• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Zayif olmak...

Ben de bir zamanlar 1,73 boya 55 kiloydum... Aaaah ah gençlik işte :1:
Şimdi 65'im, 10 kilo yapıştı sanki..
Mutlu değilim.. Kendimi böyle beğenmiyorum..
Zayıf halimi çok özlüyorum..
Doğumdan sonra 72 kiloydum, hareketlerim resmen kısıtlanmış gibiydi...
Alışkın değildim çünkü o kiloya..
Artık alıştım ama sevemiyorum yine de...
38-40 giyiyorum, giydiğim yakışmıyor sanki...

Görümcem inanılmaz zayıftır.. 160 boya 39 kilo olduğu zamanları bilirim...
Halsiiiz, güçsüz.. ve mutsuz..
"Çok zayıfsıııın" dedikleri zaman ağladığı oldu..
ikinci hamileliği, 4,5 aylık ve 4 kilo aldı diye nasıl mutlu...

Ayyy bilmiyorum hangisi iyi..
Ama eski kilomu çoook özlüyorum..
Zorunda değiliz elbet hatta karşıyım ben de 0 bedenliğe..
Ama zaten zayıfken de çook kuru ve halsiz düşen biri değildim..
Sevemiyorum işte yaa :37:

haaklısın bencede bizi böyle olmaya zorluyorlar.36 falanda cok az ama 38 beden olsam heralde aynanın karşısından 1 dk ayrılmazdım..ama 44 46 bedenim zor yani.aslında zor değil ama bizde o irade nerdeee:2: bi mağazaya gidersin bkarsın en beğendiğin şey küçük beden sen kendine bişi alırsın korsesiz giymek istemezsin çok acı ama bencede kilonun güzel bir tarafı yok hem yaşlı gösteriyo hemde sağlıksız:8:

Gunumuzde artik 34-36 beden olmak sart gibi bisi olmus,olanlar mutlu olmayanlar mutsuz(etrafimdaki cogu insan oyle)kilosu fazla olanlarda diyet telasi(bende dahil olmak uzere)halbuki kendini begenmek icin illa 34-36 beden olmak sartmi,bi kiyafet sadece bu bedenleremi yakisir,hayatimiz bunun uzerine mi kurulu,bu psikolojiden etkilenen bi insanim,etrafimdaki cogu arkadasim kiyafet ve zayif olmak konularini konusmaktan bikmadi ama ben biktim,cok kilolu degilim boyuma gore 6 kilo fazlam var ama bu durum benide etkiledi sanki 34-36 beden olmasam dunyanin sonu olcakmis gibi,neden boyle arkadaslar,ben 6 kilo fazlamlada mutlu yasayamazmiyim....

Bence gayet de mutlu yaşayabilirsiniz, bende 26 yaşında 46 kiloyum kilo almayı çok istiyorum ama yiyemiyorum işte.
Kendinize dert etmeyin.

Ben kendimi bildim bileli zayıfım 2 sene öncesine kadar 34 bedendim ve çoğu zaman kendime uygun kıyafet bulamıyordum. Sonra 36 beden oldum kıyafet konusunda sorunlarım bitti. Şuan hamileyim ve hala zayıfım 28 haftada sadece 3 kilo alabildim o da bebeğe, suyuna, plasentaya falan gitti bana bişey yok. Ama bu zayıflık ve iştahsızlık bende dirençsiz bir bünye va migren bıraktı. Hemen hastalanıyor günlerce başağrısı çekiyorum. Yiyerek zayıf kalabiliyorsanız kalın ama yemenizden içmenizden kısarak sağlığınızı riske atmayın hanımlar asla değmez...

Herkes kendine yakışan bedende olmalı,mesela bazıları zayıflayınca kuru kemik gibi görünüyor,bazılarının yüzleri çöküyor hasta gibi oluyor..Bazılarını da az bir şey kilo alsa bile yakışmıyor..Herkes kendini kıyafette nasıl beğeniyorsa o bedende olmalı,başkalarını boşver..36 mı yakışıyor 38 mi yakışıyor 40 mı bilemem..36 dan küçük ve 40 dan büyük bedenlerde hoş durmaz biri çok zayıf biri de kilolu sınıfına girer artık,bu durumlarda kilodan öte sağlık problemleri ortaya çıkar..

