Zayıflık üzerine...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
yine oyle bir gun benim icin : ) ama bugun aksine aglamayip guluyorum :)

buarada biliyor musun canim, bir buyugum derki; dertler bitmez, yer degistirir: ( inan buyudukce yas aldikca bu sozu tecrube ediyorsun. insanin her yasta bir telasi, her telasin bir kavgasi oluyor..yani kimi is, kimi as, kimi ask, kimi evlat, ana baba...yalan dunya iste..

son yazdigin yazma isini yapicam bende, vaktim olursa : ) fikir icin tesekkurler..bilmem kagidi yirtinca benim icin kapanmis olur mu mevzu, ama denemeye deger

Sanki ben yazmışım gibi hissettim. Sanki herkes ayrı ayrı, aynı şeyleri yaşıyor ve hissediyor. Bence krizin etkisini en çok orta gelir grubu yaşıyor, alt ve üst gelir grubundan ziyade. (Orta diye şey kaldıysa tabi)

Nasıl çıkacağız bu toplu depresif ruh halinden bilmiyorum.

İş yüküm fazla geliyor sana. Bunu çözmenin en iyi yolu sürekli olumlu telkinde bulunmak kendine. Aksilik çıkabilir dünyanın sonu değil, mallar 3 gün geç gelir ya da geç gider sorun değil. Ben kendimi yiyip bitirsem de durum değişmeyecek gibi... Veya hem kendi stresinizi hemde iş arkadaşlarınızın stresini azaltmak için müşteri ya da patrona yuvarlak kesin olmayan zamanlar konular vermek daha faydalı olabilir. Sonuçta mesleğinizi bilemiyorum ama aynı anda birçok kişi var işin içinde tek başınıza bu stresi yüklenmeniz anlamsız. Hem iş yerinde pozisyonunun şef, amir, kısım şefi gibi bir şeyse elemanlarınızın daha verimli çalışması için esnek ve biraz gamsız olmakta fayda var. Azıcık salın gitsin. Dünyayı siz kurtarmıyorsunuz. Yaptığınız iş hiç değişmeyecek 10 yıl sonrada aynı diyaloglar yaşanacak sektörünüz böyle diye düşünüp rahatlayın. İşi süper iyi yapmanızla tabi bi taraftan sinirden kudururken; işi daha ağırdan yürütmeniz -insan hali- sizi daha zengin ya da daha fakir yapmayacak. İşin en tepesindeki adamlar rahat oysa hayatta aldığı risk sizden yüksek siz niye kendi yatırımınızmış gibi içsel çöküş yaşatıyorsunuz kendinize. Yakında Allah korusun hasta olursunuz. Sizden kıymetli bi şey yok. Dert etmeyin lütfen bu kadar.

Merhaba, gözlerim sizi aramıştı. Cevabınızı görünce sevindim

Ben o sınırı pek çizemiyorum işte bu aralar. Normalde çizerdim. Had bilmezlik idare edilebilir düzeydeyse biraz sınır çizer, biraz idare ederdim.
İdare edilemeyecek düzeyde olanla da çalışmamayı tercih ediyordum.
Çünkü zaten çok yoğundum ve kendime güvenim vardı.

Şimdi ise "bu işi mutlaka almalıyım" düşüncesiyle ezilip duruyorum. Son birkaç görüşmem gerçekten çok kötü geçti. Çünkü ben bende değilim.
Kafam yerinde değil, ne konuşacağımı bilemez hale geldim. Üstüne bir de sinirlenip atarlandım adamın birine (hak etmişti gerçi).
Kendimi tanıyamıyorum artık.
İnsanlara da kendime de tahammül edemiyorum.

Peki sizce psikoloğa mı gitmeliyim psikiyatriste mi? Önce hangisini önerirsiniz?

Son tavsiyenizi de mutlaka uygulayacağım.
Teşekkür ederim

Gerçekten öyle. Bilgisayar oyunu gibi işte.
Tam "aha bu seviyeyi de geçtim" diyorsun, başka bir şey başlıyor. Yapacak bir şey yok.
Sağlık olsun da gerisi çok mühim değil aslında.
Siz de biz de hep gülelim inşallah :)

Orta diye bir şey kalmadı bence de. Kaldıysa da ben artık orada değilim haberim yok ne yaptıklarından :)

Bilmiyorum nasıl çıkacağımızı. Doktor kapısı aşındırıp duracağız galiba.

Yorumunuz için teşekkür ederim.
Kendi işimi yapıyorum aslında. Yani en tepede ben varım. Ama çalışanım yok şu an, yani en altta da ben varım :)
Ortağım var sadece.
Gündüz topuklu ayakkabılarımla iş görüşmesi yapıp akşam bulaşık yıkıyorum ve o sırada ofisin elektrik faturasını ve bağkur primimi düşünüyorum.
İş yapamadığım her ay cepten gidiyor yani.

Bu stresin üzerine bir de insanların kaprisleri, iş aksilikleri vs eklenince ben ben olmaktan çıktım. Sinirlerime hakim olamamaya başladım.

Dediğiniz gibi, böyle giderse hasta olacağım

Öncelikle psikolog veya psikolojik danışmana başvurun gerekirse psikiyatriste refere eder

ben burdan bakınca sızı hep guclu gordum cılek hanım :)
ben hala guclu oldugunuzu dusunuyorum sadece ınsan olusumuzdan oturu bazı duygu durumları
altından kalkarsınız

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…