- Konu Sahibi Betul_20162010
-
gunaydın canım bende bir pkoluyum yanlız pkodan once benım insülin direncim olustu ardından pko olustu yanı pko ve insulın direnci birbirine paralel hastalıklar ve bunları yenmenın tek yolu glisemik indeksi dusuk besinlerle beslenmek ve ortalamam bulundugun kılonun yuzde onunu vermen canım birde tekrardan insülin direnci yaptırsan fena olmaz dahiliye dr ona gore ilaca baslarsın birde pkon varsa eger ilaç kullanmıyormusun cunku pko olunce seker ilacı yanı insülin direncinde kullanılan ilaçlar verliyorki pkoyu kontrol altına almak için hamile kalma olasılıgını engelliyor malesefki pko cok dikkatlı beslenmek sart glisem,k indeksi az besinlere netten bakabilirsin bnım bildiklerim ve kesinlikle tuketmemeız gerekenler sker ve unlu gıdalar mısır patates havuc üzüm muz kavun karpuz pancar pirinç incir kuru gıdalar (kayısı ıncır hurmada glisemik indeksı yuksek olanlar uzak durmalı) ayrıca eger kıyafetlerın bol geliyorsa inceldiysen ama tartıda 1 kılo azalmıs gorunuyorsun yag ve su olcumu yaptır canım insanla bazan yagdan verirler incelirler ama bu tartıya yansımaz bunu oğrenmek istersen olcum yaptırman daha dogru olur
öğlen ve ara fazla olmus canım diyete uygun olmamaıs bugun telagı edersin
kolay gelsin mamalardan cok yeme
evet cnm aynen öyle listede adını görmezsen yine bildirrr sen bil gilerni yazz bugün liste güncellerken senide ekleyimm amadevamlılık şartt cnm öyle arada girceksen listeye eklemeyim yine yorum yap yazı yazmaya gle sorun değilliste için tek isteğim bir öneki günün listesi ve cuma tartı gününün mutlaka yazılması şimdi çıkıyorum iyi sohbetlerr
Canım çok teşekkürler bilgin için.İnsülin direnci yaptırmak derken ne testi oluyor hormon testimi yani?Ben metformin kullanıyorum insülin direnci için genelde pkolulara verdikleri bir ilaçmış.Yağ ve su ölçümünü özel diyetisyen yapıyor değilmi?Senin kilo verme nasıl oldu hızlımı yavaşmı?Sanada geçmiş olsun Allah şifa versin inşallah hepimize
selam kizlar berbat bir gündü!!!
sabah (saat 5.15te ) : 1 diyet sütlü kahve 1 yemek ka$igi tam tahilli gevrek
ara : 2 expresso ve 1 tane bisküvi (i$etydim)
ögle (saat 14 te) 1 dililm kek, 1 avuç kuru meyve, biraz fistik, bir lokma poaça, 1 ka$ik puding
ak$am : yarim kase meyveli müsli
kizalar ben i$teydim saat 14 te eve geldimki misafir var, bende onlarla hemen oturdum yani yemek yemedim zaten hazir bir$eyde yoktu
yarin oruç tutacagim in$allah, belki gece yatmadan önce süt ve meyve yerim zaten çok geç kalkiyorum
evet canım pkolulara verilen metformın aynı zamanda insülin direnci içinde veriliyor zaten bu iki hastalıkta birbiriyle baglantılı insülin direnci testı aynı seker hastalarına yapılandan canım ac karnına sana sekerli bi sıvı içirip seker yuklemesı yapıp yarım saat arayla kan alıp bakılıyor ne kadar yukselıp birden ne kadar dustugune bakılıyor tyag ve su olcumunu bazı tıp merkezlerinde yapıyor yada ozel merkezlerdede oluyor birde alısveriş merkezlerinde para atılarak hem kılonu yagını kasını olcen makınalar var ne kadar dogrudur bılemem ama bakmakta fayda var benım kılo vermeme gelınce ben biraz yavas veriyorum pko ve insulın direncının yanında metabolızmam cok yavas calısıyor hipotrioidim var buyuzden haftada gram gram veriyorum olsun hiç vermemekten iyiydir diye dusunuyorum