Son düzenleme:
bence insanlar zayıf olmalı... kendi adıma konuşursam fazla kiloya tahammül edemiyorum yağlı vıcık vıcık hiç hoşuma gitmiyor. not: tabi ki kişinin bir sağlık sorunu varsa o başka bu durumda birşey diyemem. ancak sağlıklı bireylerde fazla kilonun göz zevkine zarar olduğunu düşünüyorum

3 gün önce takım elbise almak için avm ye gittim üzerime doğru dürüst bişey bulamadım çok üzüldüm kadınların en büyük zevki aliş veriş yapmaktır ama ben nefret ettim resmen tiksindim kendimden 64 kiloyum 1.62 boyum göbek ve basenlerim inanılmaz ve 3 yıldır diyet yapıp bozmaktan iğreti geldi hadi basenlerim neyse de o göbeğim yok mu sanki 6 aylık gebeymişim gibi görünüyor ama çok kararlıyım cumartesi günüden itibaren ekmeği kestim şimdiden 1 kilo verdim akşamları yeşil çay içiyorum ve bol su 34 beden olmak gibi bir kaygım yok sadece göbeğim ve basenlerim gitsin başka bişey istemiyorum en azından giydiğim bişey üzerime yakışır kıyafet bulmam daha da kolaylaşır diye düşünüyorum zayıflayın kızlar tabi kendimizi de yıpratmayalım

Toplumun dayatması,'şişman kadın çirkindir' alt metninin alenen ve gizliden sık sık alt meti olarak sunulması.

Aslında bir video var da bulamadım, tam bu durumu özetleyen.

Videoyu buldum:

[video=youtube;4jrxUSy1g0A]http://www.youtube.com/watch?v=4jrxUSy1g0A[/video]

Ne çok zayıf olacaksın...

Ne de çok kilolu.

Ortası iyidir.

34-36 Beden yani 0 beden grubuna girenler genelde üzerine birşey yakıştıramaz.

Çünkü hoş durmaz güzel durmaz.Hele de boy uzun olursa o zaman görüntü tuhaf oluyor.

Bir kadın üzerine giydiğini yakıştırabilmeli.Aynaya baktığında işte bu diyebilmeli.

Aşırı kilolar da hoş durmuyor tabi.

Birsürü sağlık sorunları hastalıklar beraberinde geliyor.Görüntüsü mutsuzluk hissi de cabası...

Kilo almak yada vermek için forumumuzda çok yararlı konular var.Onları tavsiye ederim.

Tahin pekmez karışımı bol kalorili olduğundan kilo alımı sağlıyormuş.

Bir de şu eti cici bebeler var ya hah işte onlar çok kalorili.

Zaten doktorlar da belli bir aydan sonra bırakmamızı istiyorlar.

Cici bebeyi çaya yada süte batır batır ye bak nasıl alıyorsun kalorileri...

Tabi bunları aşırı zayıf kesim için söylüyorum.Kilosu normal olanlar kaale almasın ...

ben o kadınlardanım
coook zayıfım 36 beden bile bazen olmuyor
ve hiççç memnun değilim
istediğim gibi de yiyorum ama cok yaramaz bi oğlum var :55::31: hemen eritiyorum

Yorumlariniz icin tesekkur ederim kizlar,bu konu tabikide dert olacak bi konu degil,cok sukur saglikli bi evladim beni seven ve benimde asik oldugum bi kocam,bi evimiz ailem sahip oldugum cok guzel seyler var,ama gercekten biktim artik,arkadaslarla oturuyoruz yok surda bi spor salonu acilmis,yok limon sirke zayiflmaya iyi geliyomus,muhabbetler hep boyle,hayatta onemli cok sey var,etrafimdaki cogu insan boyle olunca etkilendim sanki zayiflamam sartmis gibi,ama yorumlariniz bi nebze olsun rahatlatti:42:

Cnm şöyle bi söylem duymuşumdur hep balık etli kadınlar daha çekici geliyorlarmış erkeklere bende evliyim 38 bedenim biraz zayıflasam eşim başlar söylenmeye

balık etli sınıfına giriyor muyum bilmem :) 172 - 62 bedenim 38.
Erkek arkadaşıma takılırım bazen kilo vericem çok şişmanladım filan diye. Hayır sakın verme güzel olmaz böyle iyisin falan birsürü şey söylüyo diyete girmeyeyim diye. Halbuki kendisi de çok kilolu sayılmaz ama fit erkekler balık hatun mu seviyolar anlamadım ki :52::37:

bir dirhem et bin ayıp örter demişler eskiler,vardır elbet bir bildikleri :34:
hem aslan gibi bi bebek doğurmuşsun,kim senden bir anda eski formuna kavuşmanı bekleyebilir ki??Kolay değil,dokuz ay bebeğine oynayacak alan kalsın diye şiştikçe şişti karnın,vücudunun bazı yerleri de ona ayak uydurmak zorunda kaldı..Kadınız,hepimizin başına gelecek bir olay,ki inşallah gelir de yani =))
Dediğine bi nebze katılıyorum,benim teyzem de doğum yaptı,175 boyu var ve doğumdan önce sülalemizdeki diğer herkes gibi o da incecikti...Daha çocuk doğalı 40 gün olmuş herkes başladı "TY de bi veremedi kiloları...Saldı iyice kendini...aaa kızım ama şimdi vermezsen yerleşir-daha hiç veremezsin...Sırf sezaryandan,bak Melek de aynı tarihlerde doğurdu normak normal,şimdiden eski haline döndü bile" diyeee diyeee yediler kadının kafasını =)
Millet bu konuştukça konuşur..Aynı millet beni görünce de "bi deri bi kemik kaldın,bakmıyomusun orada kendine..kemiklerin sayılıyo..az kilo al..kurugöt oldun iyice" falan diyo :27:
Ben gülüp geçiyorum,sonuçta milletin her dediğine kalırsak ,ohoooo

