordum. Hem sabah evi toplayip ders calisiyordum, hemde çocuklar anaokuluna gidince temizlik çamaşır alışveriş bunlar aradan cikiyodu. Simdilerde 6bucuk 7de kalksam toparlayamiyorum mesela.
Diger uyelere katiliyorum, hedeflerinizi detayli şekilde not alin ve istikrarli sekilde yapmaya çalışın.
Cocuk yokken sabah 7 bucuk 8 gibi uyanirdim, ilk isim evi toplamak olurdu, çöp çamaşır filan. Saat 10 gibi temiz evde oturur tv karsisinda kahvalti yapardim. Ütü alisveris detay temizlik ne varsa halledee 12-1 gibi koltuğa devrilirdim. Sadece yemek isi kalırdı, onuda 4de baslardim yapmaya.
mesela ben günde 3 öğün yemek yapıyorum evdeyken
hatta bir süreçte bizimkiler öğle yemeğinden kalan çorbayı akşama yemekten bile şikayetçilerdi
ama şimdi öğlen bulgur pilavı yaptım
yanındaki yemek de vardı o bitti
akşama da yine bir ana yemek bir salata ile devam edeceğiz
yarın yeni bir gün yeni bir 3 hatta 5 öğün olacak hayatımızda
ama benim evde online eğitimi olan oğlum var
hayatının saniyesi dahi planlı
ders bitti öğle yemeği
teneffüs oldu ikindi kahvaltısı
bu olmasa bile yani evde yalnız olsam da saati gelince acıkırım ben o nedenle düzenli yaşamak gerekir
haa günümün belki bir çoğunu burada öldürüyorum ama başka işlerimi ertelemeden gerekirse sıkıştırıyorum
Hahaha yani size robot demek istemedim de. Hani robotu ayarlarsin şu saatte çalışmaya başla diye. Aklıma o geldiği için öyle dedimkonu sahibi saat saat planlayinca da robot gibi oluyor demis,
dusundum de benim kahve saatim bile planli yani, bazen hayatima surpriz gelsin diye farkli saatte kahve ictigim oluyor ama rutinimde bellidir
ha ha yok alinmam,Hahaha yani size robot demek istemedim de. Hani robotu ayarlarsin şu saatte çalışmaya başla diye. Aklıma o geldiği için öyle dedim
9 buçuk geç. Güne en geç 7.30 da başlayın akşam da 23 gibi bitirin9,9 buçuk gibi kalkıyorum. Depresyon diyemem ama modum düşük evet..
9 buçuk geç. Güne en geç 7.30 da başlayın akşam da 23 gibi bitirin
sen bari yapma
konu sahibi çalışmıyor, çoluğu çocuğu yok neden kalksın 7.30 da
evet işin gücün olduğunda olağan da, işi gücü olmayan insan için 9.30 geç değil
erken kalkmak yerine pratik iş yapmayı öğrensin
ne bileyim her gün ev temizlemesin, daha derli toplu olsun ki harcayacağı zaman azalsın ama şu günlerinin tadını çıkarsın
yarınlarda işe girer 6 da kalkar, bebeği olur 5 te kalkar ama imkanı varken uyusunnnnn
ama kisi secmesi lazim, erkenci kus mu gece kusu mu diye.
kimi insan erken kalkar, motivasyonu yerindedir, islerin buyuk cogunlugunu yapar bitirir, gununu de planlar.
kimisi de bu isleri geceye birakir evet ama gece performansi yuksektir, okudugunu anlar, odagi kuvvettlidir falan.
Benim gece kusu olan arkadaslarim gece bildigin tez yazacak kadar canli kanli oluyorlardi. O insana erkek kalk denmez, sacma da zaten, cunku zaten verimli geciriyor uyanik kaldigi zamani.
Ama konu sahibi bence erken kalkmayi de bir denemeli ve enerjisi yuksek oluyor mu diye bakmali.
ayy valla bence 9.30 da kalkıyor işte
zaten daha erken kalkası olsa kalkardı
muhtemelen eşi işe gidiyor o erken kalkıyordur ama konu sahibi onunla kalkmıyor bile
bak benim eşim sabah mecburen kalkar
hatta ailecek bizi arabaya atar götürür vs
sonra da der ki bir saat sonra ben daha ancak uyandım
bu zamana kadar söylediklerini anlamadım bile
yani o gece insanı da değil sabah insanı da değil
9.30 da kalksa olur ama hayat uymuyor
konu sahibi 9.30 yerine 7.30 da da kalksa bir şey değişmeyecek bari uyusun
zira 9.30 da kalkıp 11.30 a kadar kahvaltı yapan birisinin 7.30 kalkınca 8 den 10 a kadar tüm işleri yapacağına inanmam mümkün değil
Evet ama hiç tedavi amaçlı birşey yapmadım. Ayrıca çocukluğumdan beri fazla hayal kurma huyum var. O da yaş ilerledikçe azaldı ama odaklanma sorunum geçmediDalgınlık ve odaklanma sorununuz mu var acaba?
Bilmem ki ben sabah insanıyım :) sabah erken kalkarım aşırı enerjik olurum öğleden sonra ise aşırı tembelleşirimsen bari yapma
konu sahibi çalışmıyor, çoluğu çocuğu yok neden kalksın 7.30 da
evet işin gücün olduğunda olağan da, işi gücü olmayan insan için 9.30 geç değil
erken kalkmak yerine pratik iş yapmayı öğrensin
ne bileyim her gün ev temizlemesin, daha derli toplu olsun ki harcayacağı zaman azalsın ama şu günlerinin tadını çıkarsın
yarınlarda işe girer 6 da kalkar, bebeği olur 5 te kalkar ama imkanı varken uyusunnnnn
Ben de böyle düşünüyordum. Sonra çocuk olunca dağlar kadar zamanım olduğunu ve her işi yayılsrak yaptığımı farkettimZaman yönetimini iyi yapabiliyor musunuz? Ben tüm gün evde olmama rağmen yetmiyor, olmuyor. Akşam da eşim gelince onunla oturuyorum vakit geçirmek için. Elim mı yavaş anlamadım. tw izlemem. Sosyal medya hesabımı da kapattım beni oyalamasin diye ama yok olmuyor. Verimsiz bir şekilde gün geçiyor. Ben mi yavaşim acaba.
Mesela internetten 3 konuda birşeyler öğrenmem lazım biri ingilizce diğeri excel diğeri işle ilgili. Ama ben sadece İngilizce bakabilyorum. Bunun dışında DIY projeleri çok ilgimi çekiyor ama vakit yok. Herhalde çalışan biri olsam hicbisey yapamam.Kişisel bakimim da aksıyor çoğu zaman çünkü hep bugün vakit yok yarın yaparım diyorum. Ajanda da kullandım olmuyor. En son çare günü saatlere bölmek ama o da robot gibi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?