Zayıflamak İsteyenlerin Paylaşım Alanı ( Yöntemlerimiz ve Deneyimlerimiz )

ah canım... benim direkt yüzüme söylendi...

ben bir dönemliğine okumak için Belçika'ya gittim. Orada sağlıksız beslenme ve bol bol çikolata yemem yüzünden 1o kilo alarak geri geldim. Bunun 5 kilosunu geri verdim. Okula gittim ve 7 ay sonra beni gören hocamla derste bir konuşma yaşadım.

Derste en ön sırada oturuyorum. Hoca dersi anlatıyor. Sonra anlatmayı kesti ve beni baştan aşağı bir süzdü. Yabancı sandım seni, ne kadar şişmanlamışsın dedi. Ben de sağolun hocam iltifat ediyorsunuz dedim. Ama içimden neler dediğimi buraya yazmayayım siteden atılırım kaydirigubbakcemile3

Bunu bütün sınıfın içinde söyleyip beni rezil etmesine mi yanayım, yoksa direkt yüzüme tanınmayacak kadar şişmanlamışsın demesine mi bilemedim. Çok kırıldım inan... Ama sonra hırs yaptım ve kiloları verdim de verdim. Şimdi bütün arkadaşlarım yeter diyor bana, sadece arkadaşlarım olsa yine iyi, tanıdığım herkes çok güzel olduğumu, artık kilo vermesem daha iyi olacağını söylüyor.

O hırs bana çok iyi geldi, ama aynada kendimi beğenene kadar durmak yok, ben başkası için değil, aynaya bakınca güzel bir kız görmek için çabalıyorum. Başkası önce dönsün de kendine baksın :jeyyar:

Kıııııııııııızzzzzzzzzlllllllllllaaaaaaaaaarrrrrrrrrr slm hep okuyom yazılarınızı ama diyet miyet kalmadığı için bende utanıyom yazmaya spor yapıyodum 1 haftadır onu da bıraktım kış geldiya postu serdim oturuyom sade gebe kalmak için soğan suyu içiyom o da zayıflatıyormuş ve iştahıda baya bi kesiyo şu tatlı krizlerim olmasa çoktan 55 kilo olmuştum midem baya küçüldü yemeğin ortasında tiksinti geliyo yemek yemeye devam edemiyom tavsiye ederim sizede kiloda pek bi değişiklik yok ama baya bi çıtır olduğumu söylüyorlar zaten minyon tipliyim 15 16 gösteriyomuşum bak sen kızlar bu iltifatları aldıkça şişip kilo almasam bari demi
sizde durumlar nasıl
mehaycım nerelerdesin tatlım bi ara ne güzel kilo veriyorduk çakılıp kaldık

selam bambaskaben... bende erken yasimda diyete girmistim... suan 30 um 17 yasindan beri diyetteyim eee kilomu sorack olursan 80 ne mediven attim :) iyikide 17 yasimda baslamisim yoksa dahada sisman olurdum simdi :) saka bi tarafa saglikli olmaktan bahsediyorsun bu cok guzel ... saglikli kili ibm degerinin 18.5 - 25 arasi olmasidir... ama zaten sen 5 kilo verine bunu kendinde goreceksin... simdiden kolay gelsin...

canım ekmeği en aza indirirsen ve abur cuburu kesersen gerçekten kilo vermen hızlanacaktır. ben hiç abur cubur yemediğimde ve kahvaltı dışında ekmek yemediğimde çok güzel kilo verdim. şimdi dayanamıyorum her gün ufak da olsa çikolata yiyorum, şeker yok kesinlikle çay vs.de.

Ekmeği de kahvaltı dışında yemiyorum,o da kahvaltıda 1 dilim kepek ekmeği o kadar.

sirke-bal-su karışımını ben kullandım, hala da kullanıyorum. sabahları kalkar kalkmaz içiyorum bir bardak. bağırsaklar için iyi olduğunu söyleyebilirim. ama midene dikkat et, bazı hassas kişileri rahatsız edebiliyor.

kayısının iyi gelmesi lazım normalde, ama sürekli tüketiyorsan etkisi azalıyor tabi, kendimden biliyorum ben de sürekli kayısı yerim ama kabızlık devam eder, bu iyi gelecek inşallah sana da, bir de 5i1 yerde çayı denemeni önerebilirim sana. Ben artık siyah çay içmiyorum hep 5i1 yerde çay içiyorum.

