Zengin koca bulanlar nerede buldukar,nasıl buldular el yardım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aile çevre akrabalar arkadas ortamı vs ama dikkat et zengin olmasının yanında gönlü de zengin olsun .

Benin çevremde kocası zengin arkadaşlarım da geneli böyle
Kız 20 lerde adam 40 larda
Ben şahsen yaşlı koca istemem
Para da istemem

Bu demek değildir ki parasız yaşa
Senin maaşınla biz ev geçiniyoruz
2kişilik şükür herşeyimiz var

Evet, evet bizde de var böyle biri, kız sırf zengin diye evlendi çünkü lüks yerlerde gezmek, yaşamak istiyordu zaten, güzeldi de buldu yani :)

Şaka bir yana kısmet nasip bu işler, kız kardeşim hep dua ederdi ''bana değer veren, seven birini çıkar karşıma'' diye şimdilik öyle biri olduğunu gözlemliyorum aynı zamanda zengin :) iş yerleri var. Yurt dışı seyahatleri, devre mülkleri, dağ evleri, ama hep der ki, onun parasıyla benim işim yok, yemeği sevgilisi ısmarlasa, kahveyi kardeşim öder, asla hediye kabul etmemiştir daha çocuktan, benim tek istediğim sevgi diyor (sevgisizlikten, ilgisizlikten çok çekti) hiç bir şeyin garantisi yok yarının ne olacağı belli olmaz der.

Gerçekten de öyle, hani bir laf var ya eski :)

Güvenme güzelliğine bir sivilce yeter,
Güvenme zenginliğine bir kıvılcım yeter.

Şimdi sırf zenginliği cezbeder evlenirsin, bir tepetaklak olur aşk sevgi yoktu zaten kalakalırsın öyle.

Bizde eşim çalışıyor asgari ücret mesaiye kalırsa biraz daha üstü oluyor aldığı para
İstanbul da yaşıyoruz pahalı bir şehir 1000tl kiramız var 3 ay önce tatilden geldik 18 günlük tatil yaptık 12 aylık bebeğim var
Mutfak masrafı 250 i geçiyor giyim,temizlik vs vs
Bunlara rağmen biz hala hayattayız tatile çıkabiliyoruz her hafta geziyoruz
Ha ayrıca rahat 300bin tl borcumuz var taksitte ödüyoruz...

Bence sen nasıl kullanman gerektiğini bilmiyosun

Bizde eşim çalışıyor asgari ücret mesaiye kalırsa biraz daha üstü oluyor aldığı para
İstanbul da yaşıyoruz pahalı bir şehir 1000tl kiramız var 3 ay önce tatilden geldik 18 günlük tatil yaptık 12 aylık bebeğim var
Mutfak masrafı 250 i geçiyor giyim,temizlik vs vs
Bunlara rağmen biz hala hayattayız tatile çıkabiliyoruz her hafta geziyoruz
Ha ayrıca rahat 300bin tl borcumuz var taksitte ödüyoruz...

Bence sen nasıl kullanman gerektiğini bilmiyosun

Ama maşallah, nasıl yapıyorsunuz?

Ben 3 yıllık evliyim,
Benimde ev kira 1000 tl eşimin 3500 maaşı var.
Bir oğlum var.
Ama tatil desem pahalı ödeyemeyiz diyor, her ay para kalmadı, içerideyiz diyor.
Gezme var, giyim var, mutfak masrafınız da hatrı sayılır şekilde..
300 bin tl taksit ayrı bir de..
Nasıl hiç bir şeyden eksik kalmadan bu maaşla bir de 300 bin tl borç altında girip taksit ödüyorsunuz
Helal olsun..
Paylaşırsanız gerçekten sevinirim..

Not: 1 aydır bende çalışıyorum..

