Etkilendin mi peki o sözlerindenAnnem dedi kaç aydır diyet yapıyorsun kilo verdiğin yok diye hiçkimse çok kilolusun ver falan demedi yakıştıranda çok ama ben mutlu değilim malesef ki psikolojide önemli zayıflayacağımıza inanıp moralimizi bozmamız lazım.
Bak canım bekarım 18 li yaşlarındaydım çokta kilolu değildim en fazla 58 falandım ama bir komsumuz senin daha bu yaşta karnın 3 kat ilerde nasil olursun kimbilir demesiyle feci hirslanip kilo vermiştim 46 kiloya dusmustum ve çok utanmıştı söylediklerine hoş şimdi 2. Çocuğuma hamileyim kilom oldu 72 ama.olsun ben yine veririm sende öyle düşün vericem de köy kafaya verirsin emin olAmacım sağlıklı olmak ve daha rahat bir nefes almak.Ama tam kilo vermeye çalışırken böyle sözler bende istek mistek bırakmıyor.Ya tamamen aç olacağım ya da tıka basa yiyeceğim.
Olsun takimlar var burda gel hem motive olur cabuk verirsin 6.takimdayim bendeCanım yine de dombili demesi ağrıma gitti.Ben tabiki de kilo ver dedikleri zaman oturup ağlamıyorum ama o lafı duyunca istemsizce gözlerimden yai aktı.İnşallah zayıflamayı çok istiyorum.Ne yazık ki 40 kilo fazlam var ve hemen 1 ayda gitmeyecek.
Sen yaza kadar 20 kilo verebilirsin inanilmaz bir degisim olurrrCanım yine de dombili demesi ağrıma gitti.Ben tabiki de kilo ver dedikleri zaman oturup ağlamıyorum ama o lafı duyunca istemsizce gözlerimden yai aktı.İnşallah zayıflamayı çok istiyorum.Ne yazık ki 40 kilo fazlam var ve hemen 1 ayda gitmeyecek.
Hatta bence o elbisenin 38 bedenini alıp giyene kadar rejim yapmalı...Bu sozler seni kamcilamali
Cok cabuk pes ettin
Kendine bir elbise begen ve o elbiseyi almaya cabala
Burada diyet konularini oku
Diyetteyken bile gaza geliyorum
Yanlış alıntılamışım... bir elbise almayı hedefleyen mesajı alıntılayacaktımHatta bence o elbisenin 38 bedenini alıp giyene kadar rejim yapmalı...
Ya kızlar ve ablalarım sinirden ana dilimi unutmak üzereyim.22 yaşında kendimi bildim bileli şişko ve aygır gibi bir kızım.Zayıflamaya karar verdim ama bir akrabam bana dombili dedi.Yaşım 22 olabilir ama insan yine de etkileniyor.Gerçi zayıf insana da git zayıfla,iskelet gibisin diyorlar ne haddineyse insanların.6 yaşındaki çocuk da kilolusun dedi ama bu kadar alınmamıştım.Size de oluyor mu?Şu an battı balık yan gider diyip diyeti bozmak istiyorum o söze o kadar alındım ki.Sizin de zayıflamaya çalışırken moralinizi bozan oldu mu?Ne yaptınıız?Diyetinizi bozdunuz mu?Cevaplar için şimdiden teşekkürler?Ah bir anda verebilsem ama olmuyor ki?
Maalesef öyle canım keşke ben de 70-75 olsam şu obez 2.ci sınıftan kurtulsam.Canım benim istersen 40 kilo ol. Densiz insani susturamıyorsun malesef. Geçtiğimiz eylül ayına kadar zaman zaman 90 kiloyu geçtiğim olmuştu(yıllardır haşimato ve insulin direnci ile mücadele ederim). Şu an 73-74 kiloyum. Geçenlerde bir arkadaş oturmasına katıldım. Ancak geç varabildim. Ben gittiğimde çaylar içilmiş , ortalık toparlanmak üzereydi. Çok bilmiş bir bayan " bilerek çay saatini geçirdin gelmek için, biz yerken nefsine hakim olamayıp yerim diye korktun değil mi" dedi. Ne cevap verilir buna :) Kimsenin eni, boyu, kilosu kimseyi ilgilendirmez ama millet olarak üstümüze vazife olmayan meselelere dahil olmaya bayılıyoruz.