Merhabalar hepinize. Bende pko var.Ve pkonun adet düzensizliği ve kilo aldırma sorunu gibi sorunları var.Ben 2 yıllık evliyim.Bekalrlıktan beri adet düzensizliğim var ve evlenince biraz daha kilo aldım.Bundan sonra çocuk düşünüyoruz ve ben kan sayımı yaptırmak istedim kolestrolum yüksek çıktı dahiliye doktoru diyetisyene yönlendirdi.Diyetisyen elime diyet reçetesi verdi.Bende ona uymaya başladım hatta imkanımı zorluyarak eve koşu bandı aldım sırf kilo vermek için.1 ayı geçti diyet ve spordayım hergün 35-45 dk.arası koşu bandında koştum genellikle yediklerime dikkat ettim.Ve 4 5 kilo vermişimdir diye beklerken bugün şok oldum anca 1 kiloya yakın vermişim oysaki kıyafetlerim bollaşmış yüzümdende belli oluyordu.Ben birşey anlamadım bu işten nasıl bukadar az vermiş olabilirim.Diyet ve sporu ikisini yaptığım halde böle sonucun çıkmasına çok şaşırdım.Ne yapmamı önerirsiniz?Çünkü kilo verip Allah nasip ederse çocuk düşünüyoruz artıkBenim 25 kilo fazlam var buda pkonun verdiği olumsuzluk işte.Allah'ın bana vermiş olduğu bir imtihan.Lütfen fikirlerinize ihtiyacım var aranızda benim gibi pklu olupta kilo vermeyi başaran varmı yada fikirleriniz neler?
özel hastanenin diyetisyenini tavsiye ederim baharcım sana.devlet hastanesi gibi herkeze aynı diyetler vermiyolar hormonlarına ve kilona göre diyet listeni ayarlıyolar ayrıca yağ ve kas ölçümünüde yapıyolar.ben gidiyorum özel diyetisyene ve 3 ayda 18 kilo verdim.ayrıca bütçemide kesinlikle zorlamıyo fiyatları uygun hastaneler var araştırabilirsin.inşallah başarılı olursun arkadaşım
Canım çok teşekkür ederim cevabın içinMaşallah negüzel vermişsin Bende özele gitmeye karar verdim sanırım kafamıza göre diyetler vs yanlış oluyor bende pko olduğu için kilo vermem daha zor.Oyüzden bilinçli olarak doktora gitmem sanırım daha iyi olucak.Canım endişe duyduğum nokta pkoluyum acaba diyetisyene gidersem yine bu şekilde yavaş verirmiyim yoksa doktor durumuma göre hızlandırırmı bunu acaba?İnşallah hepimiz başarırız canım
kalori açısından çokda kötü durumda değilsin aslındaama dengeli beslenememişin ondan dolayı kötü olmuş biraz meyve ye en azından
sabah kahvaltısı
kruvasan UNO 1 adet
special k (30 gr) + 125 ml yağsız süt
öğle
superfresh barbunya konserve 100 gram
Ekmek 1 DİLİM
Muz 0.5 ADET -
akşam yemeği
Rosto Et (Patates Kızartması ile) 1 PORSİYON
Dost Yoğurt 200 GRAM
Mevsim Salata 1 POR.(150GR.)
Yayla Çorbası 1 PORSİYON
Armut 1 ADET 70
Yesil Biber 2 ADET 24
Toplam : 1253.24 ka
Canım çok teşekkür ederim cevabın içinMaşallah negüzel vermişsin Bende özele gitmeye karar verdim sanırım kafamıza göre diyetler vs yanlış oluyor bende pko olduğu için kilo vermem daha zor.Oyüzden bilinçli olarak doktora gitmem sanırım daha iyi olucak.Canım endişe duyduğum nokta pkoluyum acaba diyetisyene gidersem yine bu şekilde yavaş verirmiyim yoksa doktor durumuma göre hızlandırırmı bunu acaba?İnşallah hepimiz başarırız canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?