• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Zayif olmak ne kadar önemli sizin icin?

Bu arada eklemeyi unuttum. Hareket her zaman kalori yakar. Hayatını biraz hareketlendirmen lazım. Bir de hafta da 3 gün eğer yapabiliyorsan her gün tempolu yürüyüş yap, yürüyüş en iyi spordur =)

Aslında kilo vermek dünyanın en kolay şeyi.
Bu sene bir kız yurdunda kaldım, çok yememe rağmen hatta doya doya kilo verdim =)
8 ayda tam 17 kilo 75 ten 58 e düştüm. Aslında 17 kilo 2,5 - 3 ay gibi bir sürede verilmeli bence ama ben diyet falan yapmadım yiye yiye zayıfladım yani =)
Bu diyet, zayıflama konularında çok bilgiliyim, uzun süredir bu işin içindeyim =)
Normalde sayfalarca anlatabilirim ama birkaç temel unsurdan bahsedeyim;
Sımsıkı bir kahvaltı
akşam 7 den sonra yemek yenmeyecek
gün içinde içebildiğin kadar su iç, hatta bunu alışkanlık haline getir.
abur cuburu, şekerli her şeyi hayatından çıkar(bir anda çıkarmak zor olur sn şimdilik azalt daha sonra tamamen kesersin)
ekmeği sakın kesme! sadece azalt günde en fazla 4 dilim ye mesela.
Aslında en temel kural ''Ne varsa az ye'' yani her şeyden ye ama azar azar bunu yaşam tarzın haline getirmelisin.
kola mı içeceksin, yoğurt mu yiyeceksin yada çikolata vs hepsini light almalısın.
yeşil çay alışkanlığı kazan
yemekler çok tuzlu ve çok yağlı olmamalı, hatta kendine evde diyet yemeği yapma imkanın varsa bir süre çok az yağlı ve çok az tuzlu yemekler yap bu çok önemli
yemekleri yavaş yavaş ye! ağzında çok çiğne ve yemeğin süresini uzun tut nedenini bilmiyorum ama diyetisyenler bile bunu tavsiye ediyor.
vs....

- daha çok ayrıntı var. Elimde bir sürü liste var ama en sağlıklı kilo verme şekli bu yukarda anlattıklarımı yaparsan olur ayrıca hızlıda kilo verdirir ;) kilon fazla olduğu için bu dediklerime uyarak ayda 10 kilodan daha fazla verirsin.
Sorun olursa beklerim

Kolay gelsin :)

Sagol canim,

Ben stresstende cok yiyebiliyorum,arkadas sanki yemesem bir yanim eksilir
Bu stresse karsi ne yapacagim,ne yapsam stress aninda fikrin var mi ? :)

Bu arada eklemeyi unuttum. Hareket her zaman kalori yakar. Hayatını biraz hareketlendirmen lazım. Bir de hafta da 3 gün eğer yapabiliyorsan her gün tempolu yürüyüş yap, yürüyüş en iyi spordur =)

Yapmasina imkan varda bu tembelligi üzerimden atmaliyim,kendime gelmeliyim.

Hizli yürümeyi seviyorum aslinda ama kilodan dolayi erken yoruluyoum ve buda demotive ediyor :(

Sagol canim,

Ben stresstende cok yiyebiliyorum,arkadas sanki yemesem bir yanim eksilir
Bu stresse karsi ne yapacagim,ne yapsam stress aninda fikrin var mi ? :)

bende senin gibiyim :) depresyonda olduğum dönem 80e yakın olmuştu kilom o kadar çok yiyodum ki. Ama bu diyet işlerine girince kendimi durdurmayı öğrendim. Kaçamak yapabilirsin bu çok doğal ve bir zararı yok. Mesela tatlı krizine girdin diyelim yarım çikolata yiyebilirsin veya gündüz yemeği biraz abarttın diyelim akşam çok az yersin. İnsanlar diyet yapmayı yemek yememek olarak algılıyo bu çok saçma.
Ben diyette olduğum zaman kendimi motive edicek şeyler yaparım. Mesela internetten vücudunuv beğendiğim ünlülerin resimlerini indiririm. Yada diyet günlüğü tutarım(bu çok işe yarıyo) mesela kendine bi zaman belirle diyelim ki 1 ayda 15 kilo vermek istiyosun o 1 ay boyunca diyet günlüğü tut. Zaten biraz zayıflamaya başlayınca, kıyafetlerin biraz bol gelmeye başlayınca senin içinden bişey yemek gelmiycek bana güven =)

Yapmasina imkan varda bu tembelligi üzerimden atmaliyim,kendime gelmeliyim.

