Dün günün raporunu tam yazacağım sırada internetim kesildi. :95: :84:
Neyse efendim, gelelim bugüne, yani cumaya... Son rejimimin 1. haftasının sonu... :) Geçen cuma sabahına 79'la uyanmıştım. Bu sabaha uyandığım kilo ise 77.3 oldu.
:81: :103: :112: :124:
Gönül isterdi ki 77.0 olsun, 2 ödül beraber gelsin ama haftaya artık.
1.7 kg de hiç fena bir sonuç değil hani... :)
"Cuma günü ödül sisteminden bahsedeceğim." demiştim, onu anlatayım şimdi biraz... Aslında adından çok rahat tahmin edilebilecek bir sistem ama bazı küçük ayrıntılarla işi biraz daha renkli hale getirdim.
Verilen her bir kilo başına bir ödülüm olacak. Ödüllerin üç sınıfı var:
- Bir yıldızlı ödül
- İki yıldızlı ödül
- Üç yıldızlı ödül
Yıldızı ne kadar çoksa ödül o kadar kıymetli demektir. :) Üç yıldızlı ödülleri benim için çok önemli aşamalar olan kilolar için koydum. İki yıldızlılar da önemli ödüller ama üç yıldızlılar kadar değil. Bir yıldızlılar ise sırf motivasyonun yükselmesini sağlamak için konulmuş çerezlik ödüller.
Ödül sisteminde önerim, mümkünse bu ödülleri size hayatınızdaki önemli biri alsın, kendiniz almayın. Eşiniz, sevgiliniz, anneniz, ablanız, arkadaşınız... Bu yolda size destek olmak isteyen ve sizi seven birinden gelen ödüller, kendi kendinize aldığınız ödüllerden daha iyidir. Ama böyle bir şansınız yoksa kendinize de alabilirsiniz. Ayrıca "almak, almak" derken illa ki satın almak zorunda değilsiniz, kendiniz de yapabilirsiniz. Ödülün illa maddi bir değeri olması, parayla satın alınabilir olması gerekmez. Ama yiyecekleri ödül olarak koymayın çünkü rejim yapmaya yiyecekle motive olmak biraz kendimizi kandırmak olur.
Benim iki ve üç yıldızlı ödüllerimin bazılarının çok büyük duygusal yönleri var ve çok fazla emek taşıyorlar. O ödüllerin kiloları geldikçe burdan ne olduklarını yazacağım. :) Ayrıca iki ve üç yıldızlı ödüllerin mümkün olduğu kadar somut olmasını tercih ediyorum. Çünkü o ödülleri evimin içine dağıtacağım. Onlara baktıkça şunu diyebileceğim "Bunu 67'ye indiğimde almıştım. Bunu 62'de, bunu da hedefime ulaştığım zaman almıştım."
Ödüllerimin görebileceğim yerlerde olması bana kilo verme sürecimi ve o süreçte yaşadıklarımı hatırlatacak. Sonuç olarak da bir daha bu kadar kilo almamı engelleyecek. :)
Bu haftamın ödülü (yani bugün kazandığım ödül) Helen Fielding'in Bridget Jones serisinin ilk kitabı.
77'ye düşersem kazanacağım ödül de serinin 2. kitabı olacak. :)
Rejimimin ilk haftalarında beni iyice gaza getirici ödüller seçmeye çalıştım. İlk ödüller devamlılık açısından oldukça önemli. Siz de kendiniz için en uygun ödülleri seçin.
Şimdilik bu kadar, spor yapmaya gidiyorum. Akşama görüşmek üzere...