Son düzenleme:
Basta iste bu dedim ama sona dogru abartili geldi sahsen .Ne icin calisiyorum der bazen bol keseden attigim olur ama bazen.Hayat kalitemi dusurmem
:))
Size katılıyorum. Ben yaşarken egleniyorum ama herkesin seveceği bir hayat tarzı değil. Ekonomik sebeplerden tatile çıkamayacağı için üzülen arkadaşıma cadirimi vermiştim eşiyle kamp yapsın diye. Burunlarindan gelmiş. İçerinin basık olması, sabah ter icinde uyanmalari, kurma eziyeti , çimenler, otlar , böcekler,sicak su problemi falan...
Bin pişman olmuşlar; 'seneye kıştan rezervasyon yapalım da adam gibi her şey dahilde konaklayalim' demişler :)
Oysa ben öyle zevk alıyorum ki çadırdan,yıldızları izlemekten,pislenen kıyafeti beyaz sabunla yıkamaktan :KK75:

2tl'nin 0,5 Euro ve 1 o ülke parasi olduğu bir ulkede 4 gün kalip uçak hariç 30 euro harcamistim. Kalacak yer , hediyelik alisveris, içki eğlence dahil :)
Otelde kalmaktansa birilerinin beni misafir etmesini tercih ediyorum çünkü daha samimi oluyor. Hem kültürü hakkında bilgi sahibi oluyorum. Mesela kocamaan devasa sitelerin içindeki minnacık 1+1 evleri görünce Sovyetler ve küçük ev politikasıyla ilgili birşeyler anlatıyorlar. Normal otelde kalsam böyle bir ayrıntıyı fark edemem bile belki.
Beni daha mutlu ediyor böyle deneyimler

:bicak:İyi uorum yapanlar var elbet ama arada yine bir sürü pesimist yorum:duduk:
Kısmet bu işler hiiiç belli olmaz siz evlendiniz artık zengin koca şansınız yok dşye kıskanmayın:dua:ben duamı ettim dileğimi evrene gönderdim o zengin koca buraya gelecek!

bir gun isyerimde espirisine zengin koca bulup kurtulucam bu hayattan demistimde bir abi zengin adamda buralarda geziyo zaten bitane fakir ama gururlu genc kiz bulayim da evleneyim diye demisti :halay::halay::halay:

Ama maşallah, nasıl yapıyorsunuz?

Ben 3 yıllık evliyim,
Benimde ev kira 1000 tl eşimin 3500 maaşı var.
Bir oğlum var.
Ama tatil desem pahalı ödeyemeyiz diyor, her ay para kalmadı, içerideyiz diyor.
Gezme var, giyim var, mutfak masrafınız da hatrı sayılır şekilde..
300 bin tl taksit ayrı bir de..
Nasıl hiç bir şeyden eksik kalmadan bu maaşla bir de 300 bin tl borç altında girip taksit ödüyorsunuz
Helal olsun..
Paylaşırsanız gerçekten sevinirim..

Allah bağışlasın oğlunuzu
Şöyle anlatayım:mesai ile 2bin 200 civarı oluyor maaşı 1000 net kiraya gidiyor zaten ama her 2.200 almıyor yani ayın 15i gibi avans yatıyor 500-600 civarı onunla varsa fatura taksit ödüyoruz
Maaşta ile kaşanma kira ve diğer harcamalara
Ticket kart var iş yerinin verdiği onunla mutfak detarjan vs onlara harcıyoruz 300tl civarı..

Borçlara planlı hareket edince ödeniyor
3 ayda bir çift maaş alıyor ama o maaşın net 400-500 tl kesiliyor devlet tarafından

Çift maaşla varsa borç kapatıyoruz yoksa tatil için kenara para koyuyoruz..
Bir şekilde dönüyor ama çok şükür hiç dolap boş kalmadı oğlumu hep özel hastanelere götürdük
Giyim hep kaliletli mağazalardan yaptık

En basiti sadece bebek arabasını 1000tl e aldık :D

İnşallah
İsteklerim
1.20 bin tl borcumu kapatsın
2.cömert olsun
3.paradan yana hiiiiiç bi daha sıkıntı çekmeyeyim yükümü hafifletsin
4.faturaları ödesin benim unuttuğum faturalardan elektrik kesilmesin mesela
Bu kadar ya ağır bişi olunca taşısın arabamı çarpınca yanıma rksin tek başıma sanayilerde sürünmeyeyim bunkar valla ya
Bence sen zengin es gibi bir ütopyayı değil de evi olmasa da maaşı birikmisi olan birini düşün daha gerçekçi.

