Zayıflamak İsteyenlerin Paylaşım Alanı ( Yöntemlerimiz ve Deneyimlerimiz )

ya biraz bozdum ama devam ya elma sirkemi ve yeşilçayımı içmeye devam ve az yemeye çalışcam abur cuburu kesim çok güzel olacak spor bugün yapamıcam ama yarın kesinlikle yapcam hiçbir şey için geç değil kızıyrum kendime ya hep baştan başlıyorum :mymeka::tomato:

merhaba arkadaşlar.spor yaparken veya diyetteyken sıkılaştırıcı jel veya krem kullanıyor musunuz?kullanıp fayda görenler varsa isim verebilirler mi acaba?şimdiden teşekkür ederim:)

elacım ne niveası bu merak ettim,zayıflamaya yardımcı bişey mi benimde basen problemim var birazcıkta popo gitmiyo mubarekler

canım burdan nivea body dinamik sabahlar cdsini indirmiştim güzel bi program aslında ama düzenli yapmıyorumm benn.gecnlerde bi arkadasımdan duymustum yapıpta etkisini görmüşler gayet güzell..ama en az düzeli 1 ay yapmışlar..
ahh ahh zaten su basenlerle popo yokmuu hertarafımız gidiyoo ama oralar kalıyoo.bizi bitiren oralar:bbo:snde indir istersen cnm düzenli yaparsan etkisini görörsünn bncea.s.

kızlarr ya suan cok kötü bi vicdan azabı içindeymm..normalde aksam yemegi yemememe ragmen bu aksam bissürü yemek ydm..hadi bu neysede üstüne bi paket bisküvi ydmm yaaa...naptımm bennn:

cnm lahana kürü ve sirkeli suyun kullanımları falan nasıldır ? biraz detaylarını verebilir misin acaba? bn de bi uyguliyim .. hihoyyyt

canım ben sabah ac karnına sirkeli su içiyorum sonra biraz peynir (protein için) ardından lahana haslama yiyiyorum cunku kalktıgım saatler öglen oluyor pek sabah degil yani basta yazdıgım gibi... aksam okuldan gelince yine sirkeli su ve lahananın ya yemegi corbası yada haslaması.. yanında yogurt bazen hafif zeytin yagında cevrilmiş et ama cok az yada ıspanak yemegi veya salata.. okuldayken illahi bi iki bardak cay içiyorum.. özel bir tarif degil yani benimkisi sadece kendimce dikkat etmeye calısarak lahanayı ana menü yaparak.. =)

bende 1:67 boyum 61 kg olmuşum napıcam bilmiorum su 1 ay ıcınde 7 8 kilo vermek istiorum senağlama

insallah vericez hepbirlikteyerimseniben

Herkese iyi akşamlar kızlar.Ben aranıza yeni katılıyorum.Önceki mesajları şöyle bir okudum, hepinize kolay gelsin.Şu durumda durumu en vahim olan ben varım aranızda.Az önce tartıldım ve 96.7 çıktım boyum 1.64 ne yapacağımı bilemiyorum.Bu şehire bu yaz taşındık yalnızlık, evden dışarıya çıkamama beni bu hale getirdi.Zayıf bir insan olmak istiyorum ama uğraşmak için hiç hevesim yok.İyi bir gaza ihtiyacım var herhalde. :a015:

canım gecmiş olacak umarım sende inanırsan... bende bikac gün çncesinde aglaya aglaya yazmıstım buraya. sonra bi inandım kendime bi güvendim sorma hala diyetteyim buna ben bile inanamıyorum.. ertesi gün diyeti bozanlardandım.. bak hem kendine bakmak için bol bol vaktin var.. neden kendini bırakasınki.. eger diyetisyene görünebiliyosan görün cunku kilon biraz fazla.. güzel bir diyet programı olması lazım.. sallapati yapılmamalı mühim kilolarda.. gelelim şu gaz verme kısmınayerimseniben neden daha güzel olamayasınki.. neden yemek yerine kendine vakit harcamayasın ki.. basarabilecegine inanıyorum.. hadi kolay gelsin sana.. umutsuzluga kapılırsan olmaz.. daha hafif olacagın günleri düşün ve herkesin seni parmakla gösterecegi günü hayalet.. kendini önemli biri gibi gör ve diyetini yaparken bu önemi hatırla...:1hug:

