Saç Kesim Şekilleri Zenci Kıvırcığı Saçlara Sahip Olanlar..

Saç Kesim Şekilleri (kesim, örgü, topuz), Kuaför Önerileri, Düz Saçlara Özel, Dalgalı Saçlara Özel, Kıvırcık Saçlara Özel
İlk yapışta fark olmamıştır gerçi ama merak ettim nasıl saçın? Sinameki tozunun kına gibi koktuğu yazılmış.Mikserden geçirince toz şeklini aldı mı? Shea butter da elimizde olsa çok daha iyi olurdu aslında..

canım denedim de kına gibi toz olmuyo malesef ve hani kına merhem gibi olur ya , bunda olmadı saça sürülmedi, anneme de söylemiştim o d yapmış gerçi onun kıvırcıklığı çok değil ama o da diyo kafama zorla sürdüm yedirdim , sçımı yıka yıka saçımdan minik minik o tozlar çıkmadı elimi atıyom hala da geiyo : ))) o da aynısını söylüyo kına gibi olmuyo ne kadar rondodan çekerdsen çek , ama kına gibi kokuyo doğru ben de saçımın iki tutamına sürdüm olmayınca üzerine bayağı bi su ekledim suyunu kafama döktüm , ımmm pek bi işe yaradığını söyleyemem, yeşil çayın suyu ve zeytinyağı da katmıştım ama yine de dene istersen, offff offf çözüm yok : )

Pes etme sakın 4-5.yapışta anca saçlarındaki farkı gördüklerini yazmışlar ilk yapışta bir fark görmeyince üzüldüm ama devam ettim yine de diye yazanlar olmuş.Ben etkili olduğunu düşünüyorum fotoğraflarını da paylaştım.Ama toz haline gelmesi lazım yurtdışındakiler hazırlarından alıyorlar.Ebayda satılıyor cassia hennalar.Ebaydan bunları sipariş etsek çok mu tutar acaba gelmeme ihtimali var bir de..

$cassia.webp$Cassia_6.webp$DSCN4203-vi.webp

Bu şekilde çamur kıvamında olması gerekiyor.

Ebay a de bakayım, kadının kafasında görülen krem gibi kıvamda ama o kaptaki benimki gibi pütürlü olmuş, belki ebayda toz halı vardır, ya arkadas bayağı bı gelişme katlettik :) diğer forum konularında hala Brezilya fonu ile uğraşıyorlar ama onlar boş :)

$images.webp

Bitkinin tam ismi cassia obovata diye geçiyor.Nötr,renksiz kına oluyor bu.Üç çeşit henna varmış fotoğrafta görüldüğü gibi.Diğerleri saçı kırmızı ve siyah yapan kınalar oluyor.

Ebay'da var ama nasıl alacağız ben anlamıyorum hiç alışveriş yapmadım oradan çok mu ödeme yapılıyor? Bir de gelmeme ihtimali var mı nereden öğrenebiliriz?

ebay çok güvenilir
ama fiyatları bana pahallı gibi geldi, çünkükargo parası da çıkıyo, ben rondodon geçirdim sinameki neden çok kumgibi olmadı yaaa : ((( kokusu dakına gibi oldu biraz biliyomusun ?? ama yumuşak etmedi mesele orda, hadi düz etmedi anlarım da : sss

Ya ozaman illaki ebay'dan almamız gerekecek toz halinde olmalı Türkiye'de satılmıyor hiç.Forumdan biri,arkadaşının Hindistan'dan renksiz kına getirdiğini ve isteyene gönderebileceğini yazmış mart ayında yazmış kendisine mesaj attım.Elinde varsa hala süper olur yollasa ya.

Ebay'da hem henna hem de shea butter satan bir kullanıcı bulsak daha iyi olur.Kargo parası ne kadar oluyor ki çok mu pahalı?

10 dolarlık malzemenin 20 dolarlık kargo parası vardı diye hatırlıyorum, bizim forumdan biri satıyorsa süper, ama shea butter ebayda ucuzdu sanki ,
100 gr 10 dolar mıydı neydi henna cassia e 100 gramda bize yetmez e bir kaç paket de pahallıya mal olur diye düşündüm, ama hindistandan getirene sormak lazım henna cassia diye mi yazıyomuş pakette

selaamm...

kızlar ben yokken neler bulmuşsunuz öyle...sinameki , renksiz kına...bunlarıda nerden buldunuz böyle :) işe yararmı acaba yaa ? yoksa o mucize bumu ? :)

10 dolarlık malzemenin 20 dolarlık kargo parası vardı diye hatırlıyorum, bizim forumdan biri satıyorsa süper, ama shea butter ebayda ucuzdu sanki ,
100 gr 10 dolar mıydı neydi henna cassia e 100 gramda bize yetmez e bir kaç paket de pahallıya mal olur diye düşündüm, ama hindistandan getirene sormak lazım henna cassia diye mi yazıyomuş pakette

o hindistan getiren kişi ile ben görüştüm.madde diye satılan birşeymiş.markası yok.ben istedim ondan.ama artık getirdiği ürünün eskisi gibi iyi sonuçlar vermediğini söyledi bana.herhangi bir gelişme olursada bana haber verecekti.

Hayır benim dediğim farklı kişi.O dediğin kadının sattığı ürün farklı..Renksiz kına diye aratın forumda göreceksiniz.Sadece 2 mesajı var yazmış çıkmış bir daha girmemiş.Ulaşamayacağız sanırım.Cassialar ebay'da çok pahalı ya dediğin gibi bizim saçımıza 100gr yetmez.Ucuz satan bir kullanıcı bulmak lazım.

Renksiz Kına Yapımı

Gülben Ergen'in programında izlemiştim:

Kınayı normalde kullanacağımız gibi suyla yoğuruyoruz
Aluminyum folyonun üzerine serip 15 gün kurutuyoruz
Kuruyan kınaları mutfak robotunda toz haline getirip tekrar suyla veya daha yararlı olsun diye çay suyuyla vs. yoğurup saça sürüyoruz.
Umarım işinize yarar,ben daha denemedim ama deneyeceğim

biri bunu yazmış bu nasıl ordinary ?? ne acaba bu ?

Bilmiyorumki normal kınayı o şekilde yaptığımızda renksiz hale mi gelecek? Ya renksiz olmazsa saçımız kırmızı olursa nasıl emin olacağız :)

Amazon'da 500gr'ı $15.50 imiş.Kargo ücreti nerede yazıyor bulamadım ben.Buradan daha uyguna var alacağımız kişiye bir de shea butter yollar mısınız desek:) Nasıl olsa onların ülkesinde var bir daha kargo ücretini ayrı ödemeyiz :)

Back
X