- 16 Ocak 2013
- 1.616
- 1.074
- 83
- Konu Sahibi GirLookingForLove
-
Buralara belliki gelen giden yok .. :)
Ben yinede ogle yemegimi yaziyorum :)
Dana eti
Karnibahar
Yesil mercimek
Tatli olarakda:
%0 beyar yogurt + elma/muz ezmesi
Ekmek
Nasil sizce? Sanki yine biraz fazla yiyorum gibi geliyo bana ya :s
Tam emin olamiyoum, kiloda veremiyoum gibi... Tabi spo sifir bu siralar...
Sanki bir ilerleme yok ya birazcik moralim bozuluyo bunlara..
Evet kuzum, bu konuya hiç dikkat çekilmiyor. Hatta reklamlarla promosyonlarla özendiriliyor. Ama kısa vadede ve uzun vadede zararları çok fazla. Ve hiç bir zaman da doyuma ulaşılamayacak bir şey. Bırakamıyorsak bile en aza indirmekte fayda var. Ki izlediğimden beri sürekli aklıma getirmeye çalışıyorum ki canım çekse bile zararını bildiğimden bilinçli bir şekilde yememeyi tercih edeyim diye.Teşekkür ederim Canım yaaaa :) darısı başına inşallah tez zamanda. Ayrıca dün "that sugar film" önerini görmüştüm. Bugün açtım onu izledim. Gerçekten çok etkilendim. Teşekkür ederim sanabayram öncesi çok yerinde oldu. Hala düşünüyorum o meyve sularını falan. Belgeselin ortasında kendime meyve almaya gittim, 1 kutu çikolatalı süt gördüm dolapta. Şeker oranı %24.5 di. Alt tarafı bir süt diyorsun ama işte.... Halbuki çok masum görünüyordu. O yediğim sözde sağlıklı gevrekler... Aman Allahım dedim. Yani diyeceğim o ki radikal bir karar aldım ve şekeri hayatımdan çıkarıyorum. 21 gün sabretsem şuna zaten bu iş bitecek! Şekersiz, hurmalı, İncirli müthiş kek tarifleri var mesela. Ölmem ya cıs bana. Ama benim ciddi bir tatlı bağımlılığım var, sanırım arada bir kare bitter çikolata yerim en azından. Onun dışında lokma tatlı girmeyecek ağzıma. Hele Bayramda hiç!
Callanetics 6/21 tamamladım. 5 km yürüdüm bugün.
Herkese Mutlu, huzurlu Bayram'lar dilerim
Biliyor musun legal bir uyuşturucu türü gibi bence. Dediğin gibi bağımlılık yaptığı bir gerçek. Ama kimsenin zararlarından ve vücuda yaptıklarından bahsettiği yok. Dediğim gibi sıfırlayamasan bile ne kadar azaltsan kardır. Ki yurtdışındasın sen, orada %99 oranında bitter çikolatalar vardır, tüm pakette toplam 1 gr şeker barındıran. Denedin mi onları?Hayirli bayramlar herkezeee !! <3
Canim cok cok sevindim tartida gordugun rakamaa !! Basaricaksin, dedigin gibi son 3, ve onlari vermek için dogru yoldasin !!
Bende birkaç belgesel izledim bu konuyla alakali, ama malesef o sekere zaten bagimli durumdayim, ve vaz gecmek zor oluyor gercekden. Sunuda duymusdum, sekerli gidalarin içinde bagimlilik yapicak kimyasal maddelerde varmis. Hani ayni uyusturucu gibi o madellere baglaniyorsun. Ve ben bunu duydugumda sok olmusdum. Nasil oluyorduda ben bunun farkina varmamisdim? Cunku gercekdende bazen asiri derecede bunyem o cikolatali keklerden, biskuvilerden istiyordu. Insanin cani cekerya bazi seyleri, iste bu ondanda öte birseydi. Bunyem o kadar çok istiyorduki, yemedikce baska seye aklimi veremiyordum.
