Zamansız gelen kararsızlık.

MephisTo

Üye
Kayıtlı Üye
15 Ağustos 2021
301
240
18
Herkese merhaba
Bir konuda çok kararsız kaldım.fikirlerinize ihtiyacım var.şimdiden teşekkür ederim.
Hiç hesapta yokken bize bir teklif sunuldu
Ev sahibi evi satacağını,(önceden gelen tanışıklık nedeni ile)almak istersek değerinin altında bize verebileceğini söyledi.evin konumu mimari vs ile değerinin altında.
Fakat en başta belirttiğim gibi hiç hesapta yokken böyle bir şey oldu.ev almak gibi bir niyetimiz yoktu Evi alırsak hem arabayı satıyor olacağız ( ilk 3 sene olmayacak) hemde bebek ve masraflar olsun ucu ucuna yetişiyor olacağız. Hatt bir süre zorluk çekeceğiz.ote yandan lojman imkanı çıktı ve eğer ki tercih edersek çok daha fazla rahat edeceğiz.
Lojmandaki sorun ise merkeze çok uzak onu birakin yaşam belirtisi bile yok ör.pazar bile 7 km ötede.
Dağ başı desek cuk oturur. Yaşadığım şehirde ailemden kimse yok arkadaşlarim ise sınırlı sayıda lojmanı seçersem iyice yalnız kalacakmış gibi geliyor.
Siz olsanız hangisini tercih edersiniz?

ev fiyatlarının sürekli arttığı düşünülecek olduğunda ve halihazırda kira ödediğiniz de göz önüne alındığında bir de ev değerinin baya altına size teklif ediliyorsa bir şekil o borcun altına girmek bana mantıklı geliyor, zira bir zaman sonra hiç ev alınamayacak duruma gelinmesi de mümkün.
evi alıp siz kiraya verseniz ve lojmana taşınıp kira sayesinde kredinizi ödeseniz ve arabanız da size kalsa?

Ben lojman tercih ederdim muhtemelen, çünkü çocuklu bi aile icin araba şart. Arabaniz olduğu muddetce de pazara markete arabayla gidersiniz. Kira masrafiniz olmayinca kredi çekmeden birikim yaparsiniz ileride alirsiniz evinizi. Sıkıntıya girmeye gerek yok sizin durumunuzda bence.
Yorumunuz için teşekkür ederim.ilk tercih edeceğim lojman ama bu evi bu fiyata kaçırmak beni üzüyor açıkçası.

ev fiyatlarının sürekli arttığı düşünülecek olduğunda ve halihazırda kira ödediğiniz de göz önüne alındığında bir de ev değerinin baya altına size teklif ediliyorsa bir şekil o borcun altına girmek bana mantıklı geliyor, zira bir zaman sonra hiç ev alınamayacak duruma gelinmesi de mümkün.
evi alıp siz kiraya verseniz ve lojmana taşınıp kira sayesinde kredinizi ödeseniz ve arabanız da size kalsa?
Yorumunuz için teşekkürler
Söylediğiniz de mantıklı bunuda düşündük fakat beni korkutan lojmanın olduğu bölgenin tabiri caizse 51.bolge gibi olması nasıl yaşanılır hiç fikrim yok

Evi alıp kiraya verip lojmana çıkma hakkınız var mı?? Yoksa lojman da TOKİ gibi durumu - mali mulku olmayanlara özel mi?
Eğer böyle bir hakkınız varsa bunu yapın, kiracının ödediği para da destek olur size - eliniz bollasir birazca. Zaten çocuk doğunca aylarca evde kalacaksınız, çok dışarıya çıkmasaniz da olur bence. Birkaç sene sonra zaten enflasyon yüzünden ödediğiniz paranın değeri azalacak, eşinizin maaşı ve kiracinizin ödediği para artacak. Bu şekilde eliniz biraz daha bollasinca yine borca girer araba alırsınız.

Ben evi almanizdan yana kullaniyorum oyumu. Belki bir miktar daha pazarlik yapilir vs. Araba satarsaniz da taksiyle idare edilebilir bir sure. Ama enflasyonun surekli arttigi bir zamandayiz. İleride para pula donunce ev almak hayal olarak kalabilir.

Bence evi alın alabiliyorsaniz. Ev fiyatları azalmaz, bir de değerinin çok altina diyorsunuz. Para biriktirelim derseniz o biriktirdiğiniz para eriyip gidecek. Tek bebekse arabasız idare edersiniz. Ama uygun fiyatli ev her zaman bulunmuyor. Lojman da çok uzakmis hem hiçbir avantajını göremedim.

Arabayı satarsan arada taksiyle falan idare edersiniz ama evi kaçırmayın derim.
Keşke benim ev sahibi de bana dese :(

Bebek olmasaydı ev derdim ama çok yük biner ev satın alırsanız ama size destek olacaksa aileler evi alın derim. Arabayı satmanız bebek varken hele pandemide hiç iyi olmaz.

Herkese merhaba
Bir konuda çok kararsız kaldım.fikirlerinize ihtiyacım var.şimdiden teşekkür ederim.
Ev sahibi evi satacağını,(önceden gelen tanışıklık nedeni ile)almak istersek değerinin altında bize verebileceğini söyledi.evin konumu mimari vs ile değerinin altında.
Fakat en başta belirttiğim gibi hiç hesapta yokken böyle bir şey oldu.ev almak gibi bir niyetimiz yoktu Evi alırsak hem arabayı satıyor olacağız ( ilk 3 sene olmayacak) hemde bebek ve masraflar olsun ucu ucuna yetişiyor olacağız. Hatt bir süre zorluk çekeceğiz.ote yandan lojman imkanı çıktı ve eğer ki tercih edersek çok daha fazla rahat edeceğiz.
Lojmandaki sorun ise merkeze çok uzak onu birakin yaşam belirtisi bile yok ör.pazar bile 7 km ötede.
Dağ başı desek cuk oturur. Yaşadığım şehirde ailemden kimse yok arkadaşlarim ise sınırlı sayıda lojmanı seçersem iyice yalnız kalacakmış gibi geliyor.
Evi alir lojmana gider evi kiraya verirdim 😎😎

ayy konu çok arada kalmalık
cidden size hak verdim
ama çocukta masraflar aşşırı aşşırı çok
2 menenjit aşısı denk gelse, çocuk emmese mama içiyor desek, bezi ıslak mendili, püsürü bakiye 2.500
kaldı ki araba da çok lazım oluyor.
bir yandan ev almak hayatın gerçeği...

Herkese merhaba
Evi alın kiraya verin borcunuz bitene kadar lojmanda oturun sonra eve geçersiniz

Evi alıp kiraya verip lojmana çıkma hakkınız var mı?? Yoksa lojman da TOKİ gibi durumu - mali mulku olmayanlara özel mi?
Eğer böyle bir hakkınız varsa bunu yapın, kiracının ödediği para da destek olur size - eliniz bollasir birazca. Zaten çocuk doğunca aylarca evde kalacaksınız, çok dışarıya çıkmasaniz da olur bence. Birkaç sene sonra zaten enflasyon yüzünden ödediğiniz paranın değeri azalacak, eşinizin maaşı ve kiracinizin ödediği para artacak. Bu şekilde eliniz biraz daha bollasinca yine borca girer araba alırsınız.
Yorumunuz için teşekkürler
Hayır öyle bir kriter yok çok zor çıkıyor fakat değiyor diyebilirim.
Orada oTursak araba olmadan hiç bir sekil de yaşam mümkün değil.esimin işine yakın dip dibe diyebilirim.fakat ulasm aracı yok bile yok

Back
X