daha öncede duymuştum 5i1yerde çayı.günde kaç bardak tüketiyosun bu çayı canım.başka yöntemlerinde varmı bundan başka yediğin yada içtiğin birşey.paylaşırsan sevnirima.s

vallahi sabah hazırlayıp da günde 1 Litre içenler de var, ama ben şöyle yapıyorum. Sabah kalkınca sirkeli ballı sudan içiyorum bir bardak, ya da sarımsaklı cevizli sudan içiyorum. Hangisini isterse canım. Aradan yarım saat geçince 5i1 yerde çayımı içiyorum bir bardak. O arada kahvaltımı hazırlıyorum işte 15-2o dk sonra da kahvaltımı yapıyorum. Eğer o kadar vaktim yoksa kahvaltıyı yaparken içiyorum 5i1 yerde çayı. Gün içinde de bitki çayları içiyorum hangisi denk gelirse, özel içtiğim bir şey yok.

Başka yöntemim sabahları karnımı iyice doyurmaya çalışıyorum. Öğlen normal yiyorum, akşamları sadece sebze haşlaması ve yoğurtla geçirmeye çalışıyorum. Yatmadan mümkünse bir meyve yiyorum. Tabi bi de dayanayıp yediğim çikolata var ama sayılmazzz :tomato:

heee insanlar kilo vermek için dizanteri olsunlar yani...evet çok mantıklıymış :bbo::bbo:kilo ciddi bi sorun insanlar ciddi anlamda her yolu deniyo kalkıpta böyle bişey söylemek acaba bizle kafa mı buluyo diye düşündürür insanı..

bende 10 kilo almıştım şimdi hepsini verdim tekrar dizanteri olmadan.. o psikolojiyi bende yaşadım yani insan kafayı yicek gibi oluyo kiiii benim çokta kilom yoktu 170 boyum 56 kilo iken 10 kilo alıp 65 olmuştum çok şükür şuan 55im ..ama benimde ona rağmen psikolojim bozulmuştu..o yüzden biraz daha yardımcı olucak şeyler söylesen daha iyiolur bence

Son düzenleme:
ay kızlarrr gece gece güldürdünüz beni yarın hemen dizanteri olacağım kaydirigubbakcemile3

elbette arkadaş dizanteri olun iyi kilo verirsiniz demek istemiyor, sadece başına gelenleri anlatıp, buradan bağırsak çalışması ile kilo arasındaki doğru orantıyı bize aktarmaya çalışıyor. Ki haklı da, yediklerimizi midede sindiririz, gerekli olanları alır kana karıştırırız. Gerekli olmayanlar ise dışarı atılmak zorundadır, aksi halde hem vücut için zararlı olur, hem de kilo kaybını çok yavaşlatır.

Eminim ki arkadaş dizanteri olun demek istemiyordur, yoksa kafasına oklavayı indiririm klava:

of kıslar offfffffffffffffffsenağlama ya ben nerde yanlış yapıorum 10 gündür sandolaz sakızıyla elma sirkesini yapırum akşamları gram ekmek yemiorum sabahları sadece kepekli ekmek herşeyime çok dikkat ediyorum we biraz önce tartıldım 62.8 çıktım deli oldum yaaaaa hastalncam bugün yarın ondanmıdır, yoksa bütüngün çok fazla sulu şey içtim gece tartıldım ondanmı? ama buların hiçbiri bu 2.8 lik fazlalığa bahane deilki yaaaaaaa

Msjımı tekrar okursaanız anlarsınızki dizanteri olun demiyorum. Şuana kadar bu kadar kolay kilo vermemiştim. Kilo vermenin en kolay yolu dizanteri olmaktır dedim. Kesinlikle bu hastalığı savunmuyorum. Ama kötü yanı olduğu gibi iyi yanıda varmış bu hsatalığın. Lütfen yanlış yorumlamayalım.

Kabızlık diyeti kabızlığın tedavisi
• Serbest yaşayan hayvanlarda görülmediği halde, ehlileştirilen hayvanlarda sık görülür.
• Yine köy insanından çok şehirli insanda görüldüğünden kabızlığın bir "medeniyet hastalığı" olduğu kabul edilmektedir.
• Kalın bağırsağın son kısmında dışkı fazla bekletildi*ği zaman içindeki su geriye emilmekte ve sertleşen dışkının atıl*ması zorlaşmaktadır.

