- Konu Sahibi Betul_20162010
-
gunaydın canım bende bir pkoluyum yanlız pkodan once benım insülin direncim olustu ardından pko olustu yanı pko ve insulın direnci birbirine paralel hastalıklar ve bunları yenmenın tek yolu glisemik indeksi dusuk besinlerle beslenmek ve ortalamam bulundugun kılonun yuzde onunu vermen canım birde tekrardan insülin direnci yaptırsan fena olmaz dahiliye dr ona gore ilaca baslarsın birde pkon varsa eger ilaç kullanmıyormusun cunku pko olunce seker ilacı yanı insülin direncinde kullanılan ilaçlar verliyorki pkoyu kontrol altına almak için hamile kalma olasılıgını engelliyor malesefki pko cok dikkatlı beslenmek sart glisem,k indeksi az besinlere netten bakabilirsin bnım bildiklerim ve kesinlikle tuketmemeız gerekenler sker ve unlu gıdalar mısır patates havuc üzüm muz kavun karpuz pancar pirinç incir kuru gıdalar (kayısı ıncır hurmada glisemik indeksı yuksek olanlar uzak durmalı) ayrıca eger kıyafetlerın bol geliyorsa inceldiysen ama tartıda 1 kılo azalmıs gorunuyorsun yag ve su olcumu yaptır canım insanla bazan yagdan verirler incelirler ama bu tartıya yansımaz bunu oğrenmek istersen olcum yaptırman daha dogru olurMerhabalar hepinize. Bende pko var.Ve pkonun adet düzensizliği ve kilo aldırma sorunu gibi sorunları var.Ben 2 yıllık evliyim.Bekalrlıktan beri adet düzensizliğim var ve evlenince biraz daha kilo aldım.Bundan sonra çocuk düşünüyoruz ve ben kan sayımı yaptırmak istedim kolestrolum yüksek çıktı dahiliye doktoru diyetisyene yönlendirdi.Diyetisyen elime diyet reçetesi verdi.Bende ona uymaya başladım hatta imkanımı zorluyarak eve koşu bandı aldım sırf kilo vermek için.1 ayı geçti diyet ve spordayım hergün 35-45 dk.arası koşu bandında koştum genellikle yediklerime dikkat ettim.Ve 4 5 kilo vermişimdir diye beklerken bugün şok oldum anca 1 kiloya yakın vermişim oysaki kıyafetlerim bollaşmış yüzümdende belli oluyordu.Ben birşey anlamadım bu işten nasıl bukadar az vermiş olabilirim.Diyet ve sporu ikisini yaptığım halde böle sonucun çıkmasına çok şaşırdım.Ne yapmamı önerirsiniz?Çünkü kilo verip Allah nasip ederse çocuk düşünüyoruz artıkBenim 25 kilo fazlam var buda pkonun verdiği olumsuzluk işte.Allah'ın bana vermiş olduğu bir imtihan.Lütfen fikirlerinize ihtiyacım var aranızda benim gibi pklu olupta kilo vermeyi başaran varmı yada fikirleriniz neler?
öğlen ve ara fazla olmus canım diyete uygun olmamaıs bugun telagı edersinbende gelmisken menumu yazayim:ac karna ilik sirkeli su
kavalti:
yesil cay
1dilim ekmek
1 haslanmis yumurta
yarim kk beyaz peynir
4 zeytin
yarim domates
3 ince dilim sucuk
ara:
yesil cay
ogle+ara:
kucuk bir kare dilim tuzlu kek
kucuk bir kare kiymali borek
1 dilim sutlu tatli
1 dilim kakaolu kek (bunlarin hepsi 4 saat icinde yendi)
salata
1 kasik mantar sote
2 bardak sekersiz cay
aksam:
1 kase yagsiz kabak salatasi
4 uzum
basparmak kadar muz
ara:1 yaprak lahana
bol su+100 yarim mekik
pek de iyi bir gun olmamis
kolay gelsin mamalardan cok yemegünaydın kızlar bugün misafirim var fazla giremem yarında pazar uğramaya çalışacam öpüyorum hepinizi...
