Zaman yönetimi

Hafta sonundan planımı yapıyorum.
Yemeklerimi de.
Hafta içinde o güne ait her işimi yapıyorum, ertesi güne kalmasın diye.
Gece 2 de olsa temizliğimi yaparım.
Böylelikle her şeye yetişebiliyorum

Herkesin soyledigi gibi gunluk ve gercekci plan yapmak isinizi kolaylastirir. Tabi robot gibi olamazsiniz ama aliskanlik edinene kadar bir plana uyabilirsiniz. Ornegin disarda islerim var hep dusunuyorum yapmiyorum demissiniz. 1 gunu disardaki islere ayirin mesela terziye mi gideceksiniz alisveris mi yapacaksiniz ard arda halledin. Hem ayni grup is bir kerede bitmis olur hem de zirt pırt disari cikip isiniz bolunmez. Yemek konusunda yaptikca eliniz alisir. Ama on hazirlik yaparsaniz sureyi kisaltabilirsiniz. Dolaba soganlari porsiyonluk dograyip atmak ya da baklagil hasladiginizda fazladan yapip onlari da buzlukta hazirda tutmak gibi.

bu yapmak istiyorum dedikleriniz uzerine hedef de koymaniz lazim.

Ingilizce calisiyorum olmaz: her gun ingilizce 1 dizi izleyecegim, su kitaptan bir bolumu bitirecegim, su uygulamadan en az 2 bolum yapacagim seklinde olur.

bir de bazi islerinizi gece de yapabilirsiniz eger o zaman modunuz daha iyi oluyorsa, ornegin gunduz dizi izlemek sahsen benim dikkatimi cok dagitir, bir bolum sonrasini dusunurum ya da dusunmekle kalmam direk izlerim, bir bolum sonra bir bolum sonra derken....
o yuzden bu tarz seyleri geceye atmak benim icin daha iyi oluyor.

Bugünüm şöyle gecti mesela 9bucukta kalktım kahvaltı yaptım üzerine kahve saat 11 buçuk oldu. Sonra burada vakit geçirdim 12 buçuk gibi dışarı çıktım telefonla ailemi aradım derken 1 buçuk gibi eve geldim. Sonra ıspanak yıkadım bulaşık yıkadım (makine yok) 10 dk işle ilgili bir eğitim videosu izledim. Onu izlerken biseyler atistirdim.duşa girdim. Saat şuan 15.17 ve daha ingilizce bakmadım bir iki ev işim var yeni dolap geldi silinecek hala silmedim.

ben zamani iyi yönetmek için kafamdan güzel senaryolar oluşuyorum.:)
mesela bugün deftere yaziyorum şu bu olacak vs.
şimdi de hayal ettim de.
kızım babaannesinden gelmek istemezse direk çöpleri atacagim diyorum
gelirse eşime attiracagim dbşghplffgg

Bende gündüz kitap okuyamadigim gece daha verimli okuduğumu farkettim. O zamanda eşimle vakit geçirmiyor gibi hissediyorum halbuki kendisi de tw izliyor ama ben ele kitap alınca sürekli benimle konuşmaya başlıyor.

Yemek asla planlayamiyorum. Hep son dk canım bişey çekiyor koşa koşa markete gidip malzemeleri alıyorum. Hergün markete gidiyorum bu normal mi bilmiyorum
Hafta sonundan planımı yapıyorum.
Yemeklerimi de.
Hafta içinde o güne ait her işimi yapıyorum, ertesi güne kalmasın diye.
Gece 2 de olsa temizliğimi yaparım.
Böylelikle her şeye yetişebiliyorum

2 saat kahvaltı mı

peki o arada ne yaptınız

yani kahve içerken sosyal medyada mı gezdiniz tv mi baktınız müzik mi dinlediniz

ben zamanım bolken bile o arada bir şey yapmak zorunda kalıyorum zaman geçmiyorrrrr

bir işiniz varmış ki dışarı çıkmışsınız mesela o sıkıntı değil ama kahve keyfinde neden telefon ile konuşmadınız mesela

ıspanak yıkadınız kaç dakika

sonuçta bir yıkar suya basar bekletirsiniz sonra devam ederisiniz

evet bulaşık yıkadınız da muhtemelen sabah yediğinizin bulaşığı iki tabak bir tava iki bardak

şimdi silin dolabı yarım saat sürmez

ıspanak pişerken de ingilizce bakın

Yemek asla planlayamiyorum. Hep son dk canım bişey çekiyor koşa koşa markete gidip malzemeleri alıyorum. Hergün markete gidiyorum bu normal mi bilmiyorum

Değil.
Bir günde 2-3 çeşit yemek yaparsan seni 1 hafta götürür.
Hangisi daha mantıklı?

