Zayif bayanlar bir gunde ne yer ne icersiniz?

Boyum 170, 44 kiloyum. Ben geç uyandığım için öğlen kahvaltı yapıyorum genelde omlet ve kahvaltılık yiyorum beyaz ekmekle. İkindi gibi dışarıda olduğum için dışarıdan bi şeyler yiyorum. Eve geldikten sonra gece 11-12 gibi de akşam yemeği yiyorum normal ev yemeği.

Dün burger king ve kumpir yedim eve geldim dondurma kağıt helva çikolata yedim akşama dolma,çekirdek çitledim

Bugün sabah tost patates kızartması öğlen ıskender akşama kuru fasülye var

Sanırım metabolizmam hızlı

Metabolizma meselesi. Bir arkadasim vardı işyerinde 42kg'dı ama ağzı hiç boş durmazdı,saat başı aklına birşey gelirdi waffle, çiğ köfte vs.sipariş verir yerdi aklına geldikçe,hamileliğimde sayesinde kilo aldım bolca sağolsun.
Ben kendimi bildim bileli kilo almaya müsaittim halada öyleyim. Evlenmeden önce akşam yemeği yemeyerek kilo almamayı başarıyordum,kilom sabitti.
Şu an yine iki öğün besleniyorum. Ekmek,makarna,pirinç ve türevlerini yemiyorum,kahvaltıma ciğ fındık,ceviz ,badem yada fıstık ekliyorum hergün 1 avuç. Standart kahvaltım domates salatalık peynir çeşitleri,üzerine zeytinyağı, baharat,çörekotu yada keten tohumu ekleyerek tüketirim. Arada yumurta,yoğurt,yulaf kepeği ve baharatla omlet yaparım. Filtre kahve ,Türk kahvesi içerim gün içerisinde şekersiz,neskafe,gazlı içecek (soda dışında )tüketmiyorum. Acıkırsam yemek saatinden önce ayran içerim 1 bardak,yada soda açlığımı bastırır.
Saat 4-5 gibi akşam yemeğimi yerim,ekmeksiz,karbonhidratsız tabi, yoğurtla yada salatayla,günü kapatirım.
Arada kaçamaklarım olur tabi ama bir sonraki gün az yiyerek yada ekstra spor yaparak telafi ederim. Etmezsem kilo alırım zaten.
Maalesef ben o dünyaları yiyip kilo almayan şanslı hatunlardan değilim

Zayıfım, yemelerim hiçbir zaman düzenli olmadı. Kahvaltı yapmam. Öğlenleyin ilk yemeğimi yerim. Sonra akşam üstü, akşam ve de yatmadan önce yerim. Abur cubur severim, cips özellikle.. Tatlıyla aram yok denecek kadar az.. Çikolata çok yiyemem. Makarna sanırım en çok yediğim yemek.. Ekmeksiz de yemek yiyemem. Açıkçası benim yerimde başkası olsa tonla kilo alırdı ama ben de aksine alamıyorum. Keşke alabilsem şöyle 2-3 kilocuk..

Ben bir çocuktan dahi az yemek yerim ancak tatlı şeyleri ıvır zıvırı çok severim..Bu aralar yürümeyi bırakıp, hareketsiz kaldım , bir de geceleri uyuyamadığımdan tıkınıyorum 3 kilo almışım.boyum 1.70 kilom 58 ama hazirana 55 e dönmek istiyorum..dert ettim resmen..şimdi almanyaya dönüyorum ormanda yürüyüşe ve pilatese başlayıp daha sağlıklı beslenicem inşallah 1,5 ayda falan 3 kiloyu veririm..Ben biraz zor kilo verir zor alırım aslında..

Akşam 4-5 te yiyip sonrasında birşey yemiyormusunuz ?? Kaçta uyuyorsunuz ki? Nasıl dayanıyorsunuz?