Ev var ne güzel o da kira ödemeyecek ve sana 20bin verecek.Maasiyla ortak ev gecindireceksiniz.Tabi bir de iyi olacak.
O da seni yeme derdinde olmayacak.
Umarim enazindan böyle olur senin de yükün hafifler.

BU arada bence çok acılmışsın.Bol keseden atmışsın birşeyleri gibi ,ev idareni bilmiyorsun gibi geldi.
Bosa harcamalar yapıyor gibi hissettim.
O borç hangi sağlık şeyinin borcu?.Herseyi devlet ödüyor.Estetik mi oldun?Hadi soyle:)Nelere harcadin baska?(ayh üstümüzde bir sarı ışığımız eksik:KK45:)
Maaşın gayet güzel.Millet iki kişi çalışıyor da bu parayı alıyor şükretmek lazım onlar napsın.

Ev kredin önceden mi bitti.?Bittiyse çok güzel.Suanki kredin nekadar?

Hadi darısı başımıza güzel hayırlı kısmetler.Ben beni yemesin raziyim.

Son düzenleme:
Basta iste bu dedim ama sona dogru abartili geldi sahsen .Ne icin calisiyorum der bazen bol keseden attigim olur ama bazen.Hayat kalitemi dusurmem

Yani evet, bazen bende diyorum sık sık hayattan bir şey anlama ev için para biriktir, 10 sene kredi borcuna gir, görebileceğin garanti mi bakalım? Gel 50 yaşına malı yaptın şimdi rahatım de, bu sefer de çıksın hastalıklar..
Her şey kararında güzel
Bazen çok üzülüyorum çile çekmiş, hayatta gerçekten gün yüzü görememiş insanlara..
Kayın validem de öyleydi rahmetli, gelmiş geçmiş gibi oldu sadece..
Hayatı kayın pederimin ağzında, köy de, kadının tek zevki cuma günü ilçeye pazara inmek, onu bile bazen çok görüyordu. Düğün olurdu, götürmezdi falan, hani çocuk doğur büyüt, yemek yap, temizlik yap bu, bu kadar..
Allah bağışlasın oğlunuzu
Şöyle anlatayım:mesai ile 2bin 200 civarı oluyor maaşı 1000 net kiraya gidiyor zaten ama her 2.200 almıyor yani ayın 15i gibi avans yatıyor 500-600 civarı onunla varsa fatura taksit ödüyoruz
Maaşta ile kaşanma kira ve diğer harcamalara
Ticket kart var iş yerinin verdiği onunla mutfak detarjan vs onlara harcıyoruz 300tl civarı..

Borçlara planlı hareket edince ödeniyor
3 ayda bir çift maaş alıyor ama o maaşın net 400-500 tl kesiliyor devlet tarafından

Çift maaşla varsa borç kapatıyoruz yoksa tatil için kenara para koyuyoruz..
Bir şekilde dönüyor ama çok şükür hiç dolap boş kalmadı oğlumu hep özel hastanelere götürdük
Giyim hep kaliletli mağazalardan yaptık

En basiti sadece bebek arabasını 1000tl e aldık :KK70:

Ha o zaman tamam biz de çift maaş yok, yemek kartı yok.
Maaşı da bu sene 3.400 oldu.
Biz de bebek arabamızı 1000 tl ye aldık bu arada :)
Bir şeyi yapıyorken 3 şeyden vazgeçiyoruz biz maalesef.
Mesela yurt dışına çok gitmek isterim, işe de girdim asgari ücretten fazla alıyorum diyorum kıştan birikim yapalım, pasaport vize, balkan turu yapalım (göçmeniz) eşime çok lüks geliyor orası ayrı..

