Kiloya laf atarlar zayıflarsın bu sefer de pişman olurlar hepsi de iki yüzlü.Bak canım bekarım 18 li yaşlarındaydım çokta kilolu değildim en fazla 58 falandım ama bir komsumuz senin daha bu yaşta karnın 3 kat ilerde nasil olursun kimbilir demesiyle feci hirslanip kilo vermiştim 46 kiloya dusmustum ve çok utanmıştı söylediklerine hoş şimdi 2. Çocuğuma hamileyim kilom oldu 72 ama.olsun ben yine veririm sende öyle düşün vericem de köy kafaya verirsin emin ol
Özür dilerim kilo al dediler ancak o kafayla kelimeleri tam seçemedim.Bade işcile zayıfla zayıfla mı demişler?? İyi misiniz yaa :) kadın sıfır beden. Ne zayıfla demesii??
Bir rahatsızlığınız yok. Sadece yediğiniz için alıyorsanız yemezseniz almazsınız. Kilo sağlık içinde berabat bir şey. Size öyle demeleri yanlış evet ama söylemeseler ve siz yemeye devam etseniz?? Yeme düZeninizi değiştirin kalıcı kilo verin. 1 yıla denk gelir bu da sonrasıda eskiye dönmemek adına dikkat etmek zorundasınız. Yani birkere verdim hadi yeyim olmaz. Güzelce kilonuzu verin. Ve koruyun. Konuşanlarada evet farkındayım ne olduğumun. Ve bir şeyler için çabalıyorum. Canımı sıkma haddini bil deyin. Bu kadar basit.
İki yüzlü insanlar işte muhtemelen ben de zayıflasam öyle diyecekler aslında onlara inat 40 kilo olacaksın ama değmez.Agzi olan konusuyor o yuzden siz hic kendinizi uzmeyin. Devam edin. Gavura kizip oruc bozulmaz derler. Bende 83 ten 59 kiloya dustum. Simdi kiziyorlar daha zayiflama diye kimseyi memnun edemiyorsun iste
Durumunun farkindasin. Ilk ay fazla kilo verirsin moral olur. Her geçen günü lehine çevirmelisin. Bir defter al, Her yedigini yaz, yanına kalorileri, sürekli takip et. Ne olursa olsun günde 1200kalorinin üzerine çıkmamaya çalış. İlk ay kalori alımını yapabildiğini kadar düşür. Ben ilk gun sadece detox cayi icerek midemi hazirlamistim. Simdi de haftada 1 gun detox gunu yapiyorum ve sadece cay, cok az sebze haslama yiyorum. Bu hafta yapamadim cunku sinavim var, hasta olmak istemedim. Haftaya tam gaz devam. Diğer günler ,sabah 2 yumurta ve yulaf kepeği, öğlen akşam karbonhidrat içermeyen az posiyonlu bir yemek. Bir parça tavuk,balık,köfte,mantar yanında haşlanmış sebze gibi. Aralarda bol bol çay ve kahve. İnan açlıktan ölmek çok zor.Bol bol kahve ve cay ic. Şekeri birakamazsan şimdilik tatlandırıcı kullan. Vücut ilk basta birden az kalori almaya başlayınca çok hızlı kilo veriyor, bu sana moral olur. Daha sonra dengeli beslenmeye başlarsın, yavaş yavaş verirsin ama yine verirsin. Günlük alınan kalori miktarını 1000-1200 ile sınırlarsın.Miden de kuculunce daha kolay olur.İdeal kilom 55 ve ben 97 kilodayım şimdi pişmanım ama zamanı geri döndüremiyoruz.maalesef yılmazsam yılları bulacak ideal kiloma kavuşmak.sen yine iyisin.
Ben kaşımı almıyordum, eskiden ince kas modaydi bana demediklerini birakmiyorlardi. Şimdi kaslarimi boya ya da dövme sanıyorlar, kendi kaşlarım deyince ne yaptigimi sakladigimi dusunuyorlar, zamaninda incelte incelten normal kaslı insan kalmadı çünkü.KUzucum millet konuşur. Senin için sağlıklı ideal kilonu bul onu koru. Yoksa herkes her şeye kulp bulur. Mesela şeftali pembe allık kullanırsın o ne yaa çocukl gibiii renk ıyy derler. Bronz tonlar kullanırsın hiç yaşına gitmiş mi derler. Yani insanlar hep bir şeyler der:))
Aynen karbonhidrat, seker, çerez, fast food, asitli içecekler, meyve sularini unut. Bunları hayatından çıkarınca çok fazla kalori almadığını göreceksin zaten, sağlıklı yiyeceklerin kalorisi genelde az. Sanırım sadece kuru yemiş istisna :)Sadece kalori sayma. Kalitesiz yiyecekleri hayatından çıkar.
Ben almıyorum bana da diyorlar al diye.Ben kaşımı almıyordum, eskiden ince kas modaydi bana demediklerini birakmiyorlardi. Şimdi kaslarimi boya ya da dövme sanıyorlar, kendi kaşlarım deyince ne yaptigimi sakladigimi dusunuyorlar, zamaninda incelte incelten normal kaslı insan kalmadı çünkü.