İzindeyim damdan

zaman sizi degil zamani siz yönetin mesela dün akşam deftere yaz ben şunu bunu yapacagim vs.
7 de kalk kahvalti yap
evi topla bulaşık makine boşalt doldur vs.
9 da ingilizce
10 excell vs.
bunun gibi şeyler yap bak faydasi baya oluyor:)

Değil.
Bir günde 2-3 çeşit yemek yaparsan seni 1 hafta götürür.
Hangisi daha mantıklı?

mesela ben günde 3 öğün yemek yapıyorum evdeyken

hatta bir süreçte bizimkiler öğle yemeğinden kalan çorbayı akşama yemekten bile şikayetçilerdi

ama şimdi öğlen bulgur pilavı yaptım

yanındaki yemek de vardı o bitti

akşama da yine bir ana yemek bir salata ile devam edeceğiz

yarın yeni bir gün yeni bir 3 hatta 5 öğün olacak hayatımızda

ama benim evde online eğitimi olan oğlum var

hayatının saniyesi dahi planlı

ders bitti öğle yemeği

teneffüs oldu ikindi kahvaltısı

bu olmasa bile yani evde yalnız olsam da saati gelince acıkırım ben o nedenle düzenli yaşamak gerekir

haa günümün belki bir çoğunu burada öldürüyorum ama başka işlerimi ertelemeden gerekirse sıkıştırıyorum

Dizi izledim kahve içerken ıspanakları tek tek yıkadım şimdide sirkeli suda bekliyor. nasıl çamuru gider bilemedim biraZ takintiliyim. Yani masumlar apartmanındaki kadın kadar değil ama. Şimdi 4 e kadar dolap silip ıspanak yapıp eşim gelene kadar İngilizce inşallah

ablacim üç çeşit yemegi iki günde gidiyor yemek kalirsa ben yapmıyorum o zaman bana rahatlık

Canım senin bebelerin var.
Bende de yok konu sahibinde de yok ondan dedim.
1 günde 2-3 çeşit yemek onu götürür diye.
Evet hayatı zamanı yönetmek çok önemli yoksa günlerin hiç bir anlamı yok.
Az uyuyup, günleri plana bölersek her şey oluyor.
Bende senin gibiyim.
Her işte bir iş, her arada bir iş
Bir de benim elim çok hızlıdır, yavaş olamam ben.
Yapılacak iş varsa o gün yaparım.
İşi yapmayınca sinirlerim kaçıyor

Sizi oyalayan sosyal medya hesabiniz yoksa nasıl istediğiniz gibi gunu verimli gecirmiyorsunuz doğrusu şaşırdım.
Bazen insanın enerjisi olmuyor, dalgin oluyor, hayati sorgulayan modda oliyor filan. Ağırlaşıyor elimiz ister istemez.
9 gibi degilde 8de kalkmayi deneseniz? Ben son zamanlarda 5de kalkiyordum ve hic tahmin etmezdim ama, cok dinc oluyordum. Öğlen yarım saat uyusam toparlıyordum. Hem sabah evi toplayip ders calisiyordum, hemde çocuklar anaokuluna gidince temizlik çamaşır alışveriş bunlar aradan cikiyodu. Simdilerde 6bucuk 7de kalksam toparlayamiyorum mesela.
Diger uyelere katiliyorum, hedeflerinizi detayli şekilde not alin ve istikrarli sekilde yapmaya çalışın.
Cocuk yokken sabah 7 bucuk 8 gibi uyanirdim, ilk isim evi toplamak olurdu, çöp çamaşır filan. Saat 10 gibi temiz evde oturur tv karsisinda kahvalti yapardim. Ütü alisveris detay temizlik ne varsa halledee 12-1 gibi koltuğa devrilirdim. Sadece yemek isi kalırdı, onuda 4de baslardim yapmaya.

ama ben hayatımın hiçbir aşamasına gece 2 de temizlik yapmadım

tüm konulara yazarım, benim eksenim yemek

karnımız tok olsun, kaliteli beslenelim yeter

yer tozlu olsa ne olacak ki

camlar kirliymiş olsun dışarıya mı bakacağız 7/24

tam benliksin abla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…