Hizli yürümeyi seviyorum aslinda ama kilodan dolayi erken yoruluyoum ve buda demotive ediyor :(

Ben çok sigara içtiğim için 2 kat merdiven de bile tıkanıyorum ve aynı şekilde tempolu yürüyüş yaparken soluk soluğa kalıyorum. Her spor insanı yorar ama o sporu yapıp duş aldıktan sonra vücudun o kadar rahatlar ki, psikolojik olarakta rahatlar insan. Sporun mutluluk hormonu salgıladığı bilinen bir şey. Ya çok değil haftada 3 gün yarımşar saat tempolu yürüyüş, inan alışınca çok iyi gelir...

bende senin gibiyim :) depresyonda olduğum dönem 80e yakın olmuştu kilom o kadar çok yiyodum ki. Ama bu diyet işlerine girince kendimi durdurmayı öğrendim. Kaçamak yapabilirsin bu çok doğal ve bir zararı yok. Mesela tatlı krizine girdin diyelim yarım çikolata yiyebilirsin veya gündüz yemeği biraz abarttın diyelim akşam çok az yersin. İnsanlar diyet yapmayı yemek yememek olarak algılıyo bu çok saçma.
Ben diyette olduğum zaman kendimi motive edicek şeyler yaparım. Mesela internetten vücudunuv beğendiğim ünlülerin resimlerini indiririm. Yada diyet günlüğü tutarım(bu çok işe yarıyo) mesela kendine bi zaman belirle diyelim ki 1 ayda 15 kilo vermek istiyosun o 1 ay boyunca diyet günlüğü tut. Zaten biraz zayıflamaya başlayınca, kıyafetlerin biraz bol gelmeye başlayınca senin içinden bişey yemek gelmiycek bana güven =)

Ben çok sigara içtiğim için 2 kat merdiven de bile tıkanıyorum ve aynı şekilde tempolu yürüyüş yaparken soluk soluğa kalıyorum. Her spor insanı yorar ama o sporu yapıp duş aldıktan sonra vücudun o kadar rahatlar ki, psikolojik olarakta rahatlar insan. Sporun mutluluk hormonu salgıladığı bilinen bir şey. Ya çok değil haftada 3 gün yarımşar saat tempolu yürüyüş, inan alışınca çok iyi gelir...

Bak bu günlük tutma olayini 1-2 kere yaptim ama cabucakta biraktum aslinda kontrol amacli cok iyi.

Bugün baya gaza geldim, Insallah bu azmim sürer,

Sporuda düzenli yaptim mi tamamamdir.

Ben bir aralar buz dolabina daha zayifken cekilen resimlerimi asmistim ama nedense pek etken olmamisti..?

Yapı meselesi sanırım ama ben lisedeyken tombiktim. Büyük bi aşk acısı yaşadım. Dört yıllık ilişkide toplasan 3 ay anca mutlu olmuşumdur. Çok çektim şimdi 160 boy 50 kiloyum. Acılarımın bıraktığı en güzel şey bu sanırım...

Bak bu günlük tutma olayini 1-2 kere yaptim ama cabucakta biraktum aslinda kontrol amacli cok iyi.

Bugün baya gaza geldim, Insallah bu azmim sürer,

Sporuda düzenli yaptim mi tamamamdir.

