ZAYIFLAMAYA KESİN KARAR VERDİK, çorbadan dönenin kaşığı kırılsın :)

akşam evde buz dolını karıştırmam lazım...

sebzeler in meyveler in
yağlı ve kalorili yiyecekler çerezler vb out

iyi şeyler olacak prenses en azından zararlı olanlardan uzak durmakta bir başarı bence...

Bende şimdilik öyle diyorum 22 aylık oğlum dışarı çıkayım yürüyüş yapayım olmuyor soğuk hoş kayınvalide üst katta ama hergün bırakmak istemiyorum..Bir de çok soğuk kendim de hasta olurum diye korkuyorum..Bakalım ne olacak ama nisan a kadar 5 - 8 versem süper olacak..

ohh allah bağışlasın oğluşunu verilir şekerim beraber vereceğiz amacımız buu zaten...

yeterki istikrarla ilerleyelim...

tacsız prenses cok tesekkurler arkadasım. paylastıgın bilgiler süper kontesiminkiler gibi.

2-3 haftadır deli gibi bir sarımsak yeme isteği var içimde sebebini bilmediğim. sürekli yogurda karıstırıp yıyıp duruyorum.
limonu ve sirkeyi cok sevıyorum. yeşil çaya katarım genelde.
akşamları yatarken 1 bardak suya 1 corba kası sirke koyup ıcersenız hem zayıflamanıza yardımcı olur hemde sabah idrarınızı alkali yapmanızı sağlar diye okumustum.
bu aksamdan itibaren gece yatarken sirkeli su içip yatıcam.

9lu cayım var. inanılmaz tok tutyor. iştahı kapatmada birebir.
tavsıye ederim. aktardan azar azar alıp karıstırın için. gunde 1-2 fıncan içicem.

muzaffer kushanın bı tarıfı vardı, gunde 3 kez 1 fincan yeşil çaya 1 çorba kasıgı sirke ve bır tane kabuk tarcın atarak için. haftada 1 kılo garantı verırsınız dıyordu.
ben cok faydasını gordum diyetle beraber haftada 1-1.5 kılo verıyordum gecen sene.

mehmet öz ün bi yazısını okumustum, yarım yağlı seylerı tuketmeyın diyordu. tamam kalorisi az oluyor ama tadını guzelleştırmek ıcın içine koydukları maddeler saglıgınızı mahvedıyor dıyordu.
artık yarım yaglı seyler tuketmıyorum ben. 4-5 kasık yogurt yıcegıme 2 kasık yerım nolcak yani.

kız bilgi küpü bunlarımı yazıyodun sen...

şu sirke olayı bendede güzel sonuçlar veriyor tok tutuyor kesinlikle...

canım bende 2. tosuncuk

boy1,63 kilo 80 diyelim
1 kilo verdim onuda aldım

İnşallah :))

ohh allah bağışlasın oğluşunu verilir şekerim beraber vereceğiz amacımız buu zaten...

yeterki istikrarla ilerleyelim...

Amin Cümlemizkini inşallah..

Ben istikrar önemli..Dukan yaptım ama sürekli et protein ağırlıklı işin özü günde 2 defa tavuk et balık tüketemedim ilk 1 ay iyiydi ama sonra baktım maddi olarak sağlam bütçe istiyor sadece tavuk köfte olmuyor ki ööö gelmişti..Şimdi köfte diyince duruyorum yerinde ki çok severdim..Sıkıldım..Bıraktım ama hamur işleri yasak..

Tek kalan sabahları 2 yumurta yulaf kepeği ile karıştırıyorum kırmızı biber nane ekiyorum yiyorum..Haşlanmış olması lazım ama sevmiyorum..Alerji yapıyor..Tiksinmiştim..Ben de minnacık yağda kırıyorum..Tok tutuyor..Yeşil çay günde 2 fincan kabızlık var ise mısır püsküllü çay öneririm çok çok iyi geliyor..

liste çalışmasına başladınmı

hemen yapalım pazartesi orjinal kilolarımızı tartılıp verelim

ben 80
pirenses bacım 80

sen 60

valla hayır dıceksın anacım, kaçamak yapmak yok
makarna, pizza, pide, kızartma, pilav, börek çörek, tatlı asla yoooookkkk

Allah bagıslasın pıtırcıgı. evde leslie yapsana

kız minnak nereye gömdün kafanı nerelerdesin
kocam geldi yemek hazırlıom ara ara yazıom yauuu

çorba kazanına mı düştün ayy bacımm...

Waww çok iyi bende yaseminli ve tarçınlı yeşil çayları içiyorum..Yaseminli olanın hoş bir kokusu var..Tarçını zaten çok seviyorum :))

Doğru geçen gün biri de bana söyledi tv de izlemiş..Sen yazınca aklıma geldi lıngt ürünler sağlıklı değil diye..Ben lıngt puding alıyordum artık almayayım

valla hayır dıceksın anacım, kaçamak yapmak yok
makarna, pizza, pide, kızartma, pilav, börek çörek, tatlı asla yoooookkkk

Allah bagıslasın pıtırcıgı. evde leslie yapsana

Amin canım..