Selamlarrrrrrrrr kapıcınız geldiiiiiiiiiiiiii kaydirigubbakcemile3

Şükür 65 sınırını gördüm bugün çok mutluyum :dance:

Yeni gelen arkadaşlara hoş geldiniz diyorumm a.s.

Nivea Body ile Dinamik Sabahlar Cd.sini siteden SPOR bölümünden indirebilirsiniz.

Cd.deki hareketleri yaparken lahana yağı kullanabilir, böylece yağ yakımını hızlandırabilirsiniz. Ben kendim denedim. Cd.deki hareketler ve lahana yağı sayesinde 27 gün sonunda belim 1o cm inceldi :lepi:

Kızlar biliyorum herkes kısa yoldan kilo verme derdinde, mucizevi şeyler arıyor. Üzülerek belirtiyorum ki bunun bir yolu yok. Kısa yoldan kilo verilmez. Hiçbir çay, bitki, vs kısa sürede fazla kilo verdiremez.

Ben 9. kilomu verdim, yaklaşık 3 ay olacak. Hem de bu hafta pizza, rus salatası, kızartma gibi ağır şeyler de yedim, ama kilo vermeye devam ettim.

Kolay yoldan kilo vermek yerine, hareketlerinizi arttırın. Yediklerinize dikkat edin, hem çok sağlıklı kilolar vereceksiniz, hem de enerjiniz yükselecek, kendinizi mutlu hissedeceksiniz.

Her duyduğunuza inanmamanızı tavsiye ederim, bazı çareler kimi kişilerde işe yararken kimi kişileri daha kötü yaptı gördük burada.

Ben kendi adıma elimden geldiği kadar destek vereceğim size, yardımcı olabileceğim bir şey varsa lütfen söyleyin.

Bu yolda herkese başarılar diliyorum a.s.

arkadaşlar diyet programlarında sabah kahvaltısında hiç reçel,bal,helva gibi şeyler yok bende yemeden zor duruyorum yıllardır kahvaltımı balla veya helvayla bitiririm , siz yiyor musunuz az da olsa
birde adetliyken diyete devam ediyomosunuz, zor oluyo mu? yarın olacam da

ben tatlı ihtiyacımı balla karsılıyorum cok canım cekerse günde bi tablet cikolatının bir karesini yiyiyorum.. ama yememeye özen gösteriyorum.. balıda söyle yapıyorum; sabah sirkeli balı su içiyorum ardından kasıkta kalan balı emiyorum.. sirkenin kokusunu bastırmak için sekerimide alıyorum dogal olarak bide okulda (2.ögretimim) aksam içimi ısıtmak için illaki cay içmek zorunda kalıyorum bir bardaga indirdim onu biraz sekerli içiyorum.. genel olarak meyvedende alabilirsin sekeri.. arada muz (abartmamak sartıyla) elma kivi yada bi kac kasık meyveli yogurtta yiyebilirsin zarardan cok yarar olur.. aaaaa unutmadan bazı gülerdede bi kac yudum kola içiyorum ama bir bardak yada bi teneke kutu degil..tablet tablet cikolata tatlı yemekten iyidir..

