Erkekler evlenince daha bir kıymetli oluyor nedense. Sevgili kayınvalidelerde gelinlerininde bir anneleri olduğunu unutmamaları gerekir.Bence her şeye rağmen iyi davranıp başınızın üstünde taşımanız lazım. Sonuçta eşinizi doğuran kadın. KAYINVALIDE olarak değil de anne olarak görürseniz her şey daha iyi olur diye düşünüyorum.
Zaten kayinvalidesi ile anlaşamayan insanlara hiç anlam veremiyorum. Çocuklarının kötülüğünü isteyen bir anneye henüz rastlamadım. Allah kalbinize sevgi versin
Hayır hayır cidden nefret ediyor birkaç ay önce sırf çocuğa çorap giydirmedim diye eşime pislik ya annelikten ne anlar o vs vs neler yazmıştı ufacık bir örnek. Sırf oğlunun evine gelmek için ve inada bindirdiği için geliyor yoksa ciddi bir nefret var karşılıklı.
Bunları size yazdıran sizin iyiliğiniz değil kötü birine denk gelmemeniz. Marifet sizde değil kayınvalidenizde yani.Bence her şeye rağmen iyi davranıp başınızın üstünde taşımanız lazım. Sonuçta eşinizi doğuran kadın. KAYINVALIDE olarak değil de anne olarak görürseniz her şey daha iyi olur diye düşünüyorum.
Zaten kayinvalidesi ile anlaşamayan insanlara hiç anlam veremiyorum. Çocuklarının kötülüğünü isteyen bir anneye henüz rastlamadım. Allah kalbinize sevgi versin
Eşiniz size pislik diyen insana annesi bile olsa cevabini vermeli.
En azindan anne esimle ilgili sectigin kelimelere dikkat eder misin demeli.
Demiyorsa siz kayinvalideyi birakin, esinizden baslayin ise.
Hmm zor bilemedim valla ama en az tartışma olsun strese girmeyin boşa size yazıkO da sürekli bebekle ilgileniyor. Üçümüz birlikte takılıyoruz yani maalesef kaçma durumum olmuyor.
Kesesini bilmem de boş bence.Evet tabii ki. Boş keseden atmadım yani
Ben girmiyorum zaten ama o kadın durduk yerde yemekten bile hakaret edebilen biri. Mekanizma şöyle işliyor genelde bana gıcık oluyor mesela ama tutuyor kendini. İçinde biriktiriyor sonra saçma bir konuda patlayıp bir ton hakaret ediyor.Televizyonu acin. Programlara baksin. Özel konulara girmeyin. Zaten bebekle daha cok ilgilenecektir.
Bence her şeye rağmen iyi davranıp başınızın üstünde taşımanız lazım. Sonuçta eşinizi doğuran kadın. KAYINVALIDE olarak değil de anne olarak görürseniz her şey daha iyi olur diye düşünüyorum.
Ben girmiyorum zaten ama o kadın durduk yerde yemekten bile hakaret edebilen biri. Mekanizma şöyle işliyor genelde bana gıcık oluyor mesela ama tutuyor kendini. İçinde biriktiriyor sonra saçma bir konuda patlayıp bir ton hakaret ediyor.
Neyine gıcık oluyor derseniz mesela ben bebeğime telefon tablet vermiyorum kendisine de verme diyorum vs buna gıcık oluyor. Şimdi eminim içten içe buna taktı kafayı en ufak kavgada bundan başlayıp ne varsa sayıp döker hakaret eder. Ben de cevap veriyorum susmuyorum kavga ediyoruz.
Keşke eşinize hayır deseniz. En azından hamileyken biraz nazınız geçse. Sizi bu kadar olumsuz etkileyen birini biri yanınızda diğeri karnınızda bebek varken görmeme lüksünüz olmalı bence.Yok bir düğün için bize geldi şimdi geri gidecek. Üç ay bizde kalsa garanti boşanırız zaten başka ihtimal yok :)
Neler demiyor ki anlatsam roman olur. Özetle oğluşu eskiden ona çok düşkünmüş, ben onu elinden almışım, anasına babasına düşman etmişim (!), evime çocuğuma nasıl karışamazmış, ben pislikmişim neler neler ya anlatmakla bitmez asla. Ama aşırı bir yüz göz olma hali var maalesef. Ki ben evlendiğimde siz diyen o kadar kibar biriydim sonra yüz göz olduk damla saygı kalmadı bende de.
Eşim çok arada kalıyor. Derdi benim kadının olduğum gibi. Evlenmemizi hiç istemedi eşim onu takmadı evlendi ısrar etti falan kadın taktı o zamandan bana vay efendim sen benim oğlumu aldın elimden diye ciddi ciddi söylüyor bunlarıKarşılıklı bu kadar nefret varken çok kalması garip değil mi ? Söylediği şeylere gülerek cvp verin yada gülüp geçin takmıyorum sizi havası verin gereksiz laf kalabalığına girmemiş olursunuz bence. Derdini sordunuz mu güzellikle ne biliyim benm kv ile sorunum yok ama bir şey olsa söylerdim güzel bi dille anlamıyorsa o zaman takmazdım herhlde. Eşiniz ne diyor bu duruma..
Bu sefer çocuğa telefon falan veriyor ben o kadar uğraşıp uzak tutuyorum kendisi yüzünden bebeğim telefona falan alışsın istemiyorum.Bebegi ona verip yemek ,temizlik, pasta , kitap okuma vs. uğraşabilirsiniz. Kendinize meşguliyet oluşturun. Fazla muhattap olmak zorunda kalmazsınız.
