Saç Kesim Şekilleri Zenci Kıvırcığı Saçlara Sahip Olanlar..

Saç Kesim Şekilleri (kesim, örgü, topuz), Kuaför Önerileri, Düz Saçlara Özel, Dalgalı Saçlara Özel, Kıvırcık Saçlara Özel
Sedef'in saç rengiyle aynı koyu kahve..Pin yeter ki saçınla ilgilen uğraş,bakımını yap saçlarının kıvırcıklığı daha güzel olur.Bunu ben söylemiyorum youtube'da izlediğim videolar söylüyor:) Bizim gibi aşırı kıvırcık saçlılar sürekli saçlarıyla uğraştıkları için kıvırcıkları daha iyi duruma geliyor.Ama biz uğraşmadığımız için belki de böyle.Yıllar sonra düzgün hale gelebilir bence uğraşmak gerek.
Sedef nasıl sipariş ettin biri mi getirecek? Çok kıskandım :) Haydi bakalım sonucu yazarsın buraya.

Şöyle ki yurtdışından istenilen ürünler ya gümrükte takılı kalıyor ya sürekli almak zor oldugundan uzun vadede kesin çözüm değil.renksiz kına bana çok mantıklı geldi.en yakın şahit annem,annemin sacları Sedef in ki gibiydi,şimdi dalgası bayağı güzel ve sacları yumuşak oldu,2 senedir kına yapıyor. Flexile in yaptıkları da mantıklı geldi.ha amerika da olsaydık daha çok seçeneğimiz olurdu fakat flexile in nemi hapsederek sacını kurutması ve iste bildigimiz belli başlı bakım yağları yeterli bence,yurtdışından istettiklerimiz de flexile in yaptığından farklı değil , bayagi video izledim,zaten herkes farklı ürün kullanıyor.zaten benim organic root stimulator maceramı hatırlarsınız:( bu arada curl unleashed aynı markanın urunuymus:( o yüzden asla istetmem ) bu o markanın kıvırcık yapma serisiymiş:( kendimi felaket tellalı gibi istettim. Bence en güzeli dogal yağlar ve kına .kimyasal zararlı gibi geliyor bana .annemin son halinin resmini ekleyebilirsem eklerim bir ara

Renksiz kına işe yarayacak kesinlikle dediğin gibi saçı yumuşatıyor,parlatıyor,kıvırcık saçlara da güzelliği var fotoğrafları paylaşmıştım.Türkiye'de de varmış daha ne olsun:) Bize sadece yapması kalıyor..Dediğin kurtarma serisini araştıracağım saçlarım felaket ya nasıl desem sanki yanmış gibi uzunlu kısalı saçlara sahibim artık,kopmalar çok oluyor.Ne yapacağım bilmiyorum.Saçım artık beni düzleştirme diyor :(

arkadaşlar eşimin arkadaşının kızı orada master yapıyor.oda 25 inde gelicekmiş. benimde son anda geldi aklıma istemek.daha doğrusu eşim sordu birşey istiyormusun diye.bende bunu istedim. kızda bulmuş almış sağolsun. bakalım merakla ve sabırsızlıkla bekliyorum. pin ben bunun olive oil gibi olduğunu düşünmüyorum. yani sonuçta düz saçı kıvırcık yapan güçlü bir ilaç değil.şekillendirici bir ürün bu. durulanmıyor bile. bir kullanayım bakayım.olumsuz bir şey olursa bırakırım zaten. ama inşallah iyi bir sonuç verir.

Arkadaşlar bu arada şu kına bizim bildiğimiz kına değilmi.yani aradaki tek fark renksiz oluşu galiba. Ben küçükken babaannem yıllarca saçıma kına yaptı..Ama hiç öyle dalga açılması falan olmadı. Acaba ileri yaşlarda mı açılma etkisi gösteriyor ? pin senin saçın kısayken bence hemen kullanmaya başla derim.

evt mecburen burdakilerle idare ediyoruz. ama amerikadaki şekillendiricileri denemek için çıldırıyorum:)
kızlar giden birileri olursa birbirimize haber verelim daha çok ısmarlayalım(imkan varsa)
benimde bi arkadaş var gidecek imkan olursa haber veririm