Arkkadaşlar selam, ben gruba yeni katıldım. Boyum 1.70 kilom şu an 58 ama bölgesel olarak basenlerimde ve kalçamda toplanmış durumda ve çok selülit vardı tabi kiloyla beraber. Ama şu anda gözle görünür biçimde azaldı üstelik güzellik merkezine gitmeden kendi çabamla. Ne mi yapıyorum? Günde 4 öğün sebze ve meyve yemeğe çalışıyorum. Mesela araöğünler de 4 kuru kayısı da bir öğün olmuş sayılır ve 2.5 lt. su içiyorum, bir de mate otu, biberiye ve yeşil çay karışımı otlarım var günde 2 fincan ondan içiyorum. Ayrıca bu çok önemli; akşamları 1 saat spor yapıyorum 5 gün. Daha sonra bacaklarıma ve kalçama kese yapıyorum soğuk suyun altında sonra ıslak haldeyken nivea anti selülit jelini sürüyorum ve o cilt tarafından emilinceye kadar bekliyorum. İnanın bana selülitlerim çukur halindeydi ama şimdi hem bacaklarım zayıfladı hemde seslülitler azaldı. Dayanın kıslar bırakın şu lapa saçmalığını da ağırlığı sebze meyve ve balığa verin tabi birde su ama mutlaka su. Neyse çok sıkmim sizi... Öpüldünüz...

kızlar ben 63kilo oldum:sm_cool:kendımı kus kadar hafıf hıssedıyorum var ya hareketsız kalmaktan kacınıyorum sureklı tempolu yuruyusler yapıyorum az yaglı seyler yıyorum bol bol su ıcıyorum bıde aktardan aldıgım karısımı yıyorum yemeklerden 10dk once ama daha bırazcık daha vermem lazım ah ah nası mutluyum bugun anlatamam ama ınsallah sonradan cumburlop gerı almam cokacimcoookbogazıma iyi sahip cıkıyorum bu aralar allah bozmasınkaydirigubbakcemile3

Son düzenleyen: Moderatör:
slm arkadaşlar aranıza yeni katıldım
bende kilo problemi olan birisi olarak bilgilerimi sizinle paylaşmak istiyorum
öncelikle şunu belirtmeliyimki gazetede gördüğüm hiçbir diyeti yapmadım,kilo vermeye karar verdiğimde ilk olarak diyetisyene gittim ve verdiği listeyi harfiyen uyguladım çok güzel sonuçlarda aldım hiçbir takviye kullanmadan tamamen irade ve azimle 8kg verdim.ama büyük bir moral bozukluğu bu azimi altüst etti ve ben başa döndüm bayramdan sonra tekrar aynı azim ve irade ile başlayacagım ve ümit ediyorum sonuç aynı olacak. bana katılmak isterseniz memnun olurum böylelikle tek kalmamıs olurum diyetisyenden aldıgım liste çok basit sabah kahvaltı meyveli ara ögün öylen sebze veye et yemegi(ama sebze ise etsiz et ise sebzesi olacak) aksamda öylenki men
ye göre sebze yedysem et et yediysem sebze mutlaka irtas corba az yağlı sınırsız salata bir kase yogurt 2 dilim tam bugday ekmeyi eğer benimle beraber başlamak isterseniz size ayrıntılı listemi yollayabilirim yalnız kafama bisey takılıyor acaba takfiye için bu formula7yi kullansammı acabaCADIARZU

Arkadaşlar benim de vermem gereken 6 kilom var, boyum 1,58 kilom 56. 50 kiloya insem iyi olucak. 2 hafta önce iyi bi başlangıç yaptım ve 54 kiloya kadar indim. insan gercekten kilo verdiğini görünce daha iyi motive oluyo ta ki koşu bandım bozulana kadar :1no2: servise verdim gecen hafta ve gecen haftadan beri diyeti bozum her şey yiyorum durduramıyorum, nasılsa spor yapmadan veremiycem kilo die yiyip duruyorum.biliyorum çok saçma ama tutamıyorum kendimi. bugün yarın gelcek koşu bandım ama benim bayramda giymek istediğim elbise hayali de suya düştü senağlama sabah kalvaltıdan önce elma sirkesi bal karışımını içtim iştahım kesilsin die şimdilik iyi gidiyorum bi kaçamak yapmadım. bi de bu aralar dolu dolu yemek yesem de midemde hep bi kazınma var sanki 2 dk önce yemek yiyen ben diilim. bu nie oluyo bilmiyorum. mesela şu anda kazınma var hep açmışım gibi.fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim a.s.