Duyduklarimin etkisiyle kendimi zorliyarak bir muddet dokunmadim bile o gidalara. Ama o kadar çok elimizin altindalarki, o kadar çok gozumuze sokuyolarki, bir sure sonra unutup tekrar onlara yoneliyoruz...
Tabiu eskisi kadar olmasada hala zaafim var malesef :s Zamanla gecermi? Bilemiyorum, kesin birsey diyemiyorum, cunku devamli etrafimizda bize el salliyorlar :)
Canım çok yemiyorsun ama mesela o meyve ezmesini öğle yemeği ile akşam yemeği arasına alsan mideni daha az yormuş olursun gibime geliyor. Tabi böyle bir şansın varsa :)Buralara belliki gelen giden yok .. :)
Ben yinede ogle yemegimi yaziyorum :)
Dana eti
Karnibahar
Yesil mercimek
Tatli olarakda:
%0 beyar yogurt + elma/muz ezmesi
Ekmek
Nasil sizce? Sanki yine biraz fazla yiyorum gibi geliyo bana ya :s
Tam emin olamiyoum, kiloda veremiyoum gibi... Tabi spo sifir bu siralar...
Sanki bir ilerleme yok ya birazcik moralim bozuluyo bunlara..
0 kaçamak müthiş bir gün veeee bayram atlatıldı!
Biraz porsiyon fazlalığı oldu dün onu da haftaiçi telafi edeceğim :)
Callanetics 8/21 tamamlandı. Giderek güçleniyorum ve giderek inceliyorum. Bacaklarımda inanılmaz bir değişim var. O vıcık vıcık yerler bayağı sıkılaştı
Kuzu geçmiş olsun, umarım bir an önce iyileşirsin. :/akşam yemeğim
Yarma çorbasından sadece 3 kaşık alabildim, diş Ağrlarımdan zor yedim yemeği(((
Sanırım bir süre sıvı besleneceğim sadece çok kötüyüm.
Sağol kuzum ya inşallah... Perişanım valla günlerdir :/Kuzu geçmiş olsun, umarım bir an önce iyileşirsin. :/
O zaman bir öneri, eğer imkanın varsa suyunu sıkarak değil de blenderdan vs geçirerek posası ile birlikte tüket meyveleri :) çünkü lifleri vs o posada kalıyormuş :)Sağol kuzum ya inşallah... Perişanım valla günlerdir :/
Elma ve armuttan meyve suyu yaptım kendime doğal. Böyle beslenicem artık bir süre çorba, meyve suyu, yoğurt falan mümkün mertebe sıvı ". Bi toparlayamadım kendimi
9/21 Callanetics tamamlandı!
O zaman bir öneri, eğer imkanın varsa suyunu sıkarak değil de blenderdan vs geçirerek posası ile birlikte tüket meyveleri :) çünkü lifleri vs o posada kalıyormuş :)
Yani smoothie tarzında diyorum öyle içebiliyorsan tabi :)
Günaydııııııınnnn !!!
Sabah sporum: 37 dk
* abs ağırlıklı bir gün oldu. Cassey september programından. October a az kaldı o Zaman daha düzenli olacak
* butt lift hareketlerinden istediğim sayıda :)
Akşama 1 saat Callanetics yaptığımdan sabahları kendimi zorlamamaya çalışıyorum, kolumu zedeledim zaten
Kahvaltı (09:30)
Ah bu dişleeeerrr((
1 kase corn flakes(light süt ile)
1 küçük parça sütlü yumuşak ekmek ile peynir salam
Bugün çorbalı bir gün olacak muhtemelen. Katı beslenemiyorum fazla :/
Kuzum oncelikle geçmis olsun sanaa, arada bir tekrarliyor demekki senin bu dis agrilari :s Kendine iyi bak, dis agrisi buun vucuda halsizlik verir vitaminlerini ilaçlarini ihmal etmee <3
Bu agrilara ragmen spor yapiosunya daha ne diyeyim sanaa :) Ben artik ne bekledigimide anlamadim ama yapasim falan gelmiyorDugune bir ay kala uyanirim artik oda çok geç olmus olur
Yuruyusu hiç sikilmadan yapiorum, en etkili spor olmasada :) Dün yaklasik bir 30 dakika hizli tempoda yuruyus yaptim. Mutluyum
Yemeye gelince, bu hafta sonu sesim çikmadi cunku bayrami tam anlamiyla yasamakla meskuldumEvet yedim, itiraf ediyorum hepsinde yedim :)
Ve dünden ihtibaren eski duzenime geri donmus bulunuyorum.