Cd felan diyordu diyet bölünden bir arkadaş nette var mıdır..Bir bakayım..

buldum bile :)))

Ben zumba da seviyorum ama yazın yapıyorum kışın duş dan dolayı üşeniyorum migren var saçları kurutmak zor geliyor heheh

tok tutan yiyecekler listesi:

Muz
Avokado
Yulaf
Peynir
Fındık
Ceviz
Brokoli
Bezelye
Fıstık
Fasulye
Çilek
Bal
Balık
Soğan
Salatalık
Kuru ve taze erik
Ananas
Elma
Armut
Yulaf ezmesi
Ispanak
Tam tahıllı ekmek

Tok tutan öneriler

Karnabaharı ve brokoliyi hafifçe haşlayıp yoğurtla tatlandırın. Bu karışım lif açısından zengin olduğundan, sizi uzun süre tok tutar.

Salatalığı iyice yıkayın ve kabuklarıyla birlikte ince dilimler halinde kesip üzerine bol bol dereotu serpin. Kalorisi yok denilecek kadar az olan bu sebze oldukça tok tutucudur.

250 gr mor eriği biraz tarçınla haşlayın. Bu meyve fruktoz açısından oldukça zengin olmakla birlikte tatlı ihtiyacınızı da karşılayacaktır.

200 gr ananası incecik doğrayın ve süzgeçten geçirin. İçine 100 gr kefir ve taze nane ekleyin. Ananasın içindeki enzimler, protein sindirimini hızlandırdığından oldukça doyurucudur.

Öğünler arasında acıktığınızda kuru erik yiyin. Kuru erik kan şekerinin düşmesini engeller. Ancak fazla abartmayın. Bir kuru erikte 8 kalori var.

Bir demet maydanozu blendırdan geçirip sebze suyuyla karıştırın. Bir iki damla acı biber sosu ekleyin ve için. Bu içecek yağ yakımını kolaylaştırır.

Kırmızı elmayı, ince dilimler halinde kesip 1 çay kaşığı kıyılmış ceviz ve yarım çay kaşığı yonca balıyla karıştırın. Bu karışım hem doyurucudur hem de bağırsakları çalıştırır.

Kahvaltıda, armudu rendeleyin ve yulafa katın. Bu karışıma biraz da yoğurt ekleyin. Armudun içeriğindeki fruktoz uzun süre açlık hissetmemenizi sağlar.

Günü canlı geçirmek için, kendinize yulaf ezmesi hazırlayıp içine kuru meyveler katın. Bu, karbonhidrat ihtiyacınızı karşılayacaktır.

Portakal ve 50 gr ıspanak yaprağından oluşan bir salata hazırlayın. Salatayı 50 gr yağsız yoğurt, bir tutam tuz ve karabiberden oluşan bir sosla tatlandırın.

alıntıdır..

Son düzenleme:

Bazal metabolizmamız, günlük enerji tüketimimizin, neredeyse %80’ini kapsar. Bazal metabolizmanızı biraz hızlandırarak siz de günlük enerji tüketiminizi arttırabilir, böylece daha kolay kilo verebilirsiniz.

Acı biber: Acı biberlere acı tadını veren, kapsaisin adlı bir maddedir. Bu maddenin metabolizmayı hızlandırıcı etkisi olduğundan, bazı zayıflama haplarında da kullanılır. Yemeklerinize bir miktar acı biber atmayı alışkanlık edinerek metabolizmanızı doğal yollarla hızlandırabilirsiniz. Kapsaisin tatlı krizleri ve ani gelen açlıkları da geciktirmede faydalıdır. Ancak mide veya sindirim sisteminizde ülser, gastrit gibi sorunlar varsa, acı tüketimi konusunda çok dikkatli olmalısınız. Acı baharat kullanımı konusunda aşırıya kaçmamanızda da fayda vardır çünkü kapsaisinin sindirim sistemini tahriş edici özelliği bulunur.

Tam tahıllar: Tam tahıllı ürünleri tüketmeyi alışkanlık edinin. Yalnızca ekmekte değil, mümkünse tüm tahıl ürünlerinde tam tahıllarda üretilmiş olanları tercih edin. BU tü ürünler artık giderek yaygınlaşıyor. Tam tahıl ürünleri karmaşık karbonhidratlar ve bolca lif içerir, ayrıca glisemik indeksleri de düşüktür. Bu özellikleri sayesinde kan şekerini dengelemkte ve ani açlıkları engellemekte etkilidirler.

Kahve: Fazlası zararlı olmakla birlikte, kahvenin içindeki kafein, metabolizmayı hızlandırma etkisine sahiptir. Günde bir iki fincan kahveyle, metabolizmanızı %8’e kadar hızlandırabilirsiniz.

Sirke: Birçok faydası olan sirke üzerine yapılan araştırmalar, sirkenin yağların yakılmasını arttırdığını göstermiştir. Sirkenin içindeki asitler, vücudumuzda, yağların yakılmasını sağlayan genleri harekete geçirir. Bu özelliği sayesinde kan şekerini dengelemek için de kullanılabilir.

Turunçgiller: Turunçgillerin içindeki asitlerin de yağ yakılmasını hızlandırıcı etkileri olduğu düşünülmektedir. Üstelik çok faydalı olan bu meyveler sağlıklı birer atıştırmalıktır.

Baharatlar: Biber dışındaki baharatlar da metabolizmayı hızlandırıcı etkiler gösterebilirler. Üstelik yemeklere tuz atmadan lezzet vermenizi kolaylaştırarak da faydalı olurlar. Özellikle zerdeçal ve tarçının metabolizmayı hızlandırıcı etkisi olduğu düşünülmektedir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…