Ben bir aralar buz dolabina daha zayifken cekilen resimlerimi asmistim ama nedense pek etken olmamisti..?

daha zayıfken ki halini çok beğeniyo muydun? bence daha çok beğendiğin fizikler mutlaka vardır onları asabilirsin. Ayrıca şunuda tavsiye ediyorum mesela diyete yarın başlıycaksan hemen şimdi boydan bir resim çekil telefounda dursun sakın dilme tam 1 ay sonra aynı kıyafetlerle hatta aynı yerde aynı pozu vererek bir resim daha çekil arada ki farkı görünce daha çok hırslanırsın =)
diyet başarı öykülerini oku
internette diyet yapanların 'öncesi-sonrası' resimleri oluyo onlara bak
mesela şunu yapanlar da varmış; bir mağazaya gidip çok beğendiği, aşık olduğu bir elbisenin küçük bedenini alıyolarmış ve o elbisenin içine girecek kiloya girene kadar bırakmıyolarmış diyetı, o elbise de baş köşe de asılı dururmuş.(ingilizcem iyi olduğu için yabancı sitelerden çok takip ediyodum bi ara, onlarda daha donanımlı bilgiler, hikayeler var)

Benim için de zayıf demeyelim ama normal kiloda olmak çok önemli..
Çünkü 1.56 boyundayım ve 53 kiloyum...
Kemiklerim de fazla değil ama azacık iri gibi...
Biraz kilo alsam bu yüzden hemen şişman gibi görünüyorum...
Benim kilo almama en büyük neden kabızlık ve bu yüzden zayıflama çaylarından içiyorum ama her gün değil zararı falan olmasın diye...
Biraz kilo aldım mı hemen spor, yürüyüş yani ve biraz diyet yine aynı kiloma dönüyorum..

canım Allah yardımcın olsun. ben 157 cm boyla 65 kiloydum. o kadar çok abur cubur yiyordum ki tahmin edemezsin. ama bi gün kalktım ve ben kilo vereceğim dedim. öncelikle geçekten kararlı olman lazım. öncelikle sadece yemekten kısarak zayıflayamazsın. ben bişey yemeden zayıflarım dersen 3 ay sabretsen 10 kilo versen, en küçük kaçamakta başlarsın ve daha fazlasını alırsın. bazı önerilerim olacak ben 65 ten 49 a düşmüştüm 8 yıl oldu hamileyim şimdi yeni 58 i gördüm. öncelikle şunu söylemeliyimki önce bir doktora gidip kilo almana neden olacak elemanları araştır. hiç bende bişey yok sadece yemekten diye düşünme. çünkü bazı durumlar aşırı yeme ihtiyacına neden oluyor. yapacağın gidip bir kan vermek sadece.
1. kahvaltı gerçekten çok önemli. eğer patates kızartmasını çok seviyorsan az olmak kaydıyla kahvaltıda yemelisin. ama bunun yanında kesinlikle beyaz peynir, domates salatalık zeytin ve yumurta yiyerek karnını iyice doyurmalısın. kahvaltıdan kısarsan ilerleyen saatlerde dayanamazsın ve hiç iyi olmaz. canın ağır birşeyler istiyorsa yemek olarak öğlen yersen iyi olur. akşam sadece çorba içiyordum ve salata yiyordum. çok sıkılırsam tavuk haşlaması yiyordum. kesinlikle et yemeye dikkat etmelisin. demir eksikliği b12 eksikliği gibi durumlar seni yorgun düşürür Allah korusun. ızgara köfte ya da haşlama et çok yararlı. asla hiç birşeyi tamamen kısma. ( abur cubur hariç tabi.) ekmeği sabah 2 dilim ye sonra her öğün 1 dilim. aralarda elma tok tutar. ya da süt, yoğurt.
2. kesinlikle spor, hareket. spor salonuna gitme imkanım yoktu ama sabah 6-7 gibi yürüyüşe çıkardım. 1,5 saat yürürdüm. tabi ben öğlene kadar yatayım sonra kahvaltı yapayım dersen o iş olmaz :) erken kalkıp planlı olmalısın. akşamları da evde ip atlardım ve mekik çekerdim. ben bu sporla kilo vermiştim ama daha sonra spor salonuna gitme şansım oldu. spor salonuna gitme imkanın varda para verdiğin için daha iyi motive olursun hemde daha çok inceldiğini farkedersin.
3. ben ilk iş bedenimden küçük bi elbise almıştım ve onu hayal ediyordum. kendimi istediğim elbiselerin içnde hayal edince kendimi çok iyi hissediyordum.
4. eğer canım çok istediyse ya da gün vb olaylara katıldıysam yine az yiyordum ama kendimi çok kasmıyordum. bir sonraki öğünde daha az yiyordum ve zaten spor yaptığım için aşırı vicdan azabı duymuyordum. ama tabi bu her öğün yada hergün olmuyordu.
5. alışverişe giderken bazı reyonlara hiç girmiyordum. alacaklarım belli oluyordu ve onun dışına çıkmıyordum. canım çok tatlı istediğinde bitter çikolata alıyordum onuda tane tane emerek yiyordumki ağzımda tadı daha çok kalsın. ama tabi meyve yemek çok daha yararlı.
6. aynanın karşısına geçip kilolarımla çok konuşmuşluğum vardır. sizden kurtulucam diye :) hergün spordan sonra 1 kere tartılıyordum. ilk zamanlar daha hızlı kilo veriliyor insan daha iyi motive oluyor ama bu motivasyonu devam ettirmek senin elinde. isteklerini yaz bir duvara as. ya da bir günlük tut. motivasyonun düşünce okumak iyi olabilir. bide hobilerine çok vakit ayır yemek yemeyi, diyeti düşünme sürekli.
7. tabiki su. şu içmen çok önemli. özellikle sabah ılık su içmek bana faydalı olmuştu ama tabi bilimsel bişey mi bilmiyorum. ben yemeklerden yarım saat öncesinden ve sonrasından içiyordum.

