Zaten siz Türkiye şartlarında zenginsiniz. Kendiniz gibi birini bulun gitsin işte.
Şahsen benim etrafımda hiç 4 buçuk milyar alan kimse yok. Ama her ne hikmetse herkes gul gibi yaşıyor. Asgari ücretli arkadaşım asgari ücretten biraz fazla kazanan kocasıyla ev aldı mesela, taksit ödüyorlar bir de çocuk düşünüyorlar. İkisinin maaşı toplamı 4,5 etmiyor bu arada.
Bir başka arkadaşımda sadece erkek çalışıyor, onlar da ev kredisi ödüyor, tatile falan çıkıyorlar arada . Maaş da 3e değil 3e yaklaşıyor.
Bizim eve giren de , rakam olarak bilmiyorum ama 4bucuk etmez. Buna rağmen babam şehir dışında iki kız okuttu, yurtta da kalmadık. Altında arabası var, dolap dopdolu...bir eksiği de yok evin.
Ben desen ailemle yaşayip kira odemedigim için senin 3te birin kadar bir para kazandığım zamanlarda yurtici 3 ayrı tatile gidip bir de paramı biriktirip Avrupa tatiline çıkmıştım (eve para odemedigim gibi evden de para almadan) sonrasında o işten ayrıldım, part time part time saçma sapan işlerden kazandığım parayla da tekrar yurtdışına çıktım.
Bence sen yaşamayı bilmiyorsun.
Zengin koca da bulsan toparlanamazsin.
Önce bir kendinizi tanı, masraflarını bil.
Al eline kağıt kalem gelir giderlerini yaz.
Ben mesela sevgilimle pazar kahvaltısı yapmak istiyorsam iki kişi 60tl vermektense piknik hazırlarim. Termosa çay, evden peynir zeytin. Manavdan da 4 domates 2 hıyar, bir de taze ekmek... Mis gibi kahvaltı yapariz. Hatta okey tavla mangala falan götürüp oynariz.
Arkadaşımla mi buluşacağım?
Evine giderim. Dışarıda kahveye 12 TL verene kadar. O bana kahve yapar zaten :)
Sinemaya gideceksem 1 alana bir bedava günlerde giderim, tiyatro izleyeceksem (ki her ay iki oyuna giderim) 8 TL'ye devlet tiyatrosuna giderim. Opera bale için 1. Katta balkon var. Biletleri sudan ucuz .Onları alırım...
Alkol alacaksam genelde barlarda değil migros şarabiyla deniz kenarında içerim,
Yurtiçi tatillerde enayi gibi yatmaktan yatmaya kullanacağım odaya 250 lira vermem, çadırımla çoğu zaman bedava, bazı kampinglerde 35 liraya kamp yaparim. Zaten çadır hayatı komün hayatı, ya mangal yaparım ya komşum benle mangalın, rakı balığını paylaşır :)
Yurtdışı tatillerimde eyfel kulesinin önündeki parkta baget ekmeği alıp bimden getirdiğim ton balığıyla yediğimi hatırlarım. konaklamayı da beni misafiretmek isteyen insanların oldugu uygulamalardan bedava sağlar, harika dostlar kazanırim
Alanya'dan sideye otobüs iki kişi 50 lira istediyse baş parmagimi yukarı kaldırır otostop çekerim.
Bence iyi yaşamanın para ile hiç hem de hiç alakası yok. İspanyol bir arkadaşım çiftçilikten kazandigi sıfıra yakın parayla 8 ülke gezdiği bir bisiklet turuna çıkmıştı. Yanında çadırı... Bazen otoban kenarlarında uyudu ama bir sürü dostu oldu . Harika anılar biriktirdi.
Yaşamayı bilmekle ilgisi var bence bu işin