Düzensizlik ve bedenimi dinlemek bana yarıyor. Ne zaman ki düzenli öğünlere başlarım, açsam da toksam da bir saatte yerim, yediklerim çok sağlıklı da olsa bir iki kilo almaya başlarım. Sabah geç kahvaltı yaparım, canım ne zaman isterse. Genelde bir geç kahvaltı bir akşam yemeği, arada da biraz içim kıyılırsa meyve yoğurt vs yemeyi severim. Normalde reçel, bal, hamur işi olmaz kahvaltımda, en fazla 10-15 günde bir öyle zengin kahvaltılar yaparım, normal kahvaltım peynir, domates, salatalık, maydanoz, birkaç zeytin, bazen yumurta, bazen bir meyve, en çok birkaç dilim ekmek, arada bir tatlı kaşığı kadar tereyağından oluşur. Ama yeri gelir kahvaltıyı çok az yediysem öğleden sonra koca bir çikolata yer kahve içerim yanında, ama o tek bir öğün olur bana, en az 4-5 saat hiç bir şey yemem üzerine. Gece yediğim olur, ama gece zaten genelde uyanığımdır ve sadece açsam yerim. Bir de bir gün ağır yersem ertesi gün şişkinlik hissim sürer mutlaka bir iki gün öğünleri hafif geçiştiririm, kahvaltıyı tamamen atladığım, akşama kadar hiç bir şey yemediğim olur eğer önceki gün çok yediysem. Sağlıklı beslenme takıntım yoktur ama gazlı içecekleri neredeyse hiç içmem. Yazın da karpuz kavun peynire bağlıyorum, çünkü ne yersem yiyeyim ağırlık yapıyor. Şekerim fırlamasın diye mutlaka peynirle yerim karpuzu kavunu ve öğünün başına dahil ederim, böylece yemeği az yemiş, karpuzla doymuş olurum. Yazı genelde de sulu meyveler, soğuk yoğurt çorbaları, cacıklar, soğuk mezeler, soğuk zeytinyağlılarla geçiririm, bunlar dışında bir şey kaldıramıyor bünyem zaten, başka bir şey pişirmiyorum bile kendimi bildiğimden. Yazın dondurmayı, kışın sütlü tatlıları da dilediğimce tüketiyorum. Dondurma da en az 2-3 saat hiç bir şey yedirmez bana. Ama kışın bile şerbetli hamurlu tatlı asla yemem. Öğünlerimde hep az çeşit olur. Bir de çok yürürüm, severim de.

Tabi bedenini dinlemek, kişide insülin direnci ve şeker yoksa işe yarıyor. Sigarayı bırakınca insülin direnci oluşmuştu bende de, 7-8 kilo almıştım çok kısa sürede, erken müdahale, spor ve doktorun tavsiyelerine uyarak aştım onu da.

Önümüz yaz, insülin direnci gibi bir sorununuz yoksa bedeninizi dinlerseniz çok daha rahat kilo vereceğinizi düşünüyorum

ben çok sağlıksız besleniyorum.

sabah kahvaltısında poğaça, simit.
öğlen iş yerine ne söylersek. hep dışarı yemeği.
akşam yemiyorum.
spor vs yapmıyorum. oturarak çalışıyorum.

155 cm, 45 kg.

ama çok çabuk yorulurum, acıkınca hemen elim ayağım kesilir. boyuma göre normal olsam da bacaklarım etlidir, etim yumuşaktır. muhtemelen pelte gibi olcam ilerde.

yani olay zayıf olmak değil, sağlıklı olmak bence.

Buldugumu yerım gece ıyuyana kadar abur cubur tıkınırım duzenlı ogunlerım yktur gınde ıkı ogun yıyorum kahvaltdan snra pek bısı yemem akşamıstu cay demlerım yanında kek pasta brek Allah ne verdıyse evde ne varsa yerım akşam yemegnden snra da bısı yemem bı cay demlerız yıne tatlı bısıler olur yanında caydan snra yıne bısı yemem genelde ama bazen pyle olurkı kahvaltıdan snra atıstryrum gece uyuyana kadar jelıbon bonıbon marsmelow falan yıyrum geenelde reglmde olyo bu durum yemek secmıyrum ot yemeklerıne bayılıyrum ama et de cok yerım bym 1 65 bu yasıma kadar hep 45 dım son altı aydır 53 oldum ama butun bu duzen cok saglıksız en saglıklısı sık sık az az yemek dengelı beslrnmek e ama yapamyrum bu kılo meselesı bunye meselesı herkeste aynı olmyo malesef b

Ben yaklasik 12 yil once hayatimdan butun asitli icecekleri, kolayı fantayi vesaire hepsini cikardim. Fast food da ayni sekilde. En son ne zaman mc donalds'a, burger king'e gittigimi hatirlamam. Annem babam rejim yaparlarken caya seker atmayi biraktim, yaklaşık bir 10 yildir da cayi sekersiz icerim. Pickwick'in limonlu yesil cayi cok iyi geliyor bana ama bu marka tr de yok sanirim. Tuzu da ayni sekilde minimuma indirdim yillar once. Nerdeyse tuzsuz tuketirim yemeklerimi. Kendim yemek yaparsam da bu şekildedir. Yemeklerime salca katmam zorunlu olmadikca. Domatesle renklendiririm olmazsa. Beyaz pilav tüketmem, onun yerine bol sebzeli bulgur pilavini tercih ediyorum.

