ZAYIFLAMAYA KESİN KARAR VERDİK, çorbadan dönenin kaşığı kırılsın :)

Beyaz lahanayı göbek doğrar giyi doğrayın 1 diş sarmısak isteğe bağlı tabi , Yoğurt ile karıştırın..Aynı göbek salatanın tadı gibi oluyor birazcık tuz..Mayonez de olur ama kalori yüksek tercih etmiyorum..Ara öğün olarak süper oluyor..

Beslenme uzmanlarının yaptığı araştırmalara göre kuru fasulye ve sarımsak; vücutta yağ depolanmasını önlüyor ve yağ yakımını sağlıyor. Bilirsiniz, niyet önemlidir; fasulye ezmesini yağ yakan salata niyetiyle afiyetle yiyebilir; vücudunuzdaki olumlu değişimden hoşnut kalabilirsiniz.

Malzemeler,

400 gram haşlanmış kuru fasulye
2 diş sarımsak
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
4 yemek kaşığı limon suyu
Damak tadınıza göre tuz, karabiber

Hazırlanışı,

Tüm malzemeleri mutfak robotuna alın.
Püre kıvamına gelene kadar çekin.
Tam tahıllı ekmekle servis yapın.

Soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak, üstelik sağlıklı bir içecek.. Lezzeti ise enfes!

Malzemeler:

1 litre su
2 elma
1 çay bardağı toz şeker veya 2 yemek kaşığı bal
2 çubuk tarçın
6-7 karanfil
2 yıldız anason
2-3 yemek kaşığı kuru üzüm

Hazırlanışı:

Elmaları yıkayıp dilimleyin ve tencereye alın.
Su ve baharatları ekleyip orta ateşte 15-20 dakika kaynatın.
Elma suyunu fincanlara paylaştırın.
İsteğe göre içine ince elma dilimleri ekleyip sıcak servis yapın.

Afiyet olsun!

Karatay Diyetine Uygun Yalancı Beyaz Lahana Dolması

Bu yemek inanılmaz lezzetli ve bildiğiniz lahana dolmasını andırıyor lezzeti.. Hem çok uğraşmıyorsunuz yaparken hemde dolma kadar kalori almıyorsunuz :) )
Mutlaka deneyin bu tarifi çok beğeneceksiniz…
Üstelik bilimsel açıklamalara göre lahana’nın yağ yakma ve ödem atma kilo verdirme özelliğide var :) )

diyet yalancı dolma

Yalancı Lahana Dolması ( Lahana Yemeği , Kapuska , Yalancı Dolma )

Malzemeler:

1 küçük Boy Beyaz lahana ( Büyük ise ikiye bölünüz )
2 adet kuru soğan
1 su bardağı bulgur
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı nar ekşisi
Tuz Ve Tüm dolmalık baharatlar / Karabiber,Pulbiber,Nane,Kırmızı toz biber,zerdeçal
1.5 – 2 Litre Su
1 küçük çay bardağına yakın sızma zeytinyağı

Hazırlanışı:

Öncelikle tencereye soğanlarımız doğranır.Üzerine yıkanmış iri doğranmış lahanalarımız kapuskalık şeklinde doğranarak soğanların üzerine ilave edilir.Soğanları kavurmaya gerek yok lahananın içinde kaybolacaktır.Üzerine 1.5- 2 litre su konulur.Lahanalar pişmeye bırakılır.Yumuşayan lahananın üzerine bulgur ilave edilir.Bulgur’da suyu çekip pişmeye başladıktan sonra,baharatlar,tuz,salçalar,nar ekşisi ilave edilir.Artık pişmeye yakaın en zon sızma zeytinyağıda ilave edilip,kısık ateşte 10-15 dakika daha pişirilir.Suyunu çekince lahana ve bulgur ocağın altı kapatılır.Çok suyunu çekmesin.Azda olsa lahananın suyu yemeğimize lezzet katacaktır..
Arzuya göre yoğurt yada salata eşliğinde tüketilir..

Kilo Vermenin 12 Altın Kuralı İle Sağlıklı Zayıflama

Kilo vermek,bazen püf noktalarıyla hiçte zor değil..

Kış ayları bitmek üzere.. Yaz Geliyor.. Şimdi zayıflama zamanı..

Diyet yaparken bilinmesi gereken bazı püf noktalarını sizlerle paylaşmak istiyorum..

Kilo Vermenin 12 Altın Kuralı İle Sağlıklı Zayıflama.. Bunlar neler mi ? Sağlıklı zayıflamak için işte tüyolar :

kilo

1. Eliniz abur cubura değil, suya uzansın. İştahınızı yatıştırmanın eldeki en ucuz ve en emniyetli yolu bu…

2. Dolapları boş tutun. Hem paradan hem de sizi caydıracak şeylerden tasarruf edersiniz. Etrafınızdaki yiyecek çeşitlerini azaltmanız sizi gereksiz yere atıştırmaktan alıkoyacak.