Ev yemeği yiyorum artık bir de çay ancak üniversite hayatında zorlanıyorum.Aynen karbonhidrat, seker, çerez, fast food, asitli içecekler, meyve sularini unut. Bunları hayatından çıkarınca çok fazla kalori almadığını göreceksin zaten, sağlıklı yiyeceklerin kalorisi genelde az. Sanırım sadece kuru yemiş istisna :)
Çok yaralayıcı bence.KUzucum millet konuşur. Senin için sağlıklı ideal kilonu bul onu koru. Yoksa herkes her şeye kulp bulur. Mesela şeftali pembe allık kullanırsın o ne yaa çocukl gibiii renk ıyy derler. Bronz tonlar kullanırsın hiç yaşına gitmiş mi derler. Yani insanlar hep bir şeyler der:))
Şekersiz içiyorum zaten her şeyi.Önceden 6 şeker atan ben şimdi şeker kullanmıyorum böyle motive ediyorum kendimi ama dombili gibi laflar olunca bütün zayıflama isteğim gidiyor.Bir soru sorsam üniversitede düzensiz besleniyorum.Abur cubur asitli içecekleri bıraktım ne önerirsin?Yemek yapacak vakit bulamıyorum çünkü çok yoğun geçiyor.Durumunun farkindasin. Ilk ay fazla kilo verirsin moral olur. Her geçen günü lehine çevirmelisin. Bir defter al, Her yedigini yaz, yanına kalorileri, sürekli takip et. Ne olursa olsun günde 1200kalorinin üzerine çıkmamaya çalış. İlk ay kalori alımını yapabildiğini kadar düşür. Ben ilk gun sadece detox cayi icerek midemi hazirlamistim. Simdi de haftada 1 gun detox gunu yapiyorum ve sadece cay, cok az sebze haslama yiyorum. Bu hafta yapamadim cunku sinavim var, hasta olmak istemedim. Haftaya tam gaz devam. Diğer günler ,sabah 2 yumurta ve yulaf kepeği, öğlen akşam karbonhidrat içermeyen az posiyonlu bir yemek. Bir parça tavuk,balık,köfte,mantar yanında haşlanmış sebze gibi. Aralarda bol bol çay ve kahve. İnan açlıktan ölmek çok zor.Bol bol kahve ve cay ic. Şekeri birakamazsan şimdilik tatlandırıcı kullan. Vücut ilk basta birden az kalori almaya başlayınca çok hızlı kilo veriyor, bu sana moral olur. Daha sonra dengeli beslenmeye başlarsın, yavaş yavaş verirsin ama yine verirsin. Günlük alınan kalori miktarını 1000-1200 ile sınırlarsın.Miden de kuculunce daha kolay olur.
Baktın üstesinden gelemiyorsun mutlaka bir diyetisyenle git. Ama bence insan önce kendi kendine denemeli, olmuyorsa diyetisyenle gitmeli.
Üniversite 4.cü sınıftayım yemek yapacak zaman bulamıyorum aslında 5-7 kilo vermiştim ancak ünideyken saldım diyebilirim.Cips kola Vs vs.Çalışıyorsan eğer ben işe şöyle kahvaltı götürüyorum
Bi kavonozun içine( şöyle cicili bicili bitane aldım sırf imrenip yapayım diye)
Akşamdan
-yoğurt
-3 kaşık yulaf
-biraz pekmez
-biraz ceviz
-dondurulmuş çilek
-bir kaşık chia tohumu
Kalorisi az olmayabilir ama kaliteli. Öğle yemeğine kadar gram acıkmıyorum masadaki keke poğaça saldırmıyorum :))
Maalesef öyle canım keşke ben de 70-75 olsam şu obez 2.ci sınıftan kurtulsam.
İnşallah ablacığım aslında vermiştim 5-7 kilo ama yine aldım sağlıksız beslenince.Kurtulursun. Yeter ki pes etme. Önce paketli yiyecek tuketmemeye çalış. Gün içinde fırsat buldukça yürü. Ben karatay tarzı beslenmeyle çözdüm sıkıntımı. Iki öğün beslenerek. Ve bir abla tavsiyesi kimseye diyetteyim deme. Onlarca kafadan onlarca ses çıkacak. Bu da seni yoracak. Diyetteyim yerine canım istemiyor diyerek kapat konuyuşimdiden kolay gelsin. Iyi haberlerini alalım inşallah.
Ama 1 senede gidecek ... hariçten gazel okumuyorum bende 1 senede 35 kilo verdim..Canım yine de dombili demesi ağrıma gitti.Ben tabiki de kilo ver dedikleri zaman oturup ağlamıyorum ama o lafı duyunca istemsizce gözlerimden yai aktı.İnşallah zayıflamayı çok istiyorum.Ne yazık ki 40 kilo fazlam var ve hemen 1 ayda gitmeyecek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?