Renksiz kına işe yarayacak kesinlikle dediğin gibi saçı yumuşatıyor,parlatıyor,kıvırcık saçlara da güzelliği var fotoğrafları paylaşmıştım.Türkiye'de de varmış daha ne olsun:) Bize sadece yapması kalıyor..Dediğin kurtarma serisini araştıracağım saçlarım felaket ya nasıl desem sanki yanmış gibi uzunlu kısalı saçlara sahibim artık,kopmalar çok oluyor.Ne yapacağım bilmiyorum.Saçım artık beni düzleştirme diyor :(

merhaba herkese,
uzun zamandır burayı takip ediyorum, anak girip birşeyler yazmak fırsatı bulabildim. benim saçlarım da çocukluğumdan beri hep zenci kıvırcığıdır. hatta bulaşık teli desem daha uygun olur. kuaförlerin benden nefret ettiğini çocuk yaşlarda anlamış bulunduğum için ilkokul 5. sınıftan 27 yaşıma kadar bir kere bile kuaföre gitmedim bir kere bile saçımı kestirmedim. saçlarımdan nefret ettiğim için o kadar kötü davranıyodum ki bazen şekil yapmakta zorlandığımda uzun gelen kısımları elimle koparıyodum. ve kenarlardan küçük teller çıkmasın diye deli gibi sıkı topluyodum. (gözlerim çinliler gibi görünüyodu) herkes bana kendini böle çok mu güzel sanıyosun diyodu ama kimseye derdimi de anlatamıyodum ki.. neticede kafa yapım bozuldu :) kafamın üst kısmı basık duruyor. sanırım gelişim bozukluğu oldu.. bunun dışında saçlarım, okul, iş, sosyal hayatımda hep bana engel oldu.
neyse saçlarımla ilgili sorunlar anlat anlat bitmez..
2010 yılında staıght terapy isimli işlemi duydum ve ilkokul 5. sınıftan sonra ilk kez kuaföre (iklker yavrutürke, o zaman 1.3 tl verdim) gittim. sabah 11 den akşam saat 8 e kadar düzeltme işlemi oldu. ilk 3 gün hiç yakışmadı, çünkü kafam çok basık duruyodu. ama 3 günden sonra saçlarımı yarım toplayarak filan çok güzel durdu. kısmetim bile bayaa bi açıldı:) ben bile kendimi böyle bilmezdim. ama 6 ay geçtikten sonra saçlar çalı süpürgesine döndü. sonra duyulmamış bi kuaföre brezilya fönü yaptırdım hiç tutmadı, hergün saçımı kendim dzleştirmeye başladım. sonra saçlarımın gittikçe mahvolduğunu anladım ve ogn bugündür sadece topluyrum ki bu da hiç yakışmıyo.. ben straıght terapy yaptırdığım o ilk 6 ayı istiyorum :) ama o işlemde mahvetti saçları.. şimdi de erdem kıramer göztepeden hakan beyle konuşuyorum. brezilya fönü ile hafif dalgalı güzel bir saç olacağını söylüyor. naapsam bilemiyorum.
bu arada ucuzcular çarşısından şu renksiz kınayı sipariş ettim, ama gerçekten renksiz olup olmadıını nasıl anlayacağı? ne kadarlık kınaya ne kadarlık su vs koyacağım? bunun bir tarifi var mıdır bildiğiniz. inanın bu saçları adam etmek için herşeyi yaparım..

Dok hoşgeldin öncelikle:) Çok sevindim yazmana azınlık olduğumuz için birisi ben de kıvırcık saçlıyım diyince seviniyorum.Bilgi paylaştıkça çoğalır:)
Renksiz kınanın etkili olabilmesi için hiç bıkmadan usanmadan yıllarca kullanmak gerekiyor.Hemen ilk kullanımda güzel saçlara kavuşulmuyor malesef.
Straight therapy ilk yaptırdığımda benim de çok hoşuma gitmişti sonunda kurtuldum bu saçtan galiba demiştim ki malesef öyle olmadı.Saçı mahvediyor dediğin gibi çalı süpürgesi durumundayım.Dalgalı güzel saçlara kavuşmak benim de hayalim.Eğer ki brezilya fönünü denersen ve istediğin gibi saçlara kavuşursan buraya yazarsan çok sevinirim.

[video=youtube;5JxfVoStVCg]http://www.youtube.com/watch?v=5JxfVoStVCg[/video]
Burada yapılışını göstermiş buradan bakabilirsin.Çamur gibi olacak suyu kendin göz kararı katacaksın belli bir ölçü yok sanırım.

Selam millet,

Dok hosgeldin aramıza, anlattıklarını gözlerim dolu dolu okudum, anlattıkların öyle tanıdık ki:( hem turkiye de doğan hem de zenci saçlı olanların yani bizim gibi olanların olduğunu bilmek güzel, saçlarımızla barisip birgun belki bomuş bırakırız :) aslında toplumun dayattığı güzellik anlayışıyla ilgili biraz da. Güzel sac demek ipek gibi dümdüz sac demek . Neyse arkadaslar şey soracaktım ay gümrüğe takılan cilt kremimle ilgili ne yspabilirim acaba? Ayrıca Brezilya dönümde her marka iyi değil, global keratin(gk yani su halle berry nin falan kullandığı,) bir de çok eski bir marka var marcia teixeria bunlar iyi, ben bayağı araştırmıştım, erdem kramer de sanırım gk kullanıyordu, gk nin sac tipine göre seçenekleri var, dok sen bı öğrensene hangi marka kullanıyorlar yine konuşuruz, ha bu arada renksiz kına icin hala Eminönü'ne gidemedim.