:enbuyukkk:slm kızlar ben sabahtan berı bu sayfayı ıncelıyorum dıyet lıstelerı zayıflama hapları herkez bısı soylemıs bır suru sey ogrendım cogu kısı en saglıklısı yavas yavas verılen kılolar demıs cokda dogru oncelıkle cok tsk ederım ama benım soyle bı sorunum var ben dıyet yapamıyorum yanı ıradem zayıf sabredemıyorum tamam bır ayda 10 kılo vereyım demıyorum zaten bu cok sacma olur ama zamana yayıldıgı ıcın cok sıkılıyorum ve ben cok cabuk kılo veremedıgım ıcınde butun morelım bozuluyo bırakıyorum dıyetı zaten yapamıyorum oda ayrı sımdı bıde dogum kontrol hapı kullanıyorum ıyıce kılo aldım ve gercekten cok sınırım bozuluyo boyum 170 kılom 68 ben 57 kıloydum sımdı aynaya bakınca ıgrenıyorum kendımden hıc bır kıyafetım olmuyor sıze sorum su tamam haplar saglık ıcın zararlı belkı ama dıyette yapamıyorum ne yapmalıyım allah askına bı yardım edın evlenmeden once spora basladım hemde dıyet yapıyordum guya bır ay hergun spora gıttım dıyet yaptım bı kılo bıle veremedım ablamda aynı sporu ve aynı dıyetı yaptı o 4 kılo verdı ordakı hoca bana sende cok yag yok senın sıkılasman lazım dedı sımdıkı ısımde spora gıtme sasımda yok gec cıkıyorum hafta sonlarıda evde gecıyo zaten sızce ne yapabılırım ben yaa bıde sıkı dıyet falan yapınca tansıyonumda dusuyo zaten hep 9 a 6 tansıyonum lutfen yardım edın sız daha tecrubelısınız cok optumm :enbuyukkk:

arkadaşlar beşi bir yerde çayı kullanıyorum 10 gündür bu seferki reglim 2 gün sürdü ilk defa bu kadar oldum bir kaç yerde artırdığını okumuştum bende tam tersi oldu neden acaba ?

uzun zamandır bu bölüme mesaj yazmıyordum .yeniden merhaba.bu sene 8 kilo aldım maalesef.psikolojmd e olumsuz etkileniyor bu durumdan .daha 28 yaşındayım ve 85 kiloyum .geçen gün kk dan ablam lacey ablamla konuşurken bana bişey söyledi,hala etkisindeyim .gençlik döneminin zayıf geçmesi gerekli ben dedi 27-35 yaş arasını 75 kiloda geçirdim şimdi çok pişmanım dedi.hakikaten de ömrümün en güzel çağlarını hantal bezgin bir halde üzerimde 20 kilo fazlalıkla geçiriyorum .yorgunluklarım ve daralan zamanım da yanıma kar kalıyor.ne zaman gidecek bu kilolar .inşallah bu sene.
geçen hafta diyete başladım ve perşembeden bu yana 1,5 kilo verdim.inşallah devamı gelecek.
şimdilik bu kadar herkese iyi geceler

İki haftadır dietisyen kontrolünde diet yapıyorum. 2 kg kadar verdim. Herşey yollunda ancak bu sabah tartıldım bide baktım 1 kg fazla çıktım. Moralim bozuldu ve hemen doktoru aradım. Oda olabilir böyle şeyler dedi ödem olmuştur dedi. Moralimi bozmamı istemedi. Hafta 1 kez tartılmamı istedi hergün tartılırsan motiven kaybolur dedi. Benden de size ufak tio....