Kesinlikle beyaz ekmek yemem. 100% kepekli ekmek yerim. Sabah kahvalti da 3 4 dilim. Mutlaka 1 haslanmis yumurta yemeye calisirim bu cunku tok tutuyor beni. Recelden peynirken kismam, zeytini baya yerim. Aksam ekmek yememeye çalışırım. Mutlaka sulu corba olur aksam Porsiyonlarimi kucuk tutarim, kucuk tabaklara koyarim yemegimi. Pasta borek corek bizim evde yapilmaz nerdeyse. Cips ve diger abur cuburlar da eve girmez. Hayatimda hic nutella yemedim aramadim. Bazi kadinlar gibi ozel gunlerimde tatli krizim tutmaz sanirim zaten normalde de yemedigimden. Ama saglikli atistirmaliklar var onlari seviyorum cayin yanında. Kahve tuketmem.

Yurtdisinda yasiyorum, bir yere gideceksem bisikletime atliyorum. Isime giderken de, alışverişe giderken de bisikletle. Gunde yarim saat kadar. Asansor yerine merdiveni kullanirim. 4 kat iner çıkarım. Arada hizli yuruyusler yapiyorum.

Tuzsuz yemeye alismak zor olmustu ama simdi az tuzlu olsa yiyemiyorum. Bu yazdiklarim diyet degil zaten benim yasam bicimim. Yillardir kilom 52 53 de sabit boyum 165. Daha onemlisi sık sık hasta olmam yagmur camur bisiklet surmeme ragmen. Saglikliyim hic vitamin takviyesi kullanmadim. Bazen demirimin dustugunu hissediyorum o da sanirim cok fazla et tuketmedigimden.

Birde eklemek isterim ki cildim 18 19 yaslarimda cok kotu durumdaydi ve ben yeme aliskanlklarimi duzeltmem gerektigini o zaman anladim. Allah'a sukur 8 yildir cildim iyi durumda hatta eski haline kimse inanmiyor. Yediklerimiz ictiklerimiz kismen de olsa cildimize etki ediyor.

Ben de bu arada yazmamışım, çayı kahveyi şekersiz içerim. şekerle sevmem de, tadını alamam zaten içtiğimin. Belki de olay içeceklerdedir. Fark etmeden çok şeker alıyor insan gazlı içecek ve şekerli çay kahveden. Çünkü sütlü tatlı, dondurma, çikolata yerim ben rahat rahat ama düzensiz beslensem de şekersiz içecek alışkanlığım var benim de.

Bir de hazır yiyeceksem de seçiciyimdir, türk mutfağı tercih ederim, hatta bazen ev yemeği.. Hamburger pizza kırk yılda bir belki yerim (sigarayı bıraktığımda çok yedim, gazlı içecek içtim, cidden hızla kilo aldım o zaman). İşlenmiş et hiç yemem, eti de az yerim, gazlı içecek içmem, ayran, buzlu çayi limonata, soda içerim çok bunalırsam. Cips, bisküvi, hazır kek, gofret vs pek yemem, dışarıda kızartma yemem. Benim için abur cubur çikolata, dondurma ve sütlü tatlıdır, bu üçünden de bir zarar görmedim bu güne kadar, 1 porsiyonda kalırsam. Yılda en fazla 1 defa aklıma gelirse kızartma yaparım o da yoğurtlu falan olur.. Patatesi fırınlarım, vs vs..

Bütün gün abur cubur yiyorum su yerine kola içiyorum günde 2 ekmek bitiririm tabi bunun yanında çorba yemek makarna pilav yoğurt allah ne verdiyse yerim kahvaltıda poğaça börek yumurta peynir zeytin tereyağı bal yiyorum süt içerim bol bol bu kadar yememe rağmen Kilo alamıyorum almaya çalışıyorum ama olmuyo çok mutsuzum

Sagliksiz bir sekilde kilo almaya calisiyorsunuz aslinda. Diyetisyene gittiniz mi? Cunku yapilan tetkiklerde neden kilo alamadiginiz ortaya cikar. Fakat oyle bol bol hamur isiydi felan derken midenizi copluge cevirmeyi lütfen sonradan zararini gorursunuz Allah korusun.

Evet gittim hiçbir sorun yok sanırım genetik bizde benim boyum 173 kilom 55 aşırı derecede zayıf değilim ama ben daha çok balık etli kadınları seviyorum bu yuzdende ne bulursam yiyorum

Ah keşke ben de bitiremesem o gofretleri kolaları:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…