umarım istediğin kiloya ulaşırsın ve bu kalıcı olur. Allah yardımcın olsun. çok uzun oldu kusuruma bakma eminim diğer arkadaşlarda aynı şeyleri yazmıştır ama bu konuda çok hassasım ve herkesin kilo verebileceğine çok inanıyorum

Zayıf olmak demek Türkiye gb görselliği herseyden önemli gören bir ülkede 2.sınıf vatandaş muamelesinden kurtulmak demektir..

Acı ama malesef boyle,
Ben hipotroid hastasıyım ne zaman spor yapmaya ve yedıklerıme dıkkat etmeye başlayıp kılo verdım o zaman hem iş dünyasında hem de sosyal cevrede zayıf ( daha doğrusu fit ve düzgün vucut ) olmanın ne kadar değerli oldugunu gördüm.

Bende cocuklugumdan beri hep iriydim ergenlikle beraber cok kilo aldim lise bittiginde 103.8 kiloydum boyum 1.72 oyle obez gibi degildim ama tam bir yarmaguldum.. uni ye hazirlanirken diyetisyene basladim cunku kilolarla yasamak tam sefillikti.. herkes hastaymisim gibi bakardi, herkesle ayni yemeyi yesemde sanki herkes bana bakar gibi gelirdi.. hic bir zaman istedigimi giyemedim, alis veris bana zulum gelir hala o piskolojiden kurtulamadim.. diyetisyenle birlikte iki bucuk senede 64 kiloya dustum.. resmen manken gibi olmustum yuzum gozum acildi herkes aciyarak bakarken simdi pesimden kosan erkekler vardi nereye gitsem birinin goz hapsindeydim kismetin bini bin para ne istesem giydim onceden bi pantolon en asagi 100 liraydi bedenime gore ve hic yakismazdi 17 yasinda ki kiz 50 beden oantolon.. sonra hersey benim icin dikilmis gibi oldu gorenler inanamadi :-) yeni arkadaslarim anlattigimde resmimi gormeden saka yaptigimi sandilar.. ama uni son sinifta sikinti sitresle kendimi yine abur cubura verdim zaten ben yemek yemekten degil abur cuburdan kilo alirdim okul bitti.. kpss atanma derdi ev sikintisi eve kapatip kendimi ders calistim surekli cikolata cipsle oyaladim 75 kilo oldum bu sene atsndim okulda biriye tanistim nisanlandik ailem istemedi sikintm daha da artti yemeye devam ettim o da istshliydi ve zayif olmami istemioyrdu nasil bi kiskancliksa konu da actim nisani atiyoruz ayrildik ve ben silkelendim hazir moralim bozuk gastirit tavan yapmisken yememeye basladim.. ramazan da 83 kilo olmustum en son simdi 78 hemde dort gunde.. ama yine hedefim 65 o zaman 38 beden oluyorum :-) cok hirslandim eski nisanlimla ayni okulda calisioruz her gordugunde pismanliktan gebersin.. hemde insan kendone deger vermeyince kimse vermiyor artik kendime bakacagim..