Dünki menum su sekilde oldu:
Sabah:
Yarim sekerli kahve
4 tane kahvaltilik biskuvi (240 kalori)
Oglen:
Bulgu pilavi (3y.k.)
4 top kofte
Karisik haslanmis sebze
Ekmek
Ara ogun:
1 seftali
Aksam:
1 armut
Tabi hafta sonu oyle yeyince istahim pek acik degildi, pazartesiyide oyle geçirmis bulunuyoum.
Bu sabah:
4 tane kahvaltilik biskuvi (240 kalori)
1 bardak portakal suyu
Yarim sekerli kahve
Anlicaginiz bir oyle bir boyleyim...
Canım benim bence çok iyi yapmışsın Bayramı o şekilde geçirmekle. Senede iki kez geliyor zaten onun da tadını çıkaralım değil mi ? Büyüdükçe bayramlar eski güzelliğini kaybediyor zaten...
Beslenme konusunda hep çok iyisin inan bana. Çok dengeli ve sağlıklı besleniyorsun. Bir yanlış gördüğümde mutlaka söylerim zaten. Misal kahvaltı :))) bu sabahki kahvaltında şeker bombardımanına tutmuşsun kendini farketmeden :) aman şekere dikkat !
Tam aksine yürüyüş en etkili sporlardan biri. Özellikle kilo kaybı için çok önemli. Ben egzersizlerden dolayı eskisi kadar yürüyüşe çıkmıyorum ama özledim. Benim vakti zamanında 13 kiloyu vermemi sağlayan tek şey yürüyüş oldu. Yürüyüşle kilo verirsin, vücudun sıkılaşmaya başlar, egzersizle desteklediğin takdirde ise bomba fit olursun :) ne güzel işte ucundan kıyısından da olsa sporu bırakmıyorsun. Aslında haftanın 3-4 günü yürüyüp, 2 gün de yarımşar dakika egzersiz yapsan çok etkili sonuç alırsın. 1 günün de dinlenme günü olur. Çalıştığın için eminim bir süre sonra zor geliyor ama insanlar yapıyor sen neden yapamayasın ? 3 gün yürüsen hafta içi, 2 gün mola versen kendine. Haftasonu da sadece yarım saat egzersiz yapsan. Bence bu tarz bir program koyabilirsin kendine. En iyi sen bilirsin gününü.
Mesela ben senin gibi çalışıyor olsaydım şöyle yapardım.
Ptesi-yürüyüş
Salı-yürüyüş
Çarşamba-dinlenme
Perşembe-yürüyüş-
Cuma-dinlenme
Ctesi / pazar- sıkılaştırıcı egzersizler
Fikir olsun en azından. Moralini yüksek tut
Aaay süpersin yaa, boyle soyleyince yapmasi baya bir kolay geldi simdiMotivasyon sagladigin için tesekkur ederimm :)
Haklisin o sekilde bir program ayarlicam hemen kendime, program yaptigimda galiba ayirabilecegim zamandan fazlasini amaçliyorum, yapamayincada motivasyonum kiriliyor...
Su sekilde yapiorum o zaman:
Pazartesi - Yürüyus (30-40dk)
Sali- Yürüyus (20-30dk)
Carsamba- Dinlenme
Persembe- Yuruyus (1 saat) / Yakinda havuz (1 saat)
Cuma- Dinlenme
Cumartesi- Egzersis (30 dk)
Pazar- Egzersis (30 dk)
Yapabilirim aslinda yaa :)
Evet kahvalti isi beni hala zorluyor, karnimi doyurup bir anonce yola atmaya bakiyorum kendimi... Aksam'dan hazirlamam gerekiyo kahvalti tabagini... Telefonuma uyari koycam aksam saat 9'da hatirlatsin bana kahvalti hazirlamam gerekdigini :) Spor içinde ayni sekilde yapicam, yoksa ben bu ise duzene koyamicam ...