Buraya duyar kasmaya gelmeyin ,iyilik çift taraflı olur ,ne analar gördük millet olarak ,evladını pazarlayan ,satan ,eziyet eden vs vs daha buraya gelip kötülüğünü istemez diyorsunuz ..Bence her şeye rağmen iyi davranıp başınızın üstünde taşımanız lazım. Sonuçta eşinizi doğuran kadın. KAYINVALIDE olarak değil de anne olarak görürseniz her şey daha iyi olur diye düşünüyorum.
Iş arkadaşimin evine ablasi 3 aylik gelmişdi. Kiz hiçbir şey yapmazdi. Iş arladaşim da asla ama asla sorun etmedi. O benim kucuk meleyim derdi ablasi için. Neyse gel zaman git zaman bir kere gorumcesi geldi haftasonu kaldi. Arkadaşim işde oyle bir dert yandiki sofrayi toplamiyor bana yardim etmiyor diye. Genelde boyle olur. Anne, abla kardeş lafi bogazdan geçer ama kv gorumce elti lafi çok zor geçer. Sizin durumunuzu bilmiyorum ama saygi her zaman iyidir. Bana ne kadar kotuluk de yapsalar yapacağim en kotu reaksiyon iletişimi azaltmak olur. Asla laf dalaşina girmem kotu laf soylemem. Ha kendimi ezdirir miyim? Hayir. Hakkimi da savunurum. Mesela yarin bir başlangiç yap. Kahve yap anne içelim mi de. Meyve tabagi koy onune. Misafire surat asmak yakişmaz. Misafir bir anneyse, hele oğlunun eviyse tabiki gelip kalmak en doğal hakki. Bizlerde çocuk evlendiricez kismet olursa. Torunumla bir kaç gun kalamiycaksam bu biraz koyar insana. Tabi çok fesad kv de ola bilir. Ama bir hayattasiniz bir gemidesiniz. Anneler genelde kiskanirlar oğullarini o yuzden huzursuzluk çikarirlar. Saygi duymuyorsan bile idare etmeye çaliş evinde olduğu surece surat asma derim. Gerçekten misafire kotu davranmak hoş bir davraniş değilİyi günler herkese.
Ben 3 yıllık evliyim bir de hamileyim arkadaşlar. Evlendiğim günden beri tek ciddi sorunum kv oldu şimdi tek tek anlatamam olanları ama ikimiz de birbirimizden nefret ederiz, özet olarak. Çok büyük olaylar yaşadık birbirimize demediğimiz kalmadı resmen.
Kendisi uzak bir şehirde yaşıyor bizden bu yüzden geldiğinde yatılı kalıyor bizde. Sorun şu ki eşiyle boşanmış ve tek geliyor yani biz baş başa oluyoruz maalesef. Şimdi bir de kızım var ama bebek. Her neyse sorunum şu ki birbirimizden nefret etmemize rağmen saatlerce birlikte vakit geçirmek zorunda kalıyorum kendisiyle ve aşırı sıkılıp strese giriyorum. Zaten hep diken üstündeyim yine ne şekilde sıçrayacak bana diye çünkü her gelişi kavgayla bitiyor çoğunda ben boşanmayı düşünüyorum. E şimdi torunu bahane ederek geliyor gelmesin diyemiyorum bu yüzden. Şimdi bu kadınla günler nasıl geçecek? Dünden beri bizde yemin ederim iki ay gibi geldi. Eşim zaten akşam gelip iki saat vakit geçirip yatıyor bütün gün bu kadınla baş başayız çok stresliyim. Ağzının ayarı olmayan bir insan ben de sataşınca cevap veriyorum falan böylece kavga ediyoruz her seferinde.
Ne yapmalıyım gün boyu bu kadınla nasıl geçecek saatler? Abartıyor muyum acaba diyorum çok mu büyütüyorum gidene kadar sabretmeli miyim? Bu arada kendisine kalsa bizle yaşamak ister ben istemedim diye düşman zaten bana her geldiğinde uzun kalmak istiyor bu yüzden. Normal bir insan olsa zaten bu kadar gerginliğe kendisi kalkar gider uzun kalmaz ama inada bindiriyor.
Kadın şehir dışında yaşıyor o yüzden geldiğinde yatılı kalıyor. Eşim dört ay önce geldiğinde izin almıştı dediğinizi yaptk ama iş değiştirdi şimdi alamıyor maalesef.Eşlerinize niye "hayir" diyemiyorsunuz? Üstüne bebek, üzerine bebek yapiyorsunuz. Adam "eşim hamile hali ile stresse girer" demiyor. Ve bunun suçlusu o eş değilde, kvde oluyor niyese.
Bana karşi saygisizlik yapmiş birini evimde ağirlamam. Eş görmek istiyorsa, gitsin yanina. Ama benim evime gelemez. Eğer gelirsede eş ağirlamali, gitsin izin alsin, annesine yemek çay yapsin.
Kendinize kiydiğiniz kadar, eşlerinizede kiysaydiniz keşke.
Hey allam ya iyi siz haklısınız. Kaynana dediğimiz kişiler tü kaka kişilerdir. Ayrıca bu kişinin kayinvalidesi gelinini pazarlamaya calismamistir eminim. Belki üzerine asit atmış olabilirBuraya duyar kasmaya gelmeyin ,iyilik çift taraflı olur ,ne analar gördük millet olarak ,evladını pazarlayan ,satan ,eziyet eden vs vs daha buraya gelip kötülüğünü istemez diyorsunuz ..
Oğlunu seven ana gelinine de saygı duyup analık eder ,mutlu olsun diye hatasına da eksiğine de göz yumar .. Sizin kv iyi diye herkesin iyidir deyip milleti suçlamanız nasıl bir kafa acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?