size çoğu insanın bilmediği bir bilgi veriyorum.sıkı durun:gördüğünüz bütün siyahi ünlünün saçları peruk arkadaşlar.yurtdışında yaşadığım sıralarda öğrendiğim bir bilgi bu.tabii bildiğimiz ucuz peruklardan kullanmıyorlar bir servet yatıyor o peruklarda besbelli
beyonce'nin herhangi bir klibini izlerseniz ne demek istediğimi kolayca anlarsınız sürekli bir uzayıp bir kısalıyor saçlar rengi değişiyor filan
bu arada genelde dünyada çoğu siyahi insan saçına peruk takarak yaşıyor(muş)
...ne ilginç değil mi?neyse gelelim peruk kullanmak istemeyen bizlere
benim sizinle paylaşmak istediğim kendi bakımımla ilgili birkaç önerim var. isterseniz siz de uygularsınız bunları gerisi size kalmış
öncelikle kıvırcık saç için yapılacak en doğru şey : onu şampuanlamamak olur.benim saçlarım boyalı olduğundan boya yapıldığı zamanlar haricinde,asla şampuan kullanmıyorum,çünkü zaten saç kremi ve su saçınızı temizlemeye yeterli şeyler.kullandığım saç kremi "davines love" inanılmaz bir saç kremi saçı ipek gibi yapıyor kabarmasını önlüyor,pudramsı kokusu da cabası...saçlarımı tangle teezer aquasplash ile tarıyorum,çıktıktan sonra saçımı penye bir tshirtle sarıyorum,asla havlu kullanmıyorum...sonrasında hafif nemliyken hindistan cevizi yağı sürüyorum,ebayden istettiğim "shea moisture coconut&hibiscus curl enhancing conditioner" saçımın buklelerini inanılmaz hale getiriyor daha sonrasında,dax supergro kullanıyorum evet insanlar bunu saç maskesi olarak kullanıyor ama ben saç şekillendirici olarak çok memnunum
sonrasında saçımı kurutma makinasıyla kurutuyorum ama mümkün mertebe havalar ısındığında,doğal şeklinde kurutursanız saçınız daha az elektriklenir.ipek bir yastık kılıfı öneriyorum,bu hem yüzünüzün kırışmasını engelliyor hem de saçınızın elektriklenmesini.. ve ayda bir güzel bir maske : ben "aesop rose hair & scalp moisturising masque"
kullanıyorum türkiye'de ve internette malesef satışı yok ama size tavsiyem ister evde çeşitli yağlarla hazırladığınız,ister kozmetik(paraben,sls,-one ile bitmeyen bişey içermeyen bir ürün tabii) maskeyle saçınızın kötü olması imkansız.bu yöntemler benim hayatımı kurtardı,darısı başınıza arkadaşlar.