Cok cok mersi bu yardimin için, baskasindan duyunca kolay gibi geliyor
:)))) hah bu kadar basit işte. Koy alarmı da. Ben de su içmek için koyuyorum alarm yoksa unutuyorum, hiç su içmiyorum ne olacak bu halim :)
Evet söylemesi kolay ve başkasından duyması da kolay görünüyor ama bizzat denedim :) hem de çok yoğun olduğum sabah 8 akşam 6 okulda olduğum zamanlarda ben spor yaptım bu kadar yoğun olmasa da. Hiç pes etmedim. O yüzden yapabileceğini biliyorum :) zayıflamaktan, sıkılaşmaktan öte sağlığın için ömürlük yatırım yapıyorsun. Yaşlılığımızda çok daha kolay olacak her şey yeter ki devam edelim :)
Program çok güzel oldu. Yürü de ne kadar yürürsen artık. Hiç kasma kendini illa şu kadar dakika yürüycem diye :) yüzmeye de gideceksin ohhh daha ne olsun ya.
Bu da bizim mottomuz olsun. Feminizm Akımından çalmış olsam daaa bize uydu
Eki Görüntüle 1642095
Oooh çok güzel, severim ben bu resmi feminist ama güzel simgeliyor :)
Yaa bende çok severim yurumeyi, o yûzden sorun olcagini sanmiyorum. sadece is sonrasi eve girdimmi cikasim gelmiyor. O yuzden uygun ayakkabi giymem gerek sabahdan sona evde oturup kaliyorum :)
Benimde aksine suyla hiçbir sorunum yok devamli içerim. Oda benim artim osun :)
Ve bir oglen yemeginden daha donuyorum:
Hindinin beyaz eti
Haslanmis karnibahar
Haslanmis kabak
Yanina 5 siyah zeytin, 2 minnak tursu
Ekmek
Vernalagnia 'nin uyarisi uzerine, ogle yemeginde artik tatliyi kaldirip daha saglam bir yemek yemeye karar verdim. Egerki canimin çok cekdigi bir tatli olursa, onuda ara ogun olarak 4-5 gibi tuketmeyi dusunuyorum.
Yemek sonrasida is arkadasimla ufak bir ur atmaa gittik. 15 dakika anca surdu fakat hem oturup kalmakdan iyidir :)
Aynen öyle yaptım Kuzum robot var ve posasını da bırakıyor :) zor da olsa içiyorum :)
Bu arada Sana da geçmiş olsun Canım benim dikkat et kendine
Oooh çok güzel, severim ben bu resmi feminist ama güzel simgeliyor :)
Yaa bende çok severim yurumeyi, o yûzden sorun olcagini sanmiyorum. sadece is sonrasi eve girdimmi cikasim gelmiyor. O yuzden uygun ayakkabi giymem gerek sabahdan sona evde oturup kaliyorum :)
Benimde aksine suyla hiçbir sorunum yok devamli içerim. Oda benim artim osun :)
Ve bir oglen yemeginden daha donuyorum:
Hindinin beyaz eti
Haslanmis karnibahar
Haslanmis kabak
Yanina 5 siyah zeytin, 2 minnak tursu
Ekmek
Vernalagnia 'nin uyarisi uzerine, ogle yemeginde artik tatliyi kaldirip daha saglam bir yemek yemeye karar verdim. Egerki canimin çok cekdigi bir tatli olursa, onuda ara ogun olarak 4-5 gibi tuketmeyi dusunuyorum.
Yemek sonrasida is arkadasimla ufak bir ur atmaa gittik. 15 dakika anca surdu fakat hem oturup kalmakdan iyidir :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?