• Dışkının bağırsaklarda fazla beklemesinin sebebi içindeki posa oranının azlığındandır.
• Sebze, meyve ve ta*neli bitkileri az yiyen insanlarda kabızlık daha sık görülmektedir.
• Masa başında oturan, fazla hareket etmeyen, sinirli kimseler kabızlıktan en çok şikayet edenler arasındadır.

√ Kabızlık Tedavisi:
• Mushil (söktürücü) ilaç kullanmak çoğu kimseler için en pra*tik yol gibi görünse de bu hiçbir zaman kabızlığı önleyici bir çare değildir.
• Kabızlığa sebep olan etkenler ortadan kaldirılmadiğı müddetçe, hastalık tekrar edecektir.
• Fazla mushil kullanmak hem bağırsakları tahriş edecek; hem de tenbelleştirecektir.

√ Kabızlık - Ne Yapmalı?
• Kabızlığa yakalanmamak için kepekli undan yapılmış kara ekmek yiyiniz.
• Bakliyat türü, az yağlı yemekleri tercih ediniz
• Bol sebze ve meyve yiyiniz.
• Bağırsakların boşalmasını sağlamak için muayyen zaman*larda tuvalete çıkma alışkanlığı kazanınız
• Kabızlık sırasında söktürücü ilaçlar yerine şeftali portakal ve çilek yeyiniz.
• Elma, armut ve erik gibi meyvelerin ise kompos*tosunu içiniz.
• Sabahları sütle sulandırılmış bal içildiği zaman da iyi netice verir.

Alıntıdır.

niwea aerobik cd sini indirmiştim onu yapıodum ama çok sıkıldım 45 dak falan sürüyo şimdie yan yatıp bacak kaldırma yapıorum 25 ten 3 set 75 tane yani çünkü en büyük derdim basenlerr ama bi deişiklik yok sanki yaa dewam ediim bari bırakmıştım birazda arttırayım yediklerimede dikkat ediyim ayyy belki bu sefer olur bide hastalansamda rahtlasam hastayken lapa yapıom 2 gün baya iyi gelioo belki farkeder

Şunu farkettinizmi kayısıyı sabah yiyoruz ve sabah tuvalete çıkıyoruz. Sabah wc'ye çıkmak kolay asıl öğleden sonra ve akşam çıkmak lazım (Gerçi ben şu aralar epey çıkıyorum hastalığımdan dolayı, ama normale döndüğümde napcam bilmiyorum) Yani akşama wc'ye nasıl çıkılır? Çünkü akşam yemeğini fazla yiyorum ve en çok kilo aldıran öğün akşam yemeği. O yüzden o saatlerde wc'ye gidebilmek lazım. Bana kayısı sadece sabahları fayda ediyor. Akşama yesemde olmuyor

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu kabızlığın giderilmesi için zeytinyağlı pırasa yemeğini önerdi. Eğer siz de kabızlık sorunu yaşıyorsanız, zeytinyağlı pırasa çözümünü deneyebilirsiniz. Zeytinyağlı Pırasa tarifi de bu yazının içinde. Parmaklarınızın ucunda...

Haftada en az 4 kere pirinçsiz olarak hazırlanan zeytinyağlı pırasa yemeği tükettiğinizde kabızlık sorunu ortadan kalkar. Bu kabızlığa karşı mükemmmel bir çözümdür.

Malzemeler,
500 gram pırasa
2 adet havuç
4 yemek kaşığı pirinç
1 tatlı kaşığı domates salçası
Yarım limonun suyu
Yarım çay bardağızeytinyağı
2 tatlı kaşığı şeker
Tuz

Hazırlanışı,
1. Havuçları halka halka, pırasaları parmak kalınlığında doğrayın.
2. Isıtılmış tencereye zeytinyağ ve salça ekleyip kavurun.
3. Havuç ve pırasaları tencereye ekleyip bir miktar daha kavurun.
4. Tencereye; üzerini kaplayacak kadar su, limon suyu, şeker ve tuz koyup 20 dakika kadar pişirin.
5. Pırasalar yumuşamaya başladıktan sonra üzerine pirinç ilave edin.
6. 10 dakika daha pişirip, ocaktan alın.
7. Yemek soğuduktan sonra, buzdolabında bekletip servis yapın.

Afiyet Olsun

Alıntıdır.