Ödem nedir ve ödemden kurtulmanın yolları
16/7/2008 · Kategori: SAĞLIK

Sabah giydiğiniz ayakkabı ya da parmağınıza taktığınız yüzük öğlene doğru sıkmaya başlıyor ve yüzünüz gözünüz şişiyorsa beslenme alışkanlıklarınızı gözden geçirin. Özellikle yaz aylarında daha da artan kadınların korkulu rüyası ödemi azaltmanın en etkili yolu aşırı tuzlu beslenmemek. Az tuzlu pişirdiğiniz yemeğinize, sofrada tuz katmamakla işe başlayabilirsiniz!..
Kadınlarda daha sık rastlanan ödem (şişkinlik) kimi zaman günlük hayatımızı çekilmez hale getirebiliyor. Medical Park Fatih Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Sevil Nas Can; bazen ciddi bir hastalık belirtisiyken, bazen de nedeni bilinmeyen ve hastalıklardan bağımsız oluşabilen ödemden kurtulmanın yollarını anlattı:
Ödem nedir ve belirtileri nelerdir?
Ödem; özellikle kadınlarda sıkça ortaya çıkan, vücutta sıvı birikimi olarak tanımlanan, bazen de bazı ciddi hastalıkların belirtisi olan klinik bir durumdur. Kısaca vücutta anormal miktarda su toplanması olarak da tanımlayabiliriz. Göz kapaklarında, ellerde ve ayaklarda şişmeler olur. Yüzük takılamaz, ayakkabı giyilemez hale gelinir.
Ödeme sebep olan hastalıklar nelerdir?
• Böbrek hastalıkları
• Kalp hastalıkları
• Damar hastalıkları
• Hormonal bozukluklar
• Karaciğer hastalıkları olarak sıralanabilir.
Vücudumuzda ödem olduğunu nasıl anlarız?
Deri altı dokusunda şişlik belirginse, bastırdığımız zaman içine çökme ve çukurlaşma gözleniyorsa vücutta ödem olduğu düşünebilir. Bu durumda mutlaka doktora başvurulmalı, gereken tahlil ve tetkikler yaptırılmalı. Eğer, tetkikler sonucunda ödem ciddi bir hastalık nedeni değilse, idiyopatik (nedeni bilinmeyen) ödem olarak adlandırılır.
Ödemin kaynağı hastalık değilse başka hangi nedenlerden oluşabilir?
• Fazla kilolu olmak
• Stres
• Aşırı tuzlu yiyecekler tüketmek
• Az su tüketimi
• Yorgunluk, uzun süre ayakta durmak
• Fazla karbonhidratlı beslenmek
• Aşırı sıcaklık
• Adet öncesi (pre-menstural) dönem
• Hamilelik sırasında oluşan ödem
Ödem riskini azaltmak için beslenmede nelere dikkat edilmeli?
• İdeal kiloya inmek: Öncelikle fazla kilomuz varsa; bir diyet uzmanıyla birlikte, düzenli beslenme ve uygun aktivite programıyla ideal kilomuza inmeliyiz.
• Düzenli su tüketimi: Kişiye göre değişmekle beraber günde 8-12 bardak olmak üzere yaz
aylarında ve spor yapan kişilerde daha da artırılmalı. Su içme alışkanlığımız yoksa gün içinde mutlaka bunu hatırlatıcı önlemler almalıyız. Masanızda her zaman su bulundurmak, belli bir ölçü (1.5 litrelik pet şişe gibi) edinip her sabah bunu su ile doldurmak, yatana kadar aralıklı tüketmek, zorla birkaç bardağı birden içmek yerine yavaş yavaş su içmeye alışmak gibi önlemler alabiliriz. Özellikle egzersiz ve seyahat sırasında mutlaka yanımızda su bulundurmalıyız.