ohh ne guzel ben iyiyim sen nasılsın canımgunaydın kızlar bende kacamak yapmadım atlattım dunu bugunde ınsallah kacamaksız gunlerden bırı olur hepımız ıcın.. nasılsınız...
maşallah oğluşuna
sen daha zevkli kilo verirsin yanındaki arkadaş yardım eder sana
merhaba kızlar bende katılabilir miyim aranıza 22 yaşındayım 168 boyunda ve 101 kiloyum beni de alın aranıza lütfen
hosgeldin canım kendini tanıtıp kilo bilgilerini yazarsan duygu arkadasımız ekler senıde listeye bazen arada gozden kacabiliyor yenı gelneler sen sık sık gir paylasımda bulun yeter canım her cuma kılo bildirimi yapıyoruz bugun yediklerimizi ertesı gun menu seklınde buraya yazıyoruz paylasımda bulunuyoruz
Gazme-20 bebeğin varmı ? Pkolusun adet düzensizliğin varmı
Eki Görüntüle 326328 bende kızımın resmini koyayım
canım buyuk olan kıss senınmı yanlıs hatırlamıyorsam 16 yasında kızı olan senmıydın
evet canım kız benim yanındaki ufaklıkta eltimin
masallah canım ne guzel arkads olur sana karsılıklı kahveler içer sohbetler edersiniz
saol canım evet arkadaş gibiyiz çok şükür aramızda 17 yaş var hatta birbirimizin gömleklerini kazaklarını giyeriz ama benim alt taraf birz genişce kotlarınıda giymek için zayıflamam lazım[/QUOTE
ohh neguzel inş. hepimiz istediğimiz olculere ineriz
gamzecim ben çıkıyorum sonra yine görüşürüz
bu akşam bi aile yemeğimiz var kaçamak yapmama lazım ama nasıl
merhabalarrr :)))
kızlar ben 24yasında 1.60 boyunda ve suan 71.1 kg olan evli ve 1 yasında fıssstık gıbı bır kız annesıyım. :)))
bıkac hafta evvel eşim benı kucagına aldı kaldırdı hatun 77 kılo falansın dedı. ohaaa artık dedim. gel tartılalım dedi. getırdı tartıyı cıktım 76.3
şokkk oldum
dıyete basladım 3-4 gun sonra bıraktım tam kararlı degildim zaten.
1.5 hafta evvel kk da dıyet basarı hıkayelerını okudum. hatunlar 30-40 kılo vermıs, içlerinden bı ınsan cıkmıs hepsi benden cıtır, onlar için acayip sevindim. kendi halime aglıcaktım nerdeyse.
orda okuduklarımın gazıylaaaaa karar verdım. 1.5 haftadır karbonhıdrat dıyetı yapıorum. en buyuk aşkım, benı en cok mutlu eden seyden makarnadan feragat ettim. makarna, pilav, patates, bulgur, baklagıl yemıorum. protein agırlıklı beslenıyorum. sadece sabahları 2 dilim ince ekmek yıyorum. bu sabah 1 dilim yedim.76.3 ten 71.1 e ındım. 54-55 olmaı hedeflıorum kızlar. kızımın ve benım dogum gunlerımız aralıkta. evlılık yıldonumumuz de dogum gunumden 1 gun sonra. aralıgın basına kadar 36 beden olmayı hedeflıorum. suan 42-44 beden gıyıyorum.
benı aranıza kabul ederseniz örnek menumu de yazayım :))
sabah: 1 haslanmış yumurta (kayısı veya rafadan)
2 dilim ekmek arasına 1 incecik dilim kaşar ile tost (once ekmeklerı kızartıyorum tost makınesınde sonra kasarı koyup son bı kez bastırıyorum)
2 dilim peynir
maydonoz
sekersiz biki çayı, yeşil çay yada forumlarda okudugum bı elma cayı (zayıflatıomus)
arada acıkırsam 1 kepeklı galeta
öğle: ilk baslarda 9-10 tane büyük yediğim tavuk köftesi (et köftesi de olabilir) suanda 6-7 tane küçük küçük köfteye dönüştü.
