Bir önceki yazımda ne yazmışım, bu yazım onla uyumlu olacak mı hiçbir fikrim yok.
Şans gerçekten varsa eğer, bende olmadığı kesin. Dünyanın şanssız varlıklarından biriyim. Çünkü hiçbir şey hiçbir zaman yolunda gitmiyor. Bir anlığına ya da bir süreliğine beni umutlandıran herhangi bir gelişme, ne kadar iyi görünürse görünsün asla iyi çıkmıyor. Çok veren ama az alan insanlardanım. Kıymetinin bilinmediği, etinden-sütünden faydalanılmak istenen o iyi insanlardan biriyim. Saf değilim çünkü saf kalamayacak kadar pisliği gördüm ve yaşadım. Ama iyinin, güzelliğin, dürüstlüğün, sevginin ve daha bir çok güzel şeyin var olduğuna inanan; kendini ve hayatını bu inançlar doğrultusunda yaşayan biriyim. Tarih öncesi devirlerde kalmadığıma, bugün dünya üzerinde yaşayan benim gibi daha bir çok kişi olduğuna inanıyorum. Ama sanırım o kadar azınlıktayız ki bir türlü o insanlarla bir arada olamıyoruz, zar zor denk düşüyoruz. Ya eşten çekiyoruz, ya arkadaştan, ya patrondan... Daha bir sürü kişiden çekiyoruz.
Hayatım bir şekilde kontrolümün dışında, aslında istemediğim bir yöne doğru gidiyor. Bugünün dünyasında kendime bir yer edinebilmek için bazı şeyleri görmezden gelmeyi tercih ediyorum. Çok gururlu, çok karakterli davranmamaya çalışıyorum. Bu benim için inanılmaz bir şey, nereye kadar sürdürebilirim, ne derece inandırıcı sürdürebilirim ya da nerede "Yeter" der patlarım bilemiyorum. Ama şu an için uyum sağlamaya çalışıyorum.
Tüm bu olup bitenler, etrafımdaki olumsuzluklar yetmezmiş gibi kilo verme sürecim de istediğim gibi gitmiyor. Rejim yerinde, spor yerinde; aslında her şey tamam. Ama bedenimi anlayamıyorum, neye inat ediyor, neye kilo alıyor anlayamıyorum. Normal insanların kilo verdiği hareketli işlerde ben kilo alıyorum. Üstelik aşırı dikkat ettiğim, akşamları hiçbir şey yemediğim halde...
Bu günlüğü açmamın, ilk mesaja o hikayeyi yazmamın bir amacı vardı. O amaçtan sapmak istemiyorum. Buraya yıllardır süren bu işkenceyi bitirmeye geldim. Yarım kalmış, terk edilmiş günlüklere bir yenisini eklemek istemiyorum.
Umarım tüm bu olumsuzluklar bir son bulur. Yaptıklarımın karşılığını almaya ihtiyacım var.
canım ne yediğini de yazarsan sanırım bizler de sana fikir verebiliriz
merhabalar;
hepimiz,bizlere verilmiş rollerimizi oynamak için burdayız.bu çağda,bu kişilikte,bu mücadelede,daha pek çok bularda senin,benim,diğerlerinin rolleri işte.
şahsıma karşı grur yapamam.yaradandan korkarım.çok kişi bana saf gözüyle bakar ama ben içimden onlara acırım.(çünkü farkındayım.zavallının üstünlük taslaması,kendi acizliğindendir)
mesela geçenlerde pikniğe gideceğiz okulla,herkes birşeyler paylaşıyor yiyecek yapımı için.tatlı-tuzlu-v.b.,bende yaprak sarayım dedim.toplam 50 kişiyiz.herkesin hoşuna gitti.biri kıymalı olmasın diyor,diğeri,azda bulgur kat içine diyor,birbaşkası salçası bol olsun diyorr.....herkese tamam olur ,pekiiii dedim
ama başkası çıkıpta bende sarma sarayım demedi.herkes kendi zevkine göre spariş verdi sadece.bende birine demedimki şu tatlıyı yap şu tuzludan şöyle yap...
en sonunda kendi bildiğim gibi yaptım tem 500 adet sardım.helali hoş olsun afiyetler olsun.elimden geliyordu yaptım.