3. İlham verici bir şeyler yapın. Kilo verdiğinizde giymekten büyük keyif alacağınız bir elbiseyi buzdolabınızın kapağına yapıştırarak kendinizi teşvik edebilirsiniz. Göbeğinize ‘piercing’ yaptırmak da zayıflama azminizi artıracak bir fikir olabilir.

4. Baharatları dilediğiniz gibi kullanın. Araştırmalara göre, zencefil, kırmızıbiber, pul biber gibi baharatlar ve bunlarla yapılan soslar vücudunuzun yağ yakma kabiliyetini %25 oranında artırabilir.

5. Kilo vermek için uyuyun. Uykunuzu yeteri kadar almanız, daha fazla enerji elde etmek için yemek yemenizi engeller. Yapılan son bir araştırmaya göre, yeterince uyuyan bir kadının metabolizması yüzde 40 oranında artıyor.

6. Gece mutfak seferlerine bir son verin. Araştırmacılar karanlık odaların ve gecenin karanlığının bizi daha fazla yemeye sevk ettiğini belirtiyorlar. Yataya bir saat erken girmeyi deneyin. Evinizde daha neşeli, parlak ışıklara yer verin, hem daha mutlu olacak hem de daha az atıştıracaksınız.

7. Kahvaltıyı kesinlikle sektirmeyin. Gün için gereken enerji yakıtınızı almanızı ve öğle yemeğinde kendinizi daha az aç hissetmenizi sağlar.

8. Doğru bir biçimde atıştırın. Sert bir şeker 20 kalori civarındadır, tüketme süresi 20 dakikaya kadar çıkabilir. 400 kalori içeren bir dondurma külahı ise on dakikaya kalmadan midenizde olur.

9. İçinizden çılgınca yemek yemek geliyorsa, size kendinizi iyi hissettiren müzikler dinleyin. Araştırmacılar müziğin beyindeki, en sevilen yiyeceği yemenin etkilediği merkezi harekete geçirdiğini belirtiyorlar.

10. Yeşil çay için. İsviçre Üniversitesi’nde yürütülen bir araştırmanın sonuçlarına göre, yeşil çay içmek vücudun yaktığı kalori miktarını artırıyor. Günde üç fincan içmeye çalışın.

11. Yediğiniz şeye yoğunlaşın. TV izlerken, bir şeyler okurken, ders çalışırken ya da e-mail’lerinizi yanıtlarken yiyecekleri gözden uzak tutun.

12. Dışarı çıkın. Günde en az yirmi dakikayı dışarıda oturarak ya da yürüyerek geçirin. Güneş ışığı içinizdeki yeme istediğini kontrol etmenize yardımcı olur.

Günde 3 bardak yeşil çayı kiraz saplı form çayla birlikte içmeye başladım daha evvelde kullanmıştım çok faydasını gördüm.
Beyaz ekmeği kestiğim anda kilo vermem hızlanıyor ve göbek bölgesindeki şişlik gidiyor.
Bir tek yürüyüşvyapmakta sıkıntılıyım.
Şimdi okullar da tatil oğluşum evde bakalım bir okullar başlasın başlarım yürüyüşe

Bu soğuklarda dışarı çıkmayı gözüm yemiyor kös kös oturuyorum evde

Evde otura otura bu hale geldik zaten canım.
Geçen sene 3 ay yazın b- fite gittim 65 kiloya kadar indim ama en önemlisi çok sıkılaştım.
Hareketsiz olmuyor sonra bırakınca birden patlamış mısıra döndüm :)))
Yürümeli , hareket etmeli yoksa olmuyor

günaydın kızlarrr

sabahınız hayrola sanırım bu topiğin hatunları hep tembel kız saat kaç oldu kimsecikler gelmemiş.

neyse açılışı ben yapayım

tarih:04.02.2013 güneşli 18c antalya gününden herkese merhaba

kızlar cumaretsi akşam sizi kuaföre gidiyorum diye bırakıp çıktım...

cumartesi akşam sanırım hiç birşey yemedim sirkeli ılık su içip yattım...

pazar gününe gelelim:

pazar sabahı annemlerdeydik yanlız giderken eşimede sıkı sıkı tembih ettim beni takip ett diye

annem çok az yağda teflonda:biber,soğan,fasulye gibi sebzeleri soteleyip kavurdu tuz ve baharatla çok güzel oldu

bir tabak sebze,1 dilim ekmek,1 yumurta yedim

öğlen sahile gittik yürüyüş yapmaya kardeşimle hızlı tempoda 2 kilometre yürüdük pardon gidiş dönüş 4 kilometre oluyor..