Haklısın bacım, dolar, euro fırladı çare zengin koca artık. :KK53: Ya da yurt dışından falan kapaklayacaksın birini.

Bu işlerden anlamıyorum ben o yüzden tavsiye veremem ama şu an sosyete ve cemiyet dergilerinin kapaklarını süsleyen, "moda ikonu" seçilmiş eskinin mankeni/oyuncusu şimdinin hanımefendisi olan kişilere bir mail atıp sor istersen belki cevap verirler ehehe.
Yurtdisindan kapaklayacaksın deme bana Astoriaa.Yaram benim oo.:KK61::eğlence:

burdan çık..sola dön.dümmmm düz git.sağ dön 3 adım ileri 5 adım geri bu şekilde sokağın sonuna gel,sağ dönüp oturur vaziyede ilerle..gelen ilk soldan amuda kalkarak dönüş yap.sağdaki sokaktan hızlı adımlar ile yürüyüp devam et..o senin karşına çıkacak :)

Hersey icin yapabilirsin...sadece negatif vari bir dil kullanmamaya calış...atıyorum patronum kotu olmasin yerine
Adil bir patron diliyorum gibi gibi...
Beni olduğum gibi çıkarsizca içten ve guzel bir şekilde tutkuyla sefkatle guvenle sevsin.Maddi olarak bana muhtaç olmasin.Sevgisine halel getirmesin bu sebeple.
Umut ediyor ve bekliyorum.Evrene enerji gönderiyor ;Allahtan diliyorum.Tum saf temiz niyetimle..

Yani öyle aşırı zengin koca istemem aslında ama 8-15bin arasında kazanacak birisini isterim en azından iyi geçinebilmek için. Ben de okuyorum şuan, ilerde ben de çalışıp kazanacağım için ev rahat döner ve mutlu oluruz. Ama bu karaktersiz olsun, bu paraları alsın değil. İlk karaktere bakarım yoksa parasının bir getirisi olmaz bana..
Ama tek yaşayan birisi için 4500 yeterli bir para bence..

Yani evet, bazen bende diyorum sık sık hayattan bir şey anlama ev için para biriktir, 10 sene kredi borcuna gir, görebileceğin garanti mi bakalım? Gel 50 yaşına malı yaptın şimdi rahatım de, bu sefer de çıksın hastalıklar..
Her şey kararında güzel
Bazen çok üzülüyorum çile çekmiş, hayatta gerçekten gün yüzü görememiş insanlara..
Kayın validem de öyleydi rahmetli, gelmiş geçmiş gibi oldu sadece..
Hayatı kayın pederimin ağzında, köy de, kadının tek zevki cuma günü ilçeye pazara inmek, onu bile bazen çok görüyordu. Düğün olurdu, götürmezdi falan, hani çocuk doğur büyüt, yemek yap, temizlik yap bu, bu kadar..

Ha o zaman tamam biz de çift maaş yok, yemek kartı yok.
Maaşı da bu sene 3.400 oldu.
Biz de bebek arabamızı 1000 tl ye aldık bu arada :)
Bir şeyi yapıyorken 3 şeyden vazgeçiyoruz biz maalesef.
Mesela yurt dışına çok gitmek isterim, işe de girdim asgari ücretten fazla alıyorum diyorum kıştan birikim yapalım, pasaport vize, balkan turu yapalım (göçmeniz) eşime çok lüks geliyor orası ayrı..

Çift maaş pek etkili olmuyor bizde açıkçası ya borca gidiyor ya harcanıyor :D
Eşimde bende gezmeyi çok seviyoruz 5 yıllık evliyim 8 şehir gezdik bunlar aklımda kalanlar
Bir şekilde denkleşiyor o anı yaşamaya bakıyoruz ondan sanırım :)

1028221476477038593
https://twitter.com/Lilithse/status/1028221476477038593

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X