Ve en onemlisi beyinde bitmeli.. o zaman gercekten canin yemek istemiyor bensenddn dahada kiloluymusum ve yerlesmis kilolardi bunlar zayiflamaya baslayinca gercekten insan yemek yemek istemiyor hele soyle bes on kilo verin cok pis gaza geliyorsun bir birakinca gerisi geliyor ama 39 kilo varmistim ben oyle resmen on, on bir yasinda bi cocuk kilosu kadar kilo ama bir birakinca arkasi geliyor ama yine azmettim 13 kilo en azindan 10 kilo kesin vermem lazim simdiden gobegim yine gitmeye basladi kemiklerimi elimi deydigimde hissetmeye bayiliyorum bir an once eski kiyafetlerimi giymek istiyorum :-) :-) umarim sende verirsin pes etme ve beyninde bitir herseyii...

daha zayıfken ki halini çok beğeniyo muydun? bence daha çok beğendiğin fizikler mutlaka vardır onları asabilirsin. Ayrıca şunuda tavsiye ediyorum mesela diyete yarın başlıycaksan hemen şimdi boydan bir resim çekil telefounda dursun sakın dilme tam 1 ay sonra aynı kıyafetlerle hatta aynı yerde aynı pozu vererek bir resim daha çekil arada ki farkı görünce daha çok hırslanırsın =)
diyet başarı öykülerini oku
internette diyet yapanların 'öncesi-sonrası' resimleri oluyo onlara bak
mesela şunu yapanlar da varmış; bir mağazaya gidip çok beğendiği, aşık olduğu bir elbisenin küçük bedenini alıyolarmış ve o elbisenin içine girecek kiloya girene kadar bırakmıyolarmış diyetı, o elbise de baş köşe de asılı dururmuş.(ingilizcem iyi olduğu için yabancı sitelerden çok takip ediyodum bi ara, onlarda daha donanımlı bilgiler, hikayeler var)

Canim bu tür bir resim cekmistim 5 kilo daha fazlayken o duruyor,bi 1 ay daha sonra bakarim o resime :)

Ah canim kiyatef almakta iyi fikir ama artik galiba sizlerin bu güzel desteklerinzle kendime gelmeye basliyor... :)))

Evet öncem,sonram resimlerine bir ara bakiyordum ama biraktim,artikin tekrar bu konulara yogunlasmaliyim

Benim için de zayıf demeyelim ama normal kiloda olmak çok önemli..
Çünkü 1.56 boyundayım ve 53 kiloyum...
Kemiklerim de fazla değil ama azacık iri gibi...
Biraz kilo alsam bu yüzden hemen şişman gibi görünüyorum...
Benim kilo almama en büyük neden kabızlık ve bu yüzden zayıflama çaylarından içiyorum ama her gün değil zararı falan olmasın diye...
Biraz kilo aldım mı hemen spor, yürüyüş yani ve biraz diyet yine aynı kiloma dönüyorum..

Kilon boyuna tam uygun,

Sorma canim o görüntüyü ben hep üzerimde tasiyorum,ama artik yeterrrrr dur dedim!!!