sahilde 1 porsiyon tavuk ızgara yedim kesinlikle ekmek yemedim ızgara süpriz oldu bize aslında ben çok masum olan haşlanmış lahanam ve sebzelerimi almştım yanıma ama onları tavuğa katık yapmak zorunda kaldım

akşam bişey yemedim sadece çayla bir avuç iğde yedim...

evet gelelim bu güne:

sabah 7 de kalktım evde işlerim vardı onları halledip hazırlanıp çıktım kahvaltı hazırlayacak vaktim olmadı

sadece 9:30 da bir tane golden elma yedim iştahım yok hiç öğlene marul getirdim yanımda bakalım bişeyler ayarlayacağım..

hoşgeldin canım evet umarımm birbirimize destek olarak bu zorlu sürecin üstünden gelebiliriz...

ben 2 kere başardım 19 kilo kadar verdim ama 9 kiloyu geri aldım maalesef...

şimdiki hedefim 10-15 kilo verirsem ideal kiloma değil sağlıklı kiloma ineceğimi düşünüyorum

netteki hesaplayıcıda ideal kilom 53 ama bu kiloda hortlak gibi olurum iri kemikliyim çünkü 60 kiloda zaten 36 beden giyebiliyorum ben...

60-65 sağlıklı kilom ilk hedefim 65 yani...60 olursamda süper olur...

biliyordum valla biliyordum böyle hızlı bı baslangıc yapiciğini aslansın kontesım kaplansın kontesiiiimmmm maşaAllah tütütütütütü
valla harikasın, enişteyide sok diyete. biz kocacıgımla ıddıaya gırdık, cts ye kadar 5 kılo verecegini iddia etti bastım kahkahayı hayatta veremezsın dedım
dunde amcasının kızına gıttık oturmaya, kocası: "oğlum sen kesın kaybedersın naptın yaaa dıo"

gelelim dün ne yediğimeee.....

sabah ve öğlen:

• 1 er fıncan corba
  • 1 kasık yogurt
  • yarım dilim kepek ekmeği
akşamda eşimin kuzenındeydık.
  • 2 kepce domates corbası
  • 1 parca tavuk
  • 4 catal pilav
  • salata
yedim.
gıderken dedım bısey yapma dıyetteyız dıye, en hafif bunları yaptım dıo :))) yemeseydım ayıp olurdu. zaten sağolsun kocaman servıs tabagının yarısını doldurdu pilavla. pıtırcıga dayadım pilavı

ya canım olacak inşallah çokça kararlar veriyorum ama uygulama aşamasında hep bir sıknıntıyla karşılaşıyorum inşallah bu sefer kesin olacakkk kesin konuşmaktan hep kaçınırım ama inşallah diyorum dikkat et allahın yardımıyla başaracağız valla bunun yaşlılığı var hastalığı var inanın zayıf insanın hali başka kilolu insanın daha başka...

hosgeldın arkadasım :))
10 kılo versen super olur valla :)))
hergun yedıklerımızı içtiklerimizi yazalım ki hatalarımızı görelim yada bırbırımızden feyz alalım demi şekerler :)))
hem kuru fasulye hem tam tahıllı ekmek ile servis yok artııııkk ayrıca 400 gr fasulye kac kalorı bilüğün nü

Bu soğuklarda dışarı çıkmayı gözüm yemiyor kös kös oturuyorum evde
leslie yap ben oyle yapıodum

tatlım gayet güzel olmuşşş..
tabi çocuğa daya pilavı ahh yavrum oda obez olmasın dikkat et...neyse pazar benim en korktuğum gündü iyi olmuş seninde ucuz atlattık en azından başlangıç olarak...
hafta içi daha rahat olurum akşam kaçamakları içinde eşimle anlaştık yemek olayını kaldırdık en fazla işte çorba ve hafif salatalar bakalım akşamı da düzen koydukmu sistem tamamdır.. gitsin kilocuklar...

zor değil be kontesim valla zor değil kilo vermek
bıkac ay sık dişini
bak soya sosu 4.5 ayda 28 kılo verdı. boru mu yaaa

Ekmekcik :))

krep hamuru kıvamında oluyor 2 yumurta aldığı kadar ben göz kararı çavdar unu 2 yemek kaşığı yulaf ekmeği tuz nane ve kabartma tozu..Krep gibi yapıyorsunuz..Bir kepçe koyuyorum ben..Kabarıyor zaten küçük ekmekcikler oluşuyor lezzetli ve tok tutuyor..

TÜNAYDIN minnakkk

TOPİĞİN HAYIRLI OLSUN İNŞALLAH TEZ ZAMANDA ULAŞIRSIN HEDEFİNE

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…