Zayıflamak İsteyenlerin Paylaşım Alanı ( Yöntemlerimiz ve Deneyimlerimiz )

seninki iyimis yine mehay ben dun aksam 3 hamburger ekmegi arasi kofte yedim :tomato:ama sporumu yaptim ardindan

ben dunde 2 tane hazir kek yadim abarttimda abarttim 3 gundur obur gunu hatirlamiyorum ama yedim yine fazla biseyler......sporda yapmadim..bence seninki daha iyi:çok üzgünüm:

ne kadar oldn peki ben ayni baslamamis gibi duruyorum
siz yazin ben sporumu yapacagim kizlar gelince okurum Walk at home yapiyorum 2 gundur

iyi hadi yap gel sporunu ,bende biseyler atistirip ise gitcem sten once spor yapamam artik ordan gelince yaparim sporumu
evde yanlizim nasil olsa :)

aksam sadece salata yersen durumu biraz toparlamis olrsun

benim karnim acikti ama ne yesem diye dusunuyorum daha yemedim bisey sadece su ictim

benim karnim acda degildi oylesine yedim yaa :çok üzgünüm: acken yiyince yine pisman olmuyorum ama boyle sebepsizce yiyince sinir oluyorum niye yedim diye...evde bisey olmuycak diyet yaparken salatadan meyveden baska yoksa olmuyor olmuyor....:1no2:

canim porsiyonda bir buyukce dilim demek oluyo
ama sen kucuk yediysen ancak bir porsiyon olur heralde
aksam sadece salata baska caren yok :)

kacsin pekii???64 musun 63.5 mu???

aaa bir simit 125 kaloriymis zaten cok ozlemistim yerim bol bol bu yaz turkiyede o zaman....
siz ne zaman gidiyorsunuz kizlar??benim 1 ayim kaldi 27 haziranda ucuyorummmmm

aynen valla evde fazla cesit olunca insan oydu buydu yiyor, suan bizim evde fazla cesit kalmad iki kisi kaldikya
esim diyo dun git magazan alisveris yap doldur iyice dolabi diyo ,bende dedm yok fazla doldurmayim olunca iyoruz, olmayinca yenmiyo :)
bu gevurlar gibi yapcan ,gunluk meyvesini sebzesini aliyo hergun magazaya gidip aliyolar bizde oyle yapsak

valla aslinda en iyisi hem spor da yhapmis oluruz ama bize yaramaz o kim yapacak hergun alisverisi biz boyle dolabi doldurmaya alismisiz boyle gelmis boyle gider bu...

cumaya benle lapa diyetine kim var????
bi yere falan gitmezsem ben varim canim bosum suan zaten
aaa bir simit 125 kaloriymis zaten cok ozlemistim yerim bol bol bu yaz turkiyede o zaman....
siz ne zaman gidiyorsunuz kizlar??benim 1 ayim kaldi 27 haziranda ucuyorummmmm

bende cumartesi almanyada yedim susamli simidi ,orda turk firinlari var hemen annemlerin evinin arkadsinda neler neler yapiyolar ,ordan alip yedim ,hatta gelirkende alcaktimda dukkan kapaliymis kaldi iyiki almadim degilse simdi yerdim :)
sende gidince bol bol ye dicem ama abrtma verdiklerini geri alma ,ben turkiyede
haftada bir kilo aliyodum :)
ben izne gitmiyorum burdayiz malese az kalmis valla senin ne kaar kalcaksiniz peki

Her 7 bin kalori bir kilo demektir. Yani yaktığımızdan her 7 bin kalori fazla aldığımızda bir kilo alırız. Aynı hesaba göre yaktığımız kaloriden her 7 bin kalori az aldığımızda da bir kilo veririz. Vücutta kumbara sistemi vardır, artı ve eksi kalori kayıtlarının olduğu bir kumbaradır bu.

Diyelim ki bazal metabolizmamız 1500 kalori olsun. Günlük hareketle de 500 kalori harcamış olalım. Böylece günde 2 bin kalori yakmış olalım. Eğer günde 2 bin kalori yakan bir kişi olarak, bin kalorilik bir diyet yaparsak, bir haftada 7000 kaloriyi eksi kalori hanesinde toplayarak 1 kilo veririz. Tersine, her gün yaktığımız kaloriden 1000 kalori fazla alırsak bir haftada artı kalori hanesine 7000 kalori toplayarak 1 kilo alırız.

demekki haftada 7000 kalori topluyormussun a.s

Kilo vermeye karar verdiğinizde, ortalıkta uçuşan diyetlerden önünüze geleni seçmeyin. Ancak iyi bir diyet sağlıklı kilo verdirir ve bu diyetlerin bazı özellikleri taşıması gerekir…