canım Allah yardımcın olsun. ben 157 cm boyla 65 kiloydum. o kadar çok abur cubur yiyordum ki tahmin edemezsin. ama bi gün kalktım ve ben kilo vereceğim dedim. öncelikle geçekten kararlı olman lazım. öncelikle sadece yemekten kısarak zayıflayamazsın. ben bişey yemeden zayıflarım dersen 3 ay sabretsen 10 kilo versen, en küçük kaçamakta başlarsın ve daha fazlasını alırsın. bazı önerilerim olacak ben 65 ten 49 a düşmüştüm 8 yıl oldu hamileyim şimdi yeni 58 i gördüm. öncelikle şunu söylemeliyimki önce bir doktora gidip kilo almana neden olacak elemanları araştır. hiç bende bişey yok sadece yemekten diye düşünme. çünkü bazı durumlar aşırı yeme ihtiyacına neden oluyor. yapacağın gidip bir kan vermek sadece.
1. kahvaltı gerçekten çok önemli. eğer patates kızartmasını çok seviyorsan az olmak kaydıyla kahvaltıda yemelisin. ama bunun yanında kesinlikle beyaz peynir, domates salatalık zeytin ve yumurta yiyerek karnını iyice doyurmalısın. kahvaltıdan kısarsan ilerleyen saatlerde dayanamazsın ve hiç iyi olmaz. canın ağır birşeyler istiyorsa yemek olarak öğlen yersen iyi olur. akşam sadece çorba içiyordum ve salata yiyordum. çok sıkılırsam tavuk haşlaması yiyordum. kesinlikle et yemeye dikkat etmelisin. demir eksikliği b12 eksikliği gibi durumlar seni yorgun düşürür Allah korusun. ızgara köfte ya da haşlama et çok yararlı. asla hiç birşeyi tamamen kısma. ( abur cubur hariç tabi.) ekmeği sabah 2 dilim ye sonra her öğün 1 dilim. aralarda elma tok tutar. ya da süt, yoğurt.
2. kesinlikle spor, hareket. spor salonuna gitme imkanım yoktu ama sabah 6-7 gibi yürüyüşe çıkardım. 1,5 saat yürürdüm. tabi ben öğlene kadar yatayım sonra kahvaltı yapayım dersen o iş olmaz :) erken kalkıp planlı olmalısın. akşamları da evde ip atlardım ve mekik çekerdim. ben bu sporla kilo vermiştim ama daha sonra spor salonuna gitme şansım oldu. spor salonuna gitme imkanın varda para verdiğin için daha iyi motive olursun hemde daha çok inceldiğini farkedersin.
3. ben ilk iş bedenimden küçük bi elbise almıştım ve onu hayal ediyordum. kendimi istediğim elbiselerin içnde hayal edince kendimi çok iyi hissediyordum.
4. eğer canım çok istediyse ya da gün vb olaylara katıldıysam yine az yiyordum ama kendimi çok kasmıyordum. bir sonraki öğünde daha az yiyordum ve zaten spor yaptığım için aşırı vicdan azabı duymuyordum. ama tabi bu her öğün yada hergün olmuyordu.
5. alışverişe giderken bazı reyonlara hiç girmiyordum. alacaklarım belli oluyordu ve onun dışına çıkmıyordum. canım çok tatlı istediğinde bitter çikolata alıyordum onuda tane tane emerek yiyordumki ağzımda tadı daha çok kalsın. ama tabi meyve yemek çok daha yararlı.
6. aynanın karşısına geçip kilolarımla çok konuşmuşluğum vardır. sizden kurtulucam diye :) hergün spordan sonra 1 kere tartılıyordum. ilk zamanlar daha hızlı kilo veriliyor insan daha iyi motive oluyor ama bu motivasyonu devam ettirmek senin elinde. isteklerini yaz bir duvara as. ya da bir günlük tut. motivasyonun düşünce okumak iyi olabilir. bide hobilerine çok vakit ayır yemek yemeyi, diyeti düşünme sürekli.
7. tabiki su. şu içmen çok önemli. özellikle sabah ılık su içmek bana faydalı olmuştu ama tabi bilimsel bişey mi bilmiyorum. ben yemeklerden yarım saat öncesinden ve sonrasından içiyordum.

umarım istediğin kiloya ulaşırsın ve bu kalıcı olur. Allah yardımcın olsun. çok uzun oldu kusuruma bakma eminim diğer arkadaşlarda aynı şeyleri yazmıştır ama bu konuda çok hassasım ve herkesin kilo verebileceğine çok inanıyorum

Canim cok sagol,Allah yavrunu saglicakla versin kucagina,

Rica ederim asil ben sana tesekkür ederim uzun uzun zamanini ayirmissin...
Doktora gidecegim bir ara,

Cok sagol tavsiyelerin icin, bir basliyim ,gerisini getirecegim Insallah,

Zayıf olmak demek Türkiye gb görselliği herseyden önemli gören bir ülkede 2.sınıf vatandaş muamelesinden kurtulmak demektir..

Acı ama malesef boyle,
Ben hipotroid hastasıyım ne zaman spor yapmaya ve yedıklerıme dıkkat etmeye başlayıp kılo verdım o zaman hem iş dünyasında hem de sosyal cevrede zayıf ( daha doğrusu fit ve düzgün vucut ) olmanın ne kadar değerli oldugunu gördüm.

Evet canim bu gercek tr baya mevcut :)

Tabi ki asiriya kacmasa fenada degil ama...

Back
X