• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Zamansız gelen kararsızlık.

Bence evi alın alabiliyorsaniz. Ev fiyatları azalmaz, bir de değerinin çok altina diyorsunuz. Para biriktirelim derseniz o biriktirdiğiniz para eriyip gidecek. Tek bebekse arabasız idare edersiniz. Ama uygun fiyatli ev her zaman bulunmuyor. Lojman da çok uzakmis hem hiçbir avantajını göremedim.
Yorumunuz için teşekkürler
Evet evin fiyatı su zamanda asla reddeilmeycek bir fiyat fakat zorluk çekmek beni korkutuyor.

Ben evi almanizdan yana kullaniyorum oyumu. Belki bir miktar daha pazarlik yapilir vs. Araba satarsaniz da taksiyle idare edilebilir bir sure. Ama enflasyonun surekli arttigi bir zamandayiz. İleride para pula donunce ev almak hayal olarak kalabilir.
Teşekkürler evet genel itibari ile benimde daha yakın bulduğum seçenek ev almak
Fakat zorluk çekmek beni korkutuyor
Çünkü çok rahata alıştım diyebilirim :oops:

İnanın direk bende bunu düşündüm fakat söye bir durum var lojman bildiğiniz nevada çölü gibi
Araçsız imkansiz hatta oluru yok:KK43:
O zaman lojmanı düşünmeye gerek yok 🤷‍♀️ geriye başka eve taşınmak düzene devam etmek kaliyor .

Hakkınızda hayırlısı olsun 😊

Teşekkürler evet genel itibari ile benimde daha yakın bulduğum seçenek ev almak
Fakat zorluk çekmek beni korkutuyor
Çünkü çok rahata alıştım diyebilirim :oops:
Bebeginizin ihtiyaclari en iyi sekilde karsilandiktan sonra, size yasaminizi idame ettirecek para kaliyorsa bence girilir bu riske. Cunku insanoglu her duruma girmeden alisamam gozuyle bakar ama cabuk alisir. Temel ihtiyaclarinizi en iyi siz bilirsiniz. Bence oturun hesap kitap yapin. Nelerden vazgecemezsiniz. Gorecelidir cunku bu. Konser, tiyatro, kitap bazisina lukstur bana ihtiyactir mesela.

Hiç düşünmeden evi alın diyorum. Sıkıntı çekmeden mal sahibi olunmuyor. Evi alıp kiraya verip, lojmana çıkabilirsiniz. Oradan gelen kira geliri en azından bebek masrafları için sizi rahatlatır.

Lojmana gitmekten bu kadar korkmayın. Ulaşım olmasa bile diğer lojman sakinleri size yardım eder eminim. Hem orada komşuluk ilişkileri daha iyi oluyor, çünkü başka seçenek yok her anlamda birbirinize muhtaçsınız.

Bebeğiniz küçük olacak hem pandemi var dolayısıyla siz zaten dışarıya çıkamayacaksınız. Bebek büyüyene kadar da siz maddi olarak toparlamış olursunuz, o zaman tekrar değerlendirirsiniz durumu.

Ben oyumu evi almanızdan yana kullanıyorum

Önümüzdeki yıllarda ev almak x2 zorlaşacak. Şimdi bile zorken size sunulan teklifi değerlendirin derim.

Bebeginizin ihtiyaclari en iyi sekilde karsilandiktan sonra, size yasaminizi idame ettirecek para kaliyorsa bence girilir bu riske. Cunku insanoglu her duruma girmeden alisamam gozuyle bakar ama cabuk alisir. Temel ihtiyaclarinizi en iyi siz bilirsiniz. Bence oturun hesap kitap yapin. Nelerden vazgecemezsiniz. Gorecelidir cunku bu. Konser, tiyatro, kitap bazisina lukstur bana ihtiyactir mesela.
Teşekkür ederim:110:

Hiç düşünmeden evi alın diyorum. Sıkıntı çekmeden mal sahibi olunmuyor. Evi alıp kiraya verip, lojmana çıkabilirsiniz. Oradan gelen kira geliri en azından bebek masrafları için sizi rahatlatır.