Ailemde yaş fazla ilerlemeden vermelisin kilolarını dedi.İçimden geçenleri yazmışsınız.Bir de bu akrabam benden büyük.Ben bile öyle demem çünkü ailemden öyle terbiye gördüm.Bade İşçil'in İnstagram hesabına bakıyorum (onun gibi olmak bir derdim yok) ona bile zayıfla,kıyafetlerin yakışmıyor diyorlar kilo alsa az ye diyecekler.bu insanları anlayamadım.her şey aileden geliyor.Benden yasca kucuk bir akrabam epey kilo verdi, beni her gördüğünde kilo verdiği belli olsun diye "ayyy ne kadar kilo almışsın "diyordu. Ben de ona diyeceğim ki "sen çok vermişsin" .Onu istiyor. Oysa bunu bana bunu her dediğinde ben aynı kilodaydim. En sonunda herkesin içinde "ne kadar patavatsizsin, kaç yaşına geldin hala büyüklerinle nasıl konuşacağını öğrenemedin, ben senin akranin miyim, kilom da yıllardır aynı sen de bunu biliyorsun, hem sanane bundan, ben senin ne amaçla sorduğunu anlamıyor muyum" diye bir güzel azarladim. Ondan sonra utancindan ağzını açıp bir şey diyemedi, benim olduğum ortamlara bile gelemiyor korkusundan.
Bir olay daha anlatayım, 160 kilo üstü ve gercekten cirkin bir akrabam(kendisi avukat, lafını bilen bir insan) bana bakıp " aynı annene benziyorsun ama o güzeldi" dedi. Ben o an "sen kendine bak" demedim ama çok pişman oldum. Yani zayıflıkla sismanlikla ilgisi yok, insanlar boyle. Karsindakinin kotu yonlerini gorecek ki kendini iyi hissetsin.Insanları çok kafaya takmayın. Ama yeri geldiğinde lafinizi esirgemeyin. Ben olsam o 6 yasindaki çocuk için " annen sana toplum içinde nasıl konusulacagini öğretmedi mi terbiyesiz, suç sende değil annende" der annesini yerin dibine sokardim.
Kilo verirseniz sinirleriden çatlarlar. 1 ayda veremezsiniz ama o sürece girin, yavaş yavaş gider. Kilo verme sürecine girmezseniz kilo almaya devam edebilirsiniz.Yasiniz çok genç, vücut fazla deforme olmadan bir an önce vermeye başlayın. Belli bir yaştan sonra kilo vermek çok zorlasiyor. Size dombili diyenleri de azarlamaktan hic cekinmeyin. Sizin kalbiniz kirilacagina onların kalbi kırılsın. Kilo almak suç değil, günah değil, onlara ne?
Aynen çocuk sonuçta ama ailesi bunu anlatmalıydı yanılıyorumdur belki.Sağlığım için zayıflamak istiyorum bir başkası için değil ancak moralimi düşürüyor.sabah akşam yürüyorum hızlı adımlarla.işe yarıyor mu bilmiyorum.Sen kendin için zayıflıyorsun, başkaları için değil ki..
Seni üzen ve mutsuz hissettiren insanları hayatından çıkar, selam dahi verme. Yeri geliyor insanın kendi eşi, anası, babası bir laf ediyor insanın zoruna gidiyor. Yani demem o ki ağzı olan konuşur ama düşünerek konuşan pek azdır. Karşısındakine değer veren kırılmasından korkar, laflarını seçerek konuşur.
Hayatına yön verecek olan sensin. Pes etme. Sinirden kendini yiyeceklere verme. Çık 1 saat yürüyüş yap öyle at stresini.
Kilolu olmak suç değildir. Taşıdığın kalp yosun tutmasin yeter ki.. Alınır da verilir de kilolar.
6 yaşındaki çocuğun dediğine de takılma. En azından o beynini iyi kullanamayacak yaşta, ama diğerleri?
Kararından dönme. Sen kendini severek devam edebilirsin bu yola..
İdeal kilom 55 ve ben 97 kilodayım şimdi pişmanım ama zamanı geri döndüremiyoruz.maalesef yılmazsam yılları bulacak ideal kiloma kavuşmak.Benim de vermem gereken 15-20kilo var, hepsini 1 yil icinde aldım ustelik, 7 kilo verdim bile, buna rağmen 15 kilo.Ha 15 kilo veremem , 5 kilo verirsem o da olumlu.Vereceğiz, yaza incecik olacağız, takma kafana. Şu andan itibaren başlıyorsun :)) Bu akşam sadece çay iç.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?