1. Tek gıda diyetlerinden uzak durun. Patates, pirinç lapası gibi tek besinden oluşan diyetler, sağlığınızı bozar.
2. Kesinlikle 1000 kalorinin altında diyetlere girişmeyin. En ideal olanı 1500 kalori olanıdır.
3. Günlük sıvı ihtiyacı su ve doğal içeceklerden karşılanmalıdır.
4. Yapacağınız diyet, bitkisel ve hayvansal protein, yağ, posa, karbonhidrat, vitamin ve mineralleri dengeli bir şekilde içermelidir.
5. Diyetin içerdiği malzemeleri kolaylıkla bulunabilen besinlerden oluşmalıdır. Dışarı çıktığınızda rahatlıkla manav, kasap, market gibi yerlerde bulabileceğiniz ürün çeşidine sahip olmalıdır.
6. Diyetin içerdiği besinler, o ülkede yaşayan insanlar tarafından benimsenmiş, mutfaklarda pişen ve sevilen yemeklerden oluşmalıdır.
7. En sağlıklı diyet, kişinin yaşı, sağlığı ve kilosuna uygun olarak doktor tarafından hazırlanmış diyettir.
8. Sağlıklı beslenme için gerekli olan besin maddeleri dengeli şekilde ancak kalorisi azaltılmış olarak tüketilmelidir.
9. Sebze, salata, meyve diyette kafi derecede yer almalıdır.
10. Hayvansal protein kaynağı olarak yağsız et, tavuk, balık, yağsız süt, az yağlı peynir ve yumurta tüketilmelidir.
11. Bitkisel protein kaynağı olan baklagiller, diyet listesinde yer almalıdır.
12. Az miktarda kabuklu yemiş olmalıdır.
13. Yağ olarak sadece sıvıyağlar, öncelikle de zeytinyağı kullanılmalıdır.
14. Karbonhidratların posadan zengin olması gerekir.
15. Kilo verdikten sonra, kalori değeri arttırılarak aynı beslenme biçimine geçmek gerekir. Bu beslenme tarzı bir yaşam biçimi haline gelmelidir.

Öncelikle, dengeli bir beslenme programı uygulayarak vücudunuzdaki her yarım kilo için 10 kalori almalısınız. Buna, günlük aktivite durumunuza göre, 400-700 kalori daha eklemelisiniz. Sözgelimi 65 kiloda aktif bir kadının günlük alması gerekli kalori miktarı 2000 civarındadır ve bu kişinin, haftada bir kilo vermek istediğinde, günlük kalori miktarından 500 kalori daha az beslenmesi yeterlidir. Eğer siz daha kalıcı çözümler istiyorsanız, diyetiniz boyunca günlük kalori miktarından 250 kalori indirin ve 250 kaloriyi yaktıracak kadar da egzersiz yapın.

Bu diyet sayesinde ayda yaklaşık olarak ortalama dört – beş kilo vermeniz imkanınız bulunmaktadır. Tabii diyeti uygularken bol bol su içmeyi ve yürüyüşler yapmayı ihmal etmemeniz gerekmektedir. ıyi diyetler diliyorum

1. gün
Kahvaltı
30 gram kadar beyaz peynir, iki ince dilim light ekmek, bir adet domates ve iki salatalık

Ara öğün
100 gram kadar meyve

Öğle
Bir kase sebze çorba, bir adet ızgara derisiz tavuk budu, iki yemek kaşığı zeytinyağlı ayşe fasulye, bir kase yoğurt ve salata

Ara öğün
100 gram light süt, 100 gram meyve

Akşam
Sekiz yemek kaşığı etli sebze yemeği, iki yemek kaşığı makarna, 100 gram ligh yoğurt ve salata

2. gün
Kahvaltı
Bir bardak portakal suyu, bir adet yağsız tost, bir domates ve üç yeşil biber

Ara öğün
100 gram kadar meyve

Öğle
Bir kase mercimek çorba, 180 gram ızgara köfte, yarım haşlanmış patates, bir tabak az yağlı salata

Ara öğün
Bir su bardağı kadar patlamış tuzsuz mısır

Akşam
Balık serbest, iki kibrit kutusu kadar helva ve salata

3. gün
Kahvaltı
20 gram kadar kaşar peynir, bir dilim light ekmek, bir çay kaşığı reçel

Ara öğün
100 gram kadar meyve

Öğle
Üç kalem pirzola, iki kaşık zeytinyağlı prasa, bir kasa cacık

Ara öğün
150 gram kadar light süt, altı adet fındık veya ceviz

Akşam
Bir karnıyarık (yağsız), iki kaşık bulgur pilavı, 150 gram kadar yoğurt

4. gün
Kahvaltı
ıki yumurta ile menemen, bir dilim light ekmek

Ara öğün
150 gram kadar meyve

Öğle
Yedi yemek kaşığı kadar kıymalı, pirinçli ıspanak, iki kibrit kutusu peynirli börek, 100 gram light yoğurt ve salata

Ara öğün
150 gram kadar meyve

Akşam
Karışık ızgara serbest, az yağlı salata

5. gün
Kahvaltı
ıki sosis ızgara, bir dilim light ekmek ve salatalık

Ara öğün
150 gram kadar meyve

Öğle
Bir kase domates çorba, 200 gram bonfile ve salata

Ara öğün
ıki yemek kaşığı kadar kısır

Akşam
Sekiz yemek kaşığı kadar kıymalı kabak, 200 gram light yoğurt, bir dilim light ekmek ve yağsız salata

6. gün
Kahvaltı
400 gram light süt, iki çorba kaşığı müsli, 100 gram meyve ve salata

Ara öğün
100 gram kadar meyve

Öğle
Bir buçuk porsiyon yağsız tavuk döneri, bir bardak ayran ve salata

Ara öğün
200 gram kadar meyve

Akşam
100 gram beyaz peynir, 400 gram karpuz ve salata

7. gün
Kahvaltı
20 gram sucuk, bir yumurtala sucuklu yumurta, bir dilim light ekmek ve salata

Ara öğün
100 gram kadar meyve

Öğle
Bir tabak kadar yağsız spagetti makarna (sos olarak domates püre kullanılabilir) ve yağsız salata

Ara öğün
150 gram kadar meyve

Akşam
Beş yemek kaşığı etli kuru fasulye, iki yemek kaşığı pilav, 100 gram light yoğurt ve salata

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…