Lojmana gitmekten bu kadar korkmayın. Ulaşım olmasa bile diğer lojman sakinleri size yardım eder eminim. Hem orada komşuluk ilişkileri daha iyi oluyor, çünkü başka seçenek yok her anlamda birbirinize muhtaçsınız.

Bebeğiniz küçük olacak hem pandemi var dolayısıyla siz zaten dışarıya çıkamayacaksınız. Bebek büyüyene kadar da siz maddi olarak toparlamış olursunuz, o zaman tekrar değerlendirirsiniz durumu.

Ben oyumu evi almanızdan yana kullanıyorum
Peki teşekkür ederim

3 sene arabasiz idare edilir ama 3 sene sonra arabayıda satsanız ev alamayabilirsiniz. Evi alırdım sanırım, lojmanlar anltığınız kadar uzaksa hiç düşünmezdim.

Herkese merhaba
Bir konuda çok kararsız kaldım.fikirlerinize ihtiyacım var.şimdiden teşekkür ederim.
Hiç hesapta yokken bize bir teklif sunuldu
Ev sahibi evi satacağını,(önceden gelen tanışıklık nedeni ile)almak istersek değerinin altında bize verebileceğini söyledi.evin konumu mimari vs ile değerinin altında.
Fakat en başta belirttiğim gibi hiç hesapta yokken böyle bir şey oldu.ev almak gibi bir niyetimiz yoktu Evi alırsak hem arabayı satıyor olacağız ( ilk 3 sene olmayacak) hemde bebek ve masraflar olsun ucu ucuna yetişiyor olacağız. Hatt bir süre zorluk çekeceğiz.ote yandan lojman imkanı çıktı ve eğer ki tercih edersek çok daha fazla rahat edeceğiz.
Lojmandaki sorun ise merkeze çok uzak onu birakin yaşam belirtisi bile yok ör.pazar bile 7 km ötede.
Dağ başı desek cuk oturur. Yaşadığım şehirde ailemden kimse yok arkadaşlarim ise sınırlı sayıda lojmanı seçersem iyice yalnız kalacakmış gibi geliyor.
Siz olsanız hangisini tercih edersiniz?
lojmanı tercih ederim, altınızda araba var zaten mesafeler bir şey değil

Yorumunuz için teşekkürler
Hayır öyle bir kriter yok çok zor çıkıyor fakat değiyor diyebilirim.
Orada oTursak araba olmadan hiç bir sekil de yaşam mümkün değil.esimin işine yakın dip dibe diyebilirim.fakat ulasm aracı yok bile yok
Taksi yok mu,bence kesinlikle ev 2 sene önce arabayı satıp aynı şekilde ev aldım çok pişmanım arabayı sattığıma çünkü o zamanlar arabalar uygundu birden aşırı arttı bi daha da alamadım keşke satmadan bi şekilde halletmeyi akıl edebilseydim,ama kesinlikle iyi ki ev almışım..2 çocuğum var yeni doğum yaptım hatta bi şekil arabasızlığa da insan alışıyor,zor mu zor ama ev daha önemli bence

Lojmanların içinde servis imkanları da oluyor.Hafta içi işe götüren servisler ayrıca öğlen saatlerinde de şehir merkezine götürebilir.Bunları sorgulayın.Evi satın alın kiraya verin lojmana çıkın en mantıklısı bu.

Taksi yok mu,bence kesinlikle ev 2 sene önce arabayı satıp aynı şekilde ev aldım çok pişmanım arabayı sattığıma çünkü o zamanlar arabalar uygundu birden aşırı arttı bi daha da alamadım keşke satmadan bi şekilde halletmeyi akıl edebilseydim,ama kesinlikle iyi ki ev almışım..2 çocuğum var yeni doğum yaptım hatta bi şekil arabasızlığa da insan alışıyor,zor mu zor ama ev daha önemli bence
Peki teşekkürler yorumunuz için

Lojmanların içinde servis imkanları da oluyor.Hafta içi işe götüren servisler ayrıca öğlen saatlerinde de şehir merkezine götürebilir.Bunları sorgulayın.Evi satın alın kiraya verin lojmana çıkın en mantıklısı bu.
Merhaba
Evet servis var işyeri için ama merkeze götürmek için kullanılmıyor maalesef.oyle bir imkan bile olsa biraz daha düşünebilirdim belki.

Back
X