26 yaşındayım kendimi bildim bile hep 34 bedenim.çok mu hoşuma gidiyor hayır..kilo almak için yapmadığım şey kalmadı en sonunda pes ettim kemik torbası halimle mutluyum şimdi :60: bende isterdim şöyle etli butlu olmayı... amaa yapı işte..bir dirhem et bin ayıp örtermiş. . .

annem anlatır hep eskıden ınce bacaklılara acır gozlerle bakılırmıs kadın dedıgın kalın bacaklı olmalı etlı butlu olmalı derlermiş..
yanı zamana gore değişiyor bu durum şimdi de ince bacaklılar moda.. illa bi tarafa rahat verilmicek ya:) eskıden de zayıflar kendılerını eksık görürlermiş...
en guzelı ınsanın kendını mutlu hıssettıgı begendıgı kılo..ötesi boşşş..ama her şeyın normalı olmalı dıye dusunuyorum ben cok zayıflıkta cok şişmanlıkta sağlık acısından olumsuz bi durum çünkü..

Tamamen yanlıŞ bir düşünce................

nE demek 34- 36 beden kadın güzel duruyormuş............

Sadece kemikten ibaret bir kadın nasıl güzel durabilir ki.......
:44: :44: :44: beNim düşüncem böyle ....

Bence bi kadın 38 - 40 beden olmalı.............Ben 40 beden olduğum halde çok zayıf hissediyorum kendimi ,,,,,
:17:,

34 -36 beden insanı düşünemiyorum bile .............
:19: :19: :19:

ay canım yani moralimi alt üst ettin :ssz: bende zayıfım hemde 6-8 kilomun aşağısındayım ah ah :5:

Yorumlariniz icin tesekkur ederim kizlar,bu konu tabikide dert olacak bi konu degil,cok sukur saglikli bi evladim beni seven ve benimde asik oldugum bi kocam,bi evimiz ailem sahip oldugum cok guzel seyler var,ama gercekten biktim artik,arkadaslarla oturuyoruz yok surda bi spor salonu acilmis,yok limon sirke zayiflmaya iyi geliyomus,muhabbetler hep boyle,hayatta onemli cok sey var,etrafimdaki cogu insan boyle olunca etkilendim sanki zayiflamam sartmis gibi,ama yorumlariniz bi nebze olsun rahatlatti:42:

Bence hayatinda baska ugrasacak bir sey olmayan, issiz gucsuz bos beles insanlar kendi vucutlarina takinti yapiyor..yani ugrasacak baska is olmayinca insan normal olarak kendi bedenine yoneliyor.

Ne guzel bir hayatiniz varmis, Allah bana da nasip etsin :nazar: :nazar: Asik olan insanlari resmen kiskaniyorum, ustune bir de asik oldugunuz adamla evliymissiniz.

Kendi vucudunuzdan mutluysaniz kime ne ? Kendinizi sevdikten sonra otenin berinin ne dedigi bos bence :40: :39:

bir cok kisi normal kiloyu savunayim derken, bu seferde zayif olmayi kotulemisler :1:

herkes mutlu oldugu kiloda olsun ister bu 45 olsun ister 80...keske olabilseydi, o zaman kim zayiflamaya sismanlamaya ugrasmazdi dimi? ...ama hani vardir ya kafandaki ideal kilo, iste onu yakalamak istemekte bi sakinca gormuyorum ben. birde birazcik kontrol altina almakta fayda var bana kalirsa...( ben her zaman yapabildigimden demiyorum bunu) ama bir kac hafta biraz dikkat etmesem alip basini gidebiliyorum kilo konusunda...ve bu isle ya tam ugrasiyorsun ya tamamen kilo konusuna ilgisiz oluyorsun. en azindan bende arasi pek yoktur..saglikli yemeyi filan cok severim Allahtan..yesillik salata tam bana gore seyler..ama bunun yani sira hamur isini, pastayi kekide cok seven bir insanim…dedigim gibi ipin ucu kacinca kaciyor bende bu sefer ne tartiya cikmak ne de yediklerimin hesabini yapmak istiyorum.

Ama 34-36 beden olayim diye bir derdim yok…su hayatima kadar olmadida..saglikli ve istedigim kiloda olmak istiyorum. Ne az ne fazla, kararinda olsun benim olsun :9:

36 bazen 34 beden oluyor. hedefim 38 beden.

şimdi de öyle kuru kemik görünmüyorum ama kilo alsam hiç fena olmayacak. cidden güzel dediğim kadınlar hiç 0 beden değildir mesela.

Bu kilo olayına bende çok taktım bu aralar.40 beden olsam gene yeter :14: ne aşırı kiloku olacaksın nede çok zayıf .Tabi becerebiyosan :14:

Back
X