Keten yağı aç karnına bir tatlı kaşığı içildiğinde barsak fonksiyonlarını artırarak kabızlığa iyi gelir.
Etkisini bir saat içinde gösterir. Bu nedenle kişilerin sabah veya akşam saatlerinde dışarıya çıkmak zorunda olmadıkları saatlerde içmeleri daha uygun olacaktır. Süregiden bir kabızlık varsa üç aylık bir kür yapılabilir. Sürekli kullanmanın bir sakıncası yoktur.

Posalı yiyeceklerle kabızlığa veda edin!

Stres ve yanlış beslenme pek çok metropol insanında kabızlığa yol açıyor. Posalı yiyecekler yerine karbonhidratlı gıdalarla beslenen ve su içmeyen birçok kişi, hayatlarının belli bir döneminde kabızlıkla ilgili savaş veriyor. Anadolu Sağlık Merkezi'nden Beslenme ve Diyet Uzmanı Çağatay Demir, posalı yiyeceklerle kabızlığı yenmenin ipuçlarını verdi:

Günlük beslenmenizde tükettiğiniz basit şekerler size yüksek oranda kalori sağlarken kan şekerinizde dalgalanmalara yola açarak çabuk acıkmanıza neden olur. Posa ise su çekme yeteneği olduğundan mide içerisinde şişerek hacim yaratır ve kendinizi daha tok hissedersiniz. Ayrıca posa mideyi geç terk ettiği için, tokluk hissiniz uzun süre devam eder.
VAR OLANI DA ÇÖZER

Kalori içermeyen posa, formunuzu korumak adına birebirdir. Eğer sık sık acıkıyorsanız, şeker tüketiminizi azaltmanızın ve posa tüketiminizi arttırmanızın vakti çoktan gelmiş demektir.
Kabızlığın gelişiminin önlenmesinde ve mevcut kabızlığın düzeltilmesinde posanın büyük etkisi bulunmaktadır.
Diyet posasının yeterli miktarda tüketilmesi kalınbağırsak kanserinin oluşumunun önlenmesine de yardımcı olur.
Çözünülebilir posa içeren yulaf, arpa ve pirinç kabuğu gibi besinler, karaciğerdeki kolesterol sentezini azaltarak, kötü huylu (LDL) kolesterol düzeyinin düşmesine yardımcı olmaktadırlar.

Kabızlığı yenen müthiş karışım

* 1 kaşık yulaf ezmesi.

* 4 adet küçük küçük doğranmış kuru kayısı.

* 1 avuç kuru siyah üzüm.

* 2 çorba kaşığı iri dövülmüş ceviz.

* 1 su bardağı süt. Yukarıdaki besinleri bir kasede karıştırıp, sabah kahvaltısı olarak tüketin. Gün içinde bol su içmeyi ve hafif fiziksel aktiviteler yapmayı da unutmayın.

Alıntıdır.

lifli gıdalarda çook iyi gelir kabızlığa yemeklerde sebze yemek özellikle.. makrna pilaw köfte bunun gibi yemekler beni berbat yapıo akşamları sulu şeyler yemeyi tercih ediorum ben kabızlık için bide zeytinyağı içebilirsiniz akşam yemeğinden yarım saat sonra onuda bebklere kullanıolarr bağırsakları yumuşatmak için şekerler belki bizlerde iyi gelirr

bide ahmet marankiyiizledim geçen gün özellikle gece yaarken sıcak suya sirke içmek alışkanlık haline geldimi 20 gün sonra deişikliği farkedersiniz diodu idrarda yağ kalıntıları oluomuş ben sabahları içiorum ama gece yatarken denicem bakalım bütün gece çünkü yediklerimiz midemizde kalıomuş bu gece hazmettiriomuş

:roflol::roflol:kızlaaaaaaarrrrrr
ben yemek yemeyi ve yapmayı çok seviyorum
eskiden zayıftım manken gibi çünkü kimsenin yaptığı yemeği beğenmiyodum
evlendikten sonra hatta çocuğum olduktan sonrada kısa zamanda kilo verdim taaki yemek yapmayı öğrenene kadar
harika yemek yapıyorum cokacimcoook erinmiyorum yemek yapmaya canım ne istese hemen kalkıp yapıyorum patlayana kadarda yiyorum:çok üzgünüm:
yemekten nasıl soğurum
diyet yapmaya nasıl karar veririm
54 kiloydum evlenince şimdi 70 kiloyum
60 olmak istiyorum
ama bende azim yok belki burda azimlenirim çünkü çok takılıyorum buraya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…