• Tuzu azaltmak: Herhangi bir sağlık sorunu yoksa tamamen tuzsuz yemek zorunluluğu yok. Yemekleri az tuzlu tüketmek yeterli olacaktır. Örneğin az tuzlu pişirilmiş sağlıklı bir yemeğe sofrada ayrıca tuz katılmamalı. Fakat bazı yiyeceklerin kendi yapısından kaynaklanan görülmeyen tuza dikkat etmek gerekir.
Yiyecekleri nasıl azaltırsınız?
* Çok tuzlu peynir ve zeytin çeşitleri tüketmeyin. Orta yağlı peynir alıp, peynir ve zeytini akşamdan suya koyarak tuzunun azalmasını sağlayabilirsiniz.
* Turşu, konserve, aşırı soda tüketimi, hazır ayran, hazır çorbalar, çeşniler ve et-tavuk suyu tabletleri gibi sodyum içeriği yüksek olan gıdaların tüketimine dikkat edilmeli.
• Karbonhidrattan uzak durma: Karbonhidrat içeren yiyecekler aşırı tüketilmemeli; pirinç, beyaz ekmek, makarna, hamur işleri, şerbetli-hamurlu tatlılar, çikolata ve fazla şeker gibi… Kompleks karbonhidrat içeren kepekli, tam tahıllı, çavdarlı gibi unlardan yapılan ekmek, kepekli pirinç veya makarna, kepekli unlardan yapılmış az yağlı kekler, sütü tatlılar gibi daha sağlıklı alternatiflerle değiştirilmeli.
• Posalı beslenme: Posa içeriği yüksek gıdalar tercih edilmeli. Posalı gıdalar, bağırsak çalışmasını da artırdığından ödemin atılmasında fayda sağlar; kepekli tahıllar, kabuklu sebze ve meyveler, salata gibi…
• Alkol ve asitten uzak durma: Alkol, asitli içecekler, kahve, aşırı ve demli çay, kafein içeriği yüksek içecekleri tüketiminden kaçınmak gerekir. Bunların yerine su, bitki ve meyve çayları, taze meyve suları, tuzsuz ayran, az yağlı süt gibi içecekler tercih edilmeli.
Hamilelikte ödeme dikkat!
Hamilelik döneminde, sıvı ihtiyacı artar. Alınan bu sıvının bir kısmı vücutta tutulup, şişkinliğe sebep olabilir. Hamilelikte kan basıncı ve dolaşım sistemi fazla çalışır. Son aylara kadar gittikçe artan ödem en fazla el, parmak, ayak ve ayak bileklerinde ortaya çıkar. Kilo fazlası olan, hızlı veya aşırı kilo alan hamilelerde şişkinlikler daha fazla görülür. Hamilelikteki ödem; düzenli beslenmeye, düzenli sıvı tüketimine ve dinlenmeye rağmen geçmiyorsa, yoğun baş ağrısı, görme bozuklukları, tansiyon yüksekliği gibi eşlik eden durumlar varsa hemen doktora başvurulmalıdır. Hamilelikte ödemi gidermek için yemek düzenine çok dikkat edilmeli, düzenli ve yeterli miktarlarda protein alınmalı, tuz tüketimi azaltılmalı, rahat kıyafetler tercih edilmeli, hafif yürüyüş ve egzersizler yapılmalı, uzun süre ayakta durulmamalı, günde 8-10 bardak su tüketilmeli ve doktor kontrolleri düzenli aralıklarda yapılmalıdır.
Adet öncesi dönemde de değişen hormonların etkisiyle vücutta fazla su birikimi gözlenebilir. Kişiye göre değişmekle beraber 7 -10 gün öncesinden başlayabilir. Adet bitimine kadar devam eder. Bu süreçte kişide 500 gr- 2000 gr arası ödem oluşabilir. Bu nedenle adet dönemlerinde de doğru beslenmeye özen gösterilmeli.

Alıntıdır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…