1 tane bile kalmadı.kişi başına 10 tane gelecek şekilde servis yapıldı.herkes yedi.şöyle olsun,böyle olsun diyenlerde demediler ki aa kıyması var,aa bulguru yokk.
ben vicdanen rahatım.çünkü kendim isteyerek seçtim sarmayı.ama onlarada boyun eğmedim.haa şöyle olurdu.çıkar derdiki biri ben et yiyemiyorum neyse size bakarım artık.o zaman hiç üşenmeden onun içinde ayrıca yapardım.ama bunlar öyle bir durum belirtmeden emrivaki buyurdular ama istedikleride olmadı tabii.o sipariş verenler acaba sarma sarmayı biliyorlarmıydı?yoksa sadece biryerlerde yediklerinden biliyormuş gibimi davranıyorlardı düşüncesi var bende.haa bilmemekte ayıp değil elbet.oo ayrıı.
hayatının iplerini eline al.. kendini sadece kendin yönlendir.yoksa kendini toparlayamazsın.haa yerine göre hee,heee,tabii,dersin ama bildiğinden (kendi doğrundan)şaşma.haa bilmiyorsan öğrenmek sormak ayıp değil tabikide.
amaa bence bu yoldan da dönme.burda tanıdığım bir arkadaşın güzel annenin bir sözü var dikkat edersen haftaya bu kilonda olmayacaksın(OSİBULEB)
kilo konusunda çok yavaş ilerliyorum ben.ama şöyle baktığımda geçen 10-11 ayda bir şekilde toplam 12-13 kilo vermişim.uzun zaman ama sonuçta artık o kiloda değilim.
hade şu stresini at üzerinden.kendini yoplaaa.yola devammm
Çok güzel bir anlatımın var, bayıldım! :) umarım yolculuğun kısa sürer ve dilediğin kiloya çabucak inersin. :) takipteyim :)
cancazımm nasıl gidiyor diyetin ,başlayalı kilo verdin mi???*slmlar kolay gelsin
Her haftanın sonucunu ilk mesajın altına yazıyorum. Başlayalı 1,7 kg verdim. Ama hepsinin ilk haftada verdim.Yeni iş düzeni maalesef bir kerede yüklü yememe neden oluyor. Ara öğün yapma fırsatım olmuyor, sonra yemek vakti zararlı şeylerden uzak dursam da midemin duvarlarını zorlayarak kalkıyorum sofradan. Akşam yine bir anda yığılma oluyor. Ara öğün meselesini bir şekilde halletmem ve irademe hakim olmam lazım. İş yerinde bana sırf şişmanım diye uyuz olan bir dolu insan var. Güleyim mi ağlayayım mı bilemiyorum. Sinirlerim bozuluyor.
Bu cuma mutlaka biraz olsun kilo vermem ve tekrar 76'ları görmem lazım. Gaza gelip birkaç günlüğüne ufak bir şok yapmam lazım belki de... Düşen rakamlar amacıma daha çok bağlanmamı sağlar. :)
İnadım inat uğraşıp duruyorum işte...Daha spor yapacağım bugün... Offf, offf...