veya
diyetyemeği.com da ınceledıgım güzel görünen sebze yemeklerı bana ilham verdi. karnabahar, kabak, brokoli, bruksel lahanası, ıspanak vs.
yogurt
yesillik
şekersiz form çayı yada yeşil çay
arada acıkırsam yogurt veya galeta
akşam 18.00-19.00: 2 kepçe corba
salata
yogurt
gunde 8-9 bardak su ıcıyorum. elma çayı yaptıysam gunde 6 bardak ıcıyorum. yesil çay veya form cayı ıcıceksem 3 bardak. zaten bu caylar acaip susatıyor. dilim damagım kuruyor.
e tabi hareketsiz olmaz. gunde 100 tane mekik cekıorum. oklavayı enseme koyup belden asagısı sabıt kalıcak sekılde 50 sag 50 sol. ellerimi belime koyup bedenımle daıre cızıyorum 3-5 dk. bırde dımdık duruken 10ar kere sag ve sol bacaklarımı gogsume kadar kaldırıp yere basıorum. 10. da zaten acaip acıo baldırlarınız. eşim spor salonunda calıştı. zaen acaip fit. uyuz oluorumo soyledı. bacağını gogsune kadar kaldır ındır 10 ar kere aklına geldıkce yap dedi. hem göbegını hem baldırlarını yakıyor dedı. bıde karnımı ıcerı cekıp cekıp bırakıorum aklıma geldıkce.
işte bukadar kızlar. 1 haftada 5.2 kg verdım.
15-16 kg vermek ıstıyorum. aralık basına kadar. kendıme 36 beden bı elbıse alıcam. ona bakıp bakıp evlılık yıldonumumuzde bunu gıyıcem dıye motıve olucam. her ay 1.5-2 kılo vermem lazım. :))) uuuff roman yazmısım beehayden bu kadar kızlar. :)) benıde lısteye alısanız sevınırım. :)))
ay maşallah çok tatlıı hepimizin bebeği birbirimizden tatlııı
aramıza hoşgeldin bende pkoluyumm hem zayıf biriydimm 1.5 yıl beklemeden sonra bebeğim olduu zayıflaman ve iy ibeslenmen çok önemli korunmuyorsan eğer folic asit HAP KULLANMAYA BAŞLA YADA bol sebze meyva ağırlıklı beslenn ama zamanı olan sebze meyvaları ye horman lu beslenme kg vermen şart cnmm , gelelim kg olayınaa şu sistemi unutmaa önce alman kalori mikraı ne diyelim 2000 önce bunu bu benim fikrim tabi örneğin 1250 düşürdün diyelim yaptığın aktivite onun üzerine çıkması lazım yani yaptıığn spor gün içinde yaptığın hareketler çamaşır bulaşık vss.... 1250 üzerine çıkması LAZIM anladıığm kadarıyla metobolizman az çalışıyorr öncelikle onu hızlandır bunudaa sık ve az yiyerek başlayabilirsin sporu hiç eksiketme hep hareketli ol aç. Karnına ılık limonlu su iç yediğin şeylerin kaorisine internetten bakk yağ karbonitraT ağırlıklı beslenmiş olabilirsin yeme işlemini en fazla 7 de bitir ,neyse cnm vitaminine dikkat et ceviz mutlaka tüket bide pekmezz bebek içinn meyva bol tüket inş en kısa sürede zayıflarr bebişin olurr nerde varsaa aratmasınn nasip etsin inşallahh,1 KG VERDİN DİYEDE ÜZÜLMEE ZAMANLA VERMEYE BAŞLICAN YOLA DEVAMM
aynı cnm bende pek giremem bir ara kilo cetvelni hazırlıcam sadece
merhaba gamze hemen paylaşıyorum bilgilerimihosgeldin canım kendini tanıtıp kilo bilgilerini yazarsan duygu arkadasımız ekler senıde listeye bazen arada gozden kacabiliyor yenı gelneler sen sık sık gir paylasımda bulun yeter canım her cuma kılo bildirimi yapıyoruz bugun yediklerimizi ertesı gun menu seklınde buraya yazıyoruz paylasımda bulunuyoruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?