evet pin aslında kesinlikle toplumun dayattığı güzellik anlayışı...aslında birgün hepimiz buluşalım ve saçlarımızı doğal haliyle açıp şöyle taksim meydanında falan gezelim :)) bir nevi kıvırcık saç eylemi yani :)) elimize de pankartlar alalım kıvırcık saç güzeldir falan diye :)) ayy sesli güldüm valla...kesin göz altına falan alırlar bizi :) kim bu deliler diye :)))

dok sende hoş geldin aramıza..yaşadıklarında inan yanlız değilsin..sanki beni anlatmışsın..

Buluşmayı ben de düşündüm bir gün ayarlayabiliriz, saclarım uzasin da :) hala neyin derdindeyim :) yazdıklarına bayağı güldüm sedefcim

ben loreal'in x-tenso diye bir ürünü ile defreze yaptıyordum, düz yapmıyor ama dalgayı açıyor ,saçı yatıştırdığı kesin. dalgası düzensizleşiyor ama çok kolay fön tutuyor,ozamanlar çok sık görüşmediğim bazı arkadaşlarım beni düz saçlı sanıyormuş:))o derece fönlü geziyordum.hı birde 15-20 dk sürüyo işlem ve 90 lira idi en son.ergonomik yani
denediniz mi hiç?

Ben ilk 14-15 yaşlarımdayken yaptırmıştım.Markasını maalesef hatırlamıyorum belki glatt olabilir bilmiyorum :S Benim saçıma da etkisi oldu gerçekten ama 1 ay sürdü :) Saç dümdüz pırasa gibi olmuyor dalgasını açıyor.Aslında benim şuan istediğim şey de bu.Dalgasını açsın düz istemiyorum yakışmıyor bana çok yıprandı düzleştire düzleştire.Defrize mi yaptırsam belki bu sefer daha etkili olur saçım düz nasıl olsa :S

Pin,gümrük ile ilgili hiç bilgim yok malesef.Sen gümrüğe takıldığını nasıl öğrendin? İnternette ptt ile gelmişse para ödemeden alabiliyorsunuz yazılmış.Dhl,ups v.s ile gelmişse çok fazla para vermek durumunda kalıyormuşsun.

Dok,renksiz kına gelirse uyguladıktan sonra yazarsan seviniriz.

Son düzenleme:
Bir de nasıl unuturum çok ama çok kötü bir kokusu vardı.Saçımda da uzun süre o koku kalmıştı.Hatta yaptırdıktan sonra midem bulanmıştı yoğurt yemiştim.
Benim hayatımın her anında bu saç var güne mutsuz başlıyorum ve öyle de gidiyor.Olmuyor işte istediğim gibi,dalgalı saçlıları görünce sinir oluyorum saçlarını yolasım geliyor.
Bir de insanların sürekli saçımla ilgili sorular sormaları yok mu!! Neyse zaten anlatsam roman olur.Moralim bozuk işte depresyona girdim resmen :5:

merhaba, yine ben geldim:)
rneksiz kınayı denemye hiç cesaret edemiyorum, aldım öylece duruyo.
ya zaten saçlarım için döktüğüm parayla bugüne kadar son mıdel iyi marka bi araba alırdım emin olun.
evde kozmetin saç ürünleri dolu.
yalnız son zamanlarda ünlü olmayan bi kuaför bana indola marka bi düzleştirici verdi.
gerçekten de sürdüğüm zaman kıvırcıklığı biraz gidiyo, yani öyle toka takılmadan açık bırakıabilcek gibi değil yine ki belki köpük, şekillendirici filan sürsem olur ama artık o kadar yoruldum ki şekillendricilerden..
kafamda ağırlık yapan hiçbişey istemiyorum.
ama yine de indolayı tavsiye edebilirim (umarım sağlığa zararı vs yoktur tabi)
bu arada saçlarımı düzleştirdiğim zamanlarda açılan kısmetim neticesinde :) bu yaza doğru bi aksilik çıkmazsa evleneceğim.
inanın her buluşmamda ya kuaföre gidiyorum ya da maşa vs yapıyorum.
gerçi saçlarımın kıvırcık halini de gçrdü ama jöleliyken filan gördü.
beni her halimle sevceeni biliyorum ama yine de evlendiğim zaman ne biliiim sabahları kalkınca en azından saçlarım bulaşık teli gibi olmasın.
bi çare bulmam lazım.
kıramere brezilya fönü için gideceğim ama acaba düğünden önce mi gitsem, şimdi mi gitsem karar veremiyorum. şimdi gitsem en azından evlendiğim zaman buna devam edebilir miyim karar vermiş olacağım. ama şimdi yapıp ikinci kez evlilik öncesi yaptırırsam yıpranır azalır mı bilmiyorum.(hakan bey bişe olmaz dedi, ama saçıma bakışı çok içler acısıydı)
evliliğimden hemen önce gitsem, en zından ilk yapılmış bi işlem olcaandan parlak durcak bikaç ay idare etçeem, ama ya olmazsa.. o zaman da evliliğimn il günleri burnumdan gelcek..
karar veremiyorum..
ah bu saçlarım..
derler ya ömrümü yedi diye, benim ömrümü saçlarım yedi.
her zaman önümdeki tek engel saçlarım olmuştur hep, saçlarım böyle olmasa her konuda o kadar başarılı olurdum ki.. straıght terapy yaptırdığım o ilk altı aya koca bir ömrü sığdırdım..
kurslara gittim, daha da sosyalleştim adeta..
şimdi ise, yine eskiye devam.. yoruldum artık

Dok,şuan yanına gelip sarılasım geldi inan.Çünkü hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz zenci kıvırcık saçlara sahip olarak.Çekmeyen kişi anlayamaz kesinlikle.Ne abartıyorsunuz der ama maalesef bunları yaşıyoruz:(

Çok iyi anlıyorum seni benim de hayatımdaki tek engel şu saçlarım.Özgüvenimi,kendime olan güvenimi hep bu saçım yüzünden kaybettim.
Straight therapy'yi ilk yaptırdığımda çok güzel olmuştu ve özgüvenim yerine gelmişti.Çok mutluydum,sabah hiç uğraşmadan aynaya gülümseyerek evden çıkıyordum.
Erkeklerin bakışı bile değişmişti.'Saça bak ya çok komik he ne tuhaf' diyenlerin yerini 'Ne kadar değişmişsin ya bu sen misin çok güzelleşmişsin' diyenler almıştı.
Altı aylık bir mucizeydi.Sonraki yaptırmalarımda aynı etkiyi alamadım.Bir kadında saç çok önemli bence bakışını,halini,tavrını bile değiştirebiliyor.
Senin saçın neden böyle ya diye sırıtıp soru soranlara derdimi anlatmaktan çok sıkıldım.Her soruluşunda boğazımda bir yumru oluyor.Ağlamak istiyorum.Daha dün yine bu soruyla karşılaştım.Artık dışarı bile çıkmak istemiyorum o derece..Bir gün ben de mutlu olabilecek miyim? :( Bilmiyorum...

Renksiz kınayı 1-2 ay içinde gidip alacağım ben deneyeceğim size sonuçları yazarım.Brezilya fönünü ne zaman yaptırırsın bilmiyorum ama bence düğüne yakın bir tarihte yaptır.Ben kuaföre bizim saçta etkili olur mu diye sormuştum hiç etkili olmaz demişti.Bence de etkisi çok kısa sürer.Bir de ben yazın kendim brezilya fönü yapmıştım hiçbir işe yaramadı ya çok üzülmüştüm :( Bizim saçlarda değil de dalgalı saçlarda etkili olur ancak.Tabii marka da önemli olabilir burda.

Şuan saçların ne durumda senin? Diplerden kıvırcık diğer kısmı düz mü? Yoksa tamamen mi kıvırcık? Eğer sadece diplerden kıvırcıksa etkili olur belki..

Bu arada hayırlı uğurlu olsun:) Umarım hayatınız boyunca hep mutlu olursunuz.Şimdiden tebrik ederim...

x-tenso 1 ay etkili değil,perma gibi bi kere yaptırınce öyle kalıyor,5-6 ayda bir tekrarlıyorsun. klasik defreze gibi değil(onuda yaptırmıştım kafaya kartonlar falan saçları üzerine yapıştırıyorlardı fena kokuyordu) bu öyle değil, sadece boya sürer gibi sürüp tarıyorlar 15 dk sonra yıkanıyor.
yani ben yine kıvırcığından sıkılsam onu yaptırırım sadece çünkü dipten çıkarken de çok kötü durmuyor 5-6 ayda kötüleşiyor aradaki fark ,o zaman gidip yaptırıyorsun. öle çok yıpratmada yok,ben boyatıyordum aynı zamanda ,evde fön+kuaförde fön yinede iyi duruyordu,ama ben saç bakım yağlarımı ve maskemi hiç eksik etmem belki ondan çok yıpratmamıştır.
o zamanki hali ve doğal hali foto bulabilirsem koyarım kendiniz görürsünüz

Detaylı araştıracağım bu xtenso'yu da .Şuan pek uygulayan kuaför yoktur herhalde brezilya fönü revaçta.Ama 5-6 ay dayanıyorsa çok iyi.Acaba brezilya fönü arasındaki fark nedir?
İçeriğinde formaldehid var mıdır bunun da?

Back
X