canııım o kadar benzerki kilolu insanların yaşadıkları:) sağlıklı olmadığını biliyorum ama sana bir diyet tavsiye edeceğim. 1 hafta yap sadece:) bünyen şaşırsın noluyo yaa desin kilo versin:) rahat 3.5 kilo verirsin bu diyeceğim diyetle... sabah kahvaltı yok limonlu suyla baslıyosun güne öğle yemeğine kadar nescafeyi ikiye bölüp iki bardak kahve içiyorsun, sonra öğle yemeğini istediğin gibi yiyorsun. kebap, döner, menemen, tavuk hiiiç farketmez. işte de kolaylık sağlayacaktır bu diyet sana ara öğünyok çünkü. öğlen karnını bi güzel doyurduktan sonra 2-3 civarı işte bir daha bir şey yemiyorsun. akşama kadar da nescafeyi bu sefer üçe bölüp iç bardak kahve içiyorsun kahve seni doyuruyor. günlük min. 2lt su kahvelerle beraber de 3 lt sıvı tüketiyorsun. evet sağlıklı değil ama 1 hafta sonucunda 74ü görmek istemez misin:) naçizane bir öğüt benimkisi yapmasan da kendi uyguladığın diyetinde umarım başarılı olursuun:)
Desteğin için sağol, çok iyi geliyor bana... :)
Ben 3 yıl önce bir ara 10 gün kadar bir rejim (!) yaptım. Hiçbir şey yemiyordum, bütün gün sadece çay içiyordum. Açlık dayanılmaz olduğunda 1 dilim ekmek yiyordum sadece... Üstelik her gün en az 2 saat yürüyordum. O tempoda vere vere 3 kilo vermiştim.Aslında normalmiş, şöyle bir bakıyorum da, 10 günde 3 kilo, mis gibi... :) Ama artık öyle bir rejimi yapmam zor benim için. Bilemiyorum.
Bugün de bayağı gaza geldim, pek özel bir nedeni yok, durduk yere oldu. Aaaa, yok yok, var özel bir nedeni.Bu sitedeki başka günlükleri okuyordum (buna seninki de dahil), sonra bir fark ettim ki ben yeteri kadar çaba sarf etmiyorum. Hiçbir şeyden mahrum kalmayayım istiyorum. Hazır yiyeceklerden belki uzak duruyorum ama ekmekten ya da yağdan pek de fazla kaçmıyorum. O zaman bir karar verdim, bundan sonra çok daha dikkatli olacağım. Evde aklımı çelebilecek bir kaç ufak şey vardı, icaplarına baktım. :) (Gerçi hala 2 paket mısır gevreği var, almamam lazım onları, dayanamıyorum, hep yiyorum.) Bundan sonra menümü de yazma kararı aldım. En azından mükemmel yeme düzenini oturtana kadar. O yüzden yarından itibaren yediklerimi burada göreceksiniz, kendime dürüst davranmadığımı, aslında rejim yapmadığımı düşünen olursa lütfen söylesin. Ama o şekilde menüler yazacağımı da sanmıyorum. :)
Çok konuştum yine...İşte böyle yani... Dediğin gibi bir atak yapmam lazım ama aç kalmadan... Aç kalınca karbonhidrata saldırıyorum, sonuçları feci oluyor. Kahveyi de sevmiyorum bu arada... :) Ama artık işten gelince bol bol çay içer dururum. Kahvaltıdaki ekmeğe de bir çözüm buldum mu, sanırım tamamdır. :)
Yağlara ölüm, yaşasın özgürlük!
Bugünkü menünü bekliyorum heyecanla :) ben dün gece çok kötü bir şey yaptım... kendimi hedefime 1 adım uzaklaştırdım ama şu andan itibaren durumu toparlayacağım inşallah... :) kendini en iyi sen tanırsın şok diyet bana uymuyor diyorsan uymuyordur:) dediğin gibi elzem olmayan birkaç şeyi listenin dışına çıkarırsan bu hafta tartıda eksileri görürsün, inanıyorum ben sana...:)
Gelelim bugünkü menüme...
Öyle bir şey yok.
Hiçbir şey yemedim, daha doğrusu yiyemedim. Dün yediğim bir şeyden zehirlenmişim, bütün gün çıkardım durdum.Öğlen zorla birkaç dilim domatesle salatalık yiyeyim dedim, onu bile yapamadım. Müthiş bir su kaybım olsa gerek çünkü dakika başı ağzımın içi kupkuru oluyor.
Sonuç olarak; dün aldığım karara zorlanmadan, istemdışı ama pek de hoş olmayan yönlerden fazlasıyla uymuş oldum.Günün geri kalanında da bir şey yiyemeyeceğime eminim, yemenin düşüncesi ve yarım bardak bir su